+1 yılne okuduğuna bağlı işini ne kadar büyütebileceğine ne kadar güçlü hırslı ve zeki olduğuna bağlı bence benim babam uzman kardiyolog aldığı maaş en fazla 10.000 dir ve adam 6 yıl hacettepe tıp okumuş 1. likle bitirmiş üstüne tıp uzmanlık sınavı türkiye 1. si bir ara İtalya da falan da çalıştı orada iken 8000 dolara kadar alıyordu ama şu an türkiye de aldığı maaş en fazla 10.000 ve bence ne okuduğundan çok kendini nasıl geliştirdiğin önemli kendine ne kattığın önemli
02 Yorumla
Soran+1 yılMaşşallah babana sağol yorumun için
- +1 yıl
ve 2 yıllık inşaat teknikerliği okumuş bir adamın aylık 30.000 e kadar aldığını da bilirim o yüzden yapabileceğinin en iyisi olmaya bak yükselecceğine eminim ve nereyi istiyorsun hangi bölüm merak ettim
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılLisan mezunu artık hiç bir önemi yok ki yoldan geçen lisans mezunu. Eğer kaliteli bir üniversite bitirmediysen lisansın lise de bir farkı bile yok. İşe yarar öyle ön lisans bölümleri var ki lisans diplomasını üçe katlar. Onun için kimseye takılma sen. Üniversite Lise mezunu olmak adam etmiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkimin bu hayatta karsisina hangi firsatlar cikacagini hic kimse bilemez 4 yillik mezunlar şu an iş bulamayadabiliyor yani bu işler cevre ve şans işleri bos konusuyolar bence 4 yillik okudunda bir pok mu oldun sirf 4yil okumayla bitmiyo ki dil bilmen bile sart
13 Yorumla
Soran+1 yıl4 yıllıkların havasından geçişmiyor çocuk halkla iliskiler okuyor 4 yıl sanarsın tıp
Cevap sahibi+1 yılhsjsjsjdnd aynen sen hangi bolum peki
Soran+1 yılDaha seçmedim işte üniversite ziyareti yapıyorum
+1 yılevet insanlarda öyle bir algı var malesef puanı yetmeyenlerin gidecegini düşünüyorlar
03 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef çok saçma bir düşünceye sahipler
- +1 yıl
Çevredeki yorumlara kendini kapat istediklerinin pesinden git
Soran+1 yılEvet yoksa çıldırtacaklar beni
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
+1 yılbende iki yil elektrik enerjisi üretimi okudum sonra dgs ile mühendislik kazandım da...2 yıllık özel ne alaka gir bir devlet üniversitesine boşa masraf bari olma
15 Yorumla
Soran+1 yılZenginiz biz annem özele yazdırmak istedi beni
- +1 yıl
anladimm canım
- +1 yıl
özür dilerim 😂😂😂
- +1 yıl
t9 azizliği arka arkaya basınca öyle gitti
Soran+1 yılTamam sorun değil
- Eğitim & Kariyer konusunda 449 cevap paylaştı.
+1 yılBu tamamiyle kişiyle alakalı kendisini geliştirmeyle ilgilş bir durum 4 yıllık okuyup hala satış temsilciliği yapan var 2 yıllık okuyup da ciddi paralar kazananlarda var örnekler çevremde bol
04 Yorumla
Soran+1 yılAynen bunu anlatamıyorum bazılarına
- +1 yıl
Ya sen başkalarına ne bakıyosun bu senin hayatın başkalarının hayatına yön vermesine sakın izin verme onlar üniversitenim ü sünü bilmezler cahil toplum ya
Soran+1 yıl4 yıllık okuyorlar ya sanki dünyayı kurtarıyor beyefendi yürüyen ego
- +1 yıl
:)). ne okumak istiyosan onu oku anlaştık👍
+1 yılbu dediini çok yaşadım işe başlamadan evvel 2 yıllık okudum önce herkes ezmeye kalktı 2 yıllıkmı ha zor birşey olmaz işe yaramaz dediler ama 2 yıl geçtikten sonra bunu diyen herkesin tek tek ağzına tıktım kelimleri
08 Yorumla
Soran+1 yılSaçma sapan konuşuyorlar işte
- +1 yıl
boşver şimdi konuşsunlar sen de sonra bu laflarını onlara yedir
Soran+1 yılEvet dinlemiyorum kimseyi ağzı olan boş konuşuyor işte
- +1 yıl
şu an sana çok agır geliyor biliyorum emin ol aynısnı bende yaşadım o lafları diyenlerin hepsi şimdi benimle konuşmuyor utancından onuda biliyorum o yüzden moralini bozma geçer bu günlre
Soran+1 yılUmarım geçer çünkü evden çıkasım gelmiyor
- +1 yıl
intikam soguk yenen meyvedir sabredip bekle okulu bitirip hemen iş sahibi ol o zman laf atma sırası sana gecer
Soran+1 yılÇok sağol destek için 🙏
- +1 yıl
rica ederim :)
+1 yıl4 yıllık sevmediğiniz bir bölüm okumaktansa 2 yıllık severek gideceğiniz bir bölümü tercih edin gençler.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyle
+1 yılpuanın yetmedi ondan mı seçtin? şaka şaka 2 yıllık nedir yaa 2 yıllık okuyacağına okuma mesela 😂😂😂
130 Yorumla
Soran+1 yıl😩sizlerden tiksiniyorum senden daha fazla maaş alırsan şaşırma
- +1 yıl
yok o imkansız işte 😂
Soran+1 yılBaba parası yiyorsan doğrudur
- +1 yıl
baba parası hiç bir zaman yemedim. kendi dişimle tırnağımla okudum çalıştım çabaladım :)
Soran+1 yılNe meleğin eziyorsun ya şimdi sen 2 yıllıkları umarım popon göğe ermiştir
- +1 yıl
ama şaka yapıyorum alındın mı sen. kızma vala bak bizden daha önce hayata atılıyosunuz işte ne güzel 😊
Soran+1 yılNeyse takmıcam kimseyi tıp hukuk gibi önemli bölümleri okumayan.4 yıllıklar zaten işsiz o yüzden günün sonunda gülen ben olucam
- +1 yıl
yoo ben tıp hukuk okumadım üniversitedeyken daha buldum işimi şu anda da gayet iyi bir işim var
- +1 yıl
dur pis pis gülmeyi unuttum 😁😁😁
Soran+1 yılİyi aferin sana ez iyice çiğne beni hiç üzülmüyorum neyse
- +1 yıl
şakası bir yana 2 yıllık güzel bölümler de var. ne düşünüyosun sen?
Soran+1 yılSivil havacılık
- +1 yıl
çok iyi. ben de bu yıl öylesine tekrar girdim sınava 2. üniversiteyi havacılık yönetimi mi okusam diye düşünüyodum. iş garantili mesleklerden birisi iyi düşünmüşsün.
Soran+1 yılKabin memuru olmak istiyorum ben
Ulaştırma hizmetleri var bir de- +1 yıl
ulaştırma hizmetlerini bilmiyorum. ama benim bir arkadaşım mülakata girdi kazandı şimdi sun expresste kabin memuru. yani hostes olarak başladı şu an kabin memuru. güzel de maaşı var. haftada 3 gün tatil ve ülke ülke gezdiği de cabası.
Soran+1 yılKabin memuru olmak için 5 yıllık aynı firmada çalışmak gerekiyormuş ama benim hayalim THY
- +1 yıl
öyle bişeyler var evet sözleşmesinde yazıyomuş. sen bir başla oku bitir de sonrasında bakarsın thy de bişeyler olur 😉
Soran+1 yılBakıcam eğer o kadar yaşarsam
- +1 yıl
yaşamayacak ne var hepi topu 2 yıllık değil mi yaa bir bakmışın 2 yıllık diploma elinde 😂😂
Soran+1 yılÇok komiksin
- +1 yıl
sen baya takıyosun bunu yaa. boşver kim ne derse desin git oku bitir mesleğini eline al. sonra nasılsa kimse sana nerede ne okudun diye sormayacak. sen haber ver paradan. ama şöyle bir handikapın var. 4 yıllık mezunları varken hele ki thy de 2 yıllıkla iş bulma şansın çok düşük.
Soran+1 yılBunun için zaten onun bölümünü okucam okul yardımcı oluyormuş bu konuda
- +1 yıl
doğrudur. umarım her şey güzel olur senin için. şu 2 yıl 4 yıl muhabbetini de takma kafana. sonuçta her 4 yıllık bitiren iş güç sahibi olmuyor. ben istisnayım. hayvan gibi çalıştım da anca öyle yoksa ben de işsiz güçsüzdüm şimdiye.
Soran+1 yılAma sende de küçük görme var 2 yıllıkları okuyanları
- +1 yıl
küçük görüyorum ama nasıl? gidiyolar 2 yıllık adalet, maliye yok tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik ıvır zıvır bölümler okuyolar. bu bölümlerin gelecek vaad etmediği aşikar. sırf üniversite görmek için gidiyolar okumaya sonra ayda 800 liraya sekreterlik yapıyo bide diyo ki üniversite mezunuyum az para alıyorum. değilsin abi. sen üniversite mezunu değilsin. ben it gibi çalışcam sınavı kazanıcam 5 yıl sınıfta bile kalmadan yüksek not ortalamaları çıkartcam anam ağlayacak. sen zahmet olmazsa barajı geçip 2 yıl okuyup bin liralar kazanacaksın. o bahsettiklerim kusura bakmasınlar ben onlarla alay da ederim dalga da geçerim.
Soran+1 yılAnladım üniversite değil tam meslek yüksek okulu diye geçiyor ama öyle diyince kimse anlamıyor bizde üniversite diyoruz haklı olabilirsin
- +1 yıl
4 yıllık lisans 2 yıllık ön lisans
Soran+1 yılAnladım sağol yorumlar için
- +1 yıl
rica ederim. başarılar dilerim
Soran+1 yılTeşekkürler 🙏
- Eğitim & Kariyer konusunda 509 cevap paylaştı.
+1 yılToplumun böyle bir algısı var taşımayı bilirseniz çevrenizde bunu sonlandirabilirsiniz
03 Yorumla
Soran+1 yılSağol
- +1 yıl
Hııı 4yıllıklara laf atmışsın bb hahahajahah kin besliyor gibi şeyapma boşver tamamlarsin bu kadar önemliyse
Soran+1 yıl4 yıllığa tamamlamak gibi bir düşüncem Yok ama 4 yıllıkların popoları fazla yukarıda ve gıcık oluyorum sanki dünyayı kurtardılar
Masraflarimı sen karşıla 10 sene okuyayım en iyi üniversitelerde de
03 Yorumla
Soran+1 yılBoş boş muhabbet ediyorlar işte anca
Soran+1 yılAynen anlamıyorlar işte sağol
+1 yılşunu söyliyim 2 yıllık sivil havacılık okudum Şu an kabin memuruyum ortalama 10000-16000 arasi aylık bir gelirim var 4 yilliklarin çoğunun alamıycagi bir mebla ayrıca hem geziyorum hem kazanıyorum kim hava atıcak görelim yani
12 Yorumla
Soran+1 yılBen anlatamıyorum kimseye derdimi bıktım artık 2 yıl sonra görecekler kim işsiz kalmış
- +1 yıl
Hangi bölümü istiyorsun
+1 yıl4 yıllık 2 yıllık bişey farketmiyor. gidiyosum geliyosun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen onlara bakma, okumak istiyorsan oku. Dgs ile 4 yıllığa çıkarsın sonra.
02 Yorumla
Soran+1 yıl4 yıllığa çıkarmanın bir avantajı Yok bana ama sağol
Cevap sahibi+1 yılSen de sağ ol.
Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı. Hiçbir konuda kimseyi dinlemedim ve de takmadım.. Gereksiz insanlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyleler
+1 yılİki yıllık mezunum, mühendisten daha çok para kazanıyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılAma bunu anlamıyor kaz kafalı 4 yıllıklar
- +1 yıl
Boşveer hayatına bak
+1 yılBencede 2 yillik okunacagina okunmasin daha iyi haklilar
18 Yorumla
Soran+1 yılAferin sana sen inşallah tıp okuyosundur bunu dediğine göre ve 2 yıl okuduğum halde senden daha fazla maaş alıcam
- +1 yıl
Ahaha benden daha fazla maas alican hemi 😂😂tmm
Soran+1 yılÜff 4 yıllıkların havasından da geçilmiyor
- +1 yıl
2 yilik okumak sacmalik 4 yillik bos bolum okumasa sacmalik
Soran+1 yılNeyse umrumda değilsiniz ben mutluysam ve maaşım bana yetiyorsa milleti takmıcam ağzı olan konuşuyor
- +1 yıl
Uzuldum suan😞😂😂😂😂😂
Soran+1 yılTakmıyorum Gül istediğin kadar
- +1 yıl
Lutfen tak 😂😂😂
hangi universte istiyorsun bende aynı bölüm istiyorumda
037 Yorumla
Soran+1 yılAydın ve kızlar tercih ediyor orayı
Soran+1 yılVar ama 2 yıl boyunca ilerleticem ve yeni bir tane ekleyebilirim
Soran+1 yılHedefim THY zaten öyle yapıcam sen ne istiyorsun yardımcı olurum belki
Soran+1 yılİyi olur sivil havacılıkta hangi bölüm peki
Soran+1 yılHangi üniversite il dışında
Soran+1 yılDış görünüş maalesef çok önemli küçük bir yara izi olanı bile eliyorlarmış
Soran+1 yılOlur umarım ya daha 2 yıl var
Soran+1 yılöyle yapacak bir şey Yok ama ilk THY ve Pegasus a başvuracam ben
Soran+1 yılAmin 🙏
Soran+1 yılAlmanca Olabilir Türkiye'ye hangi millet daha çok ziyaret ediyorsa onu öğrenmek lazım
Soran+1 yılİşte bilmiyorum şimdilik okula gidince orada da sorucam hocalara falan şimdilik İngilizceyi ilerletmem lazım
Soran+1 yılUmarım istediğimiz olur valla artık iş hayatına atılmak istiyorum
Soran+1 yılHem senin yaşın benden küçük daha avantajlısın 1 yıl erken atılmak hayata çok güzel olur
Soran+1 yılBurssuz tek ona bursum yetmedi ama kampüsü çok güzel
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılYakın sayılır
Soran+1 yılEvet yazıcam 26 sına kadar umarım gelir
Soran+1 yılİnşallah 🙏
takma ya insallah 4 yilliga tamamlarsin
012 Yorumla
Soran+1 yıl4 yıllığa uzatmak istemiyorum ki
Soran+1 yılNe evlenmesi ya 2 yıllık okuyanlar evleniyor mu saçmalama
Soran+1 yılAferin size geri kafalılar neyse
Soran+1 yılSen kendi adına konuş ben 3bin ile başlıcam işe sen naparsan yap bir planın Yok demek
Soran+1 yılSenin sorunun o yapacak bir şey Yok
Soran+1 yılMorel bozmaya çalışıyorsun ama bozulmuyor merak etme
- +1 yıl
moral bozmaya calismiyorum. daha iyisini yaptirmana çalışıyorum. emin ol ilerde hergun bozulacak cidden zor çalışma hayati. hep keske daha iyi yerde olsam diyosun ama is isten geçiyor arkadaslarina bakip ozeniyorsun. para kazanmak basit bu zamana kadar herkes dişiyle tirnagiyla kazıyarak bir yere gelmiş. asgari ucretle gecinen var ac kalinmaz. ama yasam standarti cok değişiyor.
Bölümün iyiyse 2 yıllık daha avantajlı
07 Yorumla
Soran+1 yılDalga geçiyor herkes
Soran+1 yılSivil havacılık
Soran+1 yılZaten kabin memuru olmak istiyorum da 4 yıllıkların havasından geçilmiyor
Soran+1 yılPeki sağol
boşver onlardan çok var bitmezler. Takma kimseyi.
00 Yorumla
+1 yılNe alaka 4 yıl okuyan niye havalı olsun
03 Yorumla
Soran+1 yılAşağıda ki birkaç kişinin yazdıklarını okursan anlarsın
- +1 yıl
Genel konuşuyorsun ama. Ben de 4 yıllık okuyorum istersen ilkokul mezunu ol şahsi olarak küçümsenecek bir durum yok.
Soran+1 yılAma geneli cidden küçümsüyor
Eğitim & Kariyer konusunda 2,7b cevap paylaştı. Ne alaka Belki 4 sene uzn geliyoo
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 12,2b cevap paylaştı. 2 yıllık bölüme göre değişir
00 Yorumla
+1 yılhangi bölüm?
00 Yorumla
+1 yılHaklılar
01 Yorumla
Soran+1 yılSağol tıp bitirmişsindir umarım bunu dediğine göre
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem