Öğretmen zorbalığı?

Herkesin bir zorbası oluyo hayatta benimde ilkokul öğretmenimdi Eskiden öğretmenler çocuklara vururdu ama kafaya vurmak yanağını sıkmak vb Bu kadının ki farklıydı hem fiziksel hem de psikolojik Sınıfa girince öğrenciler aşırı korkardı yıldızlı öğrencileri ailesi ile arası iyi olanlar hariç. Sınıfta çalışkan tembel ayrımı çok vardı. Çalışkanlar bizle oynamazdı bile hoca onlara hiç kızmazdı. Bir yeri anlamayınca o kadar bağırıyordu ki bir kere ilkokul sonda fen dersinden çok düşük not almıştım kadın sınıfın ortasında ellerimi sopa ile çok kötü yapmıştı ve eliyle yanağımı sıkmıştı öğretmenim daha yüksek alıcam diye ezdirmişti sınıf ortasında. Bu yaptığını yine bir sürü kişiye yapmıştı. Bir kerede ilkokul iki ya da üç olması lazım bişey anlatıyordu anlamıyodum öğretmen masasına oturttu anlattı yine anlamadım o kadar bağırıyordu ki korkudan titriyodum Sonra elime cetvelle vurdu yanağımı koparırcasına sıktı eve geldim ama titriyorum. Annem noldu dedi Doğu Anadolu da yaşıyoruz kıştı çok soğuk dedim üşüdüm dışarda oynadım dedim. Annem inanmadı anlattım bende ertesi gün babam geldi okula öğretmene hesap sordu Sizin çocuğunuz benim göbeğimi çatlattı. Bir süre kadın benimle uğraşmadı sürekli laf vuruyordu bazıları ailesine şikayet ediyo Bir süre kadın dövmedi çok fazla ama psikolojik şiddet vardı yine kadın daha çok taktı. Bir kere 4. Sınıf olmam lazım yazılı oluyoruz birden saçımı çekti birgün elimde kalacaksın diye. Hala benle niye bu kadar uğraştığını anlamam. Bir keresinde ezberlemek için ödev verdi çoğumuz ezberleyemedik yıldızlı bir öğrencisi vardı O da ezberlememiş sıraya dizdi hepimizi iki elimizde parmakları birleştirerek açın sopa ile vurucam dedi. Başladı vurmaya sıra o kıza geldi senin ezberlemediğini bilsem bunları kaldırmazdım dedi. Kadın çok korkunçtu ve bir zavallı şu an bende öğretmenim atama bekliyorum özelde öğretmenlik de yaptım hiçbir öğrencimi kıracak davranışım olmadı bazı insanlar nasıl acımasız oluyo üzerimde uzun süre tramvası kaldı bu kadının
Öğretmen zorbalığı?