Sayısal la hiç alakası yok bölüme girersen eğer anlarsın haliyle full ezber yeteneği bazen delirceksin belkide kitabı n aynı bölümünü 5 kere okuyup damarın bağlanma yerini. unuttum. diye bir. kerede öyle okuyup kitapları fırlatıp agladigim bile oldu çok sabırlı ve iyi bir ezber yeteneğine sahip olman lazım ayrıca diş hekimligini bilemem ama tıp okursan bir ömrünü adiycaksn 6 yıl bitti hadi tus hadi 2 sene asistanlık uzmanlığı aldım bitti diye biseyde yok devamlı okuyup tıp taki yenilikleri yeni ilaçları yeni tedavileri vs. vs. araştırmak zorundasın yani bir ömür bilim adamı olacaksın özveri sabır dikkat bunların hepsini. istiyor
00 Yorumla
Ben tıp okusaydim gerçekten yapabilirdim. Bikac aylik bir hastane tecrubem oldu. Eminim çoğundan daha iyi bir doktor bile olurdum. Ama bir de işin şu boyutu var. Hayatları çok düzensiz. Ve ben orda şunu gözlemledim. Hepsi o kadar sağlıksız yaşıyorki. Yani terzi ve kendi söküğü muhabbeti. Gecesi gündüzü yok. Boş anında sigaralar, gecenin geç saatleri her türlü yycekler, sonra belki pespese nöbetler, üstüne bir de tus hazirliklari vs vs şu bu. Yani cidden zor aslında bakıldığında. Bölüm değil bölümün ve mesleğin getirdikleri zor.
01 Yorumla- +1 yıl
hastane tecrübesi ne alaka tıp okumak ne alaka 3. sınıfa kadar sırf teorik bilgi yüklemesi
Aslinda Biyoloji Merakina Bagli. Ben Erciyes Tipdan Ayrildim Pismandim 1 yil okuduguma cunku benim isim Saglik sektoru degildi. Tamamen Bilgisayar uzerineydi merakimda bu yondeydi ama cevrendeki insanlarin Tipa Bakis Acisi Farkli. Sanki Tip Okursan seni sonsuz bir unvan bekliyordu. Tabi bu isten ne kadar mutlu olacaksin dusunmuyorlar. Biyoloji Bilimini ve Insanlara Yardim Etmeyi seviyorsaniz gidin derim ama bende o Merak yoktu.
00 Yorumla
+1 yılO bölümü seçerken zorluklarını ve karşılığında nelere sahip olacağını araştırıp bilinçli tercih etmiş olması gerekir. Dolayısıyla pişman olmaması gerekir. Ancak para için bu mesleği seçenler daha fazla para kazanacağını bir işi öğrenince sonradan pişman olabilir.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Gerçekten idealist olmayı gerektiren bir dal. Sırf para için seçmek akıl karı değil. Bir kere iyi para kazanacaksan 6 yıl bitircen ve popüler bir tıp dalında TUS gibi zor bir sınavı geçip uzmanlaşıcan. Aksi halde 6 yıllık diplomayla köşeye dönmek biraz hayalimsi kalıyor. İdealist olunmalı, gerçekten sevildiği için seçilmeli yani. Onun dışında sadece parasal takıntılar varsa o kadar puanla ODTÜ ya da Boğaziçi'nde iyi bir mühendislik seçip daha kısa ve daha kolay bir süreçte mezun olmak, iyi para kazanma yoluna çok daha erken atmak daha karlı.
20 YorumlaŞişman olan var mı diye okudum 😂 Diş hekimliği okuyorum okuldan nefret ettiğim zamanlar oluyo mesela şu an herkes tatilde benim bütlerim var okulun ameleleri biziz ama bıraksam başka alternatifim de yok yine de mezun olmayı düşünerek çalışıyorum
01 Yorumla- +1 yıl
yalan değil bende şişman okudum :D
+1 yılturkiyede olunmaz bunun tusu var mecburi hizmeti var uzman oldun bir dolu yurtdisi makaleyle doc olma cabasi var ooo isini surekli eve getiriyorsun colugun cocugunla ilgilenemiyorsun ortada buyuyorlar hos degil bence
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 562 cevap paylaştı. Hemsirelik okuyorumtiptan arkadas 3 gun gece gunduz fizyoloji kastı 30 civari bir not aldu gercekten zor ve yorucu ama basarabilecegine inaniyorsan okumalisin...
01 Yorumla
+1 yılKardeşim kimseyi dinleme devam et şu an kolay iş yok başarabilirsin itibarın yeter boş gerisi istediğin kiza da basarsın başarılar.
00 YorumlaBİZİM GOMSU TIP GAZANDI GITTI OKUDU SONRA OTOPSI YAPTIRMAYA BASLADIALR COCUK BAYILMAYA BASLADI MATEMATIK ORETMENLIGINE GECTI DAYANAADI ZOR GERCEKTEN !!!
10 Yorumla
+1 yılPişman ol ucak bir durum yok bölüme ne niyetle girdiğin önem arz ediyor.
00 Yorumla
+1 yılOkusaydım eğer asla pişman olmaz severek yapardım :)
00 YorumlaPişman olanlar bitiremeden ayrılmıştır bence. Bitiren de yapar artık
00 Yorumla
+1 yılDoktorluk en berbat meslek ve hepsi hasta dusunsene her gün ölümler görüyorsun ve ruh halin ne duruma gelir
12 Yorumla- +1 yıl
@Zenan_ çok yönlüyüm galiba 😂 çok şaşıracaksın daha
+1 yılDış hakimliği okuyan tanıdığım var zorluğundan bırakmayı düşündü ama. sonu çok gÜzel olacak
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 315 cevap paylaştı. Bir arkadaşım var 3. sınıfa bıraktı tam bir salak
10 Yorumla
+1 yılBenimde hedefimde var inşallah pişman olmayız :)
00 Yorumla
+1 yılTıp okuyan neden pişman olsun ki😒
00 Yorumla
+1 yılHiç pişman olan bir doktorla karşılaşmadım.
00 Yorumlaolunmaz sadece okurken zor olması buna etki yapar
00 Yorumla
+1 yılKolay kolay bırakılmaz bence
00 Yorumla
+1 yılSanmam
00 Yorumla
+1 yılVar knk
03 Yorumla- +1 yıl
Neden pişman? Rica etsem anlatır mısın, tercih edeceğim de.
- +1 yıl
Knk oku sen bende tipa haizrlaniyrm zaten ki bixarkadas vardi cok asiri zor diye sey etti birakacakti
- +1 yıl
Ama oku sen bnde hezirlaniyorm simdi insallah meslektas olacaz
Okumadim
00 Yorumla
+1 yılSanmıyorum yoktur
00 YorumlaVardır
00 Yorumla
+1 yılBlmem
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026