Özellikle lisede erkek öğretmenlerin mesleğini yapmak yerine okuldaki kız öğrencilerin detaylı bir taramasını yaptıklarını her kızla açıkça ilgilendiklerini görüyorum erkek öğretmenler kız öğrencilerine yakınlaşmak için gerektiğinde öğrencisinin notunu bilerek kırıp veya derslerde sürekli soru sorup , konuşmayın vs diyerek kız öğrenciyi kendisiyle yüz göz edip kendisine bağlama uğraşında kendisine ilgi göstermeyen bir kız öğrenciye bile mutlaka ulaşıyor sizce bu da bir istismar değil midir? Hani ağızlardan eksilmeyen ahlak nidaları? Öğretmen olmanın saygınlık getirdiği söyleniyor ama ben öğretmenliğin saygın bir yanını görmedim.. Ks'de kız öğrencilerin sürekli soru paylaşıp öğretmenime aşık oldum, benle ilgileniyor, çok karizmatik, davranışları hoşuma gidiyor nasıl etkilerim soruları havada uçuşuyor.. Kızlar hayatınızın büyük bölümünde yer alan öğretmenlerin istismarına maruz kaldığınızı düşünüyor musunuz? Haberlerde erkek öğrenciyle kız öğrencinin bahçede konuşmasından dolayı birçok erkek öğrencinin veya kız öğrencinin dayağa maruz kalıp okuldan uzaklaştırıldığını biliyoruz ama bunların nedeninin sapık erkek öğretmen ya da sapık müdürler olabileceğini biliyor musunuz?
Daha satırlarca yazabilirim.. gözlemlerinizi buyrun söyleyin?
Benim okulumda o tür hiç şeylere ugramadim yani hocalarımız gayet mesafeli ve çok saygilidirlar açıkçası biz saygıyı ve bir çok şeyi onlardan da öğrendik kendi açımdan diyorum tabi. Yani hocalarimdan iyi şeyler gördüm ve öğrendim. Sadece 1 tane hoca sıkıntı onada yapacağımız bişey kalmadı artırmak için çok uğraştık fakat atılmadı. Ama düzeldi yani.
ben hep burslu okudum özel liselerde o yüzden hiç karşılaşmadım küçüklüğümde de dahil ama duyuyorum böyle şeyler ya belli düzenlemelerin olması gerekmez mi? ya da neden bunu yapar bir insan anlamıyorum ki!!
yok daha genel düşünmeliyiz ilk şart öğretmene saygınlık kazandırmayın ya da hayranlık duymayin onların bilgili gelişmiş sizden üstün olduğunu düşünmeyin bunlar başlıca olaylar
ya bak tabiki saygı duyacaksın ilk olarak karşında. her hocayı aynı kefeye koymak benceyanlış ve sadece yapılması gereken şey dürüst ve mert olmak her zaman. hayranlık duyduklarımız var tabiki ama bu senin her şeyini onla paylaşman lanlamına gelmez onlara yanlış gözle bakıp etkileme çabasına giren yollu kızlar var onlar alıştırıyor yoksa bu cesaret nerden ayrıca bu hayranlık dediğim şey aşk meşk olamaz zaten. insan olup sana düzgün davranışına ya da bilgisini örnek alıp hayatına sokmaktır bu bilgileri. yav millet aşmış işte başka açıklaması var mı?
Bak sokaktaki etraftak8 başıboş köşe başındaki insanlar sapık olabilir diyorsunuz doğru olabilir ama öğretmen ya da bir memur mesleğini almış veya evlenmiş kişiler sapık değildir zarar gelmez onlar (saygın ) koskoca öğretmen yakıştırmaları onlari süpheli yapmıyor nedense onlardan birkaç kitap bilgisi öğrenince biraz da dersi eğlenceli anlatan biriyse hemen tuzağa düşüp hayranlık baş gösteriyor ergen çocuklar tuzağa düşüyor öğretmenler bunu istismar ediyor olaylar gelişiyor bu ülkede erkek nüfusunun çok büyük bölümü sabah akşam cinsellik düşünüyor dişi her varlığa nasıl baktıkları belli öğretmene yine söylüyorum saygınlık.. saygı demiyorum saygınlık kazandırmayın onlara mecbur onlardan birşey öğrenmek için mecbur olduğunuzu düşünmeyin eğer bu sapık size gelip espri yapiyorsa gerekiyorsa gülmeyin işini yapsın sizi derste bilerek sorulars kaldırıyor kalkmayın her tarafa sapık olduğunu yayın şikayet edin anlatabiliyor muyum? belli ediyorlar kendilerini sapik srfszlr
Genelde öğretmenler kızlarla mesafeyi pek koruyamayabiliyor.. genelleme yapmak doğru değil bazıları öyle genç oluyor öğretmenler kızlar da maşallah saç fonlü makyajlı yüzler fingir fingir hareketler arada duygusal çekim oluyor. .
olmasın.. öğrenci istediği gibi gelebilir öğretmenler uzak dursun öğrenciden ders anlatma dışında birşey yapmasınlar aldıkları para az olunca bir de kız öğrencilere sarkıyorlar kim bilir stalkta yapıyorlardır herşey beklenir
kim ne derse desin ama gerçekten şu zamanda hiç bir kız öğrenci gibi davranmıyor. daha lise 1 deeyken bile 20 yaşında gibi davranıyorlaar. birazda öğrenciliğini bilsin-ler
alakası yok bence benimde okuduğum okullarda çok bakımlı 20 yaşında gibi davranan kızlar vardı bu olgunluk çabaları ya da bakımlı giyimleri ilgimi çekmedi ama okulda erkek hocaların gözlerini kaç defa yakalamistim rehberlik bahanesiyle odalarda öğrencilerle konuşmalar müdür destekli bir durum bu müdür de sapık insanlar evli olması farketmiş o yaştaki öğrencileri sinirlayacagimiza sapık öğretmenleri sınırlayalim onlar herşeyi biliyor her türlü kurnazlikları yapiyor bir de toplumda saygın role sahipler kimse suphelenmiyor tabiii
bir kurtarıcı yok.. insanlar teker teker bilinçlenmeli özellikle çocuklar ve kimse saygın olarak görülmemeli saygınlık karşımızdakine büyüklük kazandırıp kendimizi teslim etmenizi sağlar yıllarca bana bir harf öğretmenin kölesi olurum öğretmen ler başımızın tacı diye diye bizleri öğretmenlere alıştırmaya çalışıyorlar sadece öğretmenler değil hocalar hacılar her neyse her kimse sürekli başkalarına bağımlı bırakıldık sürekli birşeyler e saygınlık atıfında bulunup kendimizi teslim ettik zihnimizi teslim ettik sonuç eğitim verenler sapikk yönetenler acımasız genel düşünmeliyiz bu olaylar son bulmayacak farkındalık içinde yaşayıp tespitleri kendimiz yapmaliyiz gözlemleri kendimiz yapmaliyiz bak yukarda yorum yapan biri istismara uğradığını söyledi çoğu insan çeşitli sıfatlardaki kişiler tarafından istismar ediliyor
ister psikolojik ister cinsel ister zihinsel ve en kötüsü de çocuklara saf ve temiz olanlara küçüklükten başlayan eğitim saçmalığı adı altında zihinsel çürütme artı cinsel istismar çok acı cidden çok acı..
Benim de öğretmenim kolumdan tutup beni kendine falan çekip itiyordu böyle saçma şeyler yapıyordu. Ama hocanın karakteri böyleydi yani geniş bir adamdı istismarcı olduğunu düşünmüyorum
illa cinsel istismar olması da gerekmiyor duygusal istismarda olabilir öğretmeninin seni çekip itmesi doğru mu geniş bir adamdı karakteri böyleydi dememeliyiz
sonuçta ne olursa olsun karşinda ki bir oğretmen ve senin karşindaki bir ögrenci senden daha az yaşantıları ve öğretmenler bence oğrenciyle her zaman mesafeyi ayarlamalı
Ben eşine söyledim ama kadın beni suçladı eşime güveniyorum o öyle bir şey yapmaz sen ayarttın dedi diyorum ben dersime girmeyen hocayı nasıl ayartabilirim kadın hala aynı mesajları gösterdim inanmadı
12 sınıftım mezun oldum sürekli ilk başlarda gözleriyle taciz etti. Şikayet etsem şimdi mebe kabul ederler mi şikayetimi. Sadece göz tacizi değil başka bir Taciz de var.
başına birşey gelmez sadece öğrenmek istedim neyse ne diyeceğimi bilmiyorum ama olsun zihnim bu pis insanları ve bunları barındıran bu pis ülkeyi unutmuyor
En İyi Cevaplar