Bu bölümden mezun olan iş imkanı ve maaşları nelerdir gençler ❄️? Patoloji Teknikeri Nedir?

Bu bölümden mezun olan iş imkanı ve maaşları nelerdir gençler ❄️? Patoloji Teknikeri Nedir?

Arkadaşlar herkese selam. Tercih döneminde kendime bölüm seçerken bütün bölümleri A'dan Z'ye kadar tanıdım. Bu yüzden belki size bir yardımım dokunur. Patoloji Teknikeri Nedir? sorusundan başlayarak bu konu özelinde ne biliyorsam aktaracağım izninizle :)
En basit şekilde patoloji teknikeri, hekimler tarafından laboratuvara gönderilen vücut sıvısı ve dokuların mikroskobik incelemelerini gerçekleştiren aynı zamanda patoloji laboratuvarına gelen materyal örneklerini çalışan kişiye deniyor.
Peki bu laboratuvar teknikerleri ne yapıyor yahu dediğinizi duyar gibiyim bunu da eklemeden geçmeyim dedim.
Patoloji teknikerinin görev sorumlulukları arasında; bilimsel yöntemler eşliğinde doku kesitleri hazırlamak ve muayene sonucunu belirlemek, kesit aldığı dokuları deparafinize etmek, Otopsi ve ameliyatlardan çıkarılan parçalardan önlemler almak ve onları ayırmak,
Uzmana materyallerin makroskopik incelemelerinde yardımcı olmak ve makroskopik tarifleri yazmak yer alıyor.
Bir dünya iş yaptıktan sonra peki ne kadar maaş alacağım derseniz, işte cevabı...
2023 yılına göre en düşük 11.400, ortalama 12.950 ve en yüksek 19.220 olarak belirtiliyor.
Patoloji laboratuvar teknikerleri; üniversite, devlet ve özel hastanelerin patoloji laboratuvarlarında ayrıca moleküler patoloji laboratuvarları ve adli tıp kurumu patoloji laboratuvarlarında çalışabilir.
Patoloji teknikeri olabilmek için üniversitelerin 2 yıllık ön lisans programlarında bulunan "Patoloji Laboratuvarı" bölümünde eğitim alarak yukarıda belirttiklerime ulaşabilirsiniz.
Benim arkadaşta okuyor özelde barajı gecememişti bile eğer öyle öğrencileri alıyolarsa ataması yoktur bence
Bende okuyorum bu bölümü gayet iyi puanlarla öğrenci yerleştiriliyor 🤗
Hiçbir fikrim yok özel pek puana bakmıyor sonuçta devlette işler nasıl bilmem 😄
Bende çok iyi bir vakıf üniversitesinde özelde okuyorum , okuldan okula da değişiyor ya özel diye kestirip atmak biraz şey olur 😶
Avrasyada oda ya sonucta en iyisi aslında zaten özel okullar daha iyi veriyor
Evet eğitim yönünden güzel bir okul avrasya da ama çok para düşkünüdür avrasya o yüzden puanları düşük tutar
4 milyarmıs tek yılı öyledemişti çok değil aslında
Burs a göre değişir o aslında benim 9, buçuk mesela yüzüne 25 burs
Tesekkürler 😊😊
Rica ederim 😘
daha bilindik sağlık bölümlerini seçmende fayda var.
Bu bölümde okuyorum zaten seçme açısından değil çalışma açısından sordum 😀
valla canım çalışma alanı az. bende ondan dedim başka bölüm diye
Anladım teşekkürler 😕
burda zor bulursun bu bölüm mezunu
Öyle gibi gözüküyor
keşke yardimci olabilseydim.
🤓kısmet
Cevap
1Cevap
patoloji teknikeri mezunu olarak konuşuyorum herhangi bir yerde torpilin yoksa hiçbir işe yaramıyor bölümü okumak çok güzel ama maalesef iş olanağı düşük 2 yıldır işsizim ve gittiğim yerler iyi bir referans veya tecrübe istiyor.. Başka bölümleri düşünmen senin için daha iyi olur en azından 2 yılın boşa gitmez
Maaş çok fena ama iş bilemiyorum