Zannımca gemi kaptanlığı daha hoş bir meslek bence parası da çok kral
pilot
kaptan
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Şimdi şöyle açıklayalım. Öncelikle belirteyim ben Kaptanım.
Cevaba gelecek olursak pilotluk eğitim süreci olarak zor bu doğru. Peki ya sonra? Havada şehirler arası otobüs gibi anons yapıp hava güzel şu kadar yükseklikteyiz, çay kahve servisimiz başkamıştır vs vs 1-2 saat sonra piste iniş, rayban gözlükleri tak binbir hava... ulen zaten bikaç saat uçuyosun ondada otomatik pilota alıyosun kokpitte çay kahve hosteslere artislik yaparak geçiriyosun, bide kaptan pilot diye bizim ünvanımıza özeniyosun. bir ton tuşa basıyosun yalandan, ki onların çoğu havalandırma ve klima tuşları :D
Şimdi gelelim Kaptanlığa, benim işime yani. Sen birazcık rüzgara girdiğinde iniş yapamazken biz fırtınaların içinden denizleri yarıyoruz günlerce, bırak anons yapıp yolculara çay kahve reklamı yapmayı, bizim olduğumuz köprü üstüne ( teknenin dümeninin bulunduğu bölüm ) patron bile devlet adamı bile izin almadan giremez. Sen burda bir şirkete bağlısın, biz İMO ya ( yani uluslararası denizcilik örgütüne ). Sen uçakta bir hastalık olsa anca acil iniş yaparsın biz 20 metre dalgalı fırtınanın içinden düşen adamı denize atlar çıkartırız. Sen mesain bitince evindesin, biz gece bakmaya korktuğun denizin üzerinde. Sen bir çantayı taşırken belin ağrır, biz halatları demirleri çapaları gözümüz kapalı bağlarız denize atar alırız. İşin özeti ; seninki işin havası gösterişi, bizimki bir tutku bir sevda bir yaşam tarzı, doğayla mücadele..
Abi bişey sorabilir miyim cevap verirsen çok sevinirm sence gemi kaptanlığı mesleği bitti mi yoksa geleceğin mesleklerinden biri mi
sana tek sozum var cahil sin
Dostum ben 3 sene Pamukkale turizm de kabin memuru olarak çalıştım bunun 6 ayı Host Amirliği yapmakla geçti ve ben 1 ayın 28 günü 24 saat boyunca hiç durmadan yoldaydım aldıgım para ise 4800 tl idi Host amirliğinde ki maaşıma gelecek olursak 2200 civarı idi kaptanların aldığı maaş ise 2000 İla taş çatlasın 3000 tl arasında idi şimdi Rusça Fransızca ve Çince dil kursu alıyorum uçakta hostluk için en azından atıyorum biz istanbuldan izmire gelene kadar adamlar Nijerya dan Türkiye'ye geliyor bizim 13 saatlik yolumuzu adamlar 1 saat 15 dakika da geliyor ve gemi kaptanlarına gelecek olursak eger şu yük gemilerinde çalışacak olursan 10 nat hızla seyredeceksin en fazla buna km/h da 18 km hız Antalya'dan çık Sinop'a varana kadar 6 ay 😅😅😅
dostum 1. kaptan... maaşı 30 bin tl stajyerlerinki 2 bine yakın :D hem öğreneceksin hem para tabi bu stajyer maaşı vermeyen şirketler var ama sırf öğrenmek için parayı hiçe saymak da mantıklı bir davranış olur
6 ay anasını satıyım aç kalırım da yapmam o işi yük gemisi olursa istersen 50 milyar versinler 10 nat 10 nat deniz yolu ile Türkiye'nin bir ucundan bir ucuna gidiyorsun
keyif verici değil mi kardeşim her işin zorluğu var limanda zaten dolaşma fırsatında var üstelik para zaten hat safhada
Yok internet bişey yok eyvallah kardeş 😅😅😅
yalnızlığı severim kanka tam kafa dinlemelik :D
Sen bilirsin dicemde bıkarsın kardeş
sözleşmeli zaten kanka 6 ay çalışır 1 ay çalışmam
Her yoruma cevap yazmak istemiyorum ama ortada bilgi kirliliği var, sadece bilgi olsun diye yazıyorum 93 lüyüm mezun olduktan 1 ay sonra 4500 usd ile işe başladım, kaptanım 13000 usd alıyordu, gemide en düşük rütbeli lise/ilkokul mezunu kamarot dahil 2200 usd alıyordu :D kimse salak değil 2000-3000 tl ye denize çıksın.. İzin konusuna gelince tankerde 4 ay çalışıyorsun izin süren sana kalmış ister 4 ay kal karada ister 1 ay
dogru
Kaptanlık. Hayallerimin mesleğiydi.
benim de şuanlık öyle insallah hayal kalmaz
Umarım 😊
:) hayal olarak kalmasına sebep olan şey nedir?
Sağlık raporunu alamadım. Denemek için gitmiştim önce, görme oranım yeterli değildi. Göz ameliyatı oldum fakat tercih dönemi gittiğimde kan değerlerimi sorun etti doktor. Sorun etti diyorum çünkü başka doktorlara sorduğumuzda bu değerlerle geçebilmem gerektiğini söylediler. Cinsiyetçilik yapıldı yani. Zaten senin gemide ne işin var, gemiye aşçı mı olacaksın gibi sözler demişlerdi. Psikolojik olarak bunlarla daha fazla uğraşamayacağımı düşünüp başka bölüm yazdım. Hayal olarak kaldı 😌
Kadından kaptan mı olur zaten :P
Aynı zihniyet burada da devam ediyor. 😡
Kız arkadaşlarımdan deniz ulaştırma okuyanlar var, gayet memnunlar. Mezun olup çalışan tanımıyorum ama onlar tanıyorlar ve hiçbir sorun yaşamadan mesleklerini yaptıklarını söylüyorlar. Kadınlar artık her yerde, bunu öğrensen ve kabul etsen iyi olur.
feminist kardeşim sen yanlış anladın durumu şöyle izah edeyim sen sanıyorsun ki gemi senden sorulacak sen oturan kişi olacaksın, sen deniz kum sahil yaparken komutandakiler çalışacak.. vsvs..
Ulan bir siz biliyorsunuz zaten. Birçok kaptanla konuştum, çevremde de varlar zaten. Mesleğin avantajlarını, dezavantajlarını her şeyini bilerek tercih edecektim. Deniz, kum, güneş hayal etmedim ben merak etme. Onu zaten yapıyorum.
Alıp siyah çizmelerini ve deri ceketinle makyajını Starbucksa gidebilirsin, sağlıcakla..
Seninle aynı zihniyette olanlar bana inşaatta kadının ne işi var da dedi, şu an inşaat mühendisliğindeyim ve emin ol erkeklerden çok daha başarılıyız. Meslekleri kadın-erkek diyerek ayırmak yanlış. Bu kişilik, beceri, azim meselesi.
Her konuda erkeklerden daha başarılısınız siz feministler yakında uzun yol şoförlüğünde görüşürüz
Diyecek söz bulamayınca... çünkü sen de haksız olduğunu biliyorsun.
Hadi selametle 😄
hahahahwksuduhahzhdakkfi bence talkshow programlarına katılmalıydın yanlış yerde doğru insansın
Ben kadınlar her konuda başarılı demedim. Nasıl erkekler daima başarılı olamıyorlarsa kadınlar da öyle.
İnsanların hayallerine asla saygı duymayacaksınız değil mi? Kadın-erkek ayırmadan insanlara insan muamelesi yapmasını öğrenemediniz bir türlü. Gelmiş geçmiş bir konudan söz ediyoruz şurada, bunda bile muhalefet olacak bir konu buluyorsunuz. Evet çok istedim ama olmadı, olsaydı da emin ol işimi hakkını vererek yapardım. Meslekteki başarı, erkek yapıyorsa başarılıdır, kadın yapıyorsa başarısızdır değil. Ben önce ne kadar severek yaptığına, sonra da ne kadar azmettiğine bakarım. Çünkü takdir edersin ki her meslek her insana uygun değildir. Dediğim gibi bu kişilik meselesi biraz da.
Bu arada canım insanlarla aynı görüşte değilsen çocukça karşılık vermektense düzgün bir dille kendini açıklamanı tavsiye ederim. Her zaman karşındaki seni onaylayacak bir durum yok, onaylamıyorsa saçma sapan laf dalaşına girme, haklıyken haksız duruma düşersin. Büyü biraz
çalışan nüfusa bakarak buna karar verebilirsiniz
Evet çünkü Türkiye gelişmiş bir ülke değil, yeni yeni gelişmekte olan bir ülke ne yazık ki. Kadınlar evde çocuk büyütür mantığını benimsedikleri için büyüklerimiz, kadınlara potansiyellerinin farkına varmasına izin verilmemiş zamanında. Neyse ki artık biz de tüketen değil üreten gruba dahil olduk. Kadın ne kadar bilgili, üretkense yeni nesil de o kadar iyi olacaktır, o yüzden şu an her alanda var olmamız oldukça önemli ama maalesef bazıları idrak edemiyor durumu.
Ve ben Türkiye deyim
Geç yazıyorum. İstediğin mesleğin içerisindeyim detay söyleyemeyeceğim bir kısmında. O bembeyaz tören üniforması haki işbaşı üniforması diğer mesleklerin alayına bedel zaten. Bu ayrımcıya da iyi dayanmışsın.
Sen bir bacım cocugusun. Kadınlara laf ediyo profilinde kadın var 14lük sigma terbiyesiz. Ssn kimsinde kadınlardan daha üstün olacaksın ya
Cevap
7Cevap
Kaptanım 10 bin tl maaşım var ama bence pilotluk niye diye sorarsa artık denizcilik darboğaza girdi maaşlar düştü iş imkanı azaldı piyasada zibille zabit kaynıyor illa denizci olacam dersen gemi makine öneririm ihtiyaç daha fazla açık çok gemide işleri rahat vardiya yok memur gibi 8-5 çalışıyorlar ve pazar tatilleri var hiyerarşide güverteye göre daha az abi sözü dinle makineci ol
Abi makineden çok denizlere açılmak benim hayalim Itu düşünüyorum uzak yol ehliyeti de veriyor
Tamam DUİM okuyacam diyorsan İTÜ DEÜ den birini oku ben KTÜ mezunuyum ama iyi şirket istiyorsan İTÜ yaz derim benim ingilizceme çok fazla fayda sağlamadı KTÜ İTÜ de okursan yabancı şirketlerde daha iyi şartlarda daha iyi maaşlara çalışırsın sen nerdensin dersen belki bilirsin Yasa dayım ben şu an izindeyim 1 aya çıkarım gemiye tekrar
1. kaptan mısın abi sen? limanda gezme olanağın nedir? evli misin?
Yok olum ben 3. kaptanım yani uzakyol vardiya zabiti sen 25 yaşında süvari gördünmü hiç :D limanda gezme olanağı çıktığın gemiye göre değişir eğer tankerciysen çıkamazsın ama kuruyük dökmeci gemilerde çalışırsan gezebilme imkanın var. Evli değilim. Bu mesleği yaparken evliliği doğru bulmuyorum ben senede 3-4 ay gördüğüm eşi napacan?
çok doğrusun abi. gemicinin parası pul karısı dul :D
Ama alırım dolarları giyerim üniformamı her limanda bir sevgili mantığındaysan hiç gelme davulun sesi uzaktan hoş gelir bildiğin amelelik yapıyoz tulumları giyip her limanda bir sevgili değil artık fahişeler var
Keşke mesaj atabilseydim daha detaylı konuşurduk bu işle iç içe olan biriyle uzunca sohbet etmek isterdim neticede geleceğim..
Kardeşim iş sıkıntısı filan yok denizde, Evet zabit sayısı çok ama dünyada 19000 zabit açığı var bu sayı giderek artıyor 2020 de 30000 zabit açığı olacak BIMCO ISF Manpower raporlarında var, tabiki kendini Türk armatöre endekslerse sığsularda kalırsın, Türk armatörü dünyadaki en fırsatçı ve personeline değer vermeyen kişilerdir ( 3-4 tanesi hariç).. Hedefin kesinlikle yabancı fırmalarda çalışmak olsun inan diğer mesleklerde yabancı firmalarda çalışazken, denizcilikte sadece mail atarak yabancı bir firmada işe başlayabilirsin...
@Moryak Kardeşim nasıl iş sıkıntısı yok? Yabancıyı bir boşver? Her yıl kaç tane güverteci mezun oluyor. Eskisi gibi 3-4 okulda yok bölüm. Her yere açıldı. Şimdiden bile mezun bolluğu var eskisi gibi gemi bolluğu da yok. Benim arkadaşlarım 5-6 ay gemi bekliyorlar. Tabi bu dediklerim güverte için geçerli. Makineci 2 ay bekler çıkar gemiye. Makineci açığı var piyasada fakat güvertici açığı yok. Maaşlar düşüyor. Yasa bile 1900 dolara düşürdü sonra tepki görünce 2300 e çekti. Maaş yatmıyor yatsa bile 2-3 ay geriden yatıyor. Bana denizciliği anlatma. Denizcilik bitti Türkiyede. Şimdi yok ama 5 sene sonra sürüyle işsiz zabit olucak. :)
Arkadaşlarım bu hafta yasaya sözleşme imzaladı, +1 dahil 3200 usd ye :D 1900 e çalışan yok şirkette diyorlar, YASA tankerdeki arkadaşlarım 4150 usd alıyor... Türk armatörlerinin kapasitesi belli gemi sayısı belli , kendimi bunlara bağlarsak 5-6 ay gemide beklenir, maaşlarda düşer o yüzden yabancı firmalara gidiyoruz. 12 ay tecrübe kazanan bütün arkadaşlrım yabancı firmalara ilk başvurduklarında alındılar, bir sonraki kontrat bende geçiyorum inşallah. O yüzden diyorum, kendini Türk armtörüne endekslemeyen her zabit denizde hakketiği maaş ve koşullarda çalışabilir.
şu anda kaptan olan bir tanıdığım ayda 30 binden assagi almıyor ve iş bulma konusunda da cok rahat
Nasıl yani şimdi kaptan olursak en fazla 100 bin almıyor muyuz
Eskiden pilotluk hayalimdi. Fakat, şimdi kaptan olmayı tercih ederim. Düşünüyorum da bir kabin içerisinde, monoton seyahat etmektense; Gemide denizin temiz havasını soluyarak; balık tutarak; Adaları seyrederek; limanları dolaşarak yaşamak dağa güzel.
Kaptan kocaman gemide çalışıyo çalışma alanı büyük ama pilot ne biliyim sıkıcı gibime geliyo
bence de
bır kac ay sonra hayallerıme kavusup pılot olacagım :)
Uçur bizi başkan
yakındır az kaldı ::)
Masraflı iş pilot olmak biraz tuzlu
bız omrumuzu vermısız o mavı gokyuzune sorun yok :D
Balkona çıkınca umutla gök yüzüne baksaydık biz de aşağılara bakacağımiza belki bir gün biz de..
Bizim kafalar pilot gemiyi napalım uçuyoruz ciao bella
okyanusu olmayan bu semtin dalgasına müptelayız kardeş bağcılardan sa kzjekakf
Bursa çocuğuyuz uçuyoruz konuyoruz... Aleykümselam 🛫
Kaptanlik kavram olarak itici geliyo pilot iyi
uçsuz bucaksız masmavi okyanuslara açılmak kadar güzel olabilir mi bir şey? hele ki sabah güneş doğarken o denize yansıyan loş sarı kırmızı ışık
Deniz sevmiyorum guneside
geçmiş olsun kardeşim
Tabikide Kaptanlık :)
2 side ıhhh
ek iş olarak geceleri pilot olurum o zaman..
senden bişi olmaz kakdkakf
veteriner?
bence burdan konusmak zor oluyo kciqlziwjd
çok dandik ajdisjcnfg
ben de kullanmıyorum jsjdis bir WhatsApp kullanıyorum
mesaj da atamıyorum jzjdjdfj
sitede eskiyim de pek girmiyodum sjsjajfjc
n*w
poko
çıkarttım knk sieiskwksuwiswhkdirksuf
pelinsu eceler 🎶
bu konuştuklarimizi sadece biz görüyoruz dimi skieosidjsnd