CV ye gönüllü çalışılan ücret karşılığı olmayan işler eklenir mi?
Eklenebilir
Eklenemez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
CV'yi bir biografi olarak düşünebilirsin. İş hayatına dair herşeyin o kağıt/larda olması gerekir. Bu senin iş profilindir. Stajerliğin, gönüllü çalıştığın işler, donanımların, vasıfların, bunların olması gerekir. Hatta eğer mesleğin ile ilgili bir dergiye makale yazmışlığın var ise, makalen yayınlanmışsa bunu da CV'ne eklemelisin. Ben dergide çalıştım, röportaj, çeviri görevlerini yaptım. Mühendisim ama cv de bunlarıda yazıyorum. Bir de mesleki yeteneklerini belirtmelisin. Mesela, mühendisim diyorsun, yetenekler kısmında direk yapıştır Analitik düşünce. Normalde mühendisliğin temelinde bu vardır ama iş verenlerin bir kısmı bunu bilmemektedir ve bunu görmek pozitif etki yaratacaktır (evet bir nevi hile). Negatif bir etki yaratacağı durum yoktur hiç bir zaman.
Ya yeni eleman ilanı vermiş biri olarak diyorumki cidden gençlerin %80 i cv oluşturmayı bilmiyor. CV lerine 3 5 arkadaşı ile olan fotoğraf koyanmı dersin , sanpchat da cekindigi başında taç olan resimlermi dersin , açıklamaya kısmetse olur kaderimde sizinle çalmak varsa çalışırız yazanmi dersin. Yazık valla ,
Bence gönüllü çalıştığın yerleri yazma , hiç değilse basvurdugun sektörle alakası yok ise yazma
Başvurduğum sektörle alakalı olacak , bilgisayar mühendisliği okuyorum , bir sitede bilgisayar , yazılım ve teknoloji alanlrında makale yazıyorum.
çalışılan işler kısmına değilde alt tarafta yer aldığı projeler falan kısmı olur, gönüllü olarak bu proje de yer aldım diye ekleyeblirsin
Eğer yanlış bilmiyorsam, belge aldığın gönüllü işleri ekleyebiliyorsun. Belge almadıklarını ise ayrı başlık altında belirerebilirsin
Cevap
16Cevap
Türkiye'de bunun sana getirisi ne derecede olur bilemiyorum ancak yabancılar iş alımlarında bir müzik aleti çalıyorsan bile bunu + olarak görüyorlar.
Normalde eklenmez. Ama ayrı bir başlık altında eklemende bir mahsur yok. Mesela "sosyal projeler" gibi bir başlık altında gönüllü çalıştığın işleri ekleyebilirsin.
bence eklenmeli..
senin o işteki tercubende yeni işine katkıda bulunabilir
Eklenebilir. Çok fazla uzun tutmamak kaydıyla tabi.
eklenebilir.. kişilik karakterimiz bakımından işvereni etkileyebiliriz
hatta bu işler seni işveren gözünde çalışkan ciddi sorumluluklar alabilen kişi yerine de koyabilir ;)
eklenir büyük bir pozitif artıdır cv okurlarsa tabi genelde okumadan red eden yerlerle dolu ülke
eklemek istersen eklersin şahsen ben eklemem tabi çalışacağın ve gireceğin işede bağlı
Eklersen iyi olur, çünkü bazı firmalar gönüllü olarak iş yapıp yapmadığına bakar
neden eklenmesi parantez icinde yazarsın
Ekle tabiki bu senin kisiligini gosterir
Ekle her zaman dolu bir cv iyidir
Bulunduğun tüm projeler eklenmeli
Ne halt yediysen iş hayatında yaz
Bence eklenmesinde bir sakınca yoktuır.
Eklenir, tecrübedir sonuçta.
Eklenir, sonuçta her iş bir tecrübe bir deneyim
Eklenir neden olmasın
Ekle bence + olur
Hayır eklenmez
Eklenir