Bölüm kısacası şeflik. Egitim suresi 4 yil. Maasi 6000tl basliyor. Sizce de bu bölümü okumalı mıyım? Okuyan varsa bana bu bölümün avantajlatini ve dezavantajlarini soyleyebilir mi?
Cevabın nedir?
+1 yılGASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Babam restaurant sahibi. Sana şunu söyleyebilirim güzel kardeşim.
1_Eğer iş bulabilirim diyorsan eğer oku
2_6 bin liradan değil 2 bin liradan başlıyor maaşlar. Çünkü biz sulalece bu sektordeyiz. Şhef aşcilarimiz aylık 4 bin lira gelir elde ediyor. 6 bin liraya kadar da çıkıyor.
İş konusu biraz sıkıntı yaratır. Ve çoğu yer sezonluk çalıştırır seni. Yani yaz ayları turist yoğunluğu oluyor o yüzden kış ayları sinek avlarız.
Yerinde olsam daha farklı bir bölüm okurdum. Geleceğine yazık etme.
Hakkında herşeyin hayırlısı olsun01 Yorumla
+1 yılbence bölümü oku oradan spesifik bir alana yönel. uçak aşçılığı tadında falan. nefis bir hayatın olur özendim
12 Yorumla- +1 yıl
çok tuhaf şeyler var ya şu an aklıma gelmese de, şey falan mesela, görüntüyle tadın farklı olduran bir alanları var, birazcık ilgileneyim dedim akıllara zarar. cidden bilim yani bence. mezun olup lc waikikide çalışma yani cidden istiyorsan oku ben onun için yazdım öyle.
Ben okuyorum. Guzel bu bölum eglenceli ama surekli kendini gelistirmen gereken bir bölum. Maaslarida 6000den basliyo diye bisey yok ne kadar alacagoni senin basarilarin belirliyo ama kendini gelistirirsen cok yuksek maaslar alabiliyosun
32 Yorumla- +1 yıl
İş imkanı var mı bölümün
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
22Cevap
+1 yıl"Maasi 6000tl basliyor." Hiçbir meslek (devlet memurluğu haricinde) maaşı asla önceden kestirilemez ve bilinemez. Bu senin en iyi olmana bağlı değildir. Sosyal- ekonomik ve ülke şartlarına bağlı olduğundan bu kafa 19 yaşındaki birisi için normal ama doğru değil, geleceğini bu kafa üstüne kuararsan ilerde üzülürsün.
50 YorumlaValla 6000 bin maaş falan bir çok bölümü allayıp pullayarak satıyorlar adiler ama mezun olunca hiç de öyle olmuyor. O parayı alabilmen için çevrenin geniş olması gerekiyor. Bununla da kalmıyor da neyse anlatması çok uzun valla abicim sen bu bölümden mezun olmuş ve 6 bin lira alan birini bulmaya çalış o anlatsın dertlerini bence. En iyi yaşayan bilir.
00 Yorumla
+1 yılMütfağın müdürü gibi bir şey. Mutfak sanatçısı... İktisat dahi görüyorsunuz o bölümde. Ben bir ara istemiştim, ama doğa bilimleri daha ağır bastı
12 Yorumla- +1 yıl
Streslidir bence.
+1 yılTamamen para dayalı bakmışsın, öncelik istek-yetenek-ilgi alanı olmalıdır.
Senin mutfağa, o mesleğe ilgin ve yeteneğin var mı? Eğer ki yoksa o söylediğin maaşı da alamazsın çünkü bu meslekte tutunamazsın.30 YorumlaBence çok geniş bir alana hitap ediyor gastronomi. Misal ben 7. sınıfta bir pastaneler zincirinin imalathanesinde calismistim. Baklava ustası, poğaça ustası, pasta Ustası hepsi ayrıydı. Senin de bir yere odaklanmanı öneririm.
00 Yorumla
+1 yıl6 binle başlama olayı yalan. Dezavantajlari ise uzun saatler ayakta çalışmak tatillerinin yok denecek kadar az olması
30 Yorumla
+1 yılBizim fakültede var gastronomi bölümü zevkli olur okuması 🤗
10 Yorumla
+1 yılKim dedi 6,000 diye?
Kandırmışlar. // Sorun varsa sorabilirsin 2sene otellerde çalistim.
Üni. de de devam edeceğim.12 Yorumla- +1 yıl
Ben resepsiyonda ve oda servisinde calitim.
Mezun oldugum bolum otelcilik (___lise)
6,000 lira icin ünlü restoranlar chef yardimciligi (en az 8-10 sene tecrube, farkli alanlarda)
Yaparsan kazanabilirsin.
Otelde ise daha rahat olursun. Bazen dinlenebilirsin. Lakin restoranlarda is surekli yogundur
+1 yılAhahahhaha mühendis doktor 3 binle başliyor gelmiş dötü pohlu aşçı 6 binle basliyor diyor ya komik kiz :D
30 YorumlaKimse kimseye (özellikle yeni mezun birine) 6 bin tl falan vermez boş hayaller bunlar. Sevdiğin mesleğe yönel, diğer türlü zaten başarılı olamazsın ve para falan da gelmez bekleme.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 992 cevap paylaştı. Oku oku.. arkadaşım okuyor bu sene mezun oluyor hatun 5ten işe giriyor.
01 Yorumlasanattan anlıyorsan oku mal mal karpuzdan gül yapacaksan okuma
gerçekten göze hitap etmeli00 YorumlaYemek yapmaktan , uğraşmaktan falan zevk alıyorsan , git , pişman olmazsın
00 YorumlaOkuyabilirsin. hatta bir ara bende çok düşündüm ama sonra sâati
Dolayısıyla vazgeçtim.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl6 bin lira ile başlıyorsa millet tıpı bırakıp gazstronomi okusun hsjsjjsjs
00 Yorumla
+1 yılÜnv okudum diyeceksen oku
00 YorumlaHiç bir şey garanti maaş değildir
00 Yorumla
+1 yılmassı 6 bın hıkaye turkıye burası kızım :D
10 Yorumla
+1 yılyemek yapmayı seviyorsan oku
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı. hiç bilgim yok ama istediğin bölümse, okumalısın
00 YorumlaGüzel fakat ilgi ve yetenek ister..
00 Yorumla
+1 yılOkumaya değer😂
00 Yorumla
+1 yılOkuda gör
00 Yorumla
+1 yılEvet
00 Yorumlaokumalısın
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılOku ne bekliyorsun
00 Yorumla Oku kızım :Dahaja
00 Yorumla
+1 yıl6000 tl mi saçmalık
00 Yorumla
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne