Kazanmak için kaç net gerekir nasıl çalışmak gerekir. İstediğim üniversitenin hukuk taban puanı 390-400 arasıydı. sizce kazanabilir miyim düzenli çalışarak?
Cevabın nedir?
+1 yılHukuk nasıl kazanılır?
Öncellikle hukuk kazanmak istiyorsan bol bol kitap okumalısın. Hızlı okuma ve okuduklarını daha kolay anlama becerisi edinmiş olursun. Kitaplarda ders çalışırken rastladığınız söz sanatları, dil bilgisi, imla kuralları ve daha birçok şeyin uygulamalı örnekleri olur. Okurken hem konuyu anlamaya çalışmalı hem de bunları tespit etmeye çalışmalısın.. Yani bir nevi kendini editör, yazar yerine koymalısın.
Sosyal Bilimler ile ilgili soruları çözebilmenin püf noktası okudukların ile neden sonuç ilişkisi kurabilmektir. Farklı konular üzerinde neden, sonuç ilişkisi kurabilmek önemli. YGS ve LYS sınavlarında bilgi ezberlemeden ziyade sınav esnasında mantığınızı kullanarak çözebileceğin sorular çıkarmakta önemli.
hukuk fakültesi nasıl kazanılır Hukuk fakültesi nasıl kazanılır, neler yapmalısın?
- Öncellikle uyku düzenini kurmalısın. Günde 7-8 saat uyuyarak uykunu almalısın.
- Ders çalışırken mutlaka mola vererek çalış. Sürekli derse odaklanırsan bir süre sonra yorulur, çalıştığından bir şey anlamazsın.
- Kendine bir ders programı hazırla. Sınav dönemine kadar düzenli periyotlarda bu dersleri çalış.
- Bol bol Türkçe testler çözmeye çalış.
- Çalıştığın dersleri gün içerisinde tekrarlamaya ve özet çıkarmaya çalış.
- Tüm gün ders çalışmak yorucu olabilir, sınav stresini azaltmak için gün içerisinde aktivite yapmaya da çalış.
- Felsefe derslerini iyice anlamaya ve bol bol bu konuda da test çözmeye çalış.
- Çözdüğün soruları sürekli aynı kaynaktan çözmemeye çalış. Farklı kaynaklar dene.
- Mümkün olduğunca sosyal medyadan uzak durmaya çalış. Bir süre telefonu eline alma.
Düzenli çalışarak hukuk fakültesini kazanabilirsin. Başarılar.

hukuk fakültesi 10 Yorumla
Kesinlikle evet. Hedefim pdr ydi. Telefonumu bıraktım sosyal çevreme ara verdim ygs den sonra. Çünlü kötü gelmişti. Şimdi tercihlerime hukuk u yazabiliyorum. Çalışınca oluyor merak etme
32 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel ya tebrik ederim seni :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılben cok eskıden tembelken ınat yaptım sıkı bir yılık çalışma ile hukuk fakultesını kazandım okudum bıtırdım :)
04 Yorumla
Soran+1 yılgercekten mi? nasıl oldu peki neler yaptın anlatır mısın rica etsem:)
Cevap sahibi+1 yılbişey yapmadım gunluk aksatmadan çalıştım bazen bır saat bazen 6 saat arkadaşlarımla göruşmeyı ıhmal etmedım ama aırı sekıldede göruşmedım zorlandıgım derslerde konularda asırı derecede kısa notlar aldım cebımde tasıdım odamın duvarına astım uykusuz bırakmadım kendımı yorgun uykusuz kalmıyayım dıye ders çalışırken sıkıldıgım an çalışmayı bırakıp muzık dınledım dışarı çıktım gezdım fılm ızledım moralımmı hep yuksek tutum birde o zamanlar takıldıgım kız hukuk kazanmıstı :) onunla aynı okulu kazanmak ıstemıstım
Soran+1 yılyaa ne güzel anlattın. dersanaye ya da kursa falan gitmedin anladıgım kadarıyla
Cevap sahibi+1 yılbizim zamanımızda dersaneye herkes gidemıyordu maddi imkanları iyi olanlar hariç tabi
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim ezberim çok güçlü, o yüzden pek fazla kasmadan 28binle hukuğa girdim geçen yıl
01 Yorumla
Soran+1 yılhadi ya ne güzel insallah bende kazanırım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
3Cevap
+1 yılarkadaşlar bakın hukuk kazanmak çokta zor değil sadece cidden bir şeylere gönülden isteyerek verin kendinizi ben 9. sınıfı 10. sınıfı boş geçirdim bildiğiniz ortalamam 50 falandı iki senemde hatta nerdeyse sınıfta kalıcak gibi oldum da 11 e geldiğimde herşeyin farkına iyice vardım fakat ekstra oturupta ders çalışmadım en nefret ettiğim ders matematikti çarpanlara bile ayırmayı bilmiyodum düşünün benim gibi eminim aranızda bir çok insan vardır ama şunu unutmayın hukuğu kazanmak istiyosanız matematikten 26ı neti geçmeniz gerekiyo kesinlikle eşit ağırlık bölümündeyim ve matematikten 34 net çıkardım temelim yokken yazın oturup ful edebiyat tarih coğrayfa dil anlatım kastım her gün dört saatimi bunlara ayırdım okul dönemi boyuncada ful kendimi matematiğe verdim eğer imkanınız varsa bir tane matematik hocası tutmanızı öneririm Eşit ağırlıkçıların yaptığı en büyük hata ise yksde feni atlamak sakın ola feni pas geçmeyin 9-10 tane soru yapın yapabiliyorsanız çünkü yksde türkçeyi herkes yapar önemli olan sayısal kısımlardan fark atmak diğer bir hata ise Yks asılıp lysyi sallamanız sakın bu hataya düşmeyin kendinizi verin sonuna kadar eğer verirsesiniz 1 yıl boyunca kazandıktan sonra çok rahatlıycaksınız diğer bir hata ise integral ve logaritmayı sonlara doğru bırakmak bu hataya düşmeyin en çok puan kasıcağınız sınav kendi alanınız Lys ve bir çok soru bu iki konudan çıkıyor çalışırken bu ikisini önlere alın ve her gün düzenli olarak ders çalışın sadece ezberle kalmayıp bol bol test çözün eliniz beyniniz alışsın test çözmeyi eğlenceli hale getirin zaten doğru yaptıkça çözmek isteyeceksiniz gelelim sınav sürelerine sınava girdikten sonra ya konuları bitiremezsem soruları yetiştiremezsem işte feni nasıl yetiştiricem vb şeyleri düşünüceksiniz bunların başınıza gelmesini istemiyosanız en az iki tane paragraf kitabi bitirmeniz lazım inanın çok işe yarıyor hızınız artıyo soruları bir okuyuşta anlıyosunuz dikkatli okumayıda unutmayın her gece yatmadan önce kitap okuyun farkı görceksiniz
00 YorumlaBence sınava giren herkes kenndi kapasitesini full dolduracak kadar çalışmalı. Böyle olunca istediğin üniversitenin ve bölümün kaç puanla öğrenci aldığı önemli değil. 300 puanla da alsa 500 puanla alsa sen kapasiteni tam kullanarak çalışacaksın, senin için değişen birşey olmayacak.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇok çalışmadan kazandım.
00 Yorumla
+1 yılHukuğun mk
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem