Arkadaşlar ben 2 senelik halkla ilişkiler ve tanıtım mezunuyum dgsye girdim ve şu an açıköğretimden uluslararası ilişkiler bölümüne devam ediyorum lisans tamamlamak için, benim dgs kitapçığımda halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü ile ilgili bir bilgi vardı ve mesleki lisedelerde formasyon alarak bölümle alakalı dallarda öğretmen olabileceğim yazıyordu. YÖK'ten formasyonla ilgili konular okudum ama kafa karışıklığı yarattı. Ben formasyon almak istiyorum önlisans mezunu ve açıköğretimden devam edenler için formasyon nasıl alınır ne yapabilirim herhangi bir bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Cevabın nedir?
açıköğretimden 4 Yıllığa tamamladıktan sonra formasyon veren ünilere başvurursun. ortalaman yeterse formasyon alırsın. hatta 4. sınıfta da başvurabiliyorsun formasyona
27 Yorumla
Soran+1 yılMesela şu an açıköğretimde 3. sınıfım simdi alamam yani 4. sınıf olduğumda alabilirim?
- +1 yıl
aynen. ortalamanı yüksek tut ve son sınıfa geçince gidebileceğin bütün illerdeki formasyonlara başvurmaya çalış. mutlaka biri çağırır. ilk alımlarda ortalaman yetmese bile takip et yıl için de iki üç kere alım yapan üniler oluyor. dönenlerden hangisi sana uyarsa para yatırıp oraya kayıt yaptırırsın
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim aklımda kalsın faceden bakıcam orda bilgilendirme yapıyorlardır
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu soruyu ogle saatlerinde sor yarin. Su anda genelde uckurunun pesinde olanlar kol geziyor buralarda. Yarin cevaplayan cikabilir.
01 Yorumla
Soran+1 yılHahaha gerçekten aşktan ve uçkurdan daha önemli şeyler olduğunun farkında varmalı insanlar
+1 yılSadece 1 yıllık yapıyorsun sonra tekrar baş vuruyorsun öğretmenlik için.
05 Yorumla
Soran+1 yılNasıl mesela ben şu an 1 yıllık formasyon alabilir miyim
- +1 yıl
Formasyon 1 yıllık değil ön lisans mezunu olduğun için 1 yıllık sözleşmeli öğretmenliğe başvuruyorsun sonra tekrar başvurman gerekiyor.
Soran+1 yıl1 yılık sözleşmeli öğretmenliğe başvururum ardından lisansı tamamladığım zaman mı formasyon alabilirim ya biraz daha açarsan sevinirim
- +1 yıl
Bak kardeş şimdi formasyon alabilirsen eğer öğretmenlik yapacaksın ya sözleşmeli öğretmenliğe başvuruyorsun 1 yıl bittikten sonra tekrardan sözleşmeli öğretmenliğe başvurman gerekiyor. Ve ders başına maaş alıyorsun yani en fazla 1.500 lira falan ücret alıyorsun.
Soran+1 yılTeşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne