Ygs Sınavına hazırlanıyorum. Sözelciyim. Adam Akıllı Para kazandıracak , Ataması Kolay Olan Hangi Bölüm , Meslek Var? Öğretmenlik demeyin. Atamaları Çok az..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Sözel en i̇yi bölümler nelerdir?
sözelde, sayısal ve eşit ağırlık alanlarına göre daha az seçilecek bölüm olmasından dolayı sözel öğrencileri tercih yaparken biraz zorlanabiliyor. Az seçenek olabilir ama aynı zamanda gayet güzel bölümler de mevcut.
şimdi size sözelde en iyi bölümler hakkında bilgi vereceğim.
1. Okul öncesi öğretmenliği
okul öncesi öğretmenlik bölümüne girmek isteyen öğrenci sayısı fazladır. Bu yüzden de yüksek puan ve sıralamanız olması gerekmektedir ve 300 bin barajı vardır. Dersleri çok zor olmayan bir bölüm olduğunu duydum. Kuzenim bu bölümden mezun ve psikoloji, erken çocukluk döneminde eğitim gibi keyifli derslerin olduğunu söylemişti. 4 yıllık lisans döneminden sonra, okul öncesi öğretmeni olabiliyorsunuz. Kpss ve sözlü sınavı geçtikten sonra devlette anaokullarına veya ana sınıflarına atanabilirsiniz. Ayrıca özel kreşlerde veya sivil toplum kuruluşlarında iş bulmanız mümkün.
2. Türkçe öğretmenliği

Türkçe öğretmenliği, öğretmenliklerin içinde en çok tercih edilen bölüm diyebilirim. Kpss puanının çok yüksek olmayan bir bölümdür. Türkçe öğretmenliği mezunu olunca sadece 5,6,7 ve 8. Sınıfların türkçe derslerine girebilirsiniz. Lise öğretmeni olamayacağınızı belirtmem gerekir. Fakat, gerekli görülürse liselerde dil ve anlatım derslerine girebilirsiniz. özel sektörde de özel okul, dershane, etüt merkezi, kurs gibi yerlerde çalışabilir ve ekstra özel ders verebilirsiniz.
3. Türk dili ve edebiyatı veya türk dili ve edebiyatı öğretmenliği
türk dili ve edebiyatı bölümünden mezun olunca öğretmen olamıyorsunuz. Sadece bu alanda akademik kariyer yapabiliyorsunuz. Türk dil kurumu, bazı medya şirketleri veya yayınevlerinde iş imkanı bulabilirsiniz. Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği mezunu olup kpss ile öğretmen olabilirsiniz. Yine yukarıda bahsettiğim diğer iş olanaklarını da tercih etmeniz mümkün. özel kurumlarda, kurslarda, dershanelerde iş imkanı oldukça fazla olduğu için tercih edilebilir bir bölüm.
4. Sosyal bilgiler öğretmenliği
bu bölümden mezun olduğunuzda tarih ve coğrafya dersleri verebilirsiniz. Ataması orta seviyede olsa da özel kurumlarda iş bulabilme imkanının yüksek olduğu bir bölümdür. özel okullarda, dershaneler, kurslar, etüt merkezlerinde çalışabilir ve özel ders verebilirsiniz.
5. Coğrafya öğretmenliği
coğrafya öğretmenliği bölümünün son yıllarda puanı yükseldi ve artık bu bölüm daha az üniversitede bulunur hale geldi. Buna rağmen yine de tercih edilme oranı yüksek bir bölüm. Coğrafya öğretmenliği mezunu olunca, kpss’ye girip atandıktan sonra devlet okullarında işe başlayabilirsiniz. Bunun dışında yine özel kurumlar, dershaneler, etüt merkezlerinde çalışma ve özel ders verme imkanı bulunuyor.
6. Radyo, televizyon ve sinema
yaratıcı olmayı ve sosyal ilişkilerin iyi olmasını gerektiren bir bölümdür. Bu bölüm, düşük bir sıralama istese de kendini geliştirebilenler iyi yerlere gelmektedir. Bu bölümde okuyan kuzenim hemen bir medya kuruluşu ile iletişime geçip orada hem işi öğrenip hem kendini geliştirdikten sonra mezun olduğunda rahat bir şekilde iş buldu. Bu bölümden mezun olduğunuzda yapımcı, kameraman, yönetmen, görüntü yönetmeni, senarist, sunucu, metin yazarı, resim seçici gibi işler yapabilirsiniz. Tv programları, gazete, tv ve radyo kanalları, sinema, dizi, reklam sektörlerinde çalışabilirsiniz.
7. Gazetecilik
bu bölümü okuyan kişilerin araştırmayı seven ve meraklı kişiler olması gerektiğini düşünüyorum. önemli, toplumsal konularda insanları bilgilendirmek, anlaşılır bir dille olayları yorumlamak gereken bir bölüm. Bu bölümden mezun olunca haber kanalları, televizyon ve radyo kuruluşları, basın yayın kuruluşları, gazete ve dergiler, web siteleri gibi pek çok yerde iş bulabilmektedir. Muhabir, kameraman, araştırmacı gazeteci veya yazar gibi birçok seçeneğiniz de mevcuttur.
8. Halkla i̇lişkiler ve reklamcılık
bu bölümde, nerede çalışırsanız çalışın oranın ürünlerini tanımak, tanıtmak, müşterileri etkilemek ve satın almalarını sağlama işini yapacaksınız. Satış yapmaya uygun en iyi ortamı sağlamanız gerekmekte. Bu yüzden yaratıcılık, sosyal becerileri yüksek olmanız size avantaj sağlar. Mezun olunca şirketlerde, kurum, kuruluş ve firmalarda, üretim ve pazarlama merkezlerinde çalışabilirsiniz.
9. Gastronomi ve mutfak sanatları
son dönemlerde puanı yükselen bir bölümdür. Dersler genelde mutfakta yapılmaktadır. Oldukça keyifli bir bölüm bence. Yeniliklere açık olmanız gereken bir bölüm. Bu bölüm mezunlarına “gastronom” deniyor. Gıda denetleyicisi, eğitmen şef, tüketim şefi, gurme, mutfak şefi veya aşçı olabilirsiniz. Otellerde, restoranlarda, kafelerde, catering şirketlerinde çalışabilirsiniz.
10. Tarih ve tarih öğretmenliği
tarihi seven ve araştırmaya hevesi olanlar için güzel bölümlerdir. Tarih bölümü mezunları kamu kurumlarında öğretmen olamaz, daha çok akademik kariyer yapabilirler. Ancak tarih öğretmenliği mezunları kamu kurumlarında çalışabilir, liselerde tarih dersine girebilirler.
11. İlahiyat
bu bölümde, çok kapsamlı şekilde i̇slam dini ve diğer dinler hakkında eğiti verilir ve bu dinlerin karşılaştırılması sıkça yapılır. Türkçe, arapça veya i̇ngilizce eğitim görebilirsiniz ancak daha çok arapça eğitim görülür. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni, imam, vaiz, müezzin olabilir veya diyanet i̇şleri’nde memurluk yapabilirsiniz.
12. özel eğitim öğretmenliği
özel eğitim öğretmenleri, zihinsel, duygusal veya fiziksel olarak farklı olan öğrencileri hayata hazırlarlar. Burada yaptıkları şey sınavlara hazırlamak değildir. Onların sosyalleşmelerini sağlamak, onları hayata katmaktır. Bu bölümü okuyanların kolay sinirlenmeyen, sabırlı insanlar olmaları gerekir. Kamuda veya özel eğitim merkezlerinde, klinik ve hastanelerde iş bulabilmeleri mümkündür.
sözel bölümlerde atama i̇mkanı nasıldır?
sözel bölümlerde atama oranları düşük, atama puanları da yüksektir. Ataması iyi olan bölümler ise genellikle öğretmenlik bölümleridir. özel eğitim öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, türkçe öğretmenliğ ve i̇lahiyat bölümlerini örnek olarak verebilirim. Bu bölümlerde atanma oranı, diğer sözel bölümlere göre daha iyidir.
50 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 439 cevap paylaştı. sözelde atama diye bir sey yok. sen esit agırlıga filan gec. hayatının hatasını yapıp pişman olma
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
2Cevap
dil öğrendikten sonra bölümün çok önemi kalmıyor sevdiğin bir bölüm ve birden fazla yabancı dil öğren
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 504 cevap paylaştı. Hukuk Psikoloji PDR
08 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsen önce sınavın adını öğren
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMühendis
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılya sayısal sandim bir sn sksgksgsks gazetecilik o zaman knk
Cevap sahibi+1 yılSözelde bölüm kısıtlı adam akıllı bir bölüm yok
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Sözel bölümünde hangi mesleklerin ve bölümlerin ataması kolaydır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat