Kardeşim sırf google rastladım soruna ve hiç olmuycak bişi yapıp buraya üye oldum.. neyse konuya gelirsek ben bir Gıda Teknoloğuyum evet teknikerden farklı çünkü 4 yıllık lisans mezunu verir. Gıda tarım hayvancılık bakanlıgınca gıda üreten işletmelerde çalıştırılması zorunlu personel ünvanları belirlenmiştir. Yani gıda üreten yerlerde en az bu ünvanlardan biri yasal olarak çalıştırışmak zorunda. Bu ünvanlardan birkaçı ; en az 4 yıllık gıda mühendisi , kimya mühendisi , kimyager , ziraat mühendisi , diyetisyen , veteriner , ev ekonomisi yüksek okulu mezunlarıdır. Gıda teknoloğu ilk mezunlarını 2014 te verdiği için biz şuanda bakanlıktan bu ünvanlar içine dahil edilmeyi talep ediyoruz gerek bimer yoluyla gerek dilekçelerle çnkü 4 yıllıgız sonuçta. İleriki dönemlerde olacağını ümit ediyoruz böyle olursa bizde mecbur cakıştırılacak ünvanlar içinde adımız geçer yönetmelikte dediğim gibi mezunlar yeni ileriki dönemde olacaktır bize denen böyle. Teknikerde böyle bişey münküm değil bu olay lisans mezunları için geçerli. Başka bir konu öğretmenlik için formasyon alabilirsin. Ayrıca yükseklisans yapabilirisin. yani lisans mezunu olarak bunları yapabilirsin. Giresun üniversitesini soracak olursan Şebinkarahisar Ubyo dahilindedir. Şebinkarahisar küçük bir şehirdir. 2 tane devlet kız yurdu 1 tane özel kız apart 1 özel kız yurdu daha vardır. Bu bölüm ygs 2 den alır. Dersleri soracak olursan ben 2015 mezunuyum 2011 de başladım 2015 te bitti. Benim dönemimde sözel derslerde vardı sayısalda mesela analitik kimya sayısal bir derstir , mesela gıda ambalajları sözeldir , mesleki ingilizcede gördüm. Son sene ilk dönemde bitirme projesi ikinci döneminde bitirme tezi hazırlar ve sunarsınız. Hocalar içinde gıdacı kimyacı ziraatçi vardır. Aklıma gelen bunlar varSa başka sorun falan sorabilirsin
30 Yorumla
+1 yılhiç biri değilim ama gıda hakkında az biraz bilgim var
16 Yorumla- +1 yıl
evet az biraz var
- +1 yıl
kalite departmanına bağlı olarak, girdi kalite kontrol / proses kalite kontrol /son ürün kalite kontrol / mikrobiyoloji ar-ge departmanıan bağlı olarak, yeni ürün proses kontrol maaş konusunda da pek bir bilgim yok çalıştığın kuruma göre değişiyor
- +1 yıl
Kolay gelsin hayırlı günler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
+1 yılbuyrun sorun gıda mühendisi değilim ama sonuçta mesleklerimiz yakın?
08 Yorumla- +1 yıl
devlette çalışmayı düşünüyorsan iş imkanı çok az özel sektörde iş imkanın var ama asgari ücretle çalışıyor çoğu arkadaş yüksek maaş alanlar sayılıdır
- +1 yıl
mühendislerin imza yetkisi olur teknikerler tek başına imza yetkisi yoktu yönetmelik değişmedi ise
- +1 yıl
2500 alan hiç duymadım gıda mühendislerinin hepsi asgari ücret aldığından platformlarda yazıyor mmurlar net gıda mühendisleri paltformuna yaz sana cevabı veririler
- +1 yıl
mühendislik yaz o zaman
+1 yılHiç görmedim ben bu sitetde
20 Yorumla
+1 yılzor oyle seyler iyi yerde okumak lazim
05 Yorumla- +1 yıl
sana tek tavsiyem kucuk universite yazma
- +1 yıl
munkunse bilindik ve orta derece olsun
- +1 yıl
egitim kadrosunu arastir
+1 yılNe soracaksın merak ediyorum
03 Yorumla- +1 yıl
Bunu iki bölümün müfredatına bakarsan anlarsın. Armut piş ağzıma düş zamane gençleri ! Okumayın siz ya, diplomayı eve göndermelerini bekleyin!
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer