Bu ne ya kazandığım dan beri sürekli boş bölüm buda meslek mi ulan lisedeki öğrrtmeniniz boş öğretmen mi diğer öğretmenler le aynı maaşı alıyor bu ne saçma düşünce tarzı ya
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılhiç kimseye aldırış etme
kazandıysan seviyorsan git oku illa öğretmen olman gerekmez kurs bile verebilirsin her türlü değerlendirirsin yeteneğini
8. sınıfta resim dersinde seçtiğimiz bir taboyu çizmemizi istedi öğretmenimiz ben de zor bir tablo çizdim zaten yeteneğim vardı neyse öğretmenim beni çalıştırıp güzel sanatlara göndermek istedi bende istedim ama babam ondan ne olur boş iş derken vazgeçtim moral bozuyorlar anadolu lisesine gittim sonuç hiçbir şey üniye bile gidemedim kimin ne dediği umurun da olmasın kazanamamayı takmıyorum resim yapmayı çok seviyorum sevdiğinden vazgeçme..40 Yorumla
Değil sadece ülkemizde değeri yok. Sebebi ise islamdan sonra resim, heykel gibi sanatların insan figürü barındırdığı için günah sayılması. Hatta minyatür sanatında bile insan tavırları vardır fakat bunların yüzü çok belirgin değildir. Allaha şirk koşma ile ayni görüldüğü için boş gibi bakılabiliyor halbuki en büyük sanatçı Rabbin kendisi değil mi? Böyle de cahil bir milletiz.
32 Yorumla
Soran+1 yılSanmam bu kadar ince düşüneceklerini bunu diyenler açık saçık namazla alakası olmayanlar kusura bakma önce onları düşünsün süslümanlar ayrıca çizim sadece insan figürü demek değil senin elindeki telefondan tut mobilya çeşitli elektronik alet bunların tasarımını hep çizerek yapıyorsun giydiğin kıyafeti bile bu hayat bunun üzerine kurulu ama cahil olunca işte figür aklına gelir çünkü bilgi yok
+1 yılnormal öğretmenlik çok mu dolu bölümmüş? adama sorsan tarih öğretmeniyim der, amerikanın eline veriği lise tarih kitabını okutur, orda yazanlardan başka birr bok bilmez.
matematik desen türev-integral çözüyoruz. niye özdüğümüzü ne işe yaradığını, ileride nasıl alanlarda kullanıldığını bilmiyoruz. hep körü körüne. boş işler bunlar.
yani öğretmenlik boş meslektir. hokkabazlıktır. ama bugün öğretmen olsam ya beden öğretmeni ya da resim öğretmeni olurum. sanatçı ve sporcu yetiştiririm hiç olmazsa32 Yorumla
Soran+1 yılYa benim tek hedefim sanatı boş görmeyen çocuklar yetiştirmek
- +1 yıl
devam et. arkandayım. sanat güzel şey
matematikçiyle aynı parayı alcaksın devlette :D daha ne istiyon bizim okulda vardı 50 yaşında erkek takılıyodu herkes 100 her ay 2.700 cepte okadar rahat bir iş yani
03 Yorumla
Soran+1 yılİştr daha mantıklı bir matematik çi ne kadar yoruluyor sa bende o kadar az yorulucam rahat iş
Soran+1 yılValla bu süreçte bana yardım eden biriyle evlencem sonradan öğretmen olduğum için değil
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
17Cevap
+1 yılSaçmalama süper bir meslek bizim resim hocamız vardı bayan herkes örnek alıyordu. Bu işler böyle eline mesleğini alacaksınya çekemezler !! Sakın sen onlara bakma oku mesleğini al. Bugün git o söyleyenlerden borç iste kaçı verir acaba? Senden ricam aldırış etme ben seni tebrık ederım ne güzel okuyosun işte
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😊
+1 yılYani resim yapanlar hep yetenekli kişilerdir asla boş bölüm değil bazı filmlerde resim atolyesi falan aciyorlar bence havali
12 Yorumla
Soran+1 yılYa bide bu var resimlere bakıp ağzı açık izleyip boş bölüm demek ne saçma üstelik atölye açma şansımda var biizö hocamız iki senede altına bmv çekip ev aldı
- +1 yıl
Umarım kısa zamanda bu algı biter insanlara takılma
+1 yılBen de resim öğretmenliği istiyorum seneye üniversite sınavına gireceğim. Öğretmenlik çok önemli bir meslek ama hakkını verebilmen gerekiyor. Benim mesela dersi nasıl izleyeceğime dair bir sürü planım var. Resim, müzik, beden eğitimi gibi dersler boş ders olarak görülür. Ama bizim ülkemizde dolu bir meslek yok orası da ayrı mesele tabii. Ama aslında resim, müzik, beden eğitimi gibi dersler çok önemli dersler. Hatta yabancı ülkelerde eğitime bu gibi derslerle başlanıyor onlara okuma yazma öğretilmiyor 1. sınıf başlar başlamaz. Onlar önce sanatla ilgili şeyler öğreniyor beyinleri gelişiyor yaratıcılıkları gelişiyor. Sanat insana çok fazla şey katar ama sanatın insana gerçekten bir şey katması için sanatın içinde olmalısın ve yaptığın işi çok sevmelisin. Resim öğretmenliği gayet güzel bir tercih olur bende senin için. İnşallah yıllar sonra meslektaş oluruz.😇
00 Yorumla
+1 yılbu insan artiklarinin sanattan anladiklari mi var? herkesin eleştirilerini takma gayet guzel bir meslek.
12 Yorumla
Soran+1 yılYani bence de gayet rahat atandımmı sabah git öğlen gel yazları tatil kışları tatil 3 bin maaş ve garanti iş üstelik hafta sonu belediye kurslarında da çalışabilirsiniz atölye açabilir tablo yapıp ek olarak satabilirsin insanlar cahil
- +1 yıl
aynen maddi acidan o yonu cok rahat zaten. ilgi alanin ve zevk aliyosan daha da zevkli.
İnsanların ne dediğine çok takma. Hiç bişey bildikleri yok. Eğer sen çok çalışırsan ve kendine inanırsan her bölümde başarılı olursun ve güzel yerlere gelirsin. 😊Ayrıca resim öğretmenliği gayet güzel bir meslek.
10 Yorumla
+1 yılResim veya muzik herkesin yapabilecegi bişey değil o yüzden öyle konusuyolar çünkü onlarin bildigi öğretmen deyince türkçe-matematik bosver onlari bu hayat senin...
10 Yorumla
+1 yılgicik bir ogretmen olma sevdir cocuklara resim hayal guclerini gelistirmelerine yardimci ol ortmenim ben muhendislik okuyom ama muzik ogrt olmak isterdim eskiden. Bence harika bir is resim yetenekdir
03 Yorumla
Soran+1 yılBu ülkede herkes çok isterse tıp bile okuyabilir ama resim veya müzik okuyamaz çünkü yetenek doğuştan verilir sonradan öğrenilmez
- +1 yıl
dogru... Ama yetenegi gelistirilmek gerek. Insan icin hayalgucu cok onemli sanat yasamin her alaninda var. Her konuda mesela teknolojide eger sanat ve teknolojiyi birlestirirsen binlerce yil sona hatirlanabilir belkide bir akimin lideri olursun. insan sanatci ruhlu olacak biraz vs vs o yuzden resim ogrt ligide ogrt menlik mi diyenlere aldirma kara kafa cahilden baska bisiy degiller. Sanada basarilar
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😊 tuttuğumuz telefondan tut giydiğimiz kıyafete oturduğumuz mobilyalardan izlediğimiz televizyon hepsinin tasarımı yapılırken çize çize hayal gücünün aktarımıdır ama insanlar resimi çiçek böcek sanıyor sadece ben ileride sanatı seven çocuklar yetiştiricem
Sanattan bir haber insanlar böyle düşünür. Hep çok imrenmişimdir resimle ilgilenen insanlara. Bosver sen onları. Seviyorsan kimseyi önemseme.
10 Yorumla
+1 yılboş ve sevmediği bölümü okuyan biri olarak, bölümün boş olup olmamasını önemseme bence. eğer severek okursan ve yeterince çaba gösterirsen mutlaka sivrilirsin. ayrıca böyle demeleri seni daha da hırslandırmalı. sakın yılma!
01 Yorumla
Soran+1 yılNe okuyorsun ki
+1 yılYetenek herkeste olmuyor tıka kulaklarını boşver öğretmen ol derler kadınlar için branşı fark etmez. Öğretmen olmak istemezsen atölyelerde de çalışabilirsin, özel ders verebilirsin. Boşver gereksiz laflara takılma.
00 Yorumla
+1 yılNerede okuyorsun? Benim de resme yeteneğim var belki ben de seçebilirim. Memnun musun okulundan?
05 Yorumla
Soran+1 yılMemnunum mezun olucm iş hayatına atılmadan bişey bilemem
- +1 yıl
Peki yanlış anlamazsan bir şey daha sormak istiyorum. Ben de bu bölümü okuyabilirim diye düşünüyorum ama nü çizim yapmak istemiyorum. Yanlış anlaşılmasın sanata karşı değilim ki insan anatomisini iyi anlayabilmek için de bunun gerekli olduğunun farkındayım. Ancak ben kendi açımdan bunun beni dini açıdan rahatsız edeceğinden dolayı istemiyorum. Her neyse bu yüzden nerede okuduğunuzu merak ettim. Okulda nü dersleri var mı? Ya da her okulda var mı? Marmara üniversitesinde var mıdır? Rahatsız ettiğim için kusura bakmayın ama eğer bir fikriniz varsa yazarsanız sevinirim. Umarım beni yanlış anlamazsınız. İyi günler.
Soran+1 yılDini açıdan diye düşünüyorsan gelme bu bölüme bence. Bölümün çok büyük kısmı dini inancı olmayan ya da inançlı olsa da bu tür şeyleri düşünmezler. Yani yadırganırsın nü çizime dinimce sakıncalı dersen inan sana geri kafalı bakarlar. Marmara da nü yok bu arada kaldırıldı. Kaldıran rektör onların gözünde yobaz mesela :))
- +1 yıl
Anladım dediğim gibi sanata karşı değilim sadece daha farklı düşünüyorum. Eğer tercih edersem de insanların beni yadırgayacağını düşünüyorum sadece çizim konusunda değil hayat tarzı olarak da. Her neyse cevapladığın için teşekkür ederim. Umarım iyi bir öğretmen olursun.
Soran+1 yılBaşörtü konusundan bahsediyorsan yadırganmazsın. Ama resim sanatında çıplaklık var sen nü çizmesende tablolar heykeller hepsi çıplak yani o zaman bunlarda sana ters öyle değil mi? Bunlar olmadan resim olmaz. Desenin temel öğesidir çıplak işler.
+1 yılAtanırsan boş değil. Atanamazsan boş. Her bölüm gibi. İş hayatın olursa mükemmelsin, iş hayatına atılamadıysan boşuna okumuşsundur. Maalesef...
00 Yorumla
+1 yılResim öğretmenleri çok tatlış öğretmenlerdir her zaman çok sevmişimdir
10 YorumlaÖğretmenliğin her branşı güzeldir.
Öğretmek güzeldir, gerisi boş10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 590 cevap paylaştı. öğretmenliğin her türlüsü güzeldir. ataması çok zor bir bölüm ama
05 Yorumla
Soran+1 yılBu sene 67 ile atanmış neden zor?
Soran+1 yılŞubatta 400 kişi alınmış üstelik 70 ile atanan tanıdığım kişiler var? Ne diyosun
Soran+1 yılYa siz kendinize güvenmiyorsanız sorun sizin ben 4 yıl çalışıp derece yapıp istediğim okula atanacam
Gizli Üye(25-29)+1 yılbn de grafik tasarım okuyup resim öğrtmni olmak istiyorum. ama atamaları zor diyolar. bir bilginiz var mı
07 Yorumla
Soran+1 yılniye grafik tasarım okuyup resim öğretmeni oluyorsun?
Cevap sahibi+1 yılÇünkü grafik daha geniş bir alan.
Cevap sahibi+1 yılResim öğretmeni olamazsam grafiğini bir kaç alanı daha var. Ondan dolayı:)
Soran+1 yılGit grafik tasarımcı ol o zaman oh ne güzel mantığa bak o olmazsa o
Cevap sahibi+1 yılaynn canım anladığın gibi
Soran+1 yılinşallah kazanmazsın. Sizin gibilerin önüne açan eğitim adı altında yapılan safsatanın ağzına sıçıyım
Cevap sahibi+1 yılBnce seviyesizleşme, sanatla uğraşan insan böyleyse artık ne diyim Bn. Benimki sadece bir soruydu sen kalkmış beddua ediyorsun. Bu nasıl bir sığ düşüncedir ya!! Güya okumuşmuş. (yazık sana)
+1 yılGayet güzel bölüm. Başkalarının düşüncelerini kafana takma
10 YorumlaSanata verilen deger ortada oldugu icin insanlar bos diyor 😒 aldiris etme
00 Yorumla
+1 yılogretmenlık boş okusanda kpss de puan almadınmı ıssızsın ornegın: ben
01 Yorumla
Soran+1 yılE çalış al benim arkadaşlarım ilk yılda atandı çalışmayıp kazanamıyosun sonra boş diyorsun üstelik benim yapacağım bunla sınırlı değil atölye açabilir aylık 750 tl ile güzel sanatlara öğrenci hazırlayabilirim bizim hoca bizdenn aylık bu kadar alıyordu aylık 1300 alan bile var
+1 yılGayet güzel bir meslek, kimsenin söylediklerine aldırış etme.
00 Yorumla
+1 yılBoş bence sen oturuyon çocuklar resim çiziyor gereksiz ama kafa dağıtmak için ideal resim öğretmenliğinin maaşları diğer dersteki öğretmenin maaşıyla aynı olmamalı bence. Resim öğretmeni daha az para almalı.
02 Yorumla
Soran+1 yılGüzel sanatlar lisesinde boş mu otıyorsun peki boş oturuyorsun o çocuklar nasıl kursa bile gitmeden mimar Sinan gibi bir üniversite den 6100 kişiyi geride bırakıp ilk 30 kişi arasına giriyor senin verdiğin eğitimle mi? Gereksiz
- +1 yıl
Ya lütfen böyle insanları önemseme. Sanat çok önemli bir şey. Hevesini kırmasın bu tür yorumlar.
+1 yılnü çalışırsan zengin kodomanları çıplak çizersen paraya para demessin azcıkda mıncıklayacak kadar sanatı sapıkça şeylere alet edenler çıkabilir
05 Yorumla
Soran+1 yılBen nü çizmemek için mimar Sinan a gitmedim? Bilmem anlatabildim mi.
- +1 yıl
sanatı yobaz düşüncelerinize alet etmeyin sizleri kınıyorum misal ben her hafta bir kızı yanıma çağırır nü çalışırım sonrada sevişirim sanat zaten hayatın zevklerini almakla gelişir bazende kendimi çıplak çekerim fotoğrafımı kızlara atarım bu nü çalışmadır yani sanatçıyız biz
Soran+1 yılYobaz mı o zaman skini sallaya sallaya sokakta dolaş ben hayvan gibi önüme gelenle senin gibi sevişcek değilim mal
- +1 yıl
tamamciddiye alma şaka yaptım biraz tebessüm et be kardeşim karamsar olmayın ben emek veren herkese hayranlık duyarım kızma hemen şaka yaptık başarılar dilerim torele devam ederdimde moralin bozulur diye etmedim zaten bende türbanla dışarı çıkıyorum yani
- +1 yıl
🙄🙄
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 427 cevap paylaştı.
+1 yılAtanabilirsen ne mutlu
10 Yorumla maksat resim yapa yapa vakit geçsindir
00 Yorumla
+1 yılresim öğretmenliğinde mi okuyosun
03 Yorumla
Soran+1 yılBu sene gidicem ama gitmeden soğuttular
- +1 yıl
ben resim öğretmeniyim. sen insanlar için mi bu bölüme gideceksin yoksa sen kendin istediğin için mi o bölüme gideceksin. ilk önce buna karar ver bence :))
Soran+1 yılKendim için ve çok uğraştım bu bölüme girmek için havalara uçtum kazanınca fakat aldığım yorumlar çok negatif senede 20 kişi atanıyor diyolar hayatımda böyle saçmalık görmedim
+1 yılhoş bölüm
yetenekli kızları severim. s10 Yorumla
+1 yılAtaması düşüktür belki araştır.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDeğil annemde resim öğretmeni
10 Yorumlasoyunayım nü çiz kanks
10 Yorumlacidden sacma bir düsünce tarzı
00 Yorumla
+1 yılResim öğretmenliğini ne yaptın? Başladın mı?
02 Yorumla
Soran+1 yılKpssye girdim bekliyorum
+1 yılAtaması zor..
00 YorumlaDuymazdan gel.
00 Yorumla
+1 yılkrdş Türkiye bura
00 Yorumlaen gereksiz bıraktım ben
07 Yorumla
Soran+1 yılBeceremeyince öyle olur
Soran+1 yılO yüzden mi girip bıraktın iyiki bırakmışsın senin gibi cahillere gerek yok
Soran+1 yıl😊eziğim ben evet ezikler okur
Soran+1 yılAynen canım haklısın 😊
+1 yılHayır degıl
00 Yorumla
+1 yılİş çıkmaz.
00 Yorumlabos degil
00 YorumlaSacmalama
00 Yorumla
+1 yılyoo degıl
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz