Arkadaşlar not ortalamasıyla diş hekimliğine geçme hakkı var mı? Bakın ösys puanımla demiyorum üniversite deki not ortalamasıyla
Cevabın nedir?
+1 yılGeçemezsin, geçebilmen için ÖSYS puanının tutması gerek. Yani dış hekimliği tuttuğu halde Eczacılık yazıp sonra bit ortalaması ile geçebilirsin
00 Yorumla
+1 yılEczacılıkta çok para var bence bırakma.💷💷💷💷
12 Yorumla
Soran+1 yılEczane açmak artık çok zor
- +1 yıl
O zaman diş hekimi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
+1 yılyok oyle bir dunya gecemezsin
166 Yorumla
Soran+1 yılEczacılık mı okuyorsunuz
- +1 yıl
evet
Soran+1 yılÖzelden bazı sorular sorabilir miyim bende eczacılık düşünüyorum da etrafımda yardımcı olucak kimse YÖK
- +1 yıl
tabiki
Soran+1 yılYalnız siz beni takip etmediğiniz için ben size mesaj atamıyorum ilk olarak siz atar mısınız
- +1 yıl
kullanici adiniz ne
Soran+1 yıl@PositiveLife34
- +1 yıl
bulamadim seni cikmiyo aramadan
- +1 yıl
burdan sor
Soran+1 yılHangi üni ve kaçıncı sınıfsınuz
- +1 yıl
hacettepe 2. sinif
Soran+1 yılBen klinik eczacılık düşünüyorum ama klinik ecz istihdamı kesinleşti mi yoksa şu an sadece lafta mı
- +1 yıl
birincisi klinik eczacilar Şu an var istihdam var Şu an ikincisi bu klinik eczacilik icin sinav gelecek ve kontenjan 60 civarlarinda olucak diye duydum ama tanidigim arkadaslarim var son siniflardan adamlar direk basvuruyor torpilleri sayesinde ve birazda okulun adi sayensinde cok rahat yerlesebiliyorlar
Soran+1 yılPeki devlette maaşları dönerle birlikte ortalama kaç bin olur bir tahmin yürütür müsünüz
- +1 yıl
biz dönerden etkileniyomuz bilmiyorum ama baslangic icin 5-6 ilerisi icin 8-10 civarlari
- +1 yıl
sana tavsiyem ilac sanayii sektorlerine yonelik hedeflerin olsun
- +1 yıl
cunku Türkiye bu alana yonelik ciddi girisimler yapmakta ozellikle hacettepe bu konuda lider vasfinda Şu an
Soran+1 yılİstanbul üniversitenin eczacılık eğitimi nasıl bilginiz var mı
- +1 yıl
Güzel , zaten eczacılık istiyosan mutlaka büyük üniversitelerde oku eczacılıkta bağlantı çok önemli okulunun bağlantıları nasıl onları araştır , stajlarda okullarina buyuk firmalari getirebiliyorlarmi bunlara bak
Soran+1 yılBenim amacım ya uzman klinik ecz olmak ya da üni de kalmak. Lisansüstü eğitim olanağı nasıl eczacılıkta? Ben öğretin üyesi açığı çık diye duymuştum ecz fakültelerinde
- +1 yıl
öyle , eczacıların çogu eczane actigi icin sektordeki eczaci acigini kimyacilar kapatmaya calisiyor bu yuzden fakultelerde eczacilik mezunu hocalar degil kimya hocalari ders veriyor , eczacilikta lisansustu egitim olanagi yuksek bircok dal var ama iyi bir okulda yapmanda fayda var yukseklisansini ama gercekten cok fazla alanda yuksek lisans yapabiliyoruz yurtdisina gidebiliyoruz...
Soran+1 yılYa size ne kadar teşekkür etsem az. Kafamdaki o kadar soruya karşılık verdiniz ki. Çok sıkmıyorsam birkaç soru daha sorabilirmiyim?
- +1 yıl
tabiki ☺️
Soran+1 yılPeki mesela biyokimya da yüksek lisans + doktora yaptım diyelim tıp fakültesinde açık bulursam tıpta öğrt üyesi olabilir miyim yoksa sadece kendi fakültemde mi olabiliyorum
- +1 yıl
nasil kimyacilar gelip bize ders verebiliyosa sende orda ders verebilirsin hatta bize derslere tıpcı hocalar geliyodu tıptaki arkadaslarimda eczacilar geliyo diyolardi ☺️
Soran+1 yılPeki eczane açmam için ne yapmam gerekli?
- +1 yıl
eczane icin yeni kanun sayesinde artik kota var turkiyede acilabilecek eczane sayisi 2-3 bin civari bu yuzden bircok insan eczane acmak yerine eczane devraliyor hatta ben bile ikinci sinif olmama ragmen faceden eczane devir grubuna uyeyim surekli bir ilan cikiyo yani eczane eczacisi olmak hala mumkun tabi uygun bir eczane bulabilirsen , ama sifirdan acmak zor
Soran+1 yılSıfırdan açmak da imkansız değildir galiba? Bir de bu eczacılık mezunları kozmetik ve ilaç sanayinde ne gibi pozisyonlarda ve ne kadar maaş alıyorlar?
- +1 yıl
departmanina gore degisir alacagin para ama bir tanidigim vardi pazarlama departmanindan aylik geliri 50bin tl. Eczacilar sirketlerde ilacin bulunusundan uretimine gelistirilmesine , insan ve hayvan ustunde deneylerden bunlarin satimina kadar her alanda gorev alabiliyor yani ilacin var oldugu heryerde biz variz dostum 😬✌️✌️
- +1 yıl
bir eczacı nerde calisirsa calissin turkiye standartlarinin cok ustunde para kazanir
Soran+1 yılÖnceden diş gelmez diye çok üzülüyordum da şu an üzüntülerim gereksizmiş diyorum 50 bini görünce 😂😂😂
- +1 yıl
kendini gelistirirse bir de ozmn alacagi paranin haddi hesabi olmaz , mesela eczacibasi , acibadem gibi sirketlerin hepsi en basta kucuk birer eczane olarak ise baslamis...
- +1 yıl
bir eczanin onu gercekten çok acık ama gozunun acik olmasi gerek firsatlari kollaman ve girisimci olman gerek , gelecekte bir ilac sirketinin en basindada olabilirsin, yurtdisinda bir ilac ar-ge laboratuarinda şef de olabilirsin. Bu arada ar-ge demisken turkiyenin ilk ve tek aşı ar-ge lab.'ı hacettepededir yani bu yonden avantajimiz cok buyuk
Soran+1 yılPeki eczacılığı %100 İngilizce okumak mantıklı mıdır?
- +1 yıl
Ya şimdi söyle bisey var yabanci dil sirketlere girmek icin yurtdisi stajlari icin vs.. cok onemli bisey ama bu bolumu ing okumani gerektirmez ing okuma cunku bolumun zorlugu tıpla yarışıyor birde buyuk unilerde bu zorluk cogu tıp fskultesini geciyor yabanci dille egitim veren bir Ankara uni. var bildigim kadariyla ama bunun sana extra bir katkisi olmayacak tabi yurtdışında akademisyenlik yapicam diyen bir idealist degilsen
- +1 yıl
Örnegin hacettepe de zorunlu olmayan ing hazirlik sinifi var ama okul turkce , isteyen hazirliga gidiyor ing ogreniyor
Soran+1 yılYurtdışında akademisyenlik yapmam ama yüksek lisans ve doktora için değerlendirebilirim. İst üni 40 kişiyle başlatacak bu sene ing eczacılığa
Soran+1 yılBir de okuması masraflı mı? Mesela mimarlık diş gibi bölümler aşırı masraflı eczacılık da öyle mi
- +1 yıl
Tavsiye etmem ingilizceyi kendin ogren hatta extra 2 dil daha ogren
- +1 yıl
hayir hic bir masrafi yok
Soran+1 yılKardeş o kadar yardımcı oldun ki hakkını ödeyemem. Hele bir sonuçlarım geldin şu an bunlar tahmini. Kafam karıştığı zamanlar iznin olursa yazabilir miyim sama
- +1 yıl
tabiki yazabilirsin :)
Soran+1 yılTamam ben burdan yorum atarım
- +1 yıl
tamamdır ✌️😬
- +1 yıl
kac bin bekliyosun
Soran+1 yıl23-28 arası
- +1 yıl
ozmn hacettepe tutabilir ilk siraya yaz bence
Soran+1 yılAma belki 20 bin de olabilir 30laara da atabilirim çok keskin yorumlarda yapmak istemiyorum
- +1 yıl
ben 23le girdim
Soran+1 yılAnkara düşünmüyorum kesinlikle
Soran+1 yılBüyük ihtimalle İstanbul üni ing eczacılığı sonra da Türkçe eczacılığı yazarım diye düşünüyorum
- +1 yıl
Bence bir düşün ✌️😬
Soran+1 yılKararım net. Ya aslında bildiğim kadarıyla bu alanda Marmara çok güçlüymüş ama ben üniversiteye biraz da gezme olarak bakıyorum markanın şu anki kampüsü zaten kötü bir de kampüsü daha ıssız bir yere taşıyacaklarmış ama İstanbul un kampüsüne merkezi diyebiliriz
- +1 yıl
İst de güzel gerci ama dedigim gibi arastir okullari , baglantilarini arastir dekanlariyla konus , ogrencileriyle konus , bilimsel kaynak hazirlama oranlarini karsilastir , hocalarini karsilastir yani hangisi iyiyse onu yaz bence şehir ayrimi yapma
- +1 yıl
hayirlisi olsun simdiden ☺️
Soran+1 yılEyw bakıcaz belki de hiçbiri gelmicrk ama İstanbul üni çok yatıyor kafama Akademik kadroları güçlü 31 Prof var. Konumu iyi. Akreditasyon almış bir üni. Birçok kongreye ev sahipliği yapıyormuş
Soran+1 yılBirde kardeş mesela büyük bir üni bin eczacılığını ilk 3 te bitiren birinin çok avantajı olur mu
- +1 yıl
akademik kariyer icin evet
Soran+1 yılKardeş bişey sormayı unuttum. Hani sıfırdan eczane açmak için 1 yıl bir eczanede staj gerekiyor ya devir almak için de staj gerekiyor mu?
- +1 yıl
Hayır
Soran+1 yılKardeş bir arkadaş şey dedi eczacılıkta okurken bir tez hazırlarsan okul bittiğinde yüksek lisans mezunu sayılıyordun ayrıyeten yüksek lisans yapmana gerek yok dedi? Bu doğru mu?
- +1 yıl
eczacilikta bitirme tezi her okulda oldugu gibi zorunlu zaten ama bu dedigin baska bir mevzu , 5 yil ve ustunde egitim suresi olan okullar lisans seviyedinde degil yukseklisans seviyesinde diploma veriyor, yani eczacilik bittiginde direk doktora yapabilirsin
Soran+1 yılYani eczacılık bitirince. Yüksek lisans mezunu oluyorum öyle mi? Ben bu sadece tıp ve diş için geçerli biliyordum
- +1 yıl
eczacilik ve veterinerlik icinde gecerli
- +1 yıl
merhaba ben de bir kac bisi sormak istiyorum bu sene eczacilik yazicam da yurt disi imkani nasil oluyor yani burda okuyup yurt disinda nasi calisabiliriz
+1 yılVar dedim ya kardeşim.
13 Yorumla
Soran+1 yılYokmuş
- +1 yıl
E niye tekrar sordun o zaman?
Soran+1 yılTekrar sorunca öğrendim olmadığını
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne