Bir şirkette yönetici olmak için hangi bölümü seçmeliyim, şirket kurmak için veya CEO olma için?
Cevabın nedir?
Aslında herhangi bir bölümü bitirip bitirmemenin kesin bir önemi yok ama endüstri mühendisi, işletme mühendisi, iktisat, işletme tarzı bölümlerden genellikle yürüyebilirsin. Tabi sektörüne bağlı mesela bir otomotiv sektörü için makine mühendislerini de görürüyoruz ciddi sayıda ceo olarak. Geçen sene bir araştırmada görmüştüm istatistiksel olarak 100 şirketi incelemişlerdi.55 inin ceo su endüstri veya mak. mühendisiydi 45 i işletme-iktisat. Sana önerim şu üniversitelerdeki kariyer günlerine göz at daha fazla fikir edinmek için ve yönetici olarak ilerleyeceksen boğaziçine at kapağı (biz atamadık ya kaldı az içimde) direk yönetim elemanı yetiştiriyorlar (mühendislik Fakülteleri için) , mühendislikte teknik açıdan zayıf kalıyor zaten itü odtünün yanında.
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞirket kurmak kolay herkesin şirketi vardır neredeyse önemli olan başarı CEO olayı farklı bir kavram şahsen göründüğü gibi kolay birşey değil sorumluluk sende bence bu en zoru
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl olabilirim
Cevap sahibi+1 yılCEO olmanın iki yolu var birinci olmayanı yaratmak ikinci yol en alttan başlayıp yeni düşünceler üretmek hep bir şey katmak
hangi bölümü seçersen seç işinde sivrilip öoklu göreve uygunsan yönetici olabilirsin
şirket kurmak için bölümden ziyade iyi yapabildiğin bir şeylere ihtiyaç var01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
20Cevap
Iyi de boyle bir bolum yok ki. Hadi yan etkenlerle okudugun bolumde yoneticilik konu olarak anlatildi vs yoneticilik vasfin yoksa bos zaten. Sirket kurmak basit, az miktarda sermaye ve bir kac belge ivir ziviri. Ceo olmayi sen simdilik aklindan cikar.
00 Yorumla
+1 yılO tur ust duzey gorevler universite bolumune gore verilmez.. yukseklisansa daha cok bakar.. ancak oda yetmicektir.. kendini daha dusuk yerlerde kanitlamis ve bilgi birikiminin ust duzeyde olmasi gerekir diye dusunuyorum..
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 824 cevap paylaştı. Bir şirkette yönetici olmak ve ceo olmak farklı. Yönetici olmak istiyorsan endüstri mühendisliği okuman iyi olur ama ceo olmak için ilkokul mezunu da olsan yeter. Biraz zeka + sermaye + fikir ile şirket kurabilirsin.
10 YorumlaÖncelikle şirket kurmakla bir şirkette yönetici olmayı aynı değerlendirmemelisin. Şirket kurmak için girişimci ruhuna sahip olman gerekir ve tahsil gerekmez (örn;Sakıp Sabancı). Ancak yönetici olmak için kapsamlı bir eğitim ve iş tecrübesi gerekir. Bunun için ekonomi bölümlerinde lisans ve mümkünse lisansüstü eğitim şart ve en önemlisi yabancı dil bilgisi. Son olarak da biraz şans yeterli olacaktır.
00 Yorumla
+1 yıl:):)/) zeka seviyenin iyi olması lazım öncelikle şirket kurmak için ilk okul mezunu olman yeterli.
10 Yorumla
+1 yılEndüstri müh bölümünü okumalısın fakat puanları tıpdan yüksektir
00 YorumlaCeo olmak öyle kolay bişi değil bir bölüm okursun ama istesende ceo olamazsın.
00 Yorumla
+1 yılİleri görüşlü olursun mükemmel bir yöneticisindir ve biraz şans. ilk başlarda az torpil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılişletme, endüstri müh.
tabi diğer bölümlerde olur, yüksek lisans yap
bir MBA büyük iş görür00 YorumlaBoğaziçi işletme okuyor çoğu oradan mezun
00 Yorumla
+1 yılHicbir fikrim yokki kardesim..
00 Yorumla
+1 yılİşletme bölümünü okusanda kafi.
00 YorumlaIIBF'deki tum bolumler.
00 YorumlaİİBF özellikle işletme bölümü
00 Yorumla
+1 yılBeyin bölümüne gitmen gerekiyor
10 YorumlaSekreterden başla kanka çıkarsın yukarılara
10 YorumlaBir bolum gerekmiyr hatta uni okumada gerekmiyor
10 Yorumla
+1 yılİşletme
00 YorumlaBilmiyorum ki
00 Yorumlasen olamazsın
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 318 cevap paylaştı.
+1 yılbilmiyorum.
00 Yorumla
+1 yılEndüstri mühendisi
01 Yorumla- +1 yıl
Hayır :D endüstri mühendisliği okuyorum ve mesleğimiz CEO luk değil :D ilerleyerek olunabilir ama hayır :D
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne