Elbette kişinin kendinde bitiyordur başarılı olma konusu ama üniversite isminin de ne kadar etkili olduğunu biliyoruz şimdi. Sizce güzel üniversite başarlı olmanın temelinde mi yatar?

Başarılı olmak için üniversite her zaman şart değil, okumayan ama başarılı olan bir sürü insan var. Fakat üniversitenin bir bakış açısı kazandırdığı bir gerçek. Belli bir kültür birikimi kazanıyorsunuz üniversitede. Bu sebeple de iyi hocaları olan, isim yapmış üniversitelere gitmek apartmandan bozma üniversitelerden mezun olmaktan gerçekten çok farklı. Ben şu anda Yeditepe'de hukuk okuyorum. Yeditepe'nin ünü bellidir, çok parlak değildir ismi. Buna rağmen hocaların kalitesi (hepsi Galatasaray veya İstanbul'dan gelen hocalar) sayesinde çok daha objektif bakabiliyorum hayata, İstanbul veya Ankara Hukuk'ta olsam kim bilir neler kazanacaktım hayata dair. Dolayısıyla evet, hayatta başarılı ve kültürlü olabilmek için daha iyi üniversitelerde okumak şart.
başarı için etiketlere ihtiyacımız yok. evet çağımız etiketlere oldukça önem verildiği bir çağ ve alanında ne kadar uzman olursan ol üniversite adı sorduklarında bir isim veremiyorsan veya verdiğin isim tatmin etmiyorsa tercih sebebi değilsin.
ama başarılı olmak için birilerinin üstümüze yapıştırdığı etiketlere ihtiyacımız yok, sadece başarını tescillemelerini istiyorsan ihtiyacın var.
Başarmanın tamamı çalışmak tevekkül etmektir üniversite herşey değildir ama okunması o ortamın görülmesi bence şarttır
ya sağlam bir üniversite okuyacaksin ya da sağlam bir torpilin olacak aksi takdirde işsizsin benim gibi
Cevap
11Cevap
Alakasi yok. 😃 Basarili olmak kisisel birsey. Universiteden sonra ki tecrubelerine ve performansina gore basarili olursun yaptigin islerde. Sonrada daha baska kapilar acilir. Okulun 'adi' sana ne yapcak ki? 😃 Ama ilk isin icin kolay bir giris saglayabilir tabi ki.
kpss de iyi veya kotu universite diye bir ayrım yoktur ama eger özel sektörse iyi bir üni veya saglam referans sart
degıl cunku artık baska seyler sart.. ıstedıgınız uniyi bıtırın.
@Anwen34 eksıyı koyan anlamıs ki işine gelmemiş
@Anwen34 atana sorun acıklasın. cumlem cok geneldı neresıyle anladıysa artık bende merak ettım :)
Bence şart.
ODTÜ den mezun olan başka doğudaki bir uniden mmezun olman başka. İşe alımda bile ODTÜ deyince bir bakıyorlar diğerinde ise ya geçmişinde referans lazım ya da tecrübe
Hayatın neresinde başarılı olmak istediğine bağlı ama benim gözümde üniversite önemli bir faktör.
Güzel bir bölüm + güzel bir üniversite =Güzel bir hayat 😀✔
Hayır gerekmez. Hedefin neyse ona odaklan. Üniversitenin hangisi olduğu önemli değil.
Güzel bir hayatın varsa bir de güzel bir üniversiten varsa hayat dadından yenmez😂
İyi üniversite başarı getirir kötü üniversitede kötü akademislerle başarıya ulaşmak zor
Eğitimin her zaman faydası olur günümüz hayatına bakarsak Üniversite şart bence
büyük adamlar çok iyi ünv. okumadı hç.
Üniversite sadece basamaktır.
Hayır.
Referans şart.
Şart degil ama faydasi elbet olur
yetenek herşeyden önemli sonra okumak vs
değil ama iyi bir yol..
Bu ülke koşullarında şart
Kaliteli öğretmenleri olan üniversite şart
Her zaman şart değil
Şart