+1 yılBundan 9-10 yıl önceki benim de dahil olduğum jenerasyon , uluslararası ilişkilere altın bilet olarak bakıyordu. İngilizce öğrenirim , yurt dışına çıkar ne kadar bozuk ilişki varsa düzeltir gelirim hesabı, daha sonraları bu bölüm işletme mezunu gasılhane eşeklerinin bok ettiği , dgs ile anasının ırzına geçilen hayalleriyle oynanan genç kıza döndü.
21 Yorumla
+1 yılBence siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler. Mesela İstanbul üniversitesinde daha çok kpss'ye yönelik dersler verilirken, marmara'da daha doktrin içerikli dersler veriliyor.
110 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle 😬 İstersen yurt dışında oku 😬
- +1 yıl
O zaman sana başarılar azmet başar 🤗
- +1 yıl
Olduk ya
- +1 yıl
Tamam 😕
- +1 yıl
Sağol fındık 😬
+1 yılYanlış anlama ama ikiside tirt siyaset bilimini okuyacak iş bulması saglayacak 2-3 üni tek var onlar da yüksek sıralama istiyor o kadar yüksek sıralama yaparsan git. psikoloji pdr oku daha iyi onun dışında işsiz kalacagin bölümler maalesef ha diploma sahibi olayım kasiyerlik de yaparım diyorsan o ayrı
29 Yorumla- +1 yıl
Ha o zaman oku bence kamu yönetimi dersleri daha basit diye biliyorum ben, hukuğun yanında bu bölümler ikinci üni olarak güzel durur siyaset bilimi güzel birşey, mezunları ile konuşmuştum zamanında
- +1 yıl
Eksisozluk de açıklayıcı yorumlar var bunlarla ilgili , ordan oku bence
- +1 yıl
mobile. donanimhaber. com/uluslararasi-iliskiler-vs-kamu-yonetimi--41544948
- +1 yıl
https:// mobile. donanimhaber. com/uluslararasi-iliskiler-siyaset-bilimi-ve-uluslararasi-iliskiler--46755182
- +1 yıl
Noktaların arasındaki spaceleri silmeyi unutma
+1 yılSiyaset bilimi kendisi bir derstir. Kamu yönetiminde içişleri ile alakalı dersler görülürken uluslararsı ilişkilerde dışişlerine, dış politikaya yönelik dersler bulunur. Elbette ortak dersler de mevcuttur seçmeli olarak da olsa. Bunların başında siyaset bilimi gelir.
13 Yorumla- +1 yıl
Açıkçası bu dersi uluslararası ilişkiler öğrencilerine de gösteriyorlar diye biliyorum. İlerde yurt dışında çalışma gibi bir hayalin yoksa artı dile meraklı değilsen kamu yönetimi en doğrusu gibi gözüküyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
+1 yılBence bunun yerine yani bu bolumlerden birini okumak yerine, turkiyenin siyasi tarihini anlatan kitaplari bulundugun sehirdeki merkez kutuphanesinden alip okuduktans sonra kendi icinde yorum yapman ve bunu cesitli yollardan cikti haline getirip ilgili kisilere verip incelemelerini istemen senin icin daha iyi olur.
Hem hukuk derslerine calisip seni buyuk bir hukukcu olarak gormek isterim Emine Ulker Tarhan gibi.😊312 Yorumla- +1 yıl
Ama biliyorsunki kendini ispatlaman gerekiyir ablacigim ilk basta😎
- +1 yıl
Bizim okulda serkan ekiz diye bir genel kamucu var derste akp ye tarihi ayar veriyor. Alttan alttan laflari sokuyor.
Bende Nasyonel sosyalist olarak mhp ye girerim belki ilerde😅 - +1 yıl
Belkide baskanlik gelecek ve 2 partiye inecek
- +1 yıl
sen ve anarsi vay be😅😅😅
- +1 yıl
Iktidari yikmak gerekiyor ama.😅
- +1 yıl
😅😅😅😅😅
+1 yılTaktın yani 2. üniversiteyi okuyacaksın 😬
Acaba ben de mi okusam diye düşünmüyor değilim 😬 çünkü annem okulun bitsin ben sana ev hanımlığı nasıl olur kurs vereceğim diyor :'(
Çok baskı altın da hissediyorum kendimi 😬34 Yorumla- +1 yıl
Ankara mı? :D
- +1 yıl
Ok. Anlaştık ♥
+1 yılSiyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler diplomat ve büyük elçi yetiştirmek için, siyaset bilimi ve kamu yönetimi ise yerel ve genel idari birim elemanı yetiştirmek içinmiş gibi geldi bana. Eskiden bu bölümler ayrı ayrı olurdu.
17 Yorumla- +1 yıl
Aslında şart değil. Mesela kaymakam olmak isteyen kamu yönetimi okumalı ama meclise girmek için partilere har (a) ç vermen yetiyor biliyorsun. :) Ama işin bilimini öğrenmek için okuman güzel olur. Bu bölümlere ek olarak Çeko'da okuyabilirsin mesela, açıktan bile olsa.
- +1 yıl
Partilerde aday adayı olmak için para veriyorsun ya hani işte, haraç gibi. Çeko, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü, aöfte bile okunabilir.
- +1 yıl
SOL beynin güçlüymüş, kullanmak gerek. :D Ekonomi güzeldir ama ya gerçekten bilinmesi gerek bence.
Not: Sol'u gıcıklığına büyük yazdım. :D
Ben siyaset ve kamu okuyorum ya bizim hocalarda bir sıkıntı var ya da bölümde, ikinci sınıfım 4 dönemin hepsinde de tarih vardı siyasi tarih ve türk siyasal hayatı ama bu böşümleri okursan boşta kalacağınıda bilmen gerekir (torpilin ya da ankarada datiyın olması hariç)
12 Yorumlauluslararası ilişkiler çok güzel bir bölüm, heryerden bir tutam var. bu konulara ilgim olduğundan okuyorum.
11 Yorumla
+1 yılÜlkemizde hiçbir farkı yoktur. Ancak İstanbul Üni ve Ankara Üni. Siyasal Bilgiler fakültesini bitirmek ayrıcalıktır.
22 Yorumla- +1 yıl
Gazi üniversitesi bu kategoriye giremez bence. İst. üni ve ank. üni. altın kategorideyse gazi ve Marmara üni. Gümüş kategoridir
+1 yılSorun bile devlet tutanağı gibi ayyyy bayıldım valla ne sıkıcı şey ya :)))) kızma ama valla devlet tutanağı resmi yaziosun:)
13 Yorumla- +1 yıl
Belli zaten belli :)))
+1 yılKeşke yardımım olsaydı kuzu ama hiç bilgim yok ben kimyacıyım :-)
12 Yorumla- +1 yıl
<3 <3
İkisi de bence TR'de okunmaması gereken bölümlerden. İş olanakları olabildiğine kısıtlı.
11 YorumlaTürkiye'nin siyasal tarihini okuman için bir bölüm yok, bazı bölümlerde böyle dersler var
117 Yorumla- +1 yıl
Amaan vekillikte cv ye bakmazlar bence, ya çok paran ve çevren olacak. ya da bir partide didineceksin üste doğru çıkacaksın. Veyahut bir bölümde aşırı başarılı olacaksın. Bölüm olarak hukuk çok gitsede bence mimarlık mühendislikte çok gidiyor. Belediye başkanı olarak yürüyen de çok var bu bakımdan :D
+1 yılNeler olduğunu bilmem ama, neler olacağını öğrenmek istiyorsan benimle gel:)
13 Yorumla- +1 yıl
Onu kıskanma, bana gel:)
+1 yılBiri uluslar arası diğeri kamuyonetimi bence uluslararası ni tercih et
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCumhuriyet döneminde olanları öğreten bir bölüm yok. Tarih bölümünde de en fazla Osmanlı tarihi öğrenebilirsin.
19 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTürk siyasal hayatı diye bir ders var. Ama o kamu yönetimi bölümünde var zaten.
Cevap sahibi+1 yılTürk siyasal hayatı dersi faydalı olur. Mesela 1923-1950 arası Atatürk ve İnönü`nün yönettiği tek CHP dönemi.1950 ilk defa iktidarın seçimle el değiştirmesi 1950-1960 arası Demokrat parti dönemi ve Adnan Menderes başbakan Celal Bayar Cumhurbaşkanı. 1960 yılında askeri darbe oldu. 1961 yılında yeni bir anayasa hazırlandı. 1965 yılında Adalet Partisi seçimleri kazandı. Süleyman Demirel başbakan oldu. 1971 yılına kadar iktidarda kaldı. 1971 de darbe oldu. Bu devirde CHP ortanın soluna yöneldi. 1973 ve 1977 seçimlerini CHP kazandı. CHP genel başkanı Bülent Ecevit`ti. İki kez başbakan oldu yetmişli yıllarda. 1980 yılında darbe oldu. 1982`de yeni bir anayasa yapıldı. 1983 seçimlerini Turgut Özal`ın Anavatan partisi kazandı. Bu parti 1991 yılına kadar tek başına iktidarda kaldı. 1991 yılından 2002 yılına kadar koalisyonlar oldu. 2002 yılında Recep Tayyip Erdoğan`ın Ak partisi seçimi kazandı. Sana küçük bir özet yaptım. Sana tavsiyem şu Seçim sonuçarını hem belediye hem genel seçim öğren.
Cevap sahibi+1 yılCumhuriyet tarihindeki siyasi partileri öğren ve araştır. Politikacıların anılarını oku. Gazete arşivlerine de bakmalısın.
Cevap sahibi+1 yılCumhuriyet tarihini yapanlar, Politikacılar ve siyasi partiler. Seçimler de halkın yaptığı tercihler. Cumhuriyet tarihini onu yapanlardan öğrenmelisin. Yani siyasi partiler ve politikacılardan. Üniversite sana geniş bilgi vermez. Çok partili hayat döneminde yapılan seçimleri ve galiplerini de sana yazayım. 1946 CHP 1950 Demokrat Parti 1954 Demokrat Parti 1957 Demokrat Parti. 1961 CHP 1965 Adalet Partisi 1969 Adalet Partisi 1973 CHP 1977 CHP 1983 Anavatan Partisi 1987 Anavatan Partisi 1991 Doğru yol partisi 1995 Refah Partisi 1999 Demokratik Sol parti. 2002 Ak parti 2007 Ak parti 2011 Ak parti 2015 haziran Ak parti 2015 kasım Ak parti. Bu seçimlerde en çok oy alan partileri yazdım. Mutlaka bu seçimler ile ilgili geniş bilgi edin.
Cevap sahibi+1 yılGazi üniversitesinde okuyacağın siyaset bilimi bölümünün derslerine baktın mı? Sana uygun bir ders var mı?
+1 yılikisini okuyanda %90işsiz :D
15 Yorumla- +1 yıl
Daha kötü :D zaman kaybı o zaman
- +1 yıl
Ahahahahaha
- +1 yıl
@petitoprensi nee yalan mıı :D
+1 yılBirinde uluslararası var birinde kamu yönetimi :D
15 Yorumla- +1 yıl
Gerizekamdan mı :D
- +1 yıl
Evet biraz canım olduğumu söylerler :D haklısın bizde yalan yok
- +1 yıl
Geri, zekalıyı canım olarak değiştirmiş sistem :D
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 862 cevap paylaştı.
+1 yılAynı bölüm değil miydi bu
13 Yorumla- +1 yıl
Çok biliyorsun sen 😒
ikisi de kafa ağrıtıyordur muhtemelen
13 Yorumla
+1 yılKamu yonetimi oku.
14 Yorumla- +1 yıl
Orasina sen karar ver benim ki sadece bir oneri ☺
- +1 yıl
Okuyan arkadaslarim vardi hepsi makam sahibi insanlar oldular yani istedikleri yere geldiler torpilsiz birseysiz kamu yonetimi patronlugun bolumu gibi birsey ☺
+1 yılValla anlamadım bende
10 YorumlaBu konu hakkında bilgim yok
10 Yorumlabilmiyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbir bilgim yok
10 Yorumla
+1 yılKim o
06 Yorumla- +1 yıl
Neden siyaset yapıyorsun kardeşim
- +1 yıl
Ben evet veya hayır diyeceksem bunu millete yayın etmiyorum
- +1 yıl