Daha açık bir başlık bulamazdim sanirim. Hic bir meslek kafama yatmiyor. lisede son yilim. Üniversite dibime kadar gelmis daha ben ne alan okuyayim bilmiyorum. Ögretmenlik hariç fikir verirseniz sevinirim. Desteğe ihtiyacım var gerçekten.
Cevabın nedir?
Sayın bayan üye bende kafama yatan bir meslek yoktu.. ben size şunu tavsiye edebilirim radyoculuk eğitimi alın.. ARAŞTIRIN MADDİ OLARAKDA eğitimini alınca belkide size biri radyoya bile sokar böylelikle mesleğiniz olur.. aslında eğitimede pek gerek yok. yeteneğiniz varsa yaparsınız.. saygılar
00 Yorumla
Hangi konulara ehil olduğunu kendin bulman gerekiyor. Meslekleri araştır hangisi kafana yatarsa o yönde eğilimin olsun.
011 Yorumla
Soran+1 yılIste hic bir yöne egilim olmuyor arastiriyorum ama yok. Olsa da fikrim cok cabuk kayiyor.
Soran+1 yılTesekkurler gorusunuz icin. Bunu bana cok soylediler. Ama ogretmenlik gercekten olmaz. Cevrem sahit oldugu kadariyla benim ogretmemi anlatmami cok farkli ve etkili buluyorlar yakistiriyorlar bu meslegi. Aslinda ben de farkindayim yapabildigimi , sevilmeyen dersleri dahi sevdirdigimi ama bu emekli olana kadar yıllarca yapabileceģim bir sey degil.
Soran+1 yılUzdun
Soran+1 yılTarzim değil
Soran+1 yılHayir oyle demiyorum. Benim calismam lazim
Soran+1 yılInsallah :) tesekkur ederim
+1 yılben tercih verdim hala meslek secmedim istedigim vardi yok denildi ne ders calistim sinav icin ne bisey yaprim simdide ailem istedi tercih verdim en iyisi meslekleri yakimdan tanimak derslerini falan gormek bunun icin uygun yerler var tanitiyolar flan bir konus onlarla derim
05 Yorumla
Soran+1 yılNe tercih ettin
- +1 yıl
hemsirelik ve saglik hizmetleri en basta soonra hemsirelik sonra pdr sonra psikoloji ama buyuk ihtimalle hemsirelik ve saglik hizmetleri gelir
Soran+1 yılHim hayirlisi
- +1 yıl
saol canim dedigim gibi yardim eden yerler cok arastir basvur tanitsinlar oyle sec
Soran+1 yılTesekkur ederim
+1 yılBulursan bana da soyle hahahajaha benimde iki yilim var hedefler cok yuksek sistem cok kotu okumayana iş yok okuyana hiç yok diplomasizlar baskan oluyor oleeeeyy kafa bir milyon
01 Yorumla
Soran+1 yılNe desem bilemedim :D bulursam yazarım tabi neden olmasın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
10Cevap
Bende bu sene 11. sınıf oldum grafik bölümündeyim ama üni de ne yapacağımı bilmiyorum grafik seçmek istiyorum ama gelecekte hayata kalmam gerek ya bu meslek benim için yanlış seçim olursa ne yapmalıyım bende öğretmenlik dışında bir meslek isterim!
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılAynısı bendede vardı hedefsizligin verdigi bir umursamazlıkla boş boş takılıyodum istediklerine puan yetmez istemediklerini kendine yakıştıramazsın felan bence akışına bırak
010 Yorumla
Soran+1 yılAynen hedefsizim. Umursamazlik da var. Ama bu salıklık tembellik anlaminda degil de hani olaylara tepkim cok az. Ne ayrilikta aci cektim ne sinav stresi yasadim. Ha derslerim de iyidir ama ne bileyim bu umursamazlikla işsiz kalicam sanirim.
- +1 yıl
Aynısı ikizim olsan bu kadar benzeriz ama tembeliz yani inkar etmeye gerek yok bu sebeptn dolayı rahat işlere bizim puan yetmiyo digerleride bize uymıyo :D
- +1 yıl
benim hayatım aslında yeteneklerin olmadığı her şeyin yavaştan başlanırsa iyi bir şekilde yapılabilecegini fark etmemle bailadı umarım senin içinde aynısı olur da gene ders çalışmadan iyi bir yerlere gelebilesin :D
Soran+1 yılTembe değilim ama ya :D dersi derste anliyorum. Millet telefondan mesajlasirken , sira altinda makyaj yaparken ya da kulaklik takarken ben pür dikkat ogretmeni dinliyorum. Soru soruldugunda " peki şoyle olsaydi ne yapmamiz gerekirdi , peki bu seķilde yapsak daha kestirme degil mi " seklinde soru sorarak kafamda iyice oturtuyorum konulari. Sinavlara gelince amaaa :D arkadaslarimin whatsap grubuna attiklari notlari şoyle bir okuyorum. Onlar sabahlarken ben aksam 10 bucuk 11 gibi uyuyorum. Oyle işte
- +1 yıl
O yaşlarda bende kendime özen göstermiyodum ve seçici biri oldugundan tahminen sevgilinde yok begendiginde sana bakmıyodur büyük ihtimal :D ondan yani derside kesin vicdan yaptıgın için arada dinliyorsundur ortalama aldıgın 60 notta seni büyük ihtimal üniye taşımaz adamım :D mis gibi tembeliz yani :D
Soran+1 yılDaaaaat ! Yanlis tahminler. Zor begeniyorum bu dogru. Ama benim begendigim beni begenmiyor diye bir durum olmadi suana kadar. Dersi vicdandan da dinlemiyorum ogrenmek istedigim icin dinliyorum. Ortalama 60 falan da almiyorum. Dil bolumunde olmama ragmen matematik ortalamam 97 , inkilap da 90 küsur. Ki genelde bu dersler sinifin 50 ortalamayla ucundan gectigi bazilarinin kaldigi dersler. Ikiz degilmisiz adamim :D
- +1 yıl
ilginç bende mütercim tercüme öğrencisiyim :D
Soran+1 yılIlginc ikiz oldugumuzu iddia edip , burada bir kac dakika icerisinde bana karakter analizi gibi onu begeniyorsun bunu begenmiyorsun şu notu aliyorsun diyen insan mutercim tercumanlik okuyor ya. 60 notla mi girdin? Mantikli gelmedi ikiz.
- +1 yıl
Sallama konusunda iyiyim diyelim :P and deep note ikizin oldugumu idda etmedim benzetme yaptım notlara gelicek olursakta beni liseden attılar ondan sonra 2 sene açık okudum ben ayrılırkende notum 60 degil 05 ti okuldan atıldıgıma üzülmedim sadece biraz işler ağır gelmişti ondan yani rakı var mı :D
Soran+1 yılPeki tesekkurler yorum icin. Iyi geceler
+1 yılönce hangi alanda hangi derslerde iyisin zevk aldığın dersler neler onu söyle?
03 Yorumla
Soran+1 yılBen dil okuyorum Şu an . Ama cevirmen ya da ogretmenlik istemiyorum. Alana girdigimde ogretmenlik istiyordum ama Şu an asla kat a istemiyorum.
- +1 yıl
dil alanıyla ilgili yurt dışında yapabileceğin meslekleri araştırabilirsin
Soran+1 yılDil alani disinda
Zabıt katibi ve radyo televizyon bidee halkla iliskiler benim cok cok cok sevdiğim meslekler
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yılkazanabilirsen mimarlık ya da eczacılık yakışır 👍
10 Yorumla
+1 yılkışın kestane yazın uçan balon sat
31 Yorumla
Soran+1 yılOlmaz
hangi lise Anadolu meslek imamhatip fen?
06 Yorumla
Soran+1 yılAnadolu
Soran+1 yılDil
Soran+1 yılSoruda belirtmistim ogretmenlik kesinlikle istemiyorum
Kusura bakma ama senden hiç bir şey olmaz.
039 Yorumla
Soran+1 yılSoruda desteğe ihtiyacim var dedim kösteğe değil. Ayrica cok terbiyesizsin.
- +1 yıl
Akıllı bir insan eleştiriye hakaret ile cevap vermez.
Eleştirinin kaynağına iner ve sebebini sorgular.
Ben senin için istisnasız bütün görüşlerin altındaki yorumlarını okudum ve ihtiyacın olan şeyin sert bir dil olduğunu düşündüğüm için biraz üstüne gitmeye karar verdim.
Ama görüşlere verdiğin yorumlara bakarak vardığım senin kendini her şeyden önemli görme huyunun direk hakaretle karşılık verdiğin için doğru olduğunu görüyorum.
Sana bu cevabı veriyor olmam, hala sende bir farkındalık yaratmaya çalışmamdan kaynaklanıyor.
Eğer kendin için iyi olanı istiyorsan, kendini eleştirebil ve insanların da eleştirilerindeki sebebi ara.
Sevgiler.
Soran+1 yılKendimi herşeyden onemli gormuyorum. Elestirinin uslubu cok onemli. Senden hic birsey olmaz demek yerine bunu farkli kelimelerle de ifade edebilirdin. Emin ol benim yanıtım da cok farkli olurdu. Buraya soru sorarken "desteğe ihtiyacim var " yazdim ozellikle. Sen de destek amacli farkindalik yaratma amacli bu sekilde yorum yaptigini soyluyorsun ama yöntemin gerçekten fazla pesimist. Tüm kalbimle olmadigini belirtmekle birlikte tesekkur ediyorum gorusun icin. Ama olur da denk gelir ya "desteğe ihtiyacim var "yazan baska bir soruya denk gelirsen umarim ona bu sekilde konusmazsın. Cunku her zaman karsindaki insanin ve senin olaylara bakis acin bir olmuyor. Senin hırslandirma amaclı konusman karşiya hoş gelmeyebiliyor.
Sevgiler.- +1 yıl
Anlıyorum. Amacımı biraz aştım bu güzel cevabından sonra bunu fark ettim.
Nitekim niyetim tamamen güzellikti. Sana burda, mimar ol, öğretmen ol, tıp oku diyenler gibi seni tanımadan "kadın meslekleri" adı alltında içi boş öneriler yapmak benim içinde kolay olan olurdu.
Biraz zor yolu seçtim ikimiz içinde.
Sevgiler diyerek konuşmayı bitirmiyorum, çünkü burdan sonra sana faydalı olabileceğimi hissediyorum zira senin de bana karşı sinirinin ve önyargının kırıldığında eminim.
Üniversite kapımda derken, tercihler bitti diye biliyorum. Neyi kast ettin?
Soran+1 yılSinirlenmedim , sadece söylediklerin hoş gelmedi. Sana karşi ön yargım da yoktu. Tanımadığın ve fikir verirseniz sevinirim , desteğe ihtiyacım var yazan bir insana " Kusura bakma ama senden hiç bir şey olmaz " yazdığından yola cikarak terbiyesiz olduğunu soyledim. Ayrica neye dayanarak kendimi herşeyden önemli gördüğümü düşünüyorsun anlamış değilim , aydinlatirsan müteşekkir olurum. Universite kapida derken kastettiğim lisede son yılım bu yıl ve bir karar verip ona yoğunlaşmam gerekiyor.
- +1 yıl
Ben sadece artık şu tartışma faslını geçelim diye görmezden gelmeye çalıştıkça sen sanırım ısrarla tartışmak istiyorsun.
İkinci mesajımda yazdığım her şeyin tam olarak arkasındayım ve eğer çok müteşekkir olacaksan kelime kelime sana nerde ne demişsin ve bunun türk dilindeki karşılığı nedir yazabilirim.
Hayır ben geride bırakalım demişken 2. kez karşıma çıkartıyor olman bana senin oldukça sinirlerinin bozuk olduğunu, ve tartışarak rahatlamak istediğini gösteriyor.
Eğer inat ile bu tavrı sürdüreceksen arkasında durduğum mesaj ile sorduğun her soruya karşılık verebilirim. Kolaylıkla.
Sürdürme bu tavrını.
Öncelikle denemelerin nasıl geçiyor, ne yapabileceğini biliyor musun sınavda?
Zaten başarısız olursan çok fazla iş kapısı yok memleketimizde bunu biliyor olman lazım.
Soran+1 yılSinirli değilim bu sana neden bu şekilde yansıyor bilmiyorum. Sürdürdüğüm bir tavır yok ama konusma tarzın yeniden irite ettiği için bu kısmı geçmek istiyorum. Denelerim ögretmenlerimin dediğine göre iyi seviyede. ileri yılda alacağimiz derslerin sorularini daha simdiden denemede önümüze koyuyorlar yani ilk defa gordugum sorular oluyor haliyle gelecek sene daha da iyi not alacagimi dusunuyorlar. Ogretmenlik ya da farkli bir meslek secmendense senden beklentimiz daha yuksek , ornegin mutercim tercumanlik diyorlar. Kendi kendime yorum yapmak istemedigimden ogretmenlerimin goruslerini paylasiyorum seninle. Yani sinif geneline baktigimda da bir donemde 4 deneme olmussak 2 sinde birinci 1 inde ikinci olmustum digeri de kotu degildi ama ilk uc degildi onu tam hatirlamiyorum yalan olmasin bir sey diyemem. Alanim disindaki denemelere de giriyorum , yine gormedigim dersler var sorularda ama okul siralamasinda üst seviyedeyim.
- +1 yıl
Karşılıklı irrite edişlerden sonra faslı nihayet geçtiğimize sevindim.
Aslında belki de seni tartışmayı istemekle suçlarken aslında kendimi hedef alıyordum. Zira inanılmaz kararlar almam gereken zor bir dönemin eşiğindeyim.
Derslerin konusunda daha somut verilere ihtiyacım var.
Örnek vermem gerekirse okulda ders başarısına göre sonuncuydum. İyi bir okulda değildi.
Ve ders başarısına göre 1. olan arkadaşımı üniversite sınavında geçtim.
Aslında bütün okulu geçtim ama tabi bu biraz bizim okulun vasıfsızlığından da kaynaklanıyor.
Okuduğun lisenin kalitesini bilmediğim için senden nesnel veriler rica ediyorum.
Örneğin: "son girdiğim 3 YGS denemesinde ortalama şu dersten şu kadar net yaptım."
gibi.
Ayrıca nedense sıradan olduğuna olan inancım konusunda beni yanıltacağını hissettirdin bana. Tabi iyi hissettirecek bir yanılgı olacak bu benim için.
Her neyse.
Go on.
Soran+1 yılLisede sonuncu olup daha sonra yukselmis biri olarak neden somut veriye sayilara meraklandigini anlamadim. Şu an kagitlari dosyalari karistiramam malesef. Okudugum lise en iyi lise diyemem ama iyi bir lise. 80 sorudan da 60 kusur net yaptim genelde. Ama dedigim gibi denemelerde suana kadar gormedigimiz konular da var dil alaninda oldugum icin bu konuda biraz farkli diger alanlara bakarak. Gormedigim konularda mantik yuruterek cozdugum de oluyor ama bilgi gerektiginde yapamiyorum. Iyi bir universite icin netlerimi 70 uzerine cikarmam gerekiyor bu da bana çok uzay gorunmuyor. Ama dil alaninda devam etmek istedigimi dusunmuyorum bu sira. Farkli alanlarda devam etmek istiyorum universitede egitim hayatima. Bu konuda fikir sormustum. Hangi mesleklerin is bulma olanagi yuksek ve önü açik? Meslek konusunda kadin /erkek işi konusmalarinda da hic hoslanmiyorum bu arada.
- +1 yıl
Arkadaşım, somut veriler yanılmaz. Deneme sonuçları benim için somut birer delildir. Okul başarısı ise benim için bir ilüzyondur, notlar öğretmenler tarafından kolaylıkla şişirilebilir.
Birincisi dil alanında ilerlemek istemiyorsan senelerdir yatırım yaptığın şeyi bırakmış ve neredeyse hiç bir fikrinin olmadığı bir alana yelken açmış olacaksın.
Ve sen hala ne seçsem diye düşünürken geçen vakitte, kararını verip ders çalışmaya başladığında yeterli vaktinin kalmadığını göreceksin.
İki seçeneğin var.
Ya istedin mesleği keşfedip, ona göre bir hazırlıga başlayacaksın. ÇABUCAK.
Ya da şimdiden sayısal ve sözel alanların da derslerine çalışıp ilerde sürprizle karşılaşmamak için yatırım yapıcaksın.
Ve meslek seçiminde zaman kazanmış olacaksın.
1. yolu seçersen eğer kendine sorman gereken 3 soru var.
1- Maddi kaygın var mı?
2- Kariyerinde ilerlemek isteyecek misin? Hırslı biri misin?
3- Nasıl etkinlikler seni mutlu ediyor.
Soran+1 yılBenim okudugum yila gore lise 3 te alan sectik. Ve dil egitimi 1 yil aldim. Yillarca cabaladigim bir sey yok ortada yani. Peki.
Soran+1 yılSorarim kendime.
Soran+1 yılOzur dilerim ama boyle bir sey hissettirme amacinda degildim. Yazdiklariniz aninda cevap verilecek basit sorular değil. Elbette dusunup sorucam kendime. Neden o sekilde dusundugunuzu anlamadim. Ben konusmayi kesip gitmedim ya da fikirlerinize desteginize sacma demedim. Yazdiklarimin uzunluguna gore algilandigini bilmiyordum. peki sorarim kendime dedim ve bunu nasil buraya cektiniz bilmiyorum ama bir yanlis anlama var. Ben o sozumden sonra devam edeceginizi dusunerek onay makaminda yazdim.
- +1 yıl
Oğluna nasihat ederken geçiştirilen baba gibi hissettim kendimi.
"Sonra da ulan baba olsan kızarsın tanımadığın bir insana neden bu kadar vaktini harcıyorsun?"
dedi içimdeki ben bana.
Sonra da günlerimin verdiği stress, uykusuzluk ve kullandığım ilaçlar benliğimden gelen bu suçlamaya karşılık seni savunmak yerine onun suçlamalarına destek verdi.
Yatmam lazım.
Soran+1 yılSorun değil. Ben yanlis anlamanin bana dusen payini ortadan kaldirdim , benim icin onemli olan bu. Anladiginiz seyi kastetmedigimi yalnizca onayladigimi soylemekten baska birsey yapamam , yapmam. Anlattiklarinizin faydasi olacak. Daha fazla sorgulamaya , uygulamaya calisacagim , tesekkur ederim.
Iyi geceler.
Soran+1 yılOncelikle evet maddi kaygim var sectigim mesleğin , yıllarca kafa patlatmama deyecek bir maaşı olmalı. Ikinci soruya gelirsek buna hayir diyecek pek insan olacagini dusunmuyorum acikcasi. Yerinde saymaktansa ilerleyebilmek daha cazip. Ama direkt olarak yüksek seviyede bir meslek edinirsem , yukselmeye ihtiyacım olur mu bunu da dusunmuyor degilim. Tamamen varsayim olarak soyluyorum cerrah olsam bu benim icin yeterli bir nokta olur diyebilirim. Ileride neler olur , uzerine koymak ister miyim bilmiyorum. 3. Soruyu anlayamadim nasil etkinlikler mutlu ediyor derken?
- +1 yıl
Güzel...
Mutlu etmekten kastım şu; Kendimden örnek verecek olursam: Ben hayvanları ve doğayı çok seviyorum. Veteriner olmak beni mutlu ederdi ama gerek prestij gerekse maddi kaygılarım neticesinde veterinerlik yazmadım. Ancak şunu biliyorum ki zengin olduğumda , yüzlerce hayvanı tedavi ettirerek mutluluğa ulaşacağım.
Önceliğim mutluluk değildi.
Mutluluk olsa çantası sırtında, çin seddinin gölgesinde şarap içiyor olurdum.
Soran+1 yılAnladım. Öyleyse bu konuda size katılıyorum. Kazanci bol bir meslek edinip , yapmayi sevdigim seylere devam edebilirim. Ben yazmayi , okumayi , edebi sohbetlere dahil olmayi cok seviyorum. Hatta daha kucuk yaslarimdan beri kitap yazmak hayalim. Ama bunu meslek değil hobi olarak istiyorum. hatta belki emekliliğimde farklı yerler gezerek , oranin ruhu icinde yazilar yazmak istiyorum. Nasil ki sevdigin sarkiyi alarm sesi yaptiginda bir sure sonra onu duymak istemiyorsan bu konuda da oyle dusunuyorum. Sevdigim , bana mutluluk veren eylemlerden maddi cikarim olmamali. Maddi getirisi olmasin diyemem elbette katkisi olur ama oncelikli amac para kazanmak geçim sağlamak olmamalı.
Soran+1 yılInsaat muhendisligini dusunmustum bir yakinimin tavsiyesi uzerine. Faydali olmak hayat degistirmek elbette mutlu eder beni. ama ATT olmak istemem mesela. Bir hayatı kaybetmemek icin ilk mudahaleyi yapmak elbette muhtesemdir ama her gün insanları o halde gormek , o denli koşuşturma icerisinde olmak istemiyorum. Basarabilsem ve cerrah olsam ornegin , her gun ameliyata girmek beni rahatsiz etmez. Benim istemedigim kısım surekli koşuşturma icerisinde olmak ve vakalari en vurucu noktasinda görmek.
- +1 yıl
Anladım.
Aslında problemin tam olarak hayatta neyden zevk alacağını bilmiyor oluşun.
Bu tür durumlarda yapılması gerekilen şey bildiklerin üzerinden karara varmak ve karar process aşamasındayken araştırmaya devam etmek.
Bildiğimiz şeyler, kesinlikle rahat bir hayat istiyorsun.
Kendini geliştirmek ve herhangi bir tekil şahısa bağlı kalmadan yaşayabilmek istiyorsun.
Açıkçası ben senin yerinde olsam, güzel bir çalışma ile Boğaziçine kasardım.
Tercih edeceğim bölümlerde, hukuk ve tıp gibi mezun oluna işini yapmazsan aç kalıcağın bölümler gibi değilde, Uluslar Arası Ticaret, Yönetim Bilişim Sistemleri gibi iş olanakları çok geniş ve farklı ufuklara yelken açabileceğim bölümler olurdu.
Bu iki bölümde Ygs 6 puan türünde alım yapıyor ve benim girdiğim sene 17 bin ile kapatmışlardı.
Bilime olan ilgim sebebiyle yazmamıştım ama hala içimde bir yaradır Yönetim Bilişim Sistemleri.
Fikirlerini almak istiyorum.
Soran+1 yılDoğru anlamissiniz. Rahat istiyorum ama masa basi oturmak degil kastım. Sadece telaş istemiyorum fazla. Dediklerinizi arastiricam.
Soran+1 yılSizin söylediklerinizi arastirdim dusundum. Tıp agirlikli olmak uzere bir kac noktada ailemle beraber artisini eksisini tartisip bir karara varacagim. sonrasinda da acil bir hazirliğim olacak tabiki. Ben yuksek ihtimalle yös sinavindan girecegim sinava. Onunla da ilgili bilgi topluyorum suanda. Tesekkur ederim ilginize.
- +1 yıl
Anladım.
Tıp benim için önümüzdeki 10 yıl içerisinde prestij kaybına uğrayacak mesleklerden.
Açıkçası çifte vatandaşlığın varsa tıp okumanın da bir manası yok.
Türkiye'de okuduğun tıp'ın Avrupa da uygulayabileceğin bir karşılığıda yok.
Ama okuyacağın önü açık, yapmakta zorunlu kalacağın bir mesleği olmayan bölümlerle Avrupa Birliğine aitse hele diğer vatandaşlığın, harika ülkelerde ücretsiz yüksek lisans yapabilir ve çok büyük başarılara imza atabilirsin.
- +1 yıl
Bak bir de, eklemek istiyorum; eğer senin gibi YÖS ile üniversiteye girme şansım olsaydı kesinlikle gelecek hayalim Türkiyede kalmak olmazdı.
Malesef ülkemizin geleceğini hiç parlak görmüyorum.
Çok yazasım var ama EGM ciler her yerde.
Düşün, düşündüğümü dolu dolu yazamayacağım hale düşürdüler.
Soran+1 yılYani yös ten girecek olsan ne bölümü tercih etmeyi mantikli bulurdun?
- +1 yıl
Ben Fizik okurdum ODTÜ de.
YÖS normalden çok daha avantajlı bir sınav.
Fizik okumak istememin sebebi yurt dışında tam karşılığı olan bir bölüm olması ve yabancı olduğum için çok rahat ingilterenin prestijli okullarında yüksek lisans ve master programlarına katılma olanakları.
Yani bilimadamı olurdum.
Ki puanım boğaziçinde Fiziğe yetiyordu ama yabancı olmadığım için daha Türkiyeye yönelik tercih yapmam gerekti.
Aynı zaman da psikoloji en büyük ilgi alanım.
Bütün insanların hareketlerini temel blr ilkeye bağladım ve bir teori geliştirmeye çalışıyorum.
YÖS ile rahatlıkla en iyi üniversitelerden kabul alırdım.
Soran+1 yılDoğru yos avanatjlı. Benim fiziğe ilgim yok. Daha cok sağlik ve psikoloji alanlari ilgimi çekiyor. Şu an da cocuk sayilabilecek yastayim gerci ama daha kucuk bir cocukken de sağlik alaninda ve özellikle psikoloji alaninda merakım vardı. Daha sonra bir kac meslek daha girmisti aklima. Ama dönüp dolasip sağlik ve psikolojiye geliyorum.
Cok kisa bir dönem yabanci dil ögretmenliği istemistim. Tatil ve olanaklar acisindan aklimi çelmisti. Fakat asla sıkılmadan yapabileceğim bir iş olmadigindan vazgectim.
Sağlık sektörunde izin tatil konusu ögretmenliğe oranla elbette az ama ilgimi heyecanimi kaybetmeyecegim bir alan oldugunu dusunuyorum.
Egitim icin dusunmesem de ileriki hayatimda Bulgaristan 'a tasinmayi dusunuyorum ve sıkıntı olmaz diye dusunuyorum mesleki açıdan.
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yıl18 i doldurdugumda cikicam vatandasliktan. Şu an cikmak istesem ailemin ugrasmasi gerekicek ve bu daha uzun islemler gerektirir. Tek sıkınti eger vatandasliktan cikarsam her hangi bir saglik problemi durumunda devlet hic bir ucret karsilamayacak.
Soran+1 yılIyi tatiller.
Yurt disinda okumayi dusunmuyorum. En azindan 4 yılı. Yuksek lisans icin hangi ulkeler avanajli diye arastirmadim henuz. Zatem universiteye gittigimde bununla ilgili guncel bilgim olacak.
Şu an benim icin tek sıkıntı vatandasliktan ciktigimda , her hangi bir saglik sorununda yananci muamelesi gorecegim icin devletin ucret olmadan hic bir konuda benimle ilgilenmeyecek olmasi.
Görüşürüz.- +1 yıl
Tabi ailenden uzaklaşmak istemiyor olabilirsin.
Bulgaristan'da sağlık hizmetleri 99 yılına kadar tamamen ücretsizmiş.
Şu an Türkiye'deki sistemin aynısı uygulanıyor.
Sağlık masraflarının yarısı Uluslar arası sigorta fonu tarafından, kalan yarısının &60 ı belediyeler %40 ı sağlık bakanlığı tarafından karşılanıyor.
Yalnız 1'cil sağlık hizmetler tamamen ücretsiz. ( Acil, ayakta tedavi, aşılama vb).
Bakma sen dalga geçiyorum çık derken vatandaşlıktan, Türkiye'nin de avantajlı yanları yok değil.
Soran+1 yılTesekkurler bilgiler icin. Saglik alaninda okumayi dusunuyorum.
kendıne butık cafe aç
11 Yorumla
Soran+1 yılBana uzak bir fikir ama tesekkur ederim
+1 yılHayal kur ve bol film izle bulursun mesleğini
18 Yorumla
Soran+1 yılBen hayal kurmam pek. Neden bilmiyorum gunduz hic kurasım gelmiyor. Gece bazen hayal kuruyorsam da cok kisa suruyor cunku uyuyorum ben yastiga basimi koydugum anda. Filz izlemeyi de hic sevmem. Tesekkurler ama yorumun bana cok zıt :)
- +1 yıl
Kitap oku o Zaman Nasıl bulacaksın yatkın olduğun alanı
Soran+1 yılKitap okumayi cok severim hatta kucuklugumden beri de yazip duruyorum birseyler. Hayalim hatta kitap cikarmak ileride. Ama meslek olarak dusunmuyorum bunu.
- +1 yıl
Gazeteci ol
Soran+1 yılOlabilir bak hic dusunmemistim.
- +1 yıl
Olur bence senden /)
Soran+1 yılTesekkurler gorus icin
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılMimar kuaofr sekreterr
01 Yorumla
Soran+1 yılKuaförlüge ilgim yok ben titiz biriyim tanimadigim insanlarin saçina dokunmam.
Ev hanımı😂
21 Yorumla
Soran+1 yılHayir
+1 yılLisede ki bölümün ne ilk önce onu sorayım
08 Yorumla
Soran+1 yılDil ama dille alakali meslek istemiyorum . Sadece lisede dil okumak istedim ama diger derslerim de iyi.
- +1 yıl
Peki canım amladım seni şuna da yardım etmen gerem beyninin sözel mi kullanıyorsın mantıksal mı
Soran+1 yılMantik
- +1 yıl
Anladım şöyle düşün bir site var istersen linkini atayım sana ordan oku meslekleri her türlü var oku ileride nerede çalışırsan kendini mutlu hissedersin mutlu olarak işini yaparsın birazcık geleceğini düşün karar vermek için biraz geç kalmışsın ama çalışırsan yapabilirsin
Soran+1 yılOlur sevinirim
- +1 yıl
Forum tr de var arkadaşım google meslek rehberi forum tr yazarsan çıkar 1 xper olduğum için atamıyorum umarım yardımım dokunmuştur
Soran+1 yılTesekkur ederim tabi ki yardimci oldunuz :)
- +1 yıl
Önemli değil :)
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 312 cevap paylaştı. Hukuk
01 Yorumla
Soran+1 yılIlgim yok pek sen hukuk mu okuyorsun
+1 yılNe okuyosun?
08 Yorumla
Soran+1 yılDil bölumundeyim
- +1 yıl
Ogretmenlik dusunmuyosan ing. Cevirmenlik olabilir ya da cince eger basarili olirsan getirisi cok buyuk cince ceviriler kelime basi ucretlendirmeyle yapiliyo
Aytica japon dili edb. Okuyarak (yine is imkani genis olmadigi icin ancak cok basarili olursan yani dile hakim olmayi basarirsan ) toyota da falan calisabilirsin dolgun bir maasla.
Soran+1 yılAslinda dille alakali bir meslek secmek istemiyorum. Bende tuhaf bir kafa var nasil desem :D lisede dil okumak istiyorum bana eksisi olamaz katkisi olur her meslek icin arti sonucta dedim ve dil sectim. Ama diger derslerim de iyidir matematik ortalamam 97 . Tarih 90 küsürdü. Yani ne yapsam bilemiyorum. Sanirim potansiyel var ama akacak yön yok.
- +1 yıl
Digerleri iyiyse sorun yok ozaman :D hmm surekli fikrin degisiyosa ama sonra uni okurkende degismesin?
Tip dusunuyomusun?
Soran+1 yılHahah korkum bu zaten :D unide degisirse 2. Uni de okurum ya sıkıntı yok erken evlilik planim yok zaten. Bir uni hic kalmazsan 22 de bitiyor zaten
- +1 yıl
Aynen okursun :D
Soran+1 yılBu ne demek :D uniye girince is degisiyor sıkılırsın mi demek :d
+1 yılHocalarinla konus
01 Yorumla
Soran+1 yılKonustum psikoloji okumak kafama yatmisti ama kisa surdu onu da istemiyorum.
+1 yıltıp oku
03 Yorumla
Soran+1 yılAnestezi alanina merakliydim bir aralar. Simdi pek arastrmadim son durum nedir diye
- +1 yıl
hemşire demiyorum laannnn tıp oku tıp
Soran+1 yılHemsirelik ne alaka
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası