Gençler, bir şirkette yönetici olmak için hangi üniversite ve bölümlerini öneriyorsunuz. Ayrıca ingilizcem ve fransızcam var.
Not: Ciddi olmayanlar yazması, benim için önemli.
Not: Ciddi olmayanlar yazması, benim için önemli.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer öncelikle hiçbir sağlam şirket yönetici adayı için mezuniyete bakmaz kendi çıkarları için hareket edecek kapasitede birimi değilmi buna bakar gerekirsede o kişiyi dışardan okutur. (türkiye ekonomisinde ilk 100 deki şirketlerin yöneticilerinin çoğu ortaokul ve lise mezunu, genellikle ticaret, düz lise ve fen lisesi) işyerine memur ya da işçi olarak girersen yükselebilmen mümkün, yöneticiler genellikle şirket içinden atanarak belirlenir, şu da var eğer herhangi bir bölümde yüksek lisans yapıp belirli bir düzeyde tecrübeye sahip olursan ancak o zaman seni direkt yönetici olarak transfer ederler o da sağlam bir referansa sahipsen kardeşim
benim bunun için hangi bölümü okumam gerekli? gerekirse lisans için yurtdışında eğitim alabilirim. Teşekkürler ilgilendiğin için
yöneticilik diye bir bölüm yok zaten olsada ordan yönetici almazlar hangi sektörde çalışmak istiyorsan ona uygun bir bölüm okumalısın ancak türkiye gelişmekte olan bir ülke olduğu için herhangi bir mühendislik bölümü okuman yeterli olabilir
seni yanlış yönlendirmek istemem hangi sektörlerde ya da alanlarda çalışmak istersen o alanları ve sektörleri kapsayan bölümleri okumalısın
anladım haklısın, araştırmalarımda mühendislik ön planda zaten. Teşekkür ederim tavsiyelerini göz önünce bulunduracağım
yönetici olamn için ceo olman gerek , yönetime icra kurulu bşk. ceo yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu girer genellikle yönetimde yakın kişiler olur, sen dersinki ceo nasıl olnur , ceo demek genl müdür demek eski tabirle, işletme ing, end. mühendisi, iyi bir okul işletme mezunu, uluslararası ilş. gibi bölümlerden. iyi bir ünv bitirmen gerek, itü, odtü, bogaziçi, sabancı, koç bunun gibi ünv bitirmelisin
uluslararası ilişkiler istiyorum 9 Eylül Üniversitesi, ancak sen İstanbul'u tercih ediyorsun sanırım
bak okul önemli fakat sen çok grişken olmalısın , bir ceo nun söyleşini dinledim bana odtü mezunu degil grişken olsun yaratıcı olsun, fakat açık ögr fak mezunu olsun, çünki aöf bitirmek mücadele ister , emek ister hırs ister demişti herkez iyi ünv okur ama mücadele rugu yoksa girişimci degilse benim işimi yaramaz demişti, 9 eylül sözel bir ünv agırlık, bende ege mezunuyum sen bilirsin
o kadar ikilemde kaldım ki, haklısın iyi bir üniversite iyi bir kariyer başlangıcı demektir. O azim ve ruh ondan sonra gelir umarım
umarım gülden yılmazın hayatını okurmusun KOTO NUN kurucusu bende senin kadar hırslıyımdım, ünv hayatında çok işer yaptım çok grişkendim izmirde büyüdüm İzmir çarşılarını kemeraltını iyi bilirim, azmini asla bırakma
hep hayalimdi bu, elimde evraklar toplantı salonuna yetişmeliydim. Bunun peşinide bırakmak istemiyorum ve hedefim en üst düzey yönetici olmaktı. Okurum ilgin için tekrara teşekkürler
Cevap
4Cevap
bir insanı ailesi olmasına rağmen ve işe şiddetle ihtiyacı olmasına rağmen bu kişiyi şirketin menfaatleri doğrultusunda işten çıkarabilecek bir yapıda isen yönetici ol yoksa yükselemezsin ve ilerleyemezsin ha fazla ilerisinde gözüm yok diyorsan açıköğretim fakültelerinden sosyal hizmetler okuyarakta devletin bir kurumunda müdürlük veya yöneticilik yapabilirsin
İşletme bölümleri bu konuda etkili ama iyi bir üniversitenin işletmesi ya da buna benzer bölümler.
işletme, açık öğretimde de okutulduğu için bana olumsuz bir izlenim bıraktı aslında.
Haklısın bende iyi üniversite dedim zaten açıköğretim öğrencisi pek tercih edilmiyor. Ama mesela İstanbul Üni ingilizce işletmeyi bitirirsen durum çok farklı olur.
9 Eylül Uluslararası İlişkiler bölümünü düşünüyordum, sanırım devletin yanı sıra özel sektörde de yöneticilik yapabiliyor bu bölümün mezunları?
Bu bölüm hakkında bilgim yok. Tabi iş bölümü bitirmekle bitmiyor yöneticiliğin vasıfları var onları da taşımalısın.
Hic bir yerde cunku once tecrube
İşletme ve ekonomi okumalısın zannedersem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar