Arkadaşlar ben tıp 1. Sınıf okudum bu sene ama maalesef 58 gibi bir ortalamadan kalıyorum hocalara soru iptal ettirmeye falan çalışıyorum ama işe yaramayacak gibi baya baya kaldım yani ve okula ilk 5 te girmiştim bu durum acayip koyuyor babamın yüzüne bile bakamıyorum ailemi çok üzdüm bütünlemeye de baya çalışmıştım çok dua etmiştim ama olmadı vardır bir hayır diyorum ama teselli etmiyor kendimi aşırı kötü hissediyorum ne yapmam gerektiğini bilmiyorum aranızda bu tür şeyleri yaşayıp tecrübesi olan veya bir tavsiyesi olan var mı hatta dışardan bu durum nasıl görünüyor onu da merak ediyorum şunu da belirteyim üniversite sınavını ilk yılda kazandım ve hazırlık da okumadım ama sonuçta bir sene boşa gitti hazırlığa kalsaydım keşke bu kadar üzülmezdim sınıfta kalınca kendimi dünyanın en salak insanı gibi hissediyorum yorumlarınızı bekliyorum
Cevabın nedir?
+1 yılBak şöyle düşün. Tıp kazanmış olabilirsin ama orada herkes aynı düzeyde. Ben de ilk sene bayağı zorlanmıştım. İlk sene bizim üniversitede bayağı kolay. Anatomiyi full ikinci sınıfta verdikleri için. Ama ben de büte kalmıştım. Herkes birinci sınıf ortalama kasma sınıfı derken bir de. Düşün yani. Ki arkadaşlarımdan kalan da oldu. Ama takılma gerçekten. Ben bu sene 4 e geçtim. Zaman öyle çabuk geçiyor ki. İlerledikçe de anlıyorsun ki herkesin bir yerlerde kaybı oluyor. Yani sadece sen değilsin. Tıp çok zor bir bölüm. Kalan da bayağı oluyor.
Bir de şunu söyleyeyim. Ben büte kaldığımda da çok üzülmüştüm. Ve bu beni kamçıladı. Her sene çalışma tarzını daha da çözümleyerek daha bir hırsla daha fazla çalıştım. Bu sene ortalamam geçsem yeter demem rağmen 72 ydi. Dönem 3 olduğum üniversitede en zor sene olmasına rağmen en yüksek ortalamamdı.
Bence gerçekten takma üzülmeyi bırak az olan tatillerimizin tadını çıkar. Hayıflanma ortalama kas mesela. Avantaja çevir kalmanı :)39 Yorumla
Soran+1 yılÇok çok teşekkür ederim yorumun için aslında bu konularda daha çok tavsiyeye ihtiyacım var çünkü önümde nasıl bir süreç var kestiremiyorum arkadaşlarım üst döneme geçti ben kaldım böyle yeni ortam yeni kişiler kaldığım için insanların bana olan bakış açısı internette bir kaç bir şey okudum o yüzden moralim bozuldu yalan da değil yani yaşanması muhtemel şeyler sonra nasıl ders çalışıyosun mesela eğer senin için sorun olmayacaksa biraz konuşabilir miyiz
- +1 yıl
tabii konuşabiliriz. Yeni arkadaşlar edinirsin zaten birinci sınıf olduğu için herkes yeni ya. Sen de ortamda hiç sırıtmadan yeni yeni arkadaşlıklar kurarsın. Ders çalışmaya gelirsekte derslere güzelce gir notlara da çalış. Halledersin inşallah ya :)
Soran+1 yıl2. Dönem derslere falan girmiştim ama tekrar falan yapmadım hiç son 3-4 gün çalışmayla da anca 40 alabildim yani kendi akılsızlığım üniversiteyi yaşadığım şehirde okuduğum için benim sınıfımdakilerden ve bu sene hazırlıktan gelecek olan ve direk geçenlerde arkadaşlarım var aslında ama onları da pek sevdiğim söylenemez aslında çok eğlenceli biriyimdir arkadaşlarım beni çok sever ama ortam yapma konusunda iyi değilim pek bu sene liseden aynı sınıfta olduğum 3 arkadaşım vardı amfide onlarla takılıyodum baya da alışmıştım onlarla bağım kopar mı şimdi nasıl yeni ortam kurucam bu konuda bir önerin var mı
- +1 yıl
Benim de kalan arkadaşlarım var. Bağımız kopmadı. Ama tıp eğitimi yoğun bir süreç olduğu için yani sınavlarımız bittiğinde anca bir araya gelebiliyorduk. Ama koparız diye düşünme konuşursan kalıyor o samimiyet.
- +1 yıl
Ben de ailemin yanında okuyorum ve seni çok iyi anlıyorum. Evde çalışma gafletine düştün sanırım ilk dönem. Ama insan sonradan anlıyor işte tecrübe de olmayınca. Kesinlikle kütüphanede çalış. İlk başta ailen karşı çıkabilir. Bende de öyle oldu. Evin dururken hafta sonu bile neden kütüphaneye gidiyorsun dediler dediler. Sonra notlar yükseldikçe anladılar beni. Daha konsantre oluyorsun bu bir. İkincisi de daha uzun masa da kalıp çalışabiliyorsun. Evde hep bir bölünüyor olur olmadık şeylerle üstelik.
Bende birinci sınıfta çalışmıyordum. Yani kendi akılsızlığın da deme. Alışma süreci denen bir şey var. Tıp kazanıyorsun her şey lisedeki gibi kolay gelecek sana sanıyorsun ama olmuyor. Tıp farklı çalışma stilleri gerektiriyor üstelik. Ama artık anladın tecrübe edindin. İnşallah daha iyi olacak :)
Soran+1 yılBen zaten başta hiç tıp istemiyodum nedir herkes tıp tıp ne var bu tıpta diyodum puanım da iyi olduğu için mühendislik yazmak istiyodum boğaziçi inşaat falan alıyodum ama kız olduğum için ve babam mühendis olduğu için göndermek istemedi aslında matematiğe deli kafam çalışır biyolojiyi pek sevmem ama hayırlısı buymuş ki son anda fikrim değişti sonra okula da ilk 5 te girince iyice küçümsedim okulu nedir ya yaparım falan havalarına girdim yok olmadı bir dahaki komite düzeltirim derken bu hallere kaldım deli gibi pişmanım ama elimden bir şey gelmiyo böyle tecrübelerin bedeli de ağır oluyomuş demek ki annem yanımda bu süreçte sadece ben üzülüyorum diye üzülüyolar ben de en çok babamdan korkuyorum diyo ki yok rezil olduk millete falan aslında beni bilen biliyo ne kadar başarılı bir öğrenci olduğumu şu ana kadar ama gel de babama anlat o atlatsa benim için çok daha kolay olacak alışmak böyle benim durumum da işte çok uzun yazdım kusura bakma 😅 Ama bu konularda konuşacağım tecrübeli biri de yok
- +1 yıl
yok hiç önemli değil :) alışırsın zamanla :) istediğin zaman da bana yazabilirsin mesaj da atabilirsin elimden geldiğince yardımcı olurum :)
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim 🙏🏻😊
- +1 yıl
rica ederiiiim :)
+1 yılDaha önce anladığım kadarıyla bütün derslerini başarıyla geçmişsin ve ders konusunda başarısız olmak pek alışık olmadığın bir şey. Ama artık üniversitedesin her şey değişir, okudugun bölümün ne kadar zor olduğunu herkes bilir ve emin ol üniversitede okulun uzaması, sınıfta kalmak çok doğal bir şey. Bu kadar üzülme.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim bir nebze de olsa moralimi düzelttin umarım bu durumu çabuk atlatırım
+1 yılTıpı kazandım diyebilmekte havalı bisey bence sınıfta kalmışsın okuldan atılmışsın falan bunlar bu havayı bozmaz
23 Yorumla
Soran+1 yılAhahahah emin misin ben şimdi üst döneme geçen arkadaşlarım beni amfi 1 de görünceki eziklik duygusunu düşünüyorum
- +1 yıl
Tıp okuyan arkadaşların için bu durum düşündüğün gibi gözükebilir ama dış cevrede ki insanlar için böyle değil mesela şu an benim gözümde havalısın kappiş 😏
Soran+1 yılAhahahaha teşekkür ederim belki de kalmam daha iyi oldu hem konuları daha net öğrenirim hem de vardır bir hayır ya
Seneye çalışır düzeltirsin. Ders olmuş olur bu da sana.
11 Yorumla
Soran+1 yılHem de nasıl ders
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
2Cevap
1 yıl kalsan nolur ya tıp okuyosun adı üstünde tıp:D hazirlik okudun farzet
25 Yorumla
Soran+1 yılBen de öyle düşünmeye çalıyorum zaten ama kaldığım gerçeğiyle de yüzleşmek zorundayım böyle bir başarısızlık beni mahvetti açıkçası
Soran+1 yılAhahahah o kadar iyi bir bölüm gibi mi duruyo sen ne okuyosun
Soran+1 yılAslında alıştım biliyo musun daha 1 gün bile olmadı kaldığımı öğreneli arkadaşlarım destek oldu çok saçma gibi gelebilir ama burdaki insanların düşünceleri bile beni o kadar rahatlattı ki büyük resme bakınca çok da bir kaybım olmadığını düşünüyorum artık tabi şu an hala üzülüyorum ama geçecek alışacak herkes bunu anladım
+1 yılheralde doktor olamıcan yatay geçiş yapılıyorsa yap
01 Yorumla
Soran+1 yılSağol ya ne güzel destek oldun öyle ben aslında kararsız olduğum için tıp yazdım 3-4 binlerdeydim gerçi şimdi yeniden tercih yapmaya da cesaretim yok pişman olurum
+1 yılYa olur boyle, kala da bilirsin, normal bişey. Demek ki çalışman yeterli olmamış, biraz daha fazla çaba gostermelisin
10 Yorumla
+1 yılya ben de şu an kalacak gibi duruyorum da baya gerginim ne gibi sonuçları oldu sana kötü anlamda? sanmıyorum görüceğini ama umarım görürsün :"(
bi de hangi okuldasın acaba00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHala buralardaysaniz soup nucu merak ettim nasil gecti
00 YorumlaMerhaba şu anda durumun ne merak ettim ben de şu an tıp dönem 1 deyim ve bence 1. Sınıf en zoru
00 Yorumlabana yazsana özelden lütfen aynı kaderi paylaşıyorum şu an
00 Yorumla
+1 yılmaalesef Şu an aynı durumu yaşıyorum ben de😢
00 Yorumlabiyofizik yüzünden mi
01 Yorumla
Soran+1 yılAslında sayılır bütte biyofizikten ve embriyolojiden baraj yedim 5 pıan daha alsam geçiyodum ama bütün sene yattım sayılır yani kendi suçum aslında
geçmiş olsun
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım