Merhaba, öncelikle şunu belirtmeliyim ki dalgasına veya geçici bir heves sebebiyle açılan bir konu değil benimki... Tıp fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim. Okulumdan memnunum ancak asıl istediğim hiçbir zaman bu meslek değildi. Siyasal bilgiler okumak istiyordum puanım vesilesiyle biraz da çevre baskısıyla türkiye şartlarını da göz önünde bulundurarak tıp yazdım. Şimdi yeniden sınava girip bu alanda bir egitim gormek istiyorum ama okulu birakmaya da cesaret edemiyorum. Mezun olmayi bekleyip bunu yapsam cok mu gec kalmis olurum? (25 yas gibi) Yoksa okulu bırakıp o alana mi yonelmeliyim kafam cok karisik. Lutfen dalga gecmeyin cunku bu bende takinti haline geldi ciddi manada, yoksa mantiksiz gorundugunun farkindayim...
Cevabın nedir?
Hem yolu yarılamışsın, hem de tıp kazanması oldukça zor bir bölüm. Evet günümüz şartlarında bırakılmayacak bir bölüm ama bırakmanızı önermem yine. Bitirin mesleğinizi icra etmeye çalışın, yine siyasal bilgiler falan okumaya çalışın ne bileyim illa ünide bir bölüm okuyarak bişeyler öğrenilmiyor. Sonuçta ünilerimizin verdiği eğitim ortada. Siz sürekli siyasal bilgiler üzerine okuyarak, araştırma yaparak da kendinizi o alana sokabilirsiniz. Bir alanı sevmek, sadece o alanda çalışmakla, o işi yapmakla olmaz bence. Siz içinizdeki duyguları okuyarak, araştırarak bastırın bence.
14 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki öyle, zaten kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama tıp okurken başka bir konuya yoğunlaşmak hiç mümkün olmuyor ilgimi tamamen derslere vermem gerekiyor. Üst siniflarda, klinik olay baslayip daha da zorlasacagi icin hic vakit ayiramayacagim. Mezun olmayi bekliyorum simdilik. Tesekkur ederim yorumunuz icin.
- +1 yıl
Hocam işin zaman ayırma kısmında oldukça haklısınız. Çok zor bir eğitim süreci geçirdiğinize eminim ama dediğim gibi en azından mezun olup mesleğinize başladıktan sonra elden geldiğince siyasi tarih, siyaset bilimi üzerine okumalar, araştırmalar yapabilirsiniz. Dr olduktan sonra da kavganız bitmeyecek eminim; tus, uzmanlık falan derken yaşam boyu kavganız devam edecek. Allah yolunuzu, bahtınızı açık etsin, Allah kolaylık versin. Yaşam boyu tercihlerinizde ve seçimlerinizde doğru karar vermeniz dileğiyle, başarılar dilerim.
Soran+1 yılTus, uzmanlık diye devam edersem hiç çıkamam işin içinden, pratisyen olayım bana yeter şu durumda ☺ Çok sağolun, amin. İnşallah herkesin seçimleri gönlüne göre olur.
- +1 yıl
Onu siz bilirsiniz ama her türlü seçiminizde doğru karar vermeniz dileğiyle. Siyasal bilgilerle pek yakın sayılmaz ama bende benzer fakültede finansman alanında doktora yapmaktayım. Süreç gerçekten öyle yorucu ki, inanın günümüz şartlarında benzer durumu düşünen birine aynı yolda yürümesini öneremem diyebilirim. Başarılar dilerim.
+1 yılistemediğin meslek olduğu için çelişki yaşıyorsun ama sakın okulu bırakma. çok güzel bir bölüm. okulun bitirince istersen yine sınava girer okursun siyasal bilimlerde. benim sınıfımda 65 yaşında adam vardı okumaya gelmiş ki banka müdür emeklisi.25 yaş geç değil. ben 27 yaşındayım.2. üniversite düşünüyorum.
04 Yorumla
Soran+1 yılBir geç kalmışlık hissi oluyor ister istemez. Dediğiniz gibi örnekler çok evet, yaş konusu ise biraz benim kompleksim sanirim. :D
- +1 yıl
Yok yok kesinlikle kompleks yapma. belki siyasal bilimlerin içine girince yapamayacağını anlayacaksın. hiçbir şey içine girilmeden anlaşılmıyor. bırakma sakın okulu. benim tavsiyem bu olur sana 😊
Soran+1 yılHaklisiniz, tesekkur ederim ^^
- +1 yıl
rica ederim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkulunu bırakma bence ucuncu seneye gelmışsin tamamla bitsin bittikten sonra tekrar sınava girip istediğin bir bölümü okuyabilirsin benim sınıfımda teyzeler var evli çocuklu dilbilimci olmaya gelmişler hatta bir iki tanede amca var merak ettikleri için gelmişler
Bence sen bitir okulunu mesleğini eline al sonra gene girersin hiçbi şey iççn geç olmaz merak etme11 Yorumla
Soran+1 yılEvet en azindan güvenebileceğim bir diplomam olur ben de boyle dusunuyorum. Zaten nefret ediyor da degilim bölümümden hatta seviyorum da ama icimde ukte kalan seyi de gerceklestirmek istiyorum, sagolun insallah dediginiz gibi olur :)
+1 yılSonuçta bölümü okuduktan sonra sana getirisi de çok önemli. Hukuk desen anlardım da siyasal bilgiler saçma. Bence bırakma okulu u. Bende dahil birçok kişinin hayalini yasıyorsun emin ol değmez
03 Yorumla
Soran+1 yılKendi hayalimi yasamak icin birakayim istiyorum ben de ama hayatin gercekleri var tabi :D Hukuk mezunu olunca bir meslek sahibi oluyorsunuz tıpkı doktorluk gibi oysa ben kendimi sinirlamak istemiyorum. Yoksa soylediginiz cok mantikli.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
13Cevap
+1 yılBence hangi meslekte kendini daha iyi ve basarili gorceksen onu yap önemli olan senin ne istediğin ilerde tıp alanında basarili olmicak ve yapamicaksan neden okuyasin, bende bu sene ygsye gircem nazil calismaliyim tmdeyim ve matematik Nil halledebilirim
12 Yorumla
Soran+1 yılMat 1'i denemelerle halletmistim ben soru bankalarina cok fazla agirlik vermedim, temel birkac kitap disinda (fem beyaz kitap, karekök) soru bankasi cozmedim. Ama mat2'de ne kadar cok soru bankasi bitirirseniz o kadar iyi piyasadaki butun bilinen yayinlari cozdum diyebilirim :D ozellikle cozumlu kitaplar yapamadiginiz sorularin ustune gitmeniz acisindan faydali oluyor. Ales sorularini da mutlaka ama mutlaka cozun matematik turkce ayirt etmeden, ufkunuzu acacaktir. Basarilar dilerim.
- +1 yıl
teşekkur ederim ya inşallah kazanırım bende
+1 yılo fakülteyi bitirince iyi bir siyaset bilimci olacaksın. onun için dert edin me
12 Yorumla
Soran+1 yılHangi fakülteyi anlayamadim vallahi, tıptan mı bahsediyorsunuz?
- +1 yıl
yes
Gizli Üye(36-45)+1 yılTıp ı bitir diplomanı al, mesleğin elinde olsun, siyasl bilgiler okumasan bile siyasete atılabilirsin dr. ünvanı ile atılman senin için daha güvenilir bir imajda çizer
11 Yorumla
Soran+1 yılAmacim siyasete atilmak degil aslinda o konuda akademik kariyer sahibi olmayi hedefliyorum daha cok fakat dr. ünvani bircok alanda avantaj saglar dediginiz gibi.
+1 yılbitir okulunu ülkemizin yetişmiş insanlara ihtiyacı var. Sen de başarılısın ki tıp kazanmışsın. en azından pratisyen devam edersin. 😉😉
12 Yorumla
Soran+1 yılOyle yapacagim gibi gorunuyor sagolun :)
- +1 yıl
Başarılı insanlara saygım sonsuz
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkulu bitirip siyasi bilgiler oku zaten 1 sene kalmış okulunun bitmesine
02 Yorumla
Soran+1 yıl3 sene var maalesef tip egitimi 6 yil suruyor :)
Cevap sahibi+1 yılAyyy gece kafasıyla kusura bakma 😂🙈
+1 yılBen mühendislikle siyaseti kamu yönetimini bir arada okuyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılBen de yapabilsem keske ama zamanim olmuyor
- +1 yıl
Benimde çok yoğun oluyorum ama idealler için savaşmaya devam
Mantıksız sabret oku bu bölüm kazanmak için neler yapanlar var neden bırakıosun ki
04 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum haklısın zaten o yüzden bırakabileceğimi de çok düşünmüyorum mezun olsam bana yeter
Soran+1 yılMimarlik cok guzel bir bolum bence, sanatci kimliginiz de var hem :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de tıp fak 4. Sınıfım ve aşırı derecede nefret ederek okuyorum bizim için çok geç ilk iki sene bırakmak lazımdı
01 Yorumla- +1 yıl
Bir bana yazabilir misiniz dmden
Ciddiysen bir konuşalım... Bende senin durumdaydım ama bırakmadım
00 YorumlaDalga mi geçiyorsun, bence devam etmelisin.
02 Yorumla
Soran+1 yılAilem de ayni sekilde dalga mi geciyorsun diyor alistim artik. Devam etmek en mantiklisi gibi tesekkur ederim.
6 senede sıkılır be insan :D
02 Yorumla
Soran+1 yılTıp da zevkli bir alan ama benim asıl ilgim başka oldugu icin istememezlik durumu olustu yoksa ne kadar zor olsa da guzeldir yanlis yonlendirmeyelim kimseyi :D
+1 yılBence sen doktor olma
00 Yorumla
+1 yılBırakma
00 Yorumla
+1 yılBence bırakma..
00 Yorumla
+1 yılTıp çok iyi...
00 Yorumlabırakma
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı