Liseyi kötü bir okulda okudum ve derslerim genelde ortaydı, teşekkür alırdım her sene. Üniversite sınavına 2 yıldır hazırlanıyorum, küçüklükten beri uzaya ilgim var ama daha önce hiç bu bölümü okumayı düşünmedim. NASA'ya katılabilmem için hangi üniversiteyi, hangi bölümü okumalıyım ve kendimi geliştirmek için neler yapmalıyım? Beni NASA'ya alabilirler mi? Söyleyeceğiniz her şeyi dikkate alacağım, teşekkürler şimdiden :)
Simdi dalga gecen cok olur ama ben anlatiyim. Benim okudugum liseden cikip NASA'da calisan cocuk var bir tane. Ust duzey zekiydi cocuk ustune bizim matematikvi ve fizikci cok etkili olmustu. Senin derslerin ortaymis nolur bilemem benim bahsettigim cocuk fizik olimliyatlari turkiye birincisiydi sonra basvurular mailler falab universiteyi de orda okudu simdi nasada
Ha bide belirteyim oyle İstanbul izmirde falan okumadim liseyi denizlide okudum denizliden biri nasaya gidebiliyosa imkansiz degil hicbisey. Senin notlarda problemin var ama bilemem onu
Mf4 20 bin civarı gelecek itü uzay mühendisliği tutuyor yani İstanbul da liseyi okudum. Bilmiyorum ne yapmam gerek bu bölüm uygun olur mu en azından önüm açık olsa
imkansız demem hiçbirşey için ama sen bunun için çaba harcama, onda biri çabayla çok güzel yerlere gelbilirsin.. master degree bir ingilizce isterler, uzay bilimleri üzerine çok çok başarılı bir lisans ve dünyanın sayılı üniversitelerinden birinde master.. bunlara da erişimin an itibariyle yaşını da düşünecek olursak kolay olmaz..
en az İTÜ uzay muhendsliğine kazanman lazım. Gidersen kendini ispatlarsan üniversitede, her sene nasaya giden öğrenciler arasında yer alırsın. Ama çok azim gerektirir.
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Itü uzay mühendisliği tutuyor bu sene oraya gitsem bir şansım olabili mi yani
@_Busonolsun- Evet evet. Bu her sene olabilir, sebebi yetenekli öğrencileri keşfetmek. Ama arkdaşımızın bırak kendisini tamamen adaması lazım mesleğe, milletin bir bildiğini senin 50 bilmen lazım fark atman lazım. Kendini ispatla, hocalarla aranı iyi tut (mesleki bransi olanları).
Nasa pek çok proje için ve pek çok alanda alım yapıyor. Bunların geneli ar-ge üzerine olan bölümler. Temel olarak en çok aranan alanlar ülkemizde hiç tasvip edilmeyenler oluyor, Mühendislik ve Doğa bilimleri. En başında Fizik ve Malzeme mühendisliği geliyor, Yazılım ve Elektronik diye devam ediyor. Kast ettiğin eğer Astronot olmaksa, yine benzer bir bölümden mezun olman ve uçabiliyor olman lazım. Tahminimce sivil havacılık da yeterli gelmeyebilir.
bende zlatan ibrahimoviçle çift santrafor oynamak istiyorum ama adam yaşlandı, futbolu bırakacak, ben hala futbolcu olamadım. seninkide böyle bir ihtimal heralde...
umudunu yitirme çalışmalarına devam et. sonun da kendi nasanı bile kurabilirsin
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
2 yildir üni kazanamayan zeki bir ögrenciyi kacirmak istemezler tabiki. Nasadfa tuvalet temizligi icin alirlar oda BELKI!
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
30 35 yaşına gelmişsin ama o sınavların zekilikle bir ilgisi olmadığını anlayamamışsın ki karşında öyle aptalca sınavlarda bile 19 bine girmiş insan var
sende 19 bine girmissin ama hala zekayla ilgili bir sinav oldugunu cözemeyecek kadar beyin yoksunusun. sen karsindakini cok cahil saniyorsun ne oldugumu bilmeden etmeden. iste senin ergenligine veriyorum normal.
En İyi Cevaplar