1-2 yılını verip kpss lisansa hazırlanmakmı daha mantıklı yoksa biran önce özel sektörde bir iş bulup çalışmaya başlamakmı? Bir iş bulup çalışırkenda kpss ya hazırlanamazmı? daha önce kpssye girmiş bu süreci yaşamış arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum :)
Cevabın nedir?
Öncelikle kendini tanı. Gelecekte ne yapmak istedigine karar ver. Ne mezunusun ve lisans mı önlisans mı?
akademik kariyer yapacaksan devlete gir. Akademik kariyerle ugraşmayacaksan önce özelde kendini biraz dene. Yapabiliyor musun diye. 1-2 sene calış sonra begenmediysen işten ayrıl ve kpssye calış.
Özelde garanti olan yerlerde vardır olmayan da. Ama özelde bazı yerlerde kendini geliştirirsen. Bir kapı kapansa da digeri acılır. Yıllarca aynı yerde calışmak sıkıcı olabilir bazen. Özel sektör icin diyorum bunu.
Sonra baktın olmuyor devlete gir. Fakan şunu bil ki bir işte calışırken kpssye hazırlanmak cok zordur. Cünkü nasılsa bir işim var diyerek derslere calışmazsın son 1-2 hafta kala calışırsın. Bu durumda da kazanman zor.00 Yorumla
+1 yılmerhaba ben yenı uni mezunuyum ve bu kararı verırken ben cok zorlandım ve şu an özel sektör de calsıyıorum söyle bi yararı var eger ki bi meslek sahıbıyse mesela ben programcıyım örn verıyorum kpss gırmıstım fakat yaşımın genç olması ve ögrenme hevesı bende hat saffada olmasından dolayı ben özel sektoru sectım özel sektörun soyle bı artısı var çok acımasızdır çalışma ortamı zordur ama insanları iş hayatını hayatına düzeni düşünceleri bir çok şeyi değiştirir ve en önemlisi sahip oldugun meslek açısından baya bi bilgi birikimi ve kendını gelıstırme ımkanı tanırssın ben askerlıgımın techili bitene kadar özel sektörde çalışmayı dusunuyorum bilişim sektörü için özel sektörü önere bılırım tabıkıde kesnlıkle kpss devam :)
00 Yorumla
Özel sektörde öyle kolay değil arkadaşım. Hem çalışıp hem kpss ye hazırlanmak... :( warsa öyle bir yer bende orada çalışmak istiyorum.İşten çıktığında o kadar yorulursun ki bu kan emiciler karşısında tek isteğin dinlenmek yada kaçırdıklarını yakalamak olur. Ben çalışmak istiyorum kpss ye ama nerdeee... :( we kesinlikle memur olmalısın bunun için dişini tırnağına tak sakın ama sakın özel sektörü düşünme... Hayatının iğrenç olmasını istemiyorsan düşünme.Bir kadın için özel sektör zor. Sen birde ileride aile filan kuracaksın. sadece hayatının işin olmasını gerektiren bir yerde nasıl yaşamını sürdürebilirsin. Ha diyor isen ewlenmicem hayatım işim olacak o zaman özel sektör sana maddi olarak da haz olarak da biçilmez kaftan.
10 Yorumla
ben ikisini birden idare edemeyeceğimi düşünerek kpss ye ağırlık verdim. malum artık atama olayı imkansızı oynamaya başladı. sadece ona odaklanıyorum başka bir şeyle ilgilenmeme fırsat kalmıyor. eğer olmazsa da yapılacak bir şey yok özel sektörün elini öpmeye başlarım. ama hangisi akıllıca olur gibi bir yorumlama zor. özel sektörde alanına bağlı daha fazla imkanlara ulaşabilmek var ama büyük olasılık daha fazla çalışma saatin olacak. yinede araştırıldığında çok rahat işler de bulmak mümkün. kpss de her şey sabit orta da. bazı arkadaşlar devletten sonra özel demişler ama çok örnek var devletin o sabit düzenine ve belli saygısına alışıp özelde yapamayan. alanına göre değişken bi durum.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
20Cevap
özele gir, bu arada kpss'ye hazırlarmaya devam et. disiplinli çalışırsan, iş hayatın varken de çalışabilirsin kpss'ye pekala. 2 yıl değil de üç yılda ulaşırsın belki amacına, ama bu sırada hem kendi paranı kazanıyor olursun hem de cv'nde bir iş deneyimi kalemi oluşur.
20 Yorumlaen iyisi devlete girebilmek. en azından stressiz bir yaşam sürersin. maaşlar da artık fena değil, güzel sayılır. bölümün ne bilmiyorum ama kpss çalışmak sabır isteyen bir süreç. çalışmayıp direkt sınava hazırlanmak psikolojini rahatsız edebilir. özelde bir iş bulup bir yandan da kpss hazırlanmayı ihmal etme bence
10 Yorumladevlete sırtını dayamak çok daha iyidir. ama kolay değildir.bir kere girdinmi kebap !
özel sektörde önemli olan farklı oldugun, yada yetenekli olduğun konuları yapabileceğin bir iş alanına girmek.
sonuç olarak zengin olmak istiyorsan kendi işini yapman lazım. yoksa senin emeğimn üzerindeki insanlar tarafından sömürülecektir.11 Yorumla
+1 yılözel sektör maddi olarak, kamudan ne fazla veriyor merak ediyorum cidden merak ediyorum... Arkadaşım aklın özel sektörde kalmasın, kpss en mantıklı tercih. Ondan sonra evlilikte dahil diğer işlerin bir düzene girer, sen yıllık izin planları yaparken, özeli seçen yaşıtların ne zaman kovulacağım korkusuyla senden daha düşük maaşa daha uzun mesailerle çalışılar, bunlar belli bir tecrübenin sözleridir!
01 Yorumla- +1 yıl
Özel gel
özel sektörde calışmak eglencelidir
önce cok iyi araştırmalısın hangi işyeri ne durumda avantajları neler
tercihini güzel yap
devlet işi rahat olur ama bir gün o rahatlıga alışırsın
bir kişi cıkar gelir sizin maaşlarınızı biz ödüyoruz der (bu sözü hiç sevmem)
bence özel sektör00 YorumlaHer zaman CV de yazabileceğin şeyler olması iyidir, aynı zamanda sadece kpss hazırlanacağım diye işe girmemek ilerde seni sıkıntıya sokar. kpss ye 1-2 yıl işe girmeden çalışacak durumun varsa benim tavsiyem sana çok aşırı iş yükü olmayacak ve sektör olarak seni tatmin edecek bir işe girmeye çalış, aynı zamanda kpss ye çalış. zaten özeldeki o 1-2 yılda kamu mu özel mi sana uyar az çok anlarsın.
00 YorumlaÖzel her zaman çok daha iyidir.. Zorlanırsın ancak hırslıysan Başarılı olursun, çok yönlü olursun, sürekli kendini geliştirirsin, ancak devlet de Meeeeemur olur çıkarsın , gereksiz ve ucuz entrikalarla karşılaşırsın, monoton du her şey ve başarın beşkuruş etmeyen kişilerin keyiflerinin elinde kalır... Yalakalıkla yükselebilirsin ancak... Tabi meslek branşına göre değişir...
00 YorumlaYeni mezun sayılırım, özel sektördeyim ve şimdiye kadar gördüğüm hiçkimsenin vazgeçilmez olmadığı ve patronla ilişkisi-yaptığı işin kalitesi ne olursa olsun her an kapının önüne konabileceği. Sürekli gerginlikle yaşıyorsun. Devlette öyle bir sıkıntı yok. Haksız fazla mesai yok, işten çıkarılma korkusu yok.
01 Yorumla
+1 yılkır kıçını otur kpss'ye çalış.
özelde asgari ücrete falan başlayacaksın. emek istismarına maruz kalacaksın vs.
özele girip kpss çalışmak zor ama imkansız değil.
bir de genç yaşta sana devlet kadar para veren olmaz. ama 15 yıl sonra (ki ozaman para sana değil, mirasçılarına lazımdır) özelde daha çok kazanırsın ama gençliğinin en verimli çağında emek istismarına maruz kalman üzücü olur.12 Yorumla- +1 yıl
tamam seni de böyle yönlendireceğim chemistzy:D:D
+1 yılÖzele is bulabilirsen çalış. KPSS şu an icin umut kapısı sadece.
Mezun olmadan sınav hazırlıklarına başlıyorlar. Kamuya herzaman geçebilirsin.
Konu eksiklerini kapatmaya bakmalısın.
İşletmeden memur olman zor gibi. Uzmanlıklar icin hazirlananilirsim.
Çalışıp sabırla beklersen KPSS de başarılı olabilirsin.00 Yorumlamesleğine ve kişilğine bağlı bi'şey. Ben masa başı işte rahat ederim. Hayatım boyu ortalama bi' insan olmak bana yeter dersen devlet. Yok ben bunu yapamam daha rahat bi' yaşam istiyorrum özel sektörde 2-3 sene sürünür sonra azimle basamakları çıkabilirim dersen tabiki özel sektör. KAfası çalışan herkes özel sektörde yükselir. Meslek ve kişiliğinle alakalı.
00 Yorumlaben özelden yanayım..devlet işleri bana göre tek düze işler , gel git iş gibi monoton iş.özelde inişler çıkışlar oluyor , çok çalışırsan mertebe bakımından yükselme imkanın oluyor..daha sosyal bir iş için özel sektör bana göre daha iyi...
00 YorumlaDevlet de artık kolay değil... Kpss birincisi olup açıkta kalabilnen bölümler var. En iyisi mesleğine göre başvurunu yap ve sonucu değerlendir. Kpssye de çalış tabii bu arada... Seçenekleri sen zorla..
00 Yorumla
+1 yılözel sektörde çok çalıştırıyolarmış öyle duydum en iyisi 1 sene kasıp kpss denen rezilliğe katlanmak tıpkı benim şu an yaptığım gibi
00 Yorumlaiki üniversite bitirdim üçüncü yolda... kamu kurumu her zaamn garantidir.. sende benim gibi kamu kurumunda çalış derim...!
00 Yorumla
+1 yılozelde omrun kısalır, ama nıspeteden daha guzel bı hayat yasarsın. kpss de ise standartlar icersinde huzurlu bı hayat. tercıh senın
00 Yorumlamesleğinin devletteki kadro durumunu ele alalım,eğitim ve sağlık gibi sektörlerde iş imkanı cok devlet için.ama farklı bir sektörden isen devlet pek çalışan almadıgı için özelden başla ve devam et,kpss ile uğraşma.
00 Yorumladevlete kapağı attın mı tamamdır. özel sektörün kahrı çekilmez maaş 2500 lira veya fazla değilse. bi de garanti yok özel sektörde.
00 YorumlaHangi bölümden mezun olduğun önemli.Ama yinede bir devlet geçmişin olması ilerde artı puan sağlayabilir diye düşünüyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
işletme..
devlette isim yap, çevre edin ki özele geçince ellerin boş kalmasın :D
00 Yorumlakpss ye girmedim ama özel sektörde bir işe gir hem çevren hemde maaş konusunda daha iyi olanakları olur
00 Yorumlamesleğine ve aranılan ihtiyaca bağlı.çok aranılan bir mesleğe sahipsen kpss ye ihtiyaç duymazsın
02 Yorumla- +1 yıl
işletme mezunuyum ve ortalıkta işletme mezunu kaynıyor malesef..
+1 yılYaratıcı, girişimci, yenilikçi değilsen, iş hayatında kendini geliştirmeyi önemsemiyorsan, yasla sırtını devlete rahat et.
00 Yorumlaönce kendini geliştirmek için özelde biraz çalışmalı sonra devleti seçmeli bence
10 YorumlaSalla başı gelsin maaşı diyenler devlet,Kariyerini düşünenler özel sektör.
00 Yorumlabu devletle iş olmaz boşver
00 YorumlaDevlet daha iyi .
10 Yorumlailk başta devlet sonra özel sonra tekrar özl
00 Yorumlabölümün ne senın
02 Yorumla- +1 yıl
işletme
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Yeni mezun birinin kariyere başlaması için sizce devlet mi, yoksa özel sektör mü daha doğru?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat