Mimarlığa Yatay Geçiş Yapmak?

Merhaba arkadaşlar.
Size yatay geçiş hakkında birkaç soru sormak istiyorum. Lütfen konu hakkında bilgisi olanlar beni aydınlatabilir mi?
Şimdi benim bu sene ikinci senem. Mimarlık için bir sene daha kaldım lakin bu senede pek olacak gibi görünmüyor. En fazla %75-%50 burslu bir yer olur ki, bende özel istemiyorum.
Uzun zamandır araştırıyorum ama buraya da bir sormak istedim. Ben şimdi istemediğim bir bölüme gidip, herhangi bir mühendislik ya da puanımın yettiği başka bir bölüm, buradan ortalamamı yüksek tutup yatay geçiş yapmak gibi bir planım var.
Çok düşündüm ve üçüncü seneye kalmayı asla istemiyorum. Çünkü bu sene gerçekten çok çalıştım, bir sene daha kalsam bile bundan fazlasını yapabileceğimi düşünmüyorum. Bu yüzden istemediğim bir bölüme gidip yatay geçiş için çalışmak çok daha mantıklı geliyor. Yapabileceğime inanmasam böyle bir şeyi hiç düşünmem ama sonuçta üniversitenin ilk senesi ne kadar zor olabilir ki? Her zaman planlı bir insandım (hele bu ikinci senemde planlamanın nirvanasına ulaştım ama elimden en fazla bu kadarı geliyormuş), belli bir plan çerçevesinde, düzenli çalışarak bunu başaracağıma çok inanıyorum. Mimarlıktan başka bir bölüm asla istemiyorum. Kazanamazsam okumamayı bile düşündüm ama sonra bu yatay geçiş olayını öğrendim işte. Hayallerim için risk almaya değer olduğunu düşünüyorum.
Bana yardımcı olur musunuz, siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Çevrenizde böyle yapanlar var mı? Veya en kolay hangi bölümden mimarlığa yatay geçiş olur? Ortak derslerde çok önemli çünkü.
Umarım cevaplayan olur, şimdiden çok teşekkür ediyorum okuyup dikkate alanlara.
Mimarlığa Yatay Geçiş Yapmak?