Evet arkadaşlar lise bittikten sonra çalışmak mı daha iyi yoksa üniversite okumak mı fikir ve görüşlerinizi alıyım.
Cevabın nedir?
+1 yılÇalışsan liseden sonra ne çalışacaksın dostum? En fazla asgari ücret alırsın ne gelecek bekliyorsun herkes böyle bu ülkede sen oku ama öyle haybeye okuma adam gibi oku sağlam oku yoksa eğer çok iyi kazanamıyorsan açık öğretim oku o arada çalış. Ama bak benden sana tavsiye iyi okumaycaksan açıktan oku boşuna yorma kendini. Bir diğer nokta da şu anda meslek öğrenmek için geç kalmışsın yanş ilkokul desen tamam da bu yaştan sonra meslek edinmen zor o nedenle sen oku kardeşim.
02 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle tavsiyeniz ve ilğiniz için teşekkür ederim Meslek lisesinden mezun oldum meslek öğrendim dersem gerçekten yalan olur. Ama keşke meslek lisesinde okumasaymışım diyorum çok kararsız ve umutsuzum bu 2 lem arasında kaldım lise bitince çalışan arkadaşlarımda var benden çok daha iyi durumdalar.
- +1 yıl
Ama onlar şimdilik senden iyi durumdalar dostum. Şu anda sen çalışmadığın için her durumda en diptesin zaten ama onların aldıkları para ev geçindirmeye yeter mi yani gelecek ne kadar kurulur o para ile. Bak meslek lisesi mezunu isen kendini bir sorgula ben mühendis olabilir miyim diye? Yani iki yıllık sonra 4 e geçiş veya direkt 4 yıllık kazanabilir miyim diye. Eğer yapabileceğini aklın kesiyorsa gir bu yola ama yok en ufak bile şüphen varsa açıkdan oku, zaten liseden elin yatkındır senin yani görmüşlüğün vardır biryere gir çalış ama okumayı sakın bırakma açıktan oku dostum.
Valla lisedeki sınıfta tek ben üniversite okudum. Hepsi benden daha iyi durumda.
01 Yorumla
Soran+1 yılHeh bende onu düşünüyordum lise biteli 2 sene oldu 2 senedir çalışan adam benden çok daha iyi durumda bendede elde var 0 :(
Üniversite okumalı fakat o alanda kendini geliştirebilecekse, okuduğu bölümün önü açıksa
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok haklısın aslında
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 929 cevap paylaştı.
+1 yılLise bitti atandim hem okudum hem çalıştım zor oldu ama güzel oldu
04 Yorumla
Soran+1 yılSizinkisi on numara olmuş bence lise bittikten sonra atanıp işe girmek mükemmel şanslısınız.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
7Cevap
+1 yılhaybeye bir bölüm okuyacaksaniz çalışmanız daha iyi.
00 YorumlaÇalışmak okumanın bir faydası yok.
15 Yorumla
Soran+1 yılYani haksızda değilsin.
Soran+1 yılAynen öyle okul bitecek kpss macerası başlayacak çok güzel özetlemişsin teşekkürler.
Soran+1 yılaçık sözlülüğün için teşekkür ederim abicim :D
Normalden okumasan bile açıköğretimden kesin oku..
10 Yorumla
+1 yıltabiki okumak universiteyi tatmak
05 Yorumla
Soran+1 yılHer ne olursa olsun Üniversite ortamını gör diyenler çok etrafımda hep nedense
- +1 yıl
aynen
- +1 yıl
o zorluk o heycan o eglnce
- +1 yıl
suanda sivillerin endegerlisi ogrenci okulu birak hastaneye git sen ve bir ogrenci olsun ilk ogrenciye bakarlar
- +1 yıl
onunla daha ilgilenirler
+1 yılOkumak tabii ki.
24 Yorumla
Soran+1 yılNeden okumak biraz açıklarmısınız.
- +1 yıl
Elinizde diploma ile daha iyi hayat standartı sağlayacak biçimde çalışmak çok daha gurur vericidir de o yüzden. Üniversite konusu açılınca utanmadan sıkılmadan gururla ben şurayı şurayı okudum diyebilmek için...
Soran+1 yılyorumunuz için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılokumak
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
her yerde üniversite mezunu arıyorlar artık
Gizli Üye(30-35)+1 yılSakın okumayı bırakma benden soylemesi
02 Yorumla
Soran+1 yılLaf olsun diyede okumamak lazım bence benim kendi fikrim 4 sene boş bölüm okuyan arkadaşlarım var boşa kürek çektik diyolar yaş oluyor 24 25 o yaştan sonrada meslek öğrenmek zoruna gidiyor daha doğrusu anlamıyor yapamıyor vs. ama fikrin ve yorumun için teşekkür ederim. :)
Cevap sahibi+1 yılHaklısın fakat unutma okumak her zaman avantaj sağlar çalışmak istiyorsan çalış açıktan okumayı da ihmâl etme sana bir dost tavsiyesi
Bölümüne bağlı
00 Yorumla
+1 yılBen pmyo ya gidecem
02 Yorumla
Soran+1 yılGidebiliyorsan ne güzel hatta mükemmel ötesi
- +1 yıl
İnşallah
Okumak
01 Yorumla
Soran+1 yılOkumayan adam nedense genelde okuyandan daha iyi durumda oluyor ona şaşırıyorum bende :(
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı. üniversite
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı. üniversite
00 Yorumla
+1 yılokumak tabiki
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026