yazılım mühendisliği okumak istiyorum acaba bu bölüm hakkında ki düşünceleriniz nelerdir? bu bölüm üzerine mi düşünmeliyim vaya alternetifler oluşturmalı mıyım?
Cevabın nedir?
Bilgisayar Mühendisi okursan daha iyi olur diyenleri kesinlikle dinleme. Tabii ki öncelikle kendin buna inan. Yazdığın yorumları okuduğuma göre, sen bilgisayarın daha zor olduğunu falan düşünüyorsun galiba. Öyle değil işte. (: mathilda89'in yazdıkları da çok ilginç gerçekten. Bilgisayar için daha fazla soru çözmek falan? Afedersin ama ne alaka acaba? Bilgisayar ile Yazılımın puanları hemen hemen aynıdır. şu an türkiyede çok az üniversitede Yazılım Mühendisliği var. Çok sınırlı maalesef. Çok fazla kişi tarafından da bilinmediği için puanı bilgisayar mühendisliği ile hemen hemen aynı. Bir kaç yıl sonra, yazılım artık çok fazla gündeme geldiği zaman puanı inan aşırı yükselecek. Çünkü talep fazla olacak. Unutma ki, her yıl ösym puanlarını biz tercih yapanlar oluşturuyoruz. Başarılı öğrenciler, yazılımı öğrendikleri zaman bilgisayar yerine yazılımı tercih ettiklerinde puanı birden fırlayacaktır. Fazla tercih edilmemesinin sebebi de zaten devlet üniversitelerinde olmamasıdır. şu an sadece celal bayar ve fırat üniversitesinde yazılım mühendisliği var. Onun dışında vakıflarda var hep. Ve çok az üniversitede. şu an günümüzde bilgisayar mühendisi okuyan nerdeyse herkes yazılıma yöneliyor. Çünkü bilgisayarda iş bitti artık. Donanım konusunda fazla bir şey bekleme artık bu dünyada. Eğer ki dünyaya da açılmak istiyorsan kesinlikle direk yazılım mühendisliğini tercih etmelisin. Bazılarının dediği gibi bilgisayar oku sonra yazılıma yönelirsin, yüksek lisans vesaire falan laflarına bakma bile. Her ne kadar yazılıma yönelsen de bir yazılım mühendisi gibi olamazsın asla. Yurtdışında artık bilgisayar mühendisinin tercihi bitmiştir. Direk yazılım mühendisi ararlar. Türkiyede çok fazla yazılım mühendisi olmadığı için işverenler bilgisayar mühendisi fakat aradıkları niteliklerde adaylar ararlar. Fakat karşılarına yazılım mühendisi çıkarsa emin ol direk alırlar. (: Tabii ki bu biraz aradıkları niteliklerle alakalıdır fakat genelde böyledir. Umarım yararlı olur, bu yazdıklarım. Başarılar. (:
100 Yorumla
Harika bi bölüm çok istediğim bi bölüm.
Ama bak şu dezavantajları da var. Endüstri meslek lisesi bilgisayar programcılığı mezunu arkadaşlarım var çok iyi program yazabiliyorlar. bilgisayar mühendisliği arkadaşım var onlara çok iyi program yazıyorlar, işkurdan yazılım kursu alanlar var onlarda çok iyi yazıyorlar web tasarım da c++ da. ayrıca ben gibi bu yazılımları netten öğrenip profesyonele yakın derece de yazanlarda var. bu bölümü okuyup gidip bi dükkan açarsan kendine yazık edersin. bu bölümü okuduysan eğer çok iyi yerlerde çok iyi bir firmada öenmli bir yerde çalışman gerek bence.35 Yorumla
Soran+1 yıldediğim gibi şu an grafiker öğrencisiyim ancak yazıılım mühendisliğine saygı duyuyorum ve bu bölümle hiç bir bilgim yok kendime güvenemediğimden korktuğumdan hiç bakmıyorum bile ama çok hevesim var ve iyi bir yazılımcı olmak istiyorum eğer bu bölümü bitirip mezun olursam iyi yerlerde çalışma imkanım var.Şunu sormak istiyorum ben şu an yazılım ile ilgili bir şey bilmiyorum sence bu durumdan çok etkilenir miyim?
- +1 yıl
Yok bak şimdi mesela kendine gerçekten çok çok istediğin yazılımlarla ilgili bi konu seç. program yazılım veya webtasarım gibi. nette birsürü yardımcı yerler var bunlar için. hangi konuda eğitim almak istersen bu konunun üzerine git çok basit şeylerle başla karmaşık konulara girme birden gözün korkar bırakırsın. mesela hangi konuya daha ilgilisin. programlama mı web tasarım mı.
Soran+1 yılikisini de yapmak isterdim ikisini de merak ediyorum ama sen tecrübelisin bana yol gösterebilirsin ilk başta hangisiyle başlasam ve evet korkuyorum yapamamaktan yardmcı olursan çok sevinicem gerçekten :)
- +1 yıl
program yazılım konusu birebir eğitim ister yani onda eğitim almadan yapabilme ihtimalin zayıf biraz. zor demiyorum ama birebir gösterilmesi gerek bence web tasarımda küçük website kurma işi ile başla. mesela bedava site kurma olayını yap netten özelden sana bu siteleri atayım reklam olmasın buralrdan kendine basit siteler al ücretsiz burdan başla. artık ben uzmanlaştım bu konuda com sitesi kurmak isterim dersende ben yardımcı olurum gene elimden geldiğğince:) ekliyorum seni
Soran+1 yıltamam bu kouları özelden konusmak isterim rahat rahat :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖzel üniversiteler de bu bölümler var ya da bilge adam da aynı eğitimi veriyor hemen işe atılmak için benim de sevdiğim bölümlerden birisi eğer ki yeteneğin varsa bu konularda kod yazarım gayet de iyi iş çıkarırım severek diyorsan bence tercih et derim; çünkü oldukça popüler bir bölüm kendini geliştirirsen çok iyi işler yapabilirsin.
21 Yorumla
Soran+1 yılevet çok hevesim var ve öğrendikçe iyi işler yapabilceğime inanıorum ancak kendime özgüvenim yok onu baştan bir çözmeliyim fikirlerin için teşekkür ederim :)
bi cok akrabam ve arkdsm bu bölümden mezun
ama 2ye ayrılıyorlar
bi kısmı öküz gibi calısıp deve yüküyle para kaldırıyor
kalan kısım saka gibi rakamlara öküz gibi calısıyorlar
yani her 2 ihtimalde de öküz gibi calısıyorlar malesefki.. umarım sen 1. olasılktan olrsn03 Yorumla
Soran+1 yılöküz dışında umarım 1.ihtimal olurum espriktüel açıdan düşüncelerini paylaştığın için teşekkür ederim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
10Cevap
Yazılımcı olup Türkiye'de muhasebe programları yapmaktan ve Uluslararası programların Türkiye'de ki distribütör firmalarında o programın Türkçe olması Türkiye şartlarına uydurulması konusunda ufak tefek kod yazmaktan başka bir iş yapacağını sanmıyorum...
Zira bizim ülkemizde Yazılım sektörü diye bir şey yok varsa da sırf muhasebe üstüne.. (ki muhasebe sistemleride yavaş yavaş ERP sistemlerine dönmekte ki Türkiye'de Yerli bir ERP programı yok yanlış bilmiyorsam)
Ama kendime çalışır ufak tefek programlar yapar İngilizce'mi geliştirir bu programların referansıyla yurt dışında (ör. Amerika) iş başvurusunda bulunurum diyorsan devam et...
Diğer türlü Bilgisayar mühendisi olup Yüksek lisans olarak yazılımı seçmek daha mantıklı gelmekte bana da02 Yorumla
Soran+1 yılavantajları da var dez avantajları da var ama ben buna biraz gönül verdim hevesim bu yönde mesleğim bu olmasını istiyorum ama çalısırsam bir sorun olacağını sanmıyorum burada ki bütün arkadaşların tavsiyelerine uyacağım ve tavsiyelerin için ayrıca teşekkür ederim :)
+1 yılhttps://www.dailymotion.com/video/x7e99b6Yazılım mühendisliği taban puanları yüksek mi, bu bölümü tercih etmeli miyiz?
Mühendislik isteyen öğrencilerimizin tercih listelerinde en başlarda bulundurduğu bölümlerden bir tanesi yazılım mühendisliği bölümüdür. Geçtiğimiz sene bir devlet üniversitesinde bu bölümün ikinci öğretim sıralaması 264 binlere kadar düşmüştü. Tabi bu sıralamadan daha düşük sıralama ile kapatan özel üniversiteler oldu.
00 Yorumlaben alternatif olarak kullan derim daha iyi bölüümler var mesela endüstriyel elektronik yada sadece elektronik bunları okursan yazılım olayı zaten cepte olur ama sadece yazılım okursan ve yapamzsan artı bir meslegin olmaz ;) kısacası yazılıma yatkınlıgın varsa oku derim eger yoksa yada cabuk sıkılan birisiysen senin için büyük hata olur bir arkadaş bilgeadamdan bahsetmiş ben gitmiştim orası hiç bir halta yaramıyor mühendislik okulunda matematik dersi de veriliyor bilgeadamda varmı yok ünvde java veriliyor bilgeadamda varmı yok vs.. örnekler uzar gider bilgeadam = para ünversite = kafa...
01 Yorumla
Soran+1 yıltavsiyelerin için teşekkür ederin kesinlikle göz önünde bulunduracağım saygılar.
Yazılım benim de ilgi alanım iyi derecede php ve css biliyorum ama ben bunun için okumadım ben tasarım okudum ama ikisi de birbirini tamamladığı için bunları da öğrendim.
Bir çok yazılımı inceledim bu işi merak ediyorsan mutlaka local çalışman lazım.110 Yorumla
Soran+1 yılkonuyu biraz daha açabilir misin eğer sorun olmazsa :)
- +1 yıl
Ben photoshop ile grafikler hazırlayıp kodlama için baskasına iş veriyordum baktım ki o kodlama daha çok para ediyor başladım sitelerin yazılımlarını incelemeye özellikle acık kaynak kodlu scriptleri inceledim.
Kendi bilgisayarım xampp ile localhost kurup scriptler üzerinde kendi bilgisayarımda çalışmalar hazırlıyorum netten de kaynaklar bularak bunları geliştiriyorum .
Soran+1 yılhmm şöyle bir durum var ama benim ben şu an grafiker öğrencisiyim ancak yazılıma büyük merak duyyor ve heves ediyorum ancak korktuğum için yazılımla ilgili hiç bir görsel veya işitsel bir bilgi girişiminde bulunmadım kendime güvenemediğimden dolayı şu an yazılım mühendisliği hakkında bilgim yok ancak ben bu işi yapmak istiyorum ve iyi bir yazılımcı olmak istiyorum sizce benim durumum nasıl şekillenebilir?ayrıca yaşınız itibari ile bu işte çok genç oluduğunuzu görüyorum ve çok takdir ediyorum.
Soran+1 yılve sizin de yardımınıza ihtiyacım var gerek bilgi açısından gerek dersler açısından.
Soran+1 yılpeki benim yazılım hakkında bilgi sahibi olmamam işimi zorlaştırır mı?siz hangi ünv.de bilşim okudunuz?
Soran+1 yılkesinlikle takdir edilmesi gereken bir durum bana önerebileceğiniz bir adres var mı?ve yaşınız da çok genç bu işte profesyönel olmanız çok güzel,kesinlikle bende bu işi kavramalıyım.
- +1 yıl
evet bence en dogru sözü söylemiş işe asp yada php yi secmeyerek başlayabilirsin mesela benim görüşüm php ye başla çok fazla yardım bulabilirsin ayrıca ücretsizdir.. neyse önce php için önce bilgisayarına easyphp kurarak local host oluşturarak başlayabilirsin daha sonra internetten bolca kaynak bulmalısın eger beni eklersen kaynak hakkında yardımcı da olabilirim aslında web benimde ilgi alanımdır ((:
Soran+1 yıltamam ekliyorum abi :) yardımcı olursan çok sevinirim :)
yazılım mühendisliği çok zor bir iştir, çok ilgili olmayı ve çok çalışmayı gerektirir, iyice araştır, kendini denemek için projeler yap ama öyle birkaç basit şey yapıp da ben oldum deme, çünkü çok şey var öğrenmen gereken ve bunları sana kimse öğretmez kendin öğreneceksin, baktın yapabileceksin öyle bu işe gir derim. eğer bu iş kıyak, parası da iyi deyip de kalkışırsan ve sonra beceremezsen öyle işsiz ortada kalırsın hayatın mahvolur.
30 YorumlaTürkiye'de bu altyapıyı sağlayabilecek üniversite yok maalesef. Yurtdışında okunduğunda geleceği olan bir meslek. Bana kalsa bilgisayar üzerinden bir bölüm okuyup yüksek lisansını yazılımdan yapabilirsin.
03 Yorumla
Soran+1 yılyurt dışını avantajı diyorsun braga?:) Türkiyenin önde gelen üniversitelerinde yok mu?
Soran+1 yılhmm haklısın peki avrupadan tavsiye edebileceğin ünv varmı bu konuda avrupada yaşayan biri olarak?
+1 yılNe olursan ol insani bakışını kaybetme:))) (eğer yazilimci olacaksan sana tavsiyem budur)
01 Yorumla
Soran+1 yılen önemlisi o zaten tavsiyen için minnettarım teşekkürler :)
iyi bir yazılımcı olmak sektör bağımsız olarak sana bir joker karti sunabilir, fakat ustalik zaman ister. Benim zamanımda bu çeşit bölümler yoktu destekliyorum seni yararli olacaktir. MIS'de dusunebilirsin.
02 Yorumla
Soran+1 yılhmm araştıracağım mıs'ı düşüncelerin için teşekkür ederim gerçekten :)
zor bi meslek. sabrın ve puanın varsa neden olmasın
012 Yorumla
Soran+1 yılprogram yazmak ve yönetmek en büyük tutkum olmasını istiyorum ve hevesim de var şu an grafiker öğrencisiyim ancak en büyük tutkum yazılım mühendisliği umarım olur :)düşüncelerin için teşekkür ederim :)
Soran+1 yılne üzerine okudunuz yazılım müh. yoksa bilgisayar müh.?:)siz tecrübeli olduğunuzdan 3 kere düşün diorsanız vardır bir hikmet :)
- +1 yıl
bilgisayar mühendisliği. Yazılımı denedim hiç bana göre değil. Benim onu yazıcak sabrım yok bide zor bi meslek. Zor değil çok çok zor hatta ama tabi hayalinden vazgeçirmek istemem. Emin değilsen 3 kere düşün diyorum tekrardan. olumlu olumsuz her şeyi düşünüp karar vermelisin. Parası iyi ama zor meslek zorluyo insanı
Soran+1 yılevet haklısınız peki sizin tecrübelerinize dayanarak sormak istiyorum bilgisayar müh. ile yazılım müh. arasında ki fark veya farklar nelerdir?benim bildiğim bilgisayar mühendisliği en zor bölümdür.
- +1 yıl
Farkı donanım. Yani yazılım mühendisliğinde donanım ile ilgili ders az. yazılım mühendisliği mühendislik eğitimi gerektirir sertifika programları gibi programcılar mezun etmez. Asıl programcılar bu bölümden çıkar ama bizim bildiğimiz türkiyedeki programcıyım diye gezen bazı aylaklar gibi değil. Yazılım mühendisliği için yabancı ülkelere gitmeni tavsiye ederim türkiyede bu bölümü okuyanların değeri bilinmiyor yurt dışında müthiş paralar kaldırıyolar.
Soran+1 yılkesinlikle haklısınız sizin bilginiz tecrübeniz ayrıca kendiniz bilgisayar mühendisi olmanız sizin tavsiyelerinizi dinlemem için yeter de fazla bile gelir kesinlikle sizin bilgilerinze güvenmeliyim peki avrupada önerebileceğiniz ve bu mesleği en iyi yapabileceğim bir yer var mı bu arada kusura bakmazsanız hangi üniversite mezunusunuz?
Soran+1 yılilk önce okula girmen ve bir zaman sonra başarılı olman gerekir diyorsunuz gerisi zaten gelecektir yani tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim gerçekten :)
Soran+1 yılbu fikirleriniz sayesinde daha da olumlu bakmaya başladım gerçekten çok yön gösterdiniz tekrar teşekkür ederim,transfer olursam eğer ilk sizi hatırlayacağım :)
çok iyi bir meslek alternatif olarak endüstri mühendisliği düşünebilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılhmm ama endüstriyi pek sevmem açıkçası ama tavsiye ettiğin için teşekkürler :)
+1 yılbir yazılım mühendisi olarak hem tavsiye ediyorum hem etmiyorum
19 Yorumla
Soran+1 yılpeki neden diye sorsam acaba bana nedenlerini söyleyebilir misin?avantajlar ve dezavantajlar?
- +1 yıl
yorucu bir iş, gecesi gündüzü olmayabiliyor
saçların erken beyazlıyor. unutkanlık yapıyor
ama seviyorsan on numara bir meslek :)
Soran+1 yılteşekkür ederim hevesim bu yönce ama hayatımın bir amacı olmalı ve bu yolda ilerlemeliyim söylediklerin için teşekkür ederim :)
- +1 yıl
iyi bu yolu seçersen yolun benim blog'dan geçecek :)
Soran+1 yıladresi alabilir miyim :)
Soran+1 yıltamam abi :)
- +1 yıl
sevmezsen yapılmaz bir iş :D
Soran+1 yılevet haklısın severek yapmak lasım :D
+1 yılbilgisyr müh oku daha iyi olur senn için.
014 Yorumla
Soran+1 yılonun için uçmam lazım ama :)
- +1 yıl
yoo sadece bi kaç soru fazla çözcen.gözünde büyütürsen olmaz zaten.büyütmee
Soran+1 yılbir kaç soru?:)zaten her şeyi gözümde büyütüyorum onun için her duruma korkarak veya hiç yaklaşmıorum bile :)
- +1 yıl
fark ettim.sen kaybedersin benden söylemesi.
Soran+1 yılhaklısın zaten korkuorum da :)
- +1 yıl
korkma.zekana güven çalış.olur.
Soran+1 yılkesinlikle korkunun ecele faydası yok korkarak kaybedersin ama işte kendime güvenemiyorum hiç bir zaman.
- +1 yıl
ohoooo evet kork böyle kaç.mühends olacaksan her frsatı lehine çevrmeyi bileceksin.bilmiosan öğrenceksin.
Soran+1 yılöğrenmeliyim ama nasıl?
- +1 yıl
:) nasıl örnek verim bilemedm.ama 3 ıdıots filmi var.izle tavsiye ederim.
Soran+1 yılbu filmi izleyeceğimden emin olabilirsin tavsiyene güvenerekten umarım bana yararı olur tavsiyelerin için teşekkür ederim :)
- +1 yıl
ben tsk ederim.azcık yardmcı olduysam ne mutlu bana :)
Soran+1 yılkesinlikle fikir sahibi oldum,bilgi sunduğun için çok çok iyi bir durum tekrar teşekkürler :)
- +1 yıl
rica :)
+1 yılkendini geliştirebilirsen çok güzel para kırarsın.
03 Yorumla
Soran+1 yılkendisi de güzel parası da :)
- +1 yıl
kendini geliştirmen lazım ama :)
Soran+1 yılevet haklısın hemde bayağı :)
tavsiye etmiyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılpeki nedenini sorabilir miyim :)
+1 yılBenıde eklesene ya bı kac sorum var
00 Yorumla
+1 yılGüzel bölüm
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem