benim bir tanıdığım gıda mühendisliğinde okuyordu en son görüştüğümde yüksek lisans yapıyordu..şimdi ise bir lisede öğretmenlik yapıyor bu nasıl oluyor bilen varsa acele cevap
Cevabın nedir?
yüksek lisans dediği formasyondur (tezsiz yüksek lisans) belki. Formasyonu olamayan kimse kadrolu yada sözleşmeli olarak öğretmenlik yapamıyor. KPSS de atama yok onlara. ma formasyon aldıysa KPSS de de iyi bir puan aldıysa ve kendi bölümünün öğretmenliği varsa öğretmen olarak atanabilir. onun dışında sadece ücretli öğretmenlik yapabilir...
20 Yorumla
+1 yılolmaması gereken şeyler bunlar. arkadaşın büyük ihtimalle vekil öğrt. ya da ücretli öğrtm. yapıyordur.ve formasyon almadıysa eğer büyük ihtimalle sağlam bir torpili vardır.
17 Yorumla- +1 yıl
nesi olursa olsun isterse bakan torpili olsun yapamaz formasyonu olmadan 4b li yada kadrolu, ancak ücretli yapabilir.
- +1 yıl
bende vekil veya ücretli yapıyorsur dedim zaten. sorun ne?
- +1 yıl
ve artık ücretliler de torpil koyuyolar araya. en azından bu şehirde öyle orayı bilemem:)
Soran+1 yılya kız baya baya öğretmen meb te yani ücretli gibi değil facebookta gördüm bir lisede sanrım çalışıyor 3 yıl aynı okul ilginç bilmiyorum
- +1 yıl
çekemiyorsan şikayet et ya da işin aslını sor
Soran+1 yılçekememek mi sen işin başka boyutundasın anlaşıldı ona sorup öğrenseydim buraya sormazdım zaten..
- +1 yıl
gülücük atmayı unutmuşum yine kusura bakma. uykusuzluk işte..:)
+1 yılformasyonu olmayan hiç kimse mebde öğretmenlik yapamaz 4bli yada kadrolu olarak, sadece ücretli öğretmenlik yapabilir onun için zaten 2 yıllık ünv bile bitirenler olabiliyor...
22 Yorumla
Soran+1 yılama ücretlı calışıyo gibi değil çünkü 3 yıl ücretli aynı okulda yapılması imkansız birşey üstelık sırf ücretli için kim il değiştirirki uzak bi il
çalışabilir tabiki neden çalışmasın öğretmen açığı varsa yapabilir ben mesela mühendisim ama üni de okutman olarak derse girdim
123 Yorumla
Soran+1 yılünide olabilir ama liseden bahsediyorum.Hem gerçek öğretmenleri atamazlarken bilmiyorum tuhaf
Soran+1 yılpeki 3 yıl aynı lısede vekil sence mantıklımı üstelık sırf bunun için başka uzak ile gitmek falan mantıklımı
Soran+1 yılmeb neyi düzgün yapıyo ki zaten öğretmenliği ne hale getrdiler
Soran+1 yılöğretmenlik meslek bölümü eğitim fakültelerinden çıkan her öğretmeni atamak zorunda devlet aynen bir polis nasıl polis okulundan çıkıpta polis oluyorsa...bir işletme okuyan bi çok alanda iş bulabilir ama öğretmen sadece öğretmenlik yapabilir
Soran+1 yılişte sorun orda ilkokul gibi üniversite açmasalar ne kadar açık varsa o kadar öğretmen yetiştirse sorun kalmıcak ama işlerine gelmiyor
Soran+1 yılsana cevap vermek bile aslında çok boş...sen nerden biliyorsun benim kaç puan aldığımı atanıp atanmadığı be aptal insan hiçbir halttan haberin yok gelmiş yorum yapıyorsun...Biliyorsan konuş ibret alsınlar bilmiyorsan sus ta ADAM sansınlar
- +1 yıl
Öğretmen kıskanç olmaz. gidip de '' sen git kendi işini yap '' demez. ben 1 buçuk sene eğitim formasyonu aldım. Bunların gereksiz aldığı derslerle 4 yıl okuduğunu ben 5 yılda tüm kendi derslerimle alıp bölüm derecesi ile bitirdim. Şimdi bana geçip eğitimcilik dersi veriyor hayatında daha eğitimciliğin ne demek olduğunu sadece stajlarda görmüş olan bu yeni yetme öğrenci.
Soran+1 yılişte meb sizin gibilere 1.5 yılda formasyon verip eğitimi ne hale getirdiği ortada..biz 4yıl bir öğretmen gibi ytişiyoruz sen kısacık sürede bunu hallettin ölemı sankı sırf sana verdıler bu eğitimi sende kısacık sürede bitirdin gibi anlatmışsın pes doğrusu bu senin gibi bi çok kişiye verilen bi eğitim hatta abartıp para karşılığı bile veriliyor işte sonuçta ortada senin gibi ne söylediğini bilmez insanlar ortaya çıkıyor..sistem hatası yüzünden alabilmişsin farkında bile olamaman çok acı...
- +1 yıl
Avrupada 2,5 yıl da öğretmen olunuyor, adamlar atomu parçalıyor 2 yılda. sen TRnin hantal eğitiminin bir parçasısın, en başta 4 yıllık eğitimin gereksiz olduğunun bile farkında dğeilsin. eğitim dersleri yanında bir sürü ıvır zıvır ders aldığını ve çoğu için ne gerek vardı bunlara demişsindir okurken de. geçmiş karşıma konuştuğuna bak. Ücret karşılığı öğretmenlik yapsamda para benim günlük benzin paramı karşılamıyor, amacım bildiklerimi mesleki eğitim alan öğrencilerime aktarmak. bu benim için zevk
Soran+1 yılsenin öğretmen olamayacağın her halinden belli uzun uzun açıklamana gerek yok...4yıllık eğitm fakültesi dersleri gereksiz mühendislik fakültesi gerekli öylemi sen ancak kendi mesleğin dışındakilere çamur atıp üstten bakmaya çalışan parayla yapılan mesleği küçümseyen oysa adam olma kısmına erişememiş birisin..
- +1 yıl
fazlası gereksiz ya her şeyin standartı oalcak öğretmen sayısının da standartı olacak ne öyle herkes bir şekilde öğretmen oluyor ondan sonra başlıyor ağlamaya sırtımı devlete dayayamadım dıye madem o kadar güveniyorlar kendılerine özel sektöre neden yönelemıyorlar... benim mühendis arkdaşım saha ya çıkıyor yerı gelıyor yağmurda çamurda beton döküyor gecesı gündüzü yok öğretmen o rahatlıkta hala kendının atanamdığını devlete sırtını dayayamadıgını söylüyor
Soran+1 yılstandartı olması gerektiğine bi sözümüz yok bizde bunları söylüyoruz zaten ama mühendisle aynı durumda değil özelde öğretmenin fazla bi alanı yok öğretmen sadece öğretmenlik yapabiliyor...ayrıca daha önce de söylediğim gibi öğretmen fakülteden çıktığında devlet onu istihdam etmek zorundadır..mühendis gece gündüz çamurda ise öğretmende dağ köyünde doğunun en zor şartlarında hiçbir sosyal ortamı olmadan çalışıyor yeri geliyor sınıftaki sobayı yakıyor yeri geliyor okulun boyasını badanasını yapıyor
- +1 yıl
haha harika cevap... eve geliyorum saat 12. uyuyorum sabah 7 bucukta dersim var. 2 saat dersteyim sonra tekrar çık git şantiyeye... sorun olur ararlar, daha nefes almaya vaktimiz kalmaz. aldığımız para da bi öğretmen maaşindan az fazla. sonra gelmişler 4 sene okuduk bizi öğretmen yapmıyorlar derler. sorsan çğretmenlik hakkında ne biliyorsun? Uni de öğrendikleri sınıf yönetimi vs diye sayarlar. Bunlar bide öğretmen olacak breh breh...
Soran+1 yılsana değildi o cevap ama sen nasıl olsa üzerine vazife olmayan işlere bulaşmaya alışmışsın şaşırmadım...öğretmenlik hakkında bizim bilgimizle kalkıpta 1 yıl formasyonda gördüğün karşılaştırılamaz bile çakmasın bunu kabul et..bizim gece gündüz hazırladığımız farklı tarzlarda ki eğitim anlayışlarından senin haberin bile yok sen sadece formasyonda gördüğün sınıf yönetimi kadar san öğretmenliği ee çakması bu kadar olur...
Soran+1 yılsenin öğretmenlik tecrübenden ne olur acaba çakmasın farkında değilsin..benim teori bilgim bile sana kat kat fazla gelir uygulamama hiç yetişemezsin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
6Cevap
Olur. Hocalarda mühendisliğe, avukatlığa falan soyunuyor zaten. Bu ülkede kim kendi işini yapıyor ki zaten? Herkes bir işe soyunuyor. Hadi hayırlısı.
20 YorumlaMeslek liselerinin gıda teknolojisi ve benzeri bölümlerinde öğretmenlik yapılabiliyor.Gerekliliklerini bilemiyorum ama,hiç ilgimi çekmiyor öğretmenlik.
20 YorumlaHayır yapamaz. Geçicidir.
20 YorumlaBen hem mühendislik yapıyorum hem de ücretli öğretmenlik :)
318 Yorumla
Soran+1 yılgit kendi işini yap
Soran+1 yılkızmakta ne kadar haklıymışım bir kez daha gösterdin senin gibilere bu ülkede öğretmenlik yaptırıyolar yazık oysa daha insan olma vasfını edinememişken...umarım en yakın zamanda devlet bu gerçeği görürde haketmeden bulundğun o yerde gerçekten hakeden ve gerçekten öğretmen olan kişi bulunur
Soran+1 yılücretli öğretmenliğin berbat bişey oldunu savunan mesleğimizi bölüp bu hale getirıldını savunan tüm öğretmenler kıskanç öylemi..hiçbir öğretmen ücretli öğretmenliği savunmaz ohh iyi yapıyorsun demez...sende bu sistem yanlışlarında yolunu bulanlardansın kendini bu kadar önemli sayman ne kadar acı oysa meb hatası yüzünden iki yıllık hayvan yetiştiriciliği bitiren bile ücretli çalışıyor
- +1 yıl
Ücretli öğretmenlik yapıyorum, mühendislik dışında öğretmenlik diplomam da var formasyon sayesinde. Mesleki öğretmenlik yapma hakkım var çünkü bende aynı zamanda bir eğitimciyim. ama sadece %1 atamamız yapılıyor. Hoş atama yapsalar da öğretmenlik yapmam. Ama şuanda açık olduğu için derslere girmekten keyif alıyorum. Kazandığım para daha öncede yazdığım gibi günlük benzin parama yetmez. Bişey yazarken eğitimci olduğunu unutmadan yaz! Paragöz ve kıskanç olma! Ücretli öğt demek paracı insan dmk dğl
Soran+1 yılpabucumun eğitimcisi
Soran+1 yılöğrencimi ? bırak bu ayakları kaldırım mühendisi
Soran+1 yılsenin neyini kıskanıcam ben zaten öğretmenim..sen insanlara tepeden bakmaya çalışan oysa zerre kadar değeri olmayan birisin bunu yeteri kadar gösterdin..öğretmen demek sadece ders anlatmak değildir saygısızca karşısındakini aşağılamaya çalışmaz haa pardon sen zaten öğretmen değildin..dur tahmin ediyim şimdiki yorumundada aldığın ücretten bahsediceksin çok üstün olduğunu falan anlatıcaksın gerek yok tarzın belli oldu ülkemde her iş yanlış yapıldığı gibi senn gibileride sınıflara alıyolar çokYAZIK
- +1 yıl
şu ilk yazıma yazdığın cevaptan sonra sana çok fena taktım. kıskanç olduğuna kanı getirdim. Hala da yanılmadığımı düşünüyorum. 200 küsür puan alıp eğitim fakültesine kapak atıp tamam hayatım kurtuldu demekle olmz bu işler. ben gerek mühendislik fakültesi gerekse eğitim fakültesinde dişimi tırnağıma takıp çalıştım ve bugünlere geldim. ezber yap geç, diyerek öğretmen oldum hadi beni atayın diye beklemedim. öğretmenlik ataması yapılmadığı için normalde ben de kızıyorum ama seni görünce oh diyorum:)
Soran+1 yılukala sen önce kendi verdiğin cevaplara bak.kendi kendine ezbere konuşup duruyosun sen benim çalışmadığımı ne biliyosun..çalışmış bugünlere gelmiş vah vah bu ülkede bi sen çalışıp çabalıyodun başka kimse çalışıp çabalamıyor bırak bu işleri.sen eğitim fakültesini ezbere sanmaya devam et cahil insan ben 3 dönem staj yaptım sen bir yılda eğitim derslerini ezberledin kim ezberci acaba.sen oh desen ne olur demesen ne olur..200 küsür puanmış sana sadece gülüyorum sadece kendini zeki zanneden boş insan
Soran+1 yılücretli olan sensin ben değilim
- +1 yıl
evet öğrencilerime geri dönüyor ordan aldığım, ben bu işi keyif için yapıyorum:))) hemde 2 okulda derse giriyorum, sevilen bir öğretmenim, öğrencilerim sokakta görüp yanıma gelip saatlerce muhabbet edebilmek için can atıyor, bu bana keyif veriyor, belki bi gün sende yaşarsın evlat:)
Gizli Üye(36-45)+1 yılKpss sınavına girip kazanırsa ve yüksek puan alırsa en son ataması yapılır tamamdır.
11 Yorumla- +1 yıl
formasyon şartı var. ataması yapılmaz
hayır. ve çok saçma muhendıs en az 6 mılyar maaaş alıyor. ögretmen en yuksek 1750
06 Yorumla
Soran+1 yılyapıyo işte allah allah...ayrıca kamuda çalışıp 6 mılyar almak iyi attın
Soran+1 yılher mühendis o şekilde girebilseydi o maaşı alsaydı kimse kpss uğraşmazdı ayıca madem karsılastrcaksın özelde çalışan öğretmenle karşılaştır
+1 yılanlasmalı ögtrt.olunabilir diye biliyorum
13 Yorumla
Soran+1 yılnasıl anlaşmalı
- +1 yıl
sözleşmeli yani.yüksek ücret bekleme.şehriniz civarında köy de eksik ögrt.var ise ancak olunur diye biliyorum
Soran+1 yılsözleşmelı öğretmenlıktede formasyon şartı var
+1 yılMeslekler arası geçiş yapılıyor diye biliyorum
11 Yorumla
Soran+1 yıleskıden mühendisleri vs öğretmen yaptıkları için zaten yığılma oldu şimdi olmuyor ama bu nasıl oldu anlamadım gitti
Gizli Üye(36-45)+1 yılkaçak çalışıyodur kesin
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım