Ben bu sene Uşak üniversitesi sosyoloji kazandım. Benim bu seneki hedefim psikoloji veya pdr idi. Yatay geçiş ile pdr te geçiş yapabilir miyim?
Cevabın nedir?
+1 yılKurum içi programlar arası yatay geçiş
Kurum içi yatay geçiş kontenjanları ve taban puan şartı
MADDE 10 - a) Üniversitemiz içerisinde eşdeğer önlisans diploma programları arasında 2. ve 3. yarıyıllarda yatay geçiş yapılabilir. Lisans diploma bölümleri arasında ise 3. ve 5. yarıyılların başında (II ve III sınıfların başında) yatay geçiş yapılabilir. Ara yarıyıllarda (Bahar) yatay geçiş yapılamaz
b) Üniversite içerisinde eşdeğer düzeydeki programlara geçiş kontenjanı, ilgili birim yönetim kurulu kararı ile ÖSYM kılavuzunda öngörülen öğrenci kontenjanlarının yüzde on beşini geçmeyecek biçimde karara bağlanır. Belirlenen kontenjanlar başvuru ve değerlendirme takvimi ile birlikte Üniversite Yönetim Kuruluna sunulur. Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile kesinleşen kurum içi yatay geçiş kontenjanları üniversite Web sayfasında ilan edilir.
c) Başvuruların alınması, değerlendirmelerin yapılması ve sonuçların ilan edilmesinde aşağıda belirtilen ölçütler dikkate alınır.
Kurum içi yatay geçişlerde:
- Öğrencinin daha önce üniversite içinde yatay geçiş yapmamış olması gerekir. Kurum içi yatay geçiş yaptıktan sonra tekrar eski programa dönüş yapılamaz.
-Genel akademik not ortalamasının 4’lük sistemde en az 2,50 olması gerekir.
Değerlendirme
MADDE 11 -a) Uşak Üniversitesi’nin hâlihazırda eğitim-öğretime devam edilen programlarına kurum içinde faaliyet gösteren programlara yapılan Yatay Geçiş Müracaatlarında Genel Not Ortalaması sırasına göre işlem yapılır. Notlar büyükten küçüğe doğru sıralanır.
b) Dörtlük veya Yüzlük sisteme göre belirlenen genel akademik not ortalamalarının birbirlerine dönüştürülmesinde Uşak Üniversitesi senatosunca belirlenen not dönüştürme çizelgesi esas alınacaktır.
c) Kurum içi yatay geçiş değerlendirme sonuçları, geçerli başvurusu olan tüm adayların isimleri, değerlendirmede esas alınan puanlara göre sıralanmış biçimde ilgili birimce internet sayfasında ilan edilir.
ç) Yatay geçişi kabul edilen öğrencilerin kayıt işlemleri ve derslere başlamaları diğer21 Yorumla
İmkansız pdr nin puanı kaç biliyon mu hukuktan yüksek
02 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
1Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılgeçiliyor ama puan yeterse
10 Yorumla uni puanin yeterse gecebilirsin
00 YorumlaZor. Çift anadal yapabilirsin belki
00 Yorumla
+1 yılOlmaz
02 Yorumla- +1 yıl
Biri tip biliminin bir kolu digeri ayri bir bilim dali. Psikolojiden tip bolumune gecis yapman gerek. Ama bu da mumkun degil.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne