ben paramedik (acil veilk yardım) bölümünde okumak istiyorum.2 yıllık. okuyanlar ve bu bölümle ilgili baya bilgisi olan var mı lisans yapılıyor mu yardımcı olur musunuz tsk ederim..
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yıl4 yıllik lisesini okumadiysan okuma canim 4 sene lisede att okuyanlarn onune geciyosunuz ve universitede tam olarak birsey ogretmiyorlar sonrada kpss ile atanirsan hicbirsey bilmeden calisiyosun ve calisma ortamnda yetersiz kalindigi icin sıkinti oluyo ve ayrica hastaya herhangi birsey oldugunda dava acildiginda mahakemeye paramedik gidiyo biz bile 4 senede okadar seyi anca ogrenirken 2 senede birsey ogrenemezsiniz ayrica atamasi var diyede dusunmeyin 1 2 seneye atamasi olmaz cunku att kadr paramedik alinmiyo att hem saglk baknligina hemde hastanelere aliniyo ama paramedik sadece saglk bakanligi aloyo oda her istasyona 4 kisi ve bircok il suanda alim yapmiyo
717 Yorumla
Soran+1 yılama bu üniversiteden üniversiteye değişiyor her üniversite aynı değil dir egitim acısından
Cevap sahibi+1 yıl4 yillik degil canim 2 yillik okuyacaksin enjeksiyon yapmayi damar yolu acmayi kalbi duran bir hastaya mudahaleni ilaclari hepsini ogrenmen lazm miyokard enfarktusu geciren bir hastann belirtilerini ii blmen lazm ekgsini ii gozlemlemn lazm hipertansiyon hipotansiyon hiper ve hipoglisemi aort diseksiyonu ve dogum yaptirman lazm ii bir sekilde doguda guneydoguda dogm oranincok fazla ve ambulansda dogmda yapiyrlar daha saymadigim birsuru sey kanamali bir hasta mesela kolu bacagi kopmus bir hasta akrep yilan sokmalari daha birsuru
Cevap sahibi+1 yılBirisi 3500 maas demis ben attyim 3100 aliyorum aramzda 200 tl falan fark var buda 3300 falan olurki herbolgeye gore fiyat degisimi oluyo sinopda arkadasm var mesela o benden 200 300 daha dusuk aliyodu doguda ve guneydoguda maas daha fazla sanirim dedigim gibi bide puanlar 70 falan degil onceden 55 65 de alsan atanirdin ama artik codden yuksek puanlar var bir bak derim en sn benm istasyonuma 2 sene kadr once 70 72 ile geldiler smdi blmiyorum acikcasi bak bide kendini gelistrmiceksen ve parasi icin istiyosan isteme insan hayati cocuk oyuncagi degil bir miyokard enfarktusunde birsey yapamayacak ya da donup arkani oturacaksan yapma okuma duz lise mezunu 40 yasnda 2 sene paramediklik okumuş gelmiş ve birsey bilmiyo miyokart enfarktusunde hastaya yanlis ilac vermeye kalkan sevk sirasnda arkasini donup oturan bir kisiydi arrest olan bir vakada ne yapacagini bilemeyen birisi boyle olacksan okuma parasi ii ama cektigin cile emn ol o paraya yetmez calisma sistemi kotu asos diye sistem var
Cevap sahibi+1 yılNobet degisimi biraz zor kendinden onceki ya da sonraki kisiyle nobet degisimi yapabilirsiniki nobet aran en fazla 5 gun olabilir yillik izin 2 seneden itibaren var asosa vaka bilgisini paramedik giriyo sabahlari ordan giris yapiyosun fotografli sekilde nobetine baskasini gonderemezsin daha birsuru sey var
Cevap sahibi+1 yılSıkintilımısin acaba arkadaşım o hicde oyle olmuyo il disi sevkine gidince dusun urfadan marasdan İzmir İstanbul sevkine gidiyosun snobetten cikmana 1 2 saat kala sen il dizina gidiyosun nerdeyse 24 saatinde orda gidiyo ayrica belki bir yonden ii ama hicbiryere gidemiyosun
Cevap sahibi+1 yılGezme imaknin olmuyo durma ihtimalin sadece ihtiyaclarin icin oluyo yemek ve tuvalet icin tum bulanslarda takip sistemi oldugu icin ambulansin kontak acip kapatma tum saatleri ayrintili sekilde gozukuyo ve ayrica nobetw gelen ekip bekledigi icin hizli olmak durumndasin ayrica maaslari nasil bukadr yuksek dusunuyosunuz anlamiyorum normal. maaslar 3100 att nin 3300 de paramedigin benm aldigim maas 3100 tibbi sekreter alımi yok suanda pek ama onn disindaki tum bolmleri tavsiye ederim
Cevap sahibi+1 yılSana maaş hesaplamasini su sekilde acıklayayim haziran ayinda 22 calisma gunü var 22×8=176 saat yapıyo biz ayda 7 nobet tutuyoruz 24 saat 24×7=168 mesela 7 nobet tutan birisi normal calisma saatinn altinda calismis oluyo ama hicbir kesinti olmuyo direk maasi yatiyo yani 3100 alirim bu sekilde ama ayda 8 nobet tutsam bu ay 24×8=192 bu sekilde 16 saat fazla mesaim oluyo normal maasim disinda 140 150 tl civarnda ek para yatiriliyo 3240 tl falan normal calsma suresinden ne kadr fazla calisirken fazla mesaiye giriyo resmi tatillerde calisirsan fazla mesaiye giriyo sanirim o sekildede fazla para yatiyo egitim aliyoruz biz egitim gunlernde fazla mesaiye giriyo gorevlendrmeye gidiyorsun gorevlendrmede su sekilde senn kadron il merkezinde veyada bir ilcede sen baska bir ilceye nobet tutmaya gidiyorsun 1 ay gene 7 nobetn var mesela normal. maasin disinda onceden 1000 tl aliyodun smdi 300 tlye indirildi oyle yani bide benm blsigim batiya gittikce maas azaliyor
Cevap sahibi+1 yılBir ameliyat hemsiresinin doner sermaye ile 5000 falanmiş doner sermeyeden baya bir para kaldirrsin oda cok nobet tutarsan 2 yilliklardada paramedik hastanede calismiyo ama diger tum hepsi hastanede calisiyo doner sermaye fazla buyüzden yuksek maaşlari
Cevap sahibi+1 yılParamedikler sadece istasyonlarda bide komuta merkezinde icapci olarak calisir ayda 7 nobet tutarsin en fazla 8 daha fazla tutamazsin izin verilmez
Cevap sahibi+1 yılTabikide ozelde nobet tutmanda sikinti cikarmiyorlar ama ozeli tam olarak blmiyorum ozelde calisan birine sor sen ama bu kisi kamudada calisiyo olsn
Cevap sahibi+1 yılTesekkur ederim birsey sormak isterseniz yrdimci olurum
Gizli Üye(25-29)+1 yılSelamlar ben paramedik 2. Sınıf öğrencisiyim. Bölüm 2 senelik ama bildiğim kadarıyla artık 4 senelik yapacaklar. Ben isteyerek geldiğim için bölümümden çok memnunum. Zor bir meslek sevmiyorsan bulaşma derim, insanlarla iç içe olacaksın yeri gelecek kopmuş bacak kol toplayacaksın. İş imkanları ve atama durumu oldukça iyi. Maaşıda güzel. Puanın yetiyorsa ve gerçekten istiyorsan düşünmeden tercih et derim.
186 Yorumla
Soran+1 yılevet cok cok istiyorum peki hangi üniversitede okudun ya da hala okuyorsun puanlarım yetiyor ve kıbrısta tam burslu olarak okumayı düşünüyorum
Soran+1 yılmaası ne kadar :D sıkıntı değil kopmus bacak kol bana uyar :D
Cevap sahibi+1 yılNişantaşı ünisindeyim. Bildiğim kadarıyla devlette 3,500 gibi bir miktar alıyorlar.
Soran+1 yıliyimiş meslek hayatında simdiden basarıla tesekkür ederim :)
- +1 yıl
Birşey sorcam sizce kazanmak zor mu ben bu sene sınava girecem de yardımcı olur musunuz
- 5 ay
@Fatmazehra01 kazandınmı bende bu sene çalışıyorum ama matamatik hiç yok Türkçe sosyal fenden yapmaya çalışıyorum kazanırmışım senin netlerin nasıl geldi
mükemmel ama 2 yıllıktan sonra geçiş yapan ya da ihtiyaç duyan görmedim.
Çok fazla arkadaşım var hatta ben seneye düşünüyorum özele vereyim parasını 2 yıl mezun olayım muhabbeti. var kafamda110 Yorumla
Soran+1 yılhmm yani memnunlar :D
Soran+1 yılpeki atama sıkıntısı yasıyorlar mı biri böyle dedi simdi
Soran+1 yıltamam tesükkür ederim :)
Soran+1 yılya peki hangi üniversite de okudular haha tamam :)
Soran+1 yılhmm anladım ben kıbrıs düşünüyorum da :)
atama yok denecek kadar azdir ve her yil epey mezun cikarir saglik okursan hemsire gerisi artik doldu iyice tikandi buda benden soylemesi mali musavir ol daha iyidir heleki 2 yilligini hic okuma
410 Yorumla
Soran+1 yılhemsirelik istemiyorum ama
- +1 yıl
@Fresia ya biliyorum farkli olduklarini demek istedigim begenmiyilar islerini bir sure sonra psikolojikmen cokuyo insan aldigi para cok iyi ama att veya paramedik olan kisi ev hayatini yok saysin cunku cok duzensiz izinleri yani haftasonu pazar kahvaltisini bile heba etme ihtimali var
Soran+1 yılhemsirelik te aynısekil değil mi ki 1 gün nöbet tutup izin günleri oluyor
Soran+1 yılzor biliyorum ama hemsireliğe bir türlü ısınamadım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
4Cevap
Boşuna okumayın herkes işsiz 84 ile atanamadim 3 tür kpss ye hazırlanıyorum. Özelde acilde çalışabiliyosun bir tek oda genelde acilede deneyimli hemşire alıyorlar. Ben huzurevinde yaşlı bakım merkezlerinde çalıştım alt bakımı vs yemek yedirme tırnak kestirme banyo bile yaptirtiyorlar. 2 senedir bu şekilde çalıştım ama arkadaşımın biri çalışmaya kalktı maddi durumu çok kötüydü o alt bakımını yaparken ağladı bunun için mi okudum diye. İşin rengi öyle değil gençler pembe hayallerle gelmeyin özel ambulanstakilerin ne gecesi var ne gündüzü ha bire hasta taşıyorlar en ufak tıbbi müdahale bile yapmiyolar çoğu zaman. Genelde yatalak zengin hastaları hastaneden eve taşıyorlar. Huzur evi yaşlı vs iyi hoş ama zengin oldukları için kaprisleri ile uğraşıyorsun birde yaşlı yakınları var anne babalarını bırakıyorlar çorabı bile kaybolsa hesabını soruyolar hiç bu kadar aşağılık duruma dusmuyorsunuz. şu an atalar çok sıkıntı en son 87 ile kapattı ve 15 bin kişiden sadece 308 kişi paramedik aldılar.
40 Yorumlabende lise son sinifim bölümümden paramediklige direk geçiş yapacagim hemşielil dşüüyodum ama b meslegi kötüleyen karalayan var gerçekten çok mkemmel bir bölüm maaşi atamasi oldukça zor ama değer döner sermayeyle 3500 assagi maaş almassin kesinlikle tercih et ya paramedik ya hemşire ikisinin haricinde dzgün sağlık bölümü yok
00 Yorumla
+1 yılgüzel bolümdür okuyabilirsin is alımı baya var diye biliyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılbende öyle biliyorum
Paramediği baya küçüksemiş att arkadaş.
Paramedik okuyorum gayet kapsamlı olarak her şeyi öğreniyoruz. Ayrıca paramedikler attlerden daha önde oluyor ve yetki alanı daha fazla iyi günler dilerim
110 YorumlaKan tutmuyor yaralara çok açık değilse bakabiliriyorum ama iğneden çok korkuyorum yapabilir miyim sizce
20 Yorumla
+1 yıl@fresia yardımcı ol bacımıza
15 Yorumla- +1 yıl
Ahahahah kahkaha attım kanka 😂😂😂 niye engelledin adamcağızı 😂
- +1 yıl
Ahahahah 😂😂😂😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılParamedik okuyana kadar hemşirelik oku.
13 Yorumla
Soran+1 yılyok ben hemsireliğe pek ısınamadım ya kendimi onunla butun göremiyorum :)
Cevap sahibi+1 yılHemşirelikle bütün göremiyorsan paramedik hiç olamazsın kuzum :)
ben hemşirelik okuyorum :)
Soran+1 yılyok yok ben aklıma koydum bu mesleği istyrm :)
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılbazen tiksindirici
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılparan varsa iyidir
01 Yorumla
Soran+1 yılderken
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026