Merhaba ben sağlık meslek hemşirelik mezunuyum ve 2 yıllık anestezi teknikerliğine geçmeyi düşünüyorum. Bölüm veya puanları hakkında bilgisi olan var mı?
Cevabın nedir?
+1 yılSınavsız geçişle geçebilirsin. Ya da ygs ye girip ygs 2 puanıyla girebilirsin.
Ameliyathane, anestezi yoğun bakım da iş imkanı var.
Mavi kod dediğimiz hastane içindeki hasta ile ilgili acil durumlara müdahale eden ekipte yer alır.
Atama puanları yüksek, alımları azdır ama atandıktan sonra hemsirelikten daha rahattır. Ben de sml mezunu hemşireyim ve anestezi teknikeri arkadaşlarım var ordan biliyorum. Tabi bir anestezi teknikeri daha sağlam bilgi verir.123 Yorumla
Soran+1 yılhemşire olarak atandınız mı?
- +1 yıl
Evet 1 yıl önce atandım.
Soran+1 yılaslında benim hedefim bu yıl hem atanıp hem de okumak. atandığınızda ilk yaşadığınız zorluklar neler? sağlık meslek mezunu bir hemşire olduğunuz için yadırgayanlar oluyor mu?
- +1 yıl
Hem atanıp Hem okursan zor olur ama güzel olur.
Tabi sağlık meslek lisesi mezunu olduğun için yadırgayan da oluyor, takdir eden de. Küçümseyen çok oluyor özellikle. Bir de sen de kendini kötü hissediyorsun çünkü yeri geliyor lisans mezunu bir hemşireden daha çok çalışıyorsun ama hak ettiğin değeri görmüyorsun.
Ben ilk başladığımda insanlar yaşım küçük, lise mezunuyum diye çok yadırgadı sonradan Aynı İnsanlar takdir ettiler bir çok konuda.
Yani demem o ki kendini geliştir, özellikli bölümler de çalış insanlar bir yerden sonra kabulleniyor.
Soran+1 yılkaç puanla atanmıştınız siz? ben sml mezunu olarak kalmak istemiyorum üniversite mezunu olmak istiyorum bu yüzden biraz da geçiş düşünüyorum. ama aklım çok karışık o kadar bulanık ki kafam size anlatamam. atansam atandıktan sonrayı bile düşünüyorum :/
- +1 yıl
Ben 83 puanla İlk tercihim olan yere atandım.
Atanmadan iki yıl önce özel hastanede çalıştım aynı zamanda ilk ve acil yardım okudum.
Şimdi psikoloji için hazırlanıyorum. Bence de lise mezunu olarak kalma. bir atan da sonrası çorap söküğü gibi geliyor. Zaman o kadar çabuk geçiyor ki.
Soran+1 yılİnşallah çok güzel hayallerim var ama çok kararsızım. Benim aslında istediğim bölüm çok farklı sağlık dışında bir bölüm. Kendi paramı kazanıp okumak istiyorum bu yüzden biraz da aklım karışıyor
- +1 yıl
Hemşire olarak atan, kendi paranı kazan sonra istediğini zaten yapabiliyorsun. Şimdilik önceliğin atanmak olsun bence. Çünkü zaten yaşın büyük değil okumak isteyeceksin. Sen istemesen bile bu meslekte bölümünü degistirmen için zorluyorlar.
Soran+1 yılKim zorluyor bolumunu değiştirmek için? Dua et benim için 😊 atanmak istiyorum hayırlısıyla. Atanınca da çok zorluklar yaşayacağım biliyorum ama
- +1 yıl
Ya şartlar çok zorluyor. Çalışma koşulları falan. Ben de lise mezunu olarak kalmak istemiyorum o yüzden çalışıyorum. Sana da dua ederim 😊inşallah hayırlısıyla atanırsın.
Soran+1 yılTeşekkür ederim ❤ amin inşallah. Yaşadığın şehre mi atandın yoksa farklı bir şehire mi? Aklımda çok soru var kusura bakma bunlar çok kafama takılıyor ve korkutuyor hayliyle
- +1 yıl
Yok canım ne kusuru estağfurullah.
Evet yaşadığım şehire atandım.
Soran+1 yılNe güzel 😊 sml mezunlarını genelde ilçelere atıyolar diye biliyorum doğru mu?
- +1 yıl
Ya daha önceden öyleydi en son gelen sisteme göre kura çektik. Kura da merkez çıktı.
Soran+1 yılAtananlar olarak toplu mu çektiniz kurayı 😃 ay çok şaşırdım. İşimiz şansa kaldı desene 😜
- +1 yıl
Evet. Kamu Hastaneler Birliği bünyesinde atananlar İl Genel sekreterligine gidip kura çektik :-D
Soran+1 yılHangi bölümde çalışmaya başlayacağına başhemşire karar veriyor demi? Sen hangi bölümde çalışıyorsun? İlk gittiğinde alışma süreci verdiler mi bilmediğin şeyler olduğunda nasıl karşıladılar
- +1 yıl
Evet baş hemşire karar veriyor ama daha önceki tecrübelerim varsa ona göre karar veriyor.
- +1 yıl
Tabi ki zorlanıyorsun ama hevesli ve istekli olunca daha kolay alışıyorsun
- +1 yıl
Ben özel hastanede 2 yıl yenidogan yoğun bakımda çalıştım. Atandiktan sonra 11 ay Reanimasyon yoğun bakımda çalıştım. Bir aydır tekrar yenidogan yoğun bakım a geçtim.
Soran+1 yılTeşekkür ederim bilgilendirdiğin için hakkında hayırlısı olsun senin de 💕
- +1 yıl
Rica ederim. Senin de hakkında hayırlısı :-)
- +1 yıl
Sizce anestezi mi tıbbi sekreterlik mi önerirsiniz hem atama yönünden hemde rahatlık yönünden 🙏
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen önce anestezi kazandım sonra yatay geçişle paramediğe geçtim. İş imkanları ve atama çok kısıtlı. Paramedik seçmeni öneririm.
01 Yorumla
Soran+1 yılparamedik çok daha zor bir bölüm değil mi? Çalışma saatleri olsun nöbetler olsun. Nasıl bir vakayla karşılaşacağını bilmiyorsun. Aslında anestezi ve fizyoterapi arasında kaldım ama fizyoterapi ataması berbat
bölüm güzel çalışma koşulları olsun iş olsun ama ataması eskisi kadar çok drğil diye biliyorum...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
2Cevap
Siralamam 355 bin puanim 290 obp puanim 340 gelir mi anestezi bana ve anestezi teknikeri kpss ile atanirsa kac bin lira maas aliyo biliyor musun?
00 Yorumla
+1 yılGeçiş yabaliyorsun sanırım bence güzel bölüm gerekli yani
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 793 cevap paylaştı. 2 yıllık sağlık bölümlerinin em iyisi bence anestezi. Ben patoloji okuyorum yatay gecis yapmayı düsünüyorum anesteziye
01 Yorumla- +1 yıl
Anestezi mi tıbbi sekreterlik mi önerirsiniz hem rahatlık hem atama yönünden 🙏
+1 yılVakıf üniversitelerinde çok rahat okursun.
00 Yorumla
+1 yılVar atanırsan gül bölüm
11 Yorumla- +1 yıl
Tıbbi sekreterlik mi anestezi mi önerir siniz hem atama hem kolaylık yönünden
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem