Arkadaşlar mühendislik dallarında bana tek yakın gelen endüstri diğer dallarda eczacılık mimarlık puanları yüksek öğretmenlik hemşirelikde bana uygun değil. Yani ben kısaca endüstri mühendisliği istiyorum. Kendimi geliştirmeyi seven biriyim. Bazıları aylık 1-2 bin kazanılıyor diyor ama ben o parayla yapamam çünkü benim babam 9buçuk maaş alıyor ve hayatım bu yüzden rahattı hep napabilirim? Endüstri okumalı mıyım ya da başka tavsiyeniz var mı
Cevabın nedir?
+1 yılBir noktada yanılıyorsunuz. 4 Sene okuduktan sonra "iyi ki x mesleğini seçmişsiniz. Tam aradığımız diplomasınız. Buyrun size çok maaş" denmeyecek. Asıl olan eğitimizi ne kadar iyi aldığınız ve bunu ne kadar yansıttığınızdır.
Siz önce kendinize bir meslek seçmelisiniz. Seveceğiniz ve yapmaktan memnun olacağınız meslek. Bu belki jeoloji mühendisliğidir belki de mimarlık. Bunun yanıtı sizin içinizde. Sevmediğiniz ve ilgi duymadığınız bir mesleği seçmeniz sizi mutsuz eder.
Gelelim eğitim süresine. Eğer diploma için okuyorsanız vakit kaybediyorsunuz derim. 4 Senelik lisans eğitimi sizin için bir cehennem olacaktır. Eğitiminizi tamamlayamama ihtimalinizden de bahsetmem gerekir. Doğru bir eğitimi istekle alırsanız ve kendinizi geliştirip mezun olursanız o zaman bir şansınız olur. Aksi takdirde kimse sizin diplomanız için para ödemez.
Diyelim ki sevdiğiniz bölümde iyi bir eğitim aldınız ve kendinizi geliştirdiniz. Bundan sonrasında da kendinizi kanıtlamanız gerekir. Çalışmalı ve üretken olmalısınız ki çalıştığınız yer size hakkınızı versin. Siz kazandırmazsanız ve birikimlerinizi göstermezseniz diplomanızın bir faydası olmaz.
Hangi bölüm olacağını seçmeden önce bu temelleri almanız ve kendinize doğru bir yol haritası çıkartmanız size başarıya giden yolu açar.41 Yorumla- +1 yıl
EİC Seçimi için teşekkür ederim Sistem.
+1 yılben elektrik myo son sınıftayım planım uzaktan eğitimle endüstri mühendisliğinden mezun olmak hemde çalışıyorum.. bu yüzden endüstri sektöründe bir çok seçeneğin olacaktır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır kalmazsın
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
3Cevap
Kendini geliştirirsen işsiz kalmazsın endürzü mühendisliğinde.. arkadaşlarım ford, Arçelik, Vestel falan gitti hep
04 Yorumla
Soran+1 yılne kadar kazanıyorlar peki
Soran+1 yılBunlar 4-5 sene tecrübe kazanıldıktan sonra alınan maaşlar ama
+1 yılTıp oku kalmazsin
20 Yorumla
+1 yılbüyük ihtimalle evet
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi