Gizli Üye(30-35)+1 yılEger maksat her ay maaş almaksa önlisans lisans farketmiyor bence. Ama ben yuksek lisans istiyorum, akademik hedeflerim var, mudurluge cikmak istiyorum diyen biri icin lisans her turlu iyi.
2 yillikla ilgili ulkemizin olumsuz tavirlarini biliyorum ama şu da bir gercek ki tıp, hemşirelik haricinde en cok önlisans ataniyor. Ozellikle adalet ve saglik teknikeri dedigimiz kisimlar. Benim 20 yasinda maas sahibi olmus tanidiklarim var. 22 yasinda da onlisanstan atananlar var.
Ama bazi lisans okuyanlar ogretmenlik vs falan hala atama bekliyorlar. Hala maas alacaklar mesela. Hani bazi onlisans mezunlari lisans mezunlarinin maaslarina yakin aldiklari gibi gectikleri bile oluyor. Ozellikle sağlıkta.
Yani benim gozlemledigim onlisans mezunlari bazi lisanslardan daha cabuk iş bulup, daha cabuk maaşa baglaniyorlar. Yukselmek isteyen olursa 4 yıllığa tamamlar devam eder yani. Benim bir akrabam 2 yillik mezun olarak memurluga atandı universiteye. Simdi calistigi universitede kendi alaninda müdür oldu. 4 yilliga tamamladi oyle müdür oldu. Hani 2 yillik deyip kucumsememek lazim bence. rızkın nerede oldugu belli olmaz.
Simdi belli lisans bolumlerini okumaktansa 2 yillik okumak her turlu iyi. Tarih, edebiyat, halkla iliskiler, isletme vs okumaktansa 2 yillik daha iyi. Yani tıp, hukuk, hemsirelik, öğretmenlik, muhendislik dışında da lisansta elle tutulur bolum yok, ozellikle devlete atama isteniyorsa.
Özel sektör düşünen icinde dis hekimligi, eczacilik, veterinerlik, belki mali müşavir falan sayilabilir. Ama devlet isteyen biride yukaridaki bolumler gelmiyorsa 2 yillik elbette en mantıklısı.
Ki lisansta saglik disinda diger bolumleri okuyanlar cogu zaman acikta kaliyor işin gercegi. Alan derslerinin sinavi oluyor, sozlusu, mulakati bitmek bilmiyor. Ama tabi lisansinda kendine gore bir havasi ve avantajlari da var. Onu da es gecmemek gerek ama 2 yillik diye kucumsememekte gerek.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılAlakası yok, çoğu iki yıllık bölüm 4 yıllık bölümlerden iyi. Mesela gidip 4 yıllık işletme okursan iş bulamazsın, arkeoloji okursan, güzel sanatlar okursan iş bulamazsın ama git iki yıllık sağlık veya teknik bir bölüm oku deli gibi ara eleman ihtiyacı var ülkede çok rahat iş bulursun ama dediğim gibi bölüm iyi olmalı. Ha birde işin toplumsal boyutu var maalesef bizim ülkemizde cahil çok olduğu için diplomayı etiket olarak görüyorlar, iki yıl okuyanı küçümsüyorlar ama bilmiyorlar her sektörde en çok talep edilenler ara elemanlar yani 2 yıllık bölüm mezunları.
00 Yorumla
+1 yılAkademik ve akademiden doğan sektorler açısından konuşursak eğer evet bir şey yapamazlar. Toplumsal itibar açısından ve portföy açısından 2. sınıf kalır. Çocuğun ilerde okula başlarken dolduracağı formu verirken çekinir.
Fakat sorduğun şey maddiyat ise çok şey olur. Ortadoğu bence fırsatlar cennetidir. Doğru atılımlar ve havayı koklayarak yapacağın ticaretler ile çok büyük paralar kazanabilirsin. Ama oturduğum her toplantı ve masada sözün özü mutlaka eğitime gelmiştir. Bu etaptada sorunsuz ve güvenli bir şekilde kalkmak istiyorsan; yarım kalan süreci tamamlamakta fayda vardır. En nihayetinde günümüz Türkiye sınırları içerisinde okunan bölümün hiçbir fonksiyonu olmamakla beraber, okunan üniversitenin çok faktörü olduğu aşikardır. Üniversiteler eğitim için değil sadece ve sadece kültür, rozet amaçlı şu an ihtiyaçtır. Büyük şirketler alım yaparken üniversite kuralı koymasının sebebi; bu kişi 4 sene boyunca düzenli gitmiş ve görevini tamamlamıştır. Yani alışkanlıkları ve düzeni olan bir insan olduğunu gösterir.10 Yorumla
Bu öncelikle bölüme göre değişir. Her iki yıllık bölüm okuyan herkes işsiz kalmıyor. Gerçekten aralarında iş imkanı sunan bölümler var. Araştırılmalı ve ona göre karar verilmeli.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
+1 yılBölümüne bağşı. Mesele kaç yıllık olması değil. Mesela 4 yıllık olup karşılığı olmayan bölümler var iltisat iletme kamu yönetimi bunlardan milyonlar mezyn yılda 700 alım var. Özel sektörde de kısıtlı iş imkanı. Ama 2 yıllık bilgisayar programlama optisyemlik diş protezyenliği acil tıp hizmetleri gibi bölümler var karşılığını çabucak bulursun.
00 Yorumla
+1 yılKızım 2 üniversite bitirdim biri gıda teknikeri diğeri iş sağlığı ve güvenliği.
Bu gün maaşım 12-16 bin arası değişiyor.
Sınavı kazanırsam 13-17 falan olur.
Son iş yerimde 13 bin TL alıyordum ve işimi de çok seviyorum.00 Yorumla
+1 yılTDS ler bugün atanacak mesela.. Mühendislik bitiren ve hatta 2. likle bitiren biri olarak diyorum şimdiki kafam olsa 2 yıllık teknikerlik okurdum..
00 YorumlaNenden olamasın sıkı calısırsan dgs sınavıyla 4 yılık gecis yap bilirsin bazı ön lisans bölümleri 4 yılık dah cok ise yarar
00 Yorumla
+1 yılÇoğu 4 yıllıktan iyi kazanır 2 yıllık okuyanlar.
025 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi
- +1 yıl
Arkeoloji okuyan kişi iş bulamaz ama 2 yıllık okuyan bulur.
- +1 yıl
Her 2 yıllık bölüm için geçerli değil yalnız. Sağlık bölümleri hariç, 2 yıllık bölümlerin hepsi çöp.
- +1 yıl
Ara eleman yetiştiren kısımları diyorum.
- +1 yıl
Buna kim inanır. 2 yıllık bir bölüm doktordan pilottan diş hekiminden eczacı’dan avukattan savcıdan nerede çok kazanmış. Pilot sıralaması da boru gibi okuması da 4 yıllık en az kaptan pilot aylık en az 60k maaş
- +1 yıl
@Kimseee2873 zaten çoğu dedim hepsi demedim.
- +1 yıl
Çoğu demeniz de hata. Geriye ne kaldı? Öğretmenler mühendisler mühendislerin de çok kazanabileceği ortada hele koş gibi üniversitelerden mezun olmuşsa. Diğer 4 yıllık 2 yıllık bölümlerde kendi fabrikasını kurmadıktan sonra aralarında çok da farklı bir gelir olacağı gözükmüyor
- +1 yıl
Koş değil Koç*
- +1 yıl
Bir araba tamircisinin aylık geliri 100.000 lira.
- +1 yıl
Her araba tamircisinin aylık geliri 100. Bin lira mı gelire bakmayacaksın orada çalışanlara kiraya masraflara ödendikten sonra kalan paraya bakacaksın. Küçük bir yer olsa insan az olur. Büyük bir yer olsa araba tamircisi dükkanı çok olur. Gelirleri sabit mi?
- +1 yıl
@Kimseee2873 ben minimum sayıyı söyledim zaten.
- +1 yıl
Siz bir meslekte min sayıyı söyleyince diğer 2 yıllıklar 4 yıllıkların önüne mi geçti? Yapılan işin çalışma süresi ve harcanan kuvvette önemli. Tamirciler eve kaçta dönüyor tanıdığım birisi vardı 12 ye doğru anca.
- +1 yıl
@Kimseee2873 ben zaten iyi meslek demedim geliri iyi dedim. Ayrıca çoğu 4 yıllık bölüm boş evet.
- +1 yıl
Siz sadece çoğu 2 yıllık 4 yıllıktan iyi dediniz. Fabrika bilmem ne hariç ki o işlere ayda en az 150 bin TL masraf oluyor kurulurken küçücük fabrikaya. Onun harici sayılı bölümler hariç çok iyi para götürecek meslekler azdır. Türkiye’nin %46 sı asgari ücretle çalışıyor. Hayal dünyasından çıkalım. Artık zengin çok zengin en az 200-300 milyonların havada uçuştuğu kişiler, ünlüler onlardan bahsediyorum. Halk orta gelirli de buna o üniversitede çok iyi sıralama yapıp saydığım mühendislik hekimlik gibi alanlar da dahil orta gelirliler fakirleşiyor alım gücü düşüyor
- +1 yıl
@Kimseee2873 hekimlik ve mühendislikleri diğer 4 yıllıklardan ayırmak gerek.
- +1 yıl
Hekimlik 6 yıl da diş hekimliği 5 yılda sıralama olarak 4 yıllıklarla mukayese ettim. Sıralama da tıp fakültelerinden yüksek mühendislikler de var 4 yıllık da olsa. Ayrılmasına gerekmez. Diş hekimliğinin çoğu mühendislik okulundan yüksek olduğu okullar da var. Pilotaj 2000-15.000 sıralamayla alıyor ve kontenjanı düşük.
- +1 yıl
@Kimseee2873 Mühendislik ve doktorluk denk zaten. Ben YTÜ'den sonrasını ciddiye almıyorum.
- +1 yıl
Denktir ya da değildir diyemeyiz. Verdikleri hizmet farklı sonuçta. İşinin ehline göre oynayabilecek bir denge
- +1 yıl
@Kimseee2873 Bölüm sıralamaları açısından dedim.
- +1 yıl
Okuluna göre değişir. Ama bu konuda tıp öndedir. Çünkü Türkiye 51. Liği ile 18.000 arasında kapatmış. Ama 200.000 ile alan mühendislikte var. Çok iyi mühendislik okulları da var elbet ama tıpın kapatması kontenjanı bölümü ancak kendi sıralamasındaki okullarla denk tutar o sınıra kadar
- +1 yıl
@Kimseee2873 Evet ancak ODTÜ İTÜ seviyesinde eşitler ufak farklar önemsiz. Tıp okuyan biri olarak söylüyorum bunu.
- +1 yıl
Ben de aynısını söyledim zaten ama sıralamalar bölümler arasında üniversiteye göre değişiyor.
- +1 yıl
@Kimseee2873 o doğru.
- +1 yıl
İyi akşamlar
- +1 yıl
@Kimseee2873 Size de.
+1 yılHangi bölüm olduğuna bağlı sağlık ve polislik ise olur bunların dışında pek bi işe yaramaz
10 Yorumlahiç alakası yok ben iki yıllık mezunum bölümümden gayet memnunum.
00 Yorumla
+1 yılNe alaka. Bir çok tanıdığım kadın ve erkek var 2 yıllık okuyan çok iyi yerlerde.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 331 cevap paylaştı. Olur neden olmasın? Bir şey olmak senin o işi yapabilmen ile ölçülür
00 Yorumla
+1 yılAbim ilahiyat mezunu 4 1 okudu. ve şu an ücretli öğretmen
Kuzenim tıbbi sekreter mezunu 2 1 okudu , ve şu an İstanbul'da hastanede kadrolu çalışıyor.
Bölümden bölüme fark ediyor.
Bende lab veteriner okuyorum , DGS olmasa işim zoor.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSağlık hariç 2 yıllık bölümler çöp. O yüzden çoğu 4’e tamamlıyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBurasi turkiye 3 tane 4 yillik okuyan da bisey olmuyor
10 Yorumla
+1 yılOlur neden olmasın özellikle sağlık alanında okursan mesela bende 2 yıllık sağlık bölümü düşünüyorum bu sene
01 Yorumla- +1 yıl
Ne düşünüyorsun
+1 yılYazılım okumayınca üniversiteye gitmenin hiç bir değeri yok
00 YorumlaYok aşko olur olur ney olur yani ya menejen olup patron tavlarsın jdjnfdnnddjd
01 Yorumla- 1 yıl
menejen dmmfmfkflfl
Adalet sağlık alanları vs önü gayet açık neden olmasın azim önemli
00 YorumlaOlur neden olmasın fabrikalar artık bu tarz mezunlarında işe alıyor
00 Yorumlacerrah bile olursun
00 Yorumla
+1 yılBölüme göre değişiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPolis olursun jandarma olursun, kabin memuru olursun bunu gibi çok meslek var
00 YorumlaDgs ile gecis imkanin var
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 843 cevap paylaştı.
+1 yılOlamıyor kardeşim maalesef durum böyle
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılDört yıllık okuyanlar bile boşta kalıyor
00 Yorumla
+1 yılOkuyanlar ne oluyor genelde
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılOlmuyor canım bimde müdür bile olmuyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKpss ile atanırsın
00 Yorumla
+1 yıl4 yıllıktanda bişey olmuyor
00 Yorumla
+1 yıl4 yıl okuyunca'da bir şey olmuyor boş ver.
00 YorumlaÜniversite biteli çok oldu
00 Yorumlaonlar da memur olup maaşını kazanabiliyor
00 Yorumla
+1 yılAşkım 4 yolluk okuyanlar da bi şey olamıyor
00 Yorumla
+1 yılGelecek ile ilgili bir şey yok
00 YorumlaOlur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence de
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBölüme bağlı
00 Yorumla