Çocuk Gelişimi bölümünü okuyan var mı? Nasıl bir bölüm? Dersleri zor mu? Ben de 2 senelik Çocuk Gelişimini yazmayı düşünüyorum... Bu bölümde okuyan arkadaşlar sizce nasıl bir bölümdür, tercih etmeli miyim? DGS ile Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümüne geçebilir miyim? Yoksa çok mu zordur?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Çocuk gelişimi bölümu okumak ders bakimindan güzel zevkli kolay ama tabi bu bölumu sevmedin taktirde cocuklsri sevmedin taktirde guzel eglenceli gelmeyebilir ayni sekilde stajda oyle ben cocuklari cok seviyorum onlarla ilgilenmeyi falan ama bu bolumun tek kotu yani bence staj orda birsuru kendini bir halt sanan universite mezunu ogretmen musveddeleri var inanin hic abartmiyorum 6 ogretmenin 5i gun boyunca mutaga gidip cay iciyorlar dedikodular yapiyollar veliler hakkinda vee onuda gecin birbirlerinin arkasindanda konusuyolar ben busene yaptim stajimi ve benim bulundum sinifin ogretmeni okadsr yuzsuzduki 5 dk once arkadasim canim cicim yapti bir diger ogretmeni 5 dk sonra bana dedikosunu yapiyodu ben tabi stajyer oldum icin sadece dinliyodum inanin su 2 donemim zehir gibi gecti midem bulandi haksizliga ve yapmacikliga hic gelemeyen biri olarak orada herseyi gordum inanin disardan gorundu kadar masum degil yani olan oradaki cocuklara oluyor onada ayri uzuluyorum ve kendi cocugum olsa yollamam bile yani nadir var aralarinda iyi ama mesela sabah 6 ogretmen ogle 6 ogretmen geliyordu icleirinden sadece 2si iyiydi ben hepsinin dersinede girdim buarada ki ztn bicok kez biraya geliyosunuz onlarla tavirlarindanda anliyosunuz cocuklara bakislariyla falan cok cok ilgili 2 ogretmen vardi onun disinda hepsi sadece paranin ve rahatlinin derdinde dersini bitirip eve gitmenin derdinde veliler gelincede yalandan guluyolar ve cocuklarla cok ilgileniyomus gibi gosteriyolsr kendini bizde mal gibi bakiyoduk bu igrenc duruma
162 Yorumla- +1 yıl
Ama tabiki bu bolum kotu degil bu bolumu okuyan ogretmenlik yapan malesefki butarz bir cok ogretmen boyle iclerinde var evet cok iyilerde var ben sadece stajyerlik yaptim bir okulda 2tanesine rastladim cocuklar icin cabalayan onlarla eglenen onlar icin eglenceli seyler ureten klasik sirf yapmis olmak icin yapmayipda onlari nasil daha cok eglendiririm onlara nasil dahada katki saglayabilirim diye ugrasan ogretmenlerdi ama dedim gibi malesef hic ugrasmayip gun boyunca telefonla konusan mesajlasan ogretmen gordum kendi stajyerligini yaptim ogretmendi insallahhh bu bolumu tercih edecekseniz cocuklari sevip sevmemenize bakin sabirli olmaniza bakin secmis olmak icin secmeyin para icin secmeyin derim
En İyi Cevaplar
dersleri çok da zor değil hatta kolay diyebilirim ama bu işi yapabileceğin konusunda kendinden çok emin olman lazım çünkü çocuklar gerçekten çok sinir bozucu olabiliyor bolca sabır lazım yani ayrıca ne kadar sinirli ve moralin bozuk olursa olsun sürekli gülümsemen gerekiyor bu da ayrı bir zorluk
99 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederim :)
Soran+1 yılne dedikodusuymuş o bakıyım? :)
Soran+1 yılayy ayy çok zevkli olmalı :)
çok heveslendim şimdi :)- +1 yıl
Is imkani nasil
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 716 cevap paylaştı.
+1 yılOkul öncesiyle benzer bir bölüm.Ama çocuk gelişimi biraz daha sağlıkla ilgili. Bu bölümlerinin önünü 4+4+4le kapatmış olabilirler o yuzden sen yine sor bir rehber öğrtmene
212 Yorumla- +1 yıl
İdealim okul öncesi öğretmeni olmaktı... Hayırlısı. :)
Soran+1 yılbende okul öncesi öğretmenliğini çok istiyorum ama üniv. puanım düşük olduğu için çocuk gelişiminden dgs ile geçiş yapmak istiyorum :)
- +1 yıl
dgs ile yapabilirsin bence ama güzelce çalışma gerekir :)
Soran+1 yılevet çok çalışmam gerekicek :)
- +1 yıl
Belki okul öncesinde daha mutlu olurdum ama bu defa da sınıf hakimiyetim iyi olmazdı sanırım. Çok şey öğrendim çünkü bu bölümde. Öğrencilerim fena tırsıyor benden. :)
- +1 yıl
Yapabilirsin. Dgs çok zor bir sınav değil.Düzenli çalış olacak o iş inşallah :)
Soran+1 yılİnşallah olur :)
Çok teşekkür ederim yorumlarınız için :)- +1 yıl
Tırsacaklar tabi ben gibi öğretmenleri var. :)
- +1 yıl
rica ederim güzel haberlerini bekliyoruz :)
Soran+1 yılİnşallah canım benim :)
- +1 yıl
Gecis yaptin mi? Bende bu bolumu dusunuyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
1Cevap
+1 yılLise çocuk gelişimi mezunuyum. Üniversitesi zor değil hatta çok zevkli diyebilirim. Dgs işi biraz zor tabi ama, azim edersen neden olmasın ki?
36 Yorumla
Soran+1 yılbende düz lise mezunuyum.. çocuk gelişimine bildiğim kadarıyla meslek lisesi mezunlarını alma yüzdesi daha yüksek.. sence bir düz lise mezunu olarak çocuk gelişimine yerleşme olasılığım nedir?
- +1 yıl
Diploma puanıyla mı alıyorlar hala? Eğer öyleyse diploma puanın önemli.
Soran+1 yılhayır üniv. puanıyla alıyorlar ama tabi diploma puanınında etkisi oluyor
- +1 yıl
O zaman ikisi de önemli yalnız senin diğerlerinden daya iyi bir puanla tercih etmen gerekiyor bence.
- +1 yıl
Daha yükseğini olmuşsun ama sen:)
- +1 yıl
Vaay senden çok mu tırsıyolar cidden:)
+1 yılEvet Ben Okudum şu an Doktorum :)
36 Yorumlabana ulasabılırmısın
00 Yorumlatadı mı olcaksın byünce :D
07 Yorumla
Soran+1 yılhayır okul öncesi öğretmeni olucam Allah'ın izniyle
ayrıca tadı değil dadı diyoruz biz ona :D
Soran+1 yıltamam sus
Soran+1 yılçocuk olduğunu kabullendin sanırım