Merhaba. Ben 18 yaşında, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümünü okuyan lise son sınıf bir öğrenciyim. Mesleğimi önceden hiç sevmezdim ama artık kendime en yakın gördüğüm şey çocuklar. Onlar sayesinde çoğu acımı unutup huzur buluyorum ama uzun zamandır aklımda başka bir fikir var. Ben Çocuk Esirgeme Kurumunda gönüllü ablalık yapmak istiyorum ama bunun hakkında bilgiye sahip değilim. Hayatım boyunca bu işi yapabilirim, hayatımı o masum çocuklara adayabilirim. Lütfen bilgisi olan birisi bana ulaşabilir mi?
Cevabın nedir?
+1 yılben İstanbul'da görmüştüm annem iş başvurusu yapmıştı ama müdür birkaç gün yatılı kalcan diyince annem çalışmaktan vazgeçti. bebekler çocuklar filandı oradaki yetimler. bence sosyal hizmet oku onlar orada çalışıyor o gönüllü ablalık olayını sadece kreşlerde filan gördüm
12 Yorumla- +1 yıl
ismini hatırlamıyorum en az 5 sene olmuştur fatih tarafındaydı internette araştırın isterseniz
Gizli Üye(25-29)+1 yılHangi sehirdesin? Bende oyle seyler yapmayi dusunuyorum. Onlarin gercek ablasi gibi olmayi cok isterim. Ama Şu an islerim var. Hersey yerine oturdugu zaman yapacagim ilk sey cocuklara yarsim etmek olacak
11 Yorumla
benımde bı gorme onları anlama ıstegım vardı hep ama bı turlu yapamadım eyup tarafında var dedıler eskı bır yermıs
02 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılbende ünide AÖF çocuk gelişimi okuyorum seni tebrik ediyorum masallah
02 Yorumla- +1 yıl
Aradan uzun bir süre gecmiş ama şansımı deneyeyim dedim bende AÖF çocuk gelişimi okumak istiyorum normal öğretimden farkı nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
4Cevap
+1 yılBen de yaptım bir dönem ama resmi olarak değil. Sevgi evlerine gidip tanışabilirsin. öyle yapmıştım..
05 Yorumla- +1 yıl
Benim üniversitede evimin karşısı Sevgi eviydi. yani bir evde 6 şar öğrenci ve başlarında genelde daha önce orda yaşamış ablaları vardı. arkadaşımla gittik tanıştık.2 3 sene bir öğrencim oldu matematik anlattım. tanıştığımız için bize de gelmelerine izin veriyordu ablaları. dışarıda da buluşuyorduk. hala da görüşüyoruz :) müdürleri de aynı yerde kalıyor. yaşadığın ildeki adresi öğrenip gidip müdürle de görüşebilirsin. ama lisedesin üniversitede yaparsan daha olumlu sonuç alırsın.
- +1 yıl
Benim bahsettiğim lise öğrencisiydi. o açıdan üniversite dedim. daha küçükler ve sıkıntı çıkaranları yurda alıyorlar. tek başına değil de öğretmeninle veya annenle başlayabilirsin belki şimdiden.
- +1 yıl
Lise öğrencisi olduğun için bana öyle geldi ama bir sormanda fayda var. rica ederim anlamı olduğuna sevindim. gönlünce olsun :)
+1 yılÇocuk esirgeme kurumuna gidip sorarsan daha yardımcı olabilirler. Bende gitmiştim ama yeteri sayıda gönüllü üye var olduğu için geri döndüm
02 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim 😊
+1 yılistnbl eyupte bu tür seyleri kabul eden bir yetimhane var
04 Yorumla- +1 yıl
Eyube yaknmsn
- +1 yıl
Ben eyupte oturuyorum. Yuruyus yolunda var eger bulamazsan irtibatta kalalim
Sevgi evi olacak yetimhane ismi kullanılmıyor.
03 Yorumla
+1 yılBir sonuc aldınız mıı bilgi verebilir misiniz?
00 YorumlaAllah senden razi olsun
02 Yorumla
+1 yılgit konuş ben hiç yapmadım bu sebeple anlamam
02 Yorumla- +1 yıl
bence hangi kurumsa internet sitesinden bilgi edin veya telefonla ara
+1 yılBilgim yok fakat cok iyi bir yoldasin
02 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Çocuk Esirgeme Kurumunda (Yetimhanelerde) Gönüllü Ablalık Yapmak İstiyorum. Bilgisi olan?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat