lütfen bilgisi olmayan işaretlemesin geleceğim söz konusu
iktisatt
işletme
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer bazı mallar çıkmış aynı bokun laciverdi demiş :D Gerizekalılar ya :D...
ikdisat daha cok teorikdir yani akademik kariyer istiyorsan düşünebilirsin, işletme ise daha cok pratik bilgiler içerir , ve genelde şirket personeli , uzmanı , müdürü , denetimcisi işletme mezunlarından istenir direk oalrak eğitimleri buna yöneliktir.
ikdisat geniş bir havuza sahiptir bu yüzden daha cok akademik kariyer için uygundur , şirketler vs. bütün herşeyi bilen değil tek bir alanda uzman kişiyi iş yerinde görmek ister bunun sebebi herşeyi bilmek o işi iyi yapacağı anlamı taşımaz..
işletme okurken sap/erp program lisansı , cma sertifikası , spk lisanslama , ileriki dönemde yüksek lisans ve okurken uluslarası denetim firmaları ( 4 big olarak geçer ) veya borsa İstanbul'da staj yapman , çin ve ingilizce dillerinde hakim olman üst düzey yöneticilik konumuna kısa sürede ulaşmanı sağlar. imkanın varsa 4. sınıf bitince 9 aylık bir internetship abd de yapabilirsin hem para kazanır hem tecrübe edinir ( referans için çok etkili ) hem de dilini geliştirirsin.
işletme seçerdim, ikdisat daha akademik kariyere yönelik işletme daha çok iş hayatına yönelik birisi teorik birisi pratik.
Kesinlikle İşletme. Özellikle İngilizce olanını okursan daha da avantajlı. Şöyle ki İşletme 3. sınıfta bölümlere ayrılıyorsun. Finans, pazarlama, insan kaynakları ya da genel işletme (yöneticilik) alanlarına "Major" olarak yönelebiliyorsun. Aldığın dersler ona göre şekilleniyor. Yani bir iktisatçı kadar ekonomi ve finans bilmesen dahi, şirketlerde finans departmanlarında ya da banka ve forex gibi alanlarda çalışabiliyorsun. Daha çok iş imkanın var ve daha geniş bir seçim yelpazen var. O yüzden Anket sonucunu ciddiye almamanı ve araştırmanı öneririm.
İkisi arasında bir seçim yapmak gerekirse iktisat daha kapsamlı. Hem ders içerikleri açısından hem iş sahası alanından. Ama ve lakin, bana kalirsa İİBF yerine atanmanin daha kuvvetle muhtemel olduğu bir bölüm secmelisin.
#atanamayanİİBFli
Sonuç açıklanmadı henüz. Ama kazanmayalim diye her şeyi yaptılar. . . bu sene 40 gün öne aldılar, ve her sene sınav sonucu 2 sene geçerli olurdu bu sene tek yıl geçerli...
Özelde surunursun genelde. Ama iş var
İş özelde çok var. Ama çok hırpalar özel. Sürünürsün dedim :)
İmkânın varsa hukuk dış hekimliği vs vs garanti meslek yaz. Benim fikrim bu
Kolaylık olarak işletme, iş imkanı açısından iktisat kesinlikle. Evrensel küme olarak düşün iktisatı bütün iibf bölümlerini kapsar
Cevap
5Cevap
Onune gelen isletme okuyo artik sadece 2 hakkin varsa iktisat sec
ikisini de bitirip işsiz kalacaksın ya da bir bankada işe gireceksin asgari ücretle.
aynı fakültede okuduğum için ne halde olduklarını biliyorum ikisi arasında hiçbir fark yok. Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde okumazsan o bölümü KPSS çalışıp memur olmaya çalışacaksın yıllarca.
özelde iyi iş bulman için TR'nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun olmak zorundasın. Ya da asgari ücretin biraz üstü maaşla bankada çalışırsın.
Yoksa KPSS çalışacaksın iyi bir puan alırsan atanırsın.
İkisi arasında çok bir fark yok. Eğer ki birini seçeceğim diyorsan iktisat okuyabilirsin.
pek farketmiyor ama iktisat bir tık daha öndedir
işletme öğrencisiyim
işletme öğrencisiyim diyorum ne çalışması
2ye geçtim zaten yeni
dersler kolay iktisada kolay
ve staj bile zor baya çünkü nereye baksam ya en az 3. sınıf istiyorlar ya da zorunlu stajı olanları alıyorlar
bizim okulda zorunlu staj da yok
ne yapacağım bilmiyorum
neyi anlamadın?
dersler kolay iktisada göre olacaktı orası
Bu soruyu kac defa daha soracaksin? 😂
Aynı pokun laciverti
Elbette. ama ülke bu kafayla giderse her şey daha zor olur. yurt dışına şimdide bir kaç kere çık erasmus la falan. burada iş bulamazsan yurt dışı hemen kapıyor vasıflı elemanı. Türkiye'de işler özelde bile torpille yürüyor. Nerede vasıfsız adam var ise alınıyor. Yeter ki akit ol

En İyi Cevaplar