Yıldız tekniğe yetiyor puanım. Kimya mühendisliği okusam işsiz kalır mıyım? Tutulan bir mühendislik mi?
Cevabın nedir?
Ben de o bölümü düşünüyordum ama araştırdım sonuç ise şu;
Çoğu firma bir kimya mühendisi alıp çalıştıracağına iki kimyager alıp işini yürütüyor çünkü her ikisininde imza yetkisi var şirketler ucuza işi kapatıyor. İş alanı da fazla yok her alanda çalışabilir tamam ama her şirket için bir tane yetiyor ve çalışma alanı da çok riskli yanında telefonunu bile taşıyamayacağın alanlar olabilir hiç güvenli değil. O güzelim puanına yazık etme bence17 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler yorumun için baya açıklayıcı yazmışsın. Malesef puanıma yazık edip mezuna kalıcam bu gidişle 🙂
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙂
- +1 yıl
Siz ne okuyorsunuz
- +1 yıl
Hangi ünv. İş imkanları nasıl sizce
Hadi biz iyi puan yapamadık ama millet iyi puan yapıp kötü tercih yapıyor xD Kimya da gerekli hatta en çok ithal ettiğimiz ürünler kimyasal ürünler ve petrol türevi ürünler ama artık bu devirde TEKNOLOJİ çağında teknoloji bir bölüm seçmeni tavsiye ederim.
12 Yorumla- +1 yıl
45 bin sıralamam var. Mantıklı gelen fikirlerin varsa açığım 🙂
- +1 yıl
Sıralaman fena değil ilk olarak kesinlikle sevdiğin bölümü oku. Ama son sene " ben bu organik kimyayı çok sevdim kimyayı yapabiliyorum... vs." bu tür bir düşünceyle bölüm seçme. Emin ol üniversitede işler öyle yürümüyor sıkılırsın. Mühendislik zor bela yürüyor matematik fizik hepsi de gerçekten yoruyor YGS LYS bunlara çalışmadım finallere çalıştığım kadar. Eğer keyif alarak okuyabilirsen Elektronik Haberleşme Müh. öneririm hatta bir tanıdık bu sene BAYKAR MÜHENDİSLİK de staj yapacak eğer iyi olursan zor ama geleceği çok iyi çünkü teknolojinin ta kendisi. Elektronik haberleşmeyi bırakıp tıpa hazırlanan bir arkadaşım da vardı ama o da ben mühendis olamam dediği için tıpa gitti yani sevip sevmemeye bağlı biraz da.
+1 yılkalırsın kuzenim uludağ kimya okudu işsiz :))) bir ara öğretmenlik yaptı şimdi yapmıyor parası az :)) başka bölüm okuyacağını söylüyor... yalnız bu bölüm çok zor tıp gibi haberin olsun
11 Yorumla- +1 yıl
Kimya mı kimya mühendisliği mi?
+1 yılİstanbul üni den mezun 30 yaşında kimya mühendisi eniştem ve halam var. Eniştem 2 bin halam 3.5 alıyordu sonea eniştem başka şirkete geçip 5 bin almaya başladı yaklaşık
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
13Cevap
+1 yılAblam Malatya İnönü mezunu şu an 1800 alıyo özelde. İşi bırakacak kpss hazırlanacak ama 90 ve üstü yani Türkiye derecesi yapman lazım ve kpss 2 senede bir yapılıyor mühendisliğin. Okuma bence
13 Yorumla- +1 yıl
Gıda mühendistliği oku
- +1 yıl
Oha ya
- +1 yıl
Teşekkürler
İyi bir kimyager olursan iş bulursun.
aranan bir meslek bence. bir arkadaş vardı benim o bölümü okuyan iş bulana kadar evde kendisi parfüm yapıp sattıydı :)04 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar bir işsizlik süreci oldu
- +1 yıl
Hangi okul mezunuydu. Nerde işe başladı?
kuzenim okudu Şu an devlet okulunda ucretli ogretmen
02 Yorumla- +1 yıl
Kimya mı kimya mühendisliği mi?
+1 yılkardeş kimya mezunuyum liseden ama gerçekten zor iş mg a kadar dikkat etmek zorundasın işin ezber de lazım
00 Yorumla
+1 yılKalma ihtimalin yüksek sonra gider pazarlamacı olursun
00 YorumlaKesin kalırsın sakın okuma...
01 Yorumla- +1 yıl
Biraz açıklasan nerden bu sonuca ulaştığını :)
+1 yılkalmazsın diye biliyorum bence mimar ol
00 Yorumla
+1 yılmühendis olup işsiz kalan olmaz bence
00 Yorumla
+1 yılAslında iş imkanları var ama türkiyede yok
00 YorumlaMf4 siralaman kac?
05 Yorumla- +1 yıl
Mf3 le alıyo kimya mühendisliği 45 bin mf4 48 falan galiba
- +1 yıl
Denizliliyim düşünüyorum
- +1 yıl
Seçecek mantıklı bişi bulamıyorum
kalırsın hacı
04 Yorumla- +1 yıl
Niye kalıyorum hacı
- +1 yıl
Haklısın kayınço
Kalmazsın
02 Yorumla- +1 yıl
Niye
Gizli Üye(30-35)+1 yılkalmazsın
güzel parası var00 Yorumla
+1 yılCevabın ne oldu okudun mu? Okuduysan önerir misin
00 YorumlaKalamazsın ki
01 Yorumla- +1 yıl
Niye
+1 yılKesin kalırsın
02 Yorumla- +1 yıl
Biraz açıklar mısın nerden bu sonuca ulaştığını :)
- +1 yıl
etrafım da ne kadar varsa işsiz veya memnun değil oradan ulaştım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım