odyometri bölümü Odyometri, 2 yıllık sağlık bölümleri arasında oldukça popüler diyebilirim. Sana bu bölüm hakkında bilgi vereyim.
Odyometri bölümü
Odyometri 2 yıllık bir bölüm. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarında okutuluyor. Odyometri bölümü mezunları; insanların işitme durumlarını farklı testler ile belirlemek adına eğitimler alır ve odyometrist unvanına sahip olurlar.
Odyometrist bölümleri TYT'den yaklaşık 220-300 puan arasındadır.Odyometri ne iş yapıyor?
Odyometri mezunları ne iş yapıyor, biraz daha detaylı inceleyelim şimdi.
-Odyometristler kulak, burun, boğaz hekiminin isteği üzerine odyolojik testleri uygularlar. Ayrıca işitme değerlendirmesi de yaparlar.
-İşitme ölçümünden sonra çıkan testlerin sonuçlarını ilgili hekimlere sunarlar.
-İşitme durumu ağır olan hastalara işitme cihazı takma görevi, odyometristlere aittir.
-Gerekli durumlarda hastalara konuşma tedavisi uygularlar.
-Kamu alanlarında gerekli olan işitme taramalarını yaparlar.Odyometristler ne kadar maaş alır?
Odyometrist maaşları şöyle; yeni mezun bir odyometrist yaklaşık olarak 3600-3900 Türk Lirası arası bir maaş alır.
Ayrıca maaş ödemeleri her yıl tecrübeye göre artış gösteriyor diyebiliriz.
Kolay gelsin. :)20 Yorumla
+1 yılOdyometri bölümü geleceği olan meslekler arasında * . 2 yıllık. Onun yerine 4 yıllık Odyoloji okumak hem daha mantıklı hem de hastanelerde iş bulması daha rahat
212 Yorumla- +1 yıl
Ama maaş açısından benim duyduklarım gayet iyi rakamlar alıyorlardı
- +1 yıl
Burada özel bir hastaneden ayrılan en son kişi 5 000 ₺ alıyormuş
- +1 yıl
Benim söylediğim 4 yıllık Odyoloji mezunu maaşı. Odyometristler 2,500 . Ama en son ne oldu bilmiyorum
- +1 yıl
Bende bu kadar bilgiye sahibim. Bir arkadaşım istiyor diye araştırmıştı aklımda bunlar kalmış
- +1 yıl
Bunu üniversite okumayan birine sorman bence çok doğru değil
- +1 yıl
9 eylül odyometri bölümünü kazandım sizce gitmelimiyim?
Odyometriye bu yıl nedense çok yönelme var ilerde öğrenci bolluğu yaşayacak bir bölüm her hastanede bulunmuyor işitme ile ilgili bölüm
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBilgim yok, hatta bir arkadasım önerdi bu bölümü. Ben olacaktım deli gibi de araştırmıştım ama ailem istemedi dedi.2 yıllık bir bölümmüş, hastanelerdeki isitme ve solunum testi işini yapıyormuşsun. Maaşı devlette iyi, özelde 1800-2000 arasındaymış. Tabi 2 yıllık olması avantaj ama her hastanede bir tane odyometri mezunu çalışması da dezavantaj gibi. Talep az yani bu konuda.
214 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSanmam,1-2 yıl asgari takılıyorlar sanırım. Yahu zaten bir iş yapmıyorsun ki. Nefes ölçümü ve işitme testi... Risk yok, kan yok, neşter yok. Kebap iş. Talep fazla olsa ben bile okurum ama her hastanede 1 kişi çok az, şans ya da torpil olacak ki atanabilesin.
Cevap sahibi+1 yılÖzellerde başlangıc 1500 müş yavv.
Cevap sahibi+1 yılEn fazla 2000 demişti o gün, o sebepten uçarın kaçarın yok kpss ile atanacaksın o bölümü okursan.
Cevap sahibi+1 yıl1 kisi anam bacım 1 :D boşunamı talep az diyoruz.
Cevap sahibi+1 yılMr iki kişi, ama onun acil durumuda var 24 saatte 3 vardiya 6 kişi demek. Bu daha mantıklı, yalnız 2 yılda bitiyor mu?
Cevap sahibi+1 yılTamam iyiymiş o, bende o bölüme gideyim. Hatta bekle seneye beraber gideriz.
Şaka yapıyorum... Da tibbi görüntüleme daha akla yatkın.
Cevap sahibi+1 yılCıks, acil bir vaka olma olayı yok.
Ablam odyolog, fena değil işi ama şu an iş bulma durumu nasıl bilmiyorum o zamanında küt diye girdi devlete
010 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBence kadınlar için çok güzel bir bölüm zor bir meslekte değil cihaz başında odyo ölçümleri yapıyorsun.
20 Yorumla Asla okunmaması gereken bölümlerde ilk beşe girer. iş bulma imkanı neredeyse yok denecek kadar az. Devlette atanmak zor, özelde iş bulmak yine zor. Olduda özelde iş buldun asgari ücrete çalışırsın. Bunun yerine tıbbi dokümantasyon sekreterlik vsm okuyun en azından atanması kolay.
20 Yorumla
+1 yılYaşlı hastan çok olur :) ama ıyıdır bazı şeyleri anlatmakta zorlanacaksın sabırlı olursan ıyı bır bolum
23 Yorumla- +1 yıl
Genelde bir kişi yani sadece sen ^ ^
+1 yılçok güzel bir bölüm bence
odyometrist olcaksın işte ne güzel :)117 Yorumla- +1 yıl
Odyometri programının programının amacı, işitme ve işitme bozuklukları, işitmenin değerlendirilmesi, işitme ve konuşma bozukluklarının rehabilitasyonu alanında çalışan elemanları yetiştirmektir. Odyometrisler resmi ve özel hastanelerde ve sağırlar okulunda çalışırlar. Ülkemizde odyoloji alanında ara meslek elemanını ihtiyaç vardır. Bu nedenle mezunların iş bulma sorunu pek yoktur.
ama seneye sakın tekrar sınava gireyim deme tamam mı :) :) - +1 yıl
seneye ben gireceğim sınava ondan :)
ama cidden sene seneyi aratır yani ilk seneden tercih ypmalısın bence :D - +1 yıl
evet seçmek istediğim bölümler arasında tutsa hemen giderim :)
- +1 yıl
yükselmene bağlı
sen bu sene mi girdin sınava - +1 yıl
4-4.5 arası
- +1 yıl
intten araştır sende doğrusunu bul.
- +1 yıl
bende bir şey demedim intten araştır insanları yalancı durumuna koyma sonuçta o mesleği yapmıyoruz bildiğim bilgiyi aktardım ben 2 yıllık odyoloji bölümü çıkışı işe başlayınca alıyordur o maaşı.
hem mesleği maaşından dolayı yaparsan baştan kaybedersin sen. - +1 yıl
o ayrı sen ayrı hanginiz doğru dedin bende kalk intten bak dedim ben de birşey demedim.
+1 yılYa merhaba ben odyometri okumak istiyorum ama mat istiyor diyolar dogru mu fazla iyi degil matamatigim
02 Yorumlageleceğin mesleği net
35 YorumlaKebap
110 Yorumla
+1 yılBence gayet iyi bir bölüm.
04 Yorumla- +1 yıl
Nasıl anlatsam şöyle işte hastaya ilk müdahaleyi sen yapıyorsun ilk sen görüyorsun bence mükemmel bir duygu.
- +1 yıl
Derin bir bilgim yok.
+1 yılGzel
11 Yorumla
+1 yılGuzel
11 Yorumlaİyidir
21 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılGeleceği var.
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGüzel bence
10 Yorumla
+1 yılilk defa duydum
00 Yorumla
+1 yıliyi bölüm
13 Yorumla- +1 yıl
iş bulma yönünden
hiç duymadım
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKpss puanı düşük