CEO OLMAK İÇİN HANGİ OKULLAR GEREKLİ? YAPABİLİR MİYİM?

Merhaba, Ben 2 sene sonra üniversiteye gideceğim ve tamamıyla hangi mesleği seçmem gerektiğini bir türlü kestiremiyorum. Yazılım ve Ceo olarak iki seçenekte kalıyorum. şu an yazılım bölümü olan bir lisede yazılım görüyorum. Ama hocalarımdan mıdır bilemiyorum Yazılım artık yapmak istemiyorum. Şu aralar aklımda Ceo var.
Ceo'nun gerektiği koşulları az çok biliyorum.
Fazlasıyla çözüm odaklı biriyim. Burcum oğlak gereğiyle de çalışkanım. Derslerim çok iyi ve zeki olduğumu düşünüyorum, bunu bölüm hocamda diyor. Bölüm dersinde çıkıp ders anlattırıyor bana. Yükselenim kova olduğundan çok düşünen bir yapım var ki bazen bu yüzden kafayı yiyorum. Her şeyi iki şekilde hatta her ihtimali bile düşünyorum her konuda. Aklıma her konuda fazlasıyla fikirler geliyor. Bir reklam gördüğümde, bunu böyle yapsalarda olurdu ya da bu olmamış diyebiliyorum. şöyle ki elime 3 madde vererek "Bunlara uygun güzel bir şey çıkar" dediklerinde en iyisini yapabileceğimi düşünüyorum. Bir şeyde temel , prensip ve şirket bakımından neler çıkar, ne olur, kar zarar bunlarıda iyi bir şekilde halledeceğimi düşünüyorum ki şu an bile bunu fark etmeden yapabiliyorum. İngilizcem iyi değildi fakat 1 ayda kendi imkanlarımla bayağı yükselttim ingilizce konuşmaya bile başladım. Dosya, karşılaştırma vs gibi işler bana harika geliyor ve tek bir şeyi iş olarak yapmak hoşuma gitmiyor, sıkılıyorum. Farklı şeylere imza atmak istiyorum.
Herşey bir yana iyi bir ailenin çocuğu değilim, ortalamadan daha düşük bir gelirimiz var ve yaşam sıkıntısını fazlaca çekiyorum aile sorunlarıda had safhada. ygsyi %100 burslu bir üniye geçebilecek kadar iyi bir puanla halledeceğimi biliyrum ki bunda zorundayım. Çevremde derslere odaklanan ya da hedefleri olan kimse yok bu yüzdende ne yapacağımı bilemez haldeyim.
Ceo için eksi ve artı yönlerim nelerdir? Başarabilir miyim?
Bu kadar uzun yazıyı okuduğunuz için ve cevaplayacağınız için teşekkürler.
CEO OLMAK İÇİN HANGİ OKULLAR GEREKLİ? YAPABİLİR MİYİM?