Merhaba arkadaşlar Smmm olmayı düşünüyorum.ama netten braz araştırıyorum çok fazla olumsuz yorumlar var bu meslekle alakalı.değmiyor o kadar çalışmaya vs gibi.siz ne düşünüosnz.eğer bu meslek değilse hangi mesleğe doğru yürümem gerekli bu mesleğe benzer bişey olmalı.? smmm olan ya da bu belgeyi alıp iyi bir firmada büro açmadan bağımlı çalışan var mıaramızda ? AÖF 4.sınıf işletme okumaktayım.
Cevabın nedir?
Ben şu an stajyerim. Eylul ayinda stajimi resmi olarak baslatiyorum. Askerden yeni geldim. Meslek sayginlik olarak bir doktor, bir avukat kadar sayginligi olan bir meslek. Askerde bunu fazlasiyla tecrube ettim. Komutanlarim meslegimi sorduklarinda ozel bir sirkette muhasebe departmaninda calistigimi, ayrica SMMM sinavini kazandigimi belirttigimde fazlasiyla ilginc ve bir o kadar gurur veren yorumlar aldim. Sayginliginin oldugu kadar, SMMM ruhsatini almak ve meslegi icra etmesi bir o kadar da zor olan bir meslek. Ulkemizde her gun kanunlar, mevzuat vb. degismekte. Meslek mensubu olarak bu degisiklikleri surekli takip etmek ve kendini guncel tutmak zorundasin. Staj suren boyunca bir kazanim beklememelisin. Soyle bir ornekle daha iyi aciklayabilirim 3 km uzaklikta bir su sisesi var ve sen susuzsun. Susuzlugunu ancak bu 3 km'yi kat ettiginde giderebilirsin. Staj sureci zor ve yipratici bir surec. O surecin sonunda maddi ve sayginlik olarak elde edecegin kazanim senin elinde olan bir sey. Sen kendini ne kadar gelistirirsen kazanimlarinda bir o kadar yuksek olacaktir. Staj yeri olarak sana buroyu tavsiye edebilirim. Meslegi ber yonuyle ogrenebilirsin. Ben askere gitmeden calistigim sirketten ayrildim ve stajimi buroda tamamlama hedefindeyim. Egitim ve meslek hayatinda basarilar dilerim.
00 Yorumla
+1 yılben şu anda staja başlama sınavına girip duruyorum ama yeterli bir çalışma yapamadığım için geçemiyorum tabi bunda işyerimin de faktörü var çünkü zamanım kalmıyor mesailer falan sana tavsiyem smmm için dosya açtırdıktan sonra eğer zamanın varsa ismmmo dan staja başlama hazırlık kitabını al 3 ay kadar sıkı çalış geçme ihtimalin var 60 alman gerekiyor yanlış doğruyu götürmüyor ama bağıl sistem geçerli o yüzden herkesin yaptığı soruların dışında zor soruları da çokça yapman lazım o yüzden boşlamaya gelmez 960 TL dosya masrafı ve her sınav için 150 TL ama kazanırsan staja başlican uzun bir süreç şimdiden kolay gelsin kurslara da gidebilirsin ama çok pahalı söliyim durumun müsaitse bilemem tabi ...
02 Yorumla
Soran+1 yılhaklsın para konusunu fazla dert etmiorm aslnda.tek derdm o parayı verdğime değickmı .güzel paralar kazanablcekmyiz korkum bu
- +1 yıl
yani işte orası biraz karışık söyle izah ediyim ; bu meslek nankör meslek ne yaparsan yap muhasebeciler pek sevilmez ama işin içine girince inan öyle olmuyor vergisi falanı filanı bir dünya iş para konusunda müşteriye dert anlatmakta cabası sana tavsiyem gerçekten para kazandıracak ödemesini düzgün yapan işletmeler bulman derim küçük esnaf da bazen iyi olabiliyor ( işletme defteri gibi ) az olsun öz olsun mantığındaysan ama şirketlerden iyisini seçmek gerek
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
9Cevap
+1 yılayrıca SMMM beyin işidir! matematik ister kedi ulaşamayacağı çiğere mındar dermiş=) git bir mali müşavire sor bakalım bir tane pişman birini bulabilicekmisin=) sen milletin düşünceleriyle yola çıkarsan SMMM yi bırak tekstilde bile büyüyemezsin=)
114 Yorumla
Soran+1 yılay sus yalancı zengin :)
- +1 yıl
tamam ben yalancıyım! sorun cevap verdim hayat senin karar senin=)
Soran+1 yıltamam o zmna biz gençlerede yol göster nerden bldun o kadar mükellefi ):
- +1 yıl
ilk önce sokaktaki esnaftanıdıklarından başla onlar 100 aidat veriyrolarsa sen 80 al 20 mükellefe ulaştında bir tane büro şefi al mali müşavir kadar işi bilen ama mali müşavir olmayan! sonra dışarıla çık çevren olmazsa asla para kazanamazsın işlerini zamanında yap geçikme kimseye kazık atma sonra herkes birbirine sölüyor zaten! ayda bir kaç kişi şirket kurucam diye gelir kapına:D bu arada bende gencim 25 yaşındayım =)
Soran+1 yılsen anne krnında müşavir oldun galiba :) ya da baban mali müşavir hangisi:)
- +1 yıl
liseyi bitirdim 2 yıl KTÜ de okudum! geldim muhasebe bürosunda başladım aynı anda dışarıdan 4 yılığa tamamladım bu benim için + oldu çünkü işi daha da öğreniyordum okulum bitti işi bırakmadım ali üşavirliğe başvurcum sınava hazırlandım 2 ci girişimde kazandım 2 yıl staj gördüm ve şu an 2 yıllık mali müşavirim=) zor bişi değil bana güven demiyorum babana bile güvenme ama gerçek bu işini yaparsan çok iyi para var öküzlük görmemişlik ettmezdim ama işi sev diye sölicem 300 bindolara floryada aldım
Soran+1 yılçok iyi benim gördğüm örnekler hep kötü.iyiki bana bunları söledin dhada çok sevdim işi. peki bu kadar kısa zamanda nasıl böle bşarı yakaladın.staj gördüğün yerdeki müsterilerimi çaldn naptn ):
- +1 yıl
bu kadar param var ama sadece 4 gün tatil yapabildim bu yaz sence nasıl yakalamışım başarıyı=) ben bir işkoliğim işini sevmiceksen hiç başlama sölim=) ilerde tanışırsak yardım ederim sana merak etem zorluk çekmezin=)
Soran+1 yılhç vaktin yok yani. peki bana tavsiyelerde blun biraz o çevreyi nasıl yakaladn çok merak ediorm. bde o şirketler çokmu byükk o kadar kazandgına göre
- +1 yıl
bakkal bile var o kadarda büyük değil=) 17 tanesi bakkal kasap felan=) geisi büyük deidğim gibi çevre edineceksin şimdi buran yazmakla olmaz belki bir gün karşılaşırız dıaşrda=) anlatırım yardımcı olurum merak etme=) sen sadece smmm ol bana güven gerisini düşünme:D
Soran+1 yılpoff f:)
- +1 yıl
pof lamaya şimdiden başladıysan ksuura bakma senden bişi olmaz en iyisi koca bul evlen=)
Soran+1 yılönce meslek sonra evilik . bn yaparm ya senden ble zengin olurm görürsn :)
- +1 yıl
inşallah=) bunu çok isterim gerçekten=)
Ben şu an stajyerim ve aynı zamanda özel bir şirkette müfettişim. Müfettişlik düşünüyorsan gerekli bir belge ve geleceği olan, insana büyük bir artı salayan bir unvan. Evet bir etiket ama bence iyi bir şey.
021 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederm.müfettişlik için ne kadar tecrübe yaptın peki
Soran+1 yıltabiki çok çok zor olduğunu dşünüyorum.senin daha smmm belgen yok galiba öylemi.
Soran+1 yılsonra napmayı düşünüyorsun peki ?
Soran+1 yılyine müfettiş olarakmı düşünüosn .
Soran+1 yıl:) peki benim napmam lazm şuan çalşmayı dşünüorm bu müfettişlik işi kafama yattı biraz .
Soran+1 yılpeki nerden başlamam gerekiyor? şuan ddiğim gbi çalışmıyorum. hangi pozisyona başvurmalıyım tecrübe için bilgi kaznmam için.
Soran+1 yılyardımcılığı için bile benden tecrübe istemiyorlarmı peki ?
Soran+1 yılçok şanslısın nerde çalışıosn.
Soran+1 yılya isim ver nolcakkk çalıştığın yer sonuçtaa :)
Soran+1 yılay yedik oetelini tamam verme isim :) tm ne mezunusn onu söle bari bari:)
- +1 yıl
mufetti nasıl oldunuz denetim içinde ayrı bir sınav var mı
smmm guzel meslektır.ancak uzun bır surec ıster.staja baslama sınavından harc parasına kadar sıkıntıdır.kendını fınans pıyasasında da gelıstırebılırsın..dil durumun ne duzeyde eger ılerıduzeyde ıse dıs tıcaret ustune egılmenı ısterım
02 Yorumla
Soran+1 yılDış ticarte için sadece dil yeterlimidr ?
+1 yılŞu an olmak istediğin kişiyim 84 mükellefim var 45 binin üstünde gelirim var! hala düşünüyormusun yoksa=))
15 Yorumla
Soran+1 yılsen ciddmisn ! yoksa cidden atıomsn . o kadar gelirin varsa bu sitede ne işin var arkdaş):
- +1 yıl
sen alkol mü aldın:S geliri olan ya da olmayan bu siteye giremiyor mu=))) yardım ettim suç bende ..! kolay gelsin sana=)byby
Soran+1 yıl:D tatile çkar gezer tozar diorm ben :)
- +1 yıl
pazartesi geldim tatlden ! yoksa para nasıl yenir çok iyi biliyroum merak etme o yüzden evlenmedim=)
+1 yılevet ben smmm ciyim o kadar kötü değil fakat amaç ne kendi işyerinimi açmayı planyon yoksa bir firmada çalışmayımı aslında ikiside iyi fakat ben bağımlı çalışmayı sevmem diyorsan kendi adına işyeri aöman iyi fikir
010 Yorumla
Soran+1 yılçok sevindim seni bulduğuma.senin büron var galiba bende büro istiyorum daha çok kazandırır diolar .
- +1 yıl
:))) var evet
Soran+1 yılaylık ne kadar kazanıson ne kdar mükellefin var lütfen sölermisn :) senden cesaret alıp bu işe bşlamak istiyorm:)
- +1 yıl
55 flan 2500
Soran+1 yıl55 bin tl gerçekten cddimsn ya bu meslk bu kdar iyimi
- +1 yıl
mükellef 55 aylık ort.2500 tl üç aşşağı beş yukarı aslında büro işi iyi kendi işin olduğu i
Soran+1 yıle yukardaki adam 84 mükellefi olduğunu söylüyor .45 bn geliri varmış):
- +1 yıl
ee tabi mükkefleirn 1.sınıf şirket siogrtalı sigoratsız şubeli şubseiz olursa ücretler baya değişir.benim mükelleflerin çoğu 2.sınıf işletme 5-6 1.sınıf şireket var o yüzden birde il gelir düzeyleride farkeder..
Soran+1 yılanladım seni şans işi diosn.peki bu çevre nasıl yapılıyor en merak ettğim konu.
- +1 yıl
pofff çevre eş dost ne bilim tanıdıklar bu şekilde sen en iyisi kendini geliştir.hangi meslek olursa olsun kendini geliştirmek önemli ondan sonrası kolay özel firmada veye kendi işini dahi yapsan kazanırsın
arkadaşım smm belgesi aldı çok para ve emek harcadı..
normal muhasebeci 1500 alıyorsa bu 2500alıyormus kariyer olarak sadeceimza yetkisi sorumluluk varmış
iyi bir cevre ve maddi güç olup büro açmak lazımmış00 YorumlaParası az meslek ayrıca senelerini verip sınava gireceksin öyle müşteri bulmakta hiç kolay değil tam bir kumar bir yere bağlı çalışsan çok komik paralar veriyorlar ben SMMMim bu mesleğe girenlerin büyük çoğunluğu memnun değil iyi düşün
10 Yorumlabu ünvan için lisans mezunu olunması staj ve mesleki yeterlilik sınavının ön koşulları olması yeterince açık değil mi?
01 Yorumla
Soran+1 yılama iyi para kzandırıcaksa değmezmi sence bunları yapmaya.benim aklımı karıştıran çoğu mtsuz kazanamıyoruz diolar. var mıböle bşey yani
+1 yılheyer muhasebeci kaynıyor yahu gelecek sanmıyorum ben
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım