Ben genetik muhendisi olmak istiyorum ama ulkemizde atamasi cok azmis. Ozel sektorde bile daha cok varmis genetik muhendisi. Bide puanlari bir hayli yuksek. Tip kadar zor resmen. Ayrica Turkiye'de maasi da az. Beyin gocu yapsan ayri dert. Sizce secmeli miyim? Genetik muhendisligi hakkinda bilgili olan varsa bana bilgi verebilir mi?
Cevabın nedir?
Bunun yerine biyomühendislik okuyabilirsiniz. İş açısından yani. Yurtdışına giderim, akademik kariyer yaparım diyorsanız genetik okuyun derim. Genetik çok geniş ve keşfedilmeyi, geliştirilmeyi bekleyen çok alanı olan bir dalı. Genetik okuyan biri bence kesinlikle akademisyen olup bilimsel çalışmalara katılmalı.
20 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılOkuyan arkadasim var paran varsa yaz derim yurtdisinda saygı goren bir meslek Turkiyede anca mikrobiyoloji lab. falan alir o da dediğin gibi "atanırsan"
12 Yorumla- +1 yıl
Kimse kendi meslegini yapmıyo ki ne beklersin
+1 yılsence :)
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
0Cevap
+1 yılBenim bu sene uludağ moleküler biyoloji ve genetiğe puanım yetiyo ama yazmıcam onun yerine hemşirelişk yazıcam neden çünkü iş yok
210 Yorumla- +1 yıl
Sende hemşire ol istemez misin?
- +1 yıl
Bende düşünüyodum bir ara biyolojiyi çok seviyorum byolojiyle ilgili Türkşye de iş olanakları az o yüzden sıkıntı yurt duşına gitsende benim yabancı dilim sıkıntı senin iyiyse hiç düşünme yaz derim
- +1 yıl
Bende liseden beri biyolojiye asigim resmen. En sevdigim temel bilim dali. Biyolog, biyomuhendislik, biyokimya, genetik, astrobiyoloji, biyomedikal... bir suru bolum var ama atama ve is bulma olanagi yok. Yurt disinda da calismak istemiyorum. Kendi ulkeme faydali olmak istiyorum. 😕
- +1 yıl
Biyoloji öğretmenliğinin puanları düşük eğer lys sıralamam kötü gelirse seneye kalmamak için biyoloji öğretmenliği yazıcaktım neyse ki beklediğimden iyi geldi sonucum onunda tek bir sorunu var atanamıyosun kpss iyi çalışırrsan olabilir belki ama hayalim şu hayatımın bir yerinde üniversitede biyoloji okumak :-)
- +1 yıl
İnşallah hayırlısı neyse o olsun :-) :-) :-)
- +1 yıl
Sanada canım :-)
+1 yılseçmelisin
16 Yorumla- +1 yıl
ben mimarlık okuyorum ama bir ara bu mesleğide düşünmüştüm
- +1 yıl
genetikbolumu.blogspot.com.tr/.../...-genetik.html
buna bir bak derim - +1 yıl
yinede öyle düşünme
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne