Türk dili ve edebiyatı bölümüne başlayacağım bu yıl. İstediğim, Türkçe öğretmenliğiydi ama puanım yetmediği için edebiyat gelecek. Türk dili ve edebiyatından Türkçe öğretmenliğine geçiş var mı?
Cevabın nedir?
+1 yılEdebiyat bolumunun fakultesi farkli oldugu icin genelde geciş olmuyor benden tavsiye 1. Yil özel gir türkceye okul öncesine ne istiyosan cok çaliş yatay yap seneye devlet
04 Yorumla
Soran+1 yılözele gidicem zaten ama Türkçe öğretmenliği ile aramda uçurum var
- +1 yıl
Ama yuzde 50 25 olmuyor mu
Soran+1 yıl50 olmuyo. 25 oluyo o da çok pahalı yaa
- +1 yıl
Ayni zamanda part time çalis 1 sene zorlan sonra notun yuksek tut hemen yatay yap oldugun şehre
Gizli Üye(30-35)+1 yılEdebiyat okuyorum öyle bisey yok malesef olsa ben gecerdim ben hata yapma türkçe oku
08 Yorumla
Soran+1 yılneden hata dedin ki?
Cevap sahibi+1 yılpişmanım okuduguma da seni etkilemek istemem ama
Soran+1 yılneden merak ediyorum
Cevap sahibi+1 yılAtama sıkıntısı var kaç bin tane mezunu var 90 alan bile zor atanıyor sen 4 sene eşek gibi çalışıyon boşuna dersleri de zor Türkçe Öğretmenliğinde hem ayrıyetten formasyon derdi yok hem dersleri edebiyat kadar zor değil. Edebiyat mezunları genellikle ortada kalıyor son sınıfım gececek bölüm olsaydı ilk sene gecerdim
Soran+1 yıldersleri ne kadar zor ki?
Cevap sahibi+1 yıltürk dilinin bütün dönemlerini görüyorsun orhon uygur karahanlı çağatay vs bide edebiyat dersleri var. keyifli bir bölüm ama Türkçe ögretmenlğine göre daha zor.
Soran+1 yılanladım teşekkür ederim yine de :)
Cevap sahibi+1 yılrica ederim
Gizli Üye(25-29)+1 yılSenin dediğin bölüm değiştirmek oluyor puanın tutmuyorsa zaten geçemezsin
07 Yorumla
Soran+1 yılders ortalamasını yüksek tutunca falan olmuyor mu yine de?
Cevap sahibi+1 yılOrtalaman en az 3 olmalı o zaman azda olsa şansın var
Soran+1 yıle iyi o zaman yani geçiş var Türkçe öğretmenliğine di mi :(
Cevap sahibi+1 yılVar ama dediğim gibi ortalaman en az 3 olmalı ve bütün derslerinden geçmiş olman lazım zaten yatay geçiş ile 2 kişi alıyorlar belki o 2 kişiden biri sen olursun 🤗
Soran+1 yılama fakülte değiştirme oluyo benimki bir nevi nasıl olcak ki öyle yine de bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılBaşka bir üniversitede puanın tutuyorsa seneye yatay geçiş yaparsın puanla
Soran+1 yıltamam çok teşekkür ederim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
2Cevap
+1 yılTürkçe öğretmenliği seçersin sonra
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 406 cevap paylaştı.
+1 yılVar galiba ama zor
01 Yorumla
Soran+1 yılGaliba?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 381 cevap paylaştı.
+1 yılhayır malesef.
00 Yorumla Hayır
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Türk dili ve edebiyatı okurken Türkçe öğretmenliğine geçiş yapılıyor mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat