Bir İç Mimar kendini teknik konularda nasıl geliştirebilir?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılselam arkadaşlar bir iç mimar olarak şunu söyleyebilirim. Birincisi bir iç mimar yaratıcı olmalıdır nasıl derseniz günümüz mimarisini (modern mimari) takip etmelidir. artık teknoloji çağındayız en az 3 programda kendinizi geliştirmelisiniz. Ana programlar olarak 3dmax, sketchup, autocad vb. bildiğiniz gibi el çizimleri artık fazla tercih edilmiyo bunun yanında malzeme bilgisi meteryalleri iç yapısını bilmelisiniz. Renkleri ve insan üstündeki psiko analazi iyi bilmelisiniz. Aslında iç mimarlık fantazi işidir. Bol bol çizimler yapmalısınız ünlü iç mimarların makaleleri yorumlarını takip edin. Size şu örnekle açıklıyım biraz garip bir örnek olcak yanlış anlaşılmasın. Bir otel odası dizayn ederken şunu düşünmelisiniz :) bu odaya evliler , sevgili olanlar kısacası çiftler gelicekler. Bu çiftlerin cinsel hayatları vardır. Siz öylebir tasarım yapıcaksınızki bu çift odaya girdiklerinde onları tahrik edicek ruhsal olarak iyi yapıcak bir tasarım yapmanız. Şunu söylemek gerekirse o sene gelecek çift seneye 3 kişi gelmelidir. İşde bu kadar ince bir çizginin mesleğidir İç mimarlık. Sizlere azıcıkda olsa yardımım dokundaysa ne mutlu bana hepinize başarılar arkadaşlar :)
22 Yorumla
Sana tek bir öneti. Malzeme konusunda kendini geliştir.
Katalogları oku. Üretici firmalarla mailleş. Malzemelerin kullanış biçimi ve yerini incele. Çok mrnek bak. Sonra onları alıp detaylarını çiz yeterlidi00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
10Cevap
+1 yılYüksek lisans yap universitelerdeki erasmus programlarina gir ama paran varsa yuksek lisans yapmalisin bence
04 Yorumla
Soran+1 yıldevlette çalışmak istmiyorum özel sektörde yüksek lisansın ne katkısı olabilir ki
- +1 yıl
Olur yuksek lisans yapan kisiler hep ayricaliklidir
Soran+1 yılmimarlık alanında yapsam peki?
- +1 yıl
Bilmiyorum ama yukseklisans hep iyidir bende hukuk okuyacam sonrada yuksek lisans yapicam yani
+1 yılÇizim dosyalarına bakman lazım autocad de kendini geliştirmen lazım dialux filan lazım
04 Yorumla
Soran+1 yıldialux ne?
- +1 yıl
O da iç mekan aydınlatması için gerekli olan program
Soran+1 yılMaxte de yapabiliyoruz ama iş hayatında da ona gerek olur mu ki?
- +1 yıl
Olabilir de olmayabilir de , işverenin tercihi
Age of empires oynayabilmen lazım. Ne alaka dersen, haklısın.
10 Yorumla
+1 yılSabri sarıoğlu 30 sene antrenman da yapsa teknik bir futbolcu olamazdı. DNA ile ilgili bence 😂
00 YorumlaHangi üniversite yardımcı kollar ya da semimerler falan düzenlenmiyor mu?
00 Yorumla
+1 yılDeğişik perspektif ile
00 Yorumla
+1 yılMobilyacilarda cirit atarak :)
00 Yorumla
+1 yılİç mimar misin yoksa okuyor musun?
04 Yorumla
Soran+1 yılokuyorum
- +1 yıl
Mobilya ve dekorasyon okudum bende ama öğrettiler bize bazı seyleri
Soran+1 yılBende öğrendim ama geliştirmekten bahsediyorumm.
- +1 yıl
Face de max sayfası var ordan yardımcı olabilirler eğitim vs
+1 yıl:D zevkli bir insansa kolay oluyor
03 Yorumla
Soran+1 yılTeknik konularda diyorum :( ?
- +1 yıl
Doğan Kuban’ın Mimarlık Kavramları Kitabı
deneee bunuu
Soran+1 yılTamam teşekkür ettim.
+1 yılAutucad kullan
00 Yorumla
+1 yılÇizimde çalışarak
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Bir iç mimar, kendini teknik konularda nasıl geliştirebilir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar,
Öğrenci misiniz yoksa mesleğe adımınızı attınız mı net bilmediğim için 2 türlü de yorum yapacağım.
Eğer iç mimarlık öğrencisiyseniz, tavsiye edeceğim en temel şey "soru sorun". Hocanıza sorun, arkadaşlarınıza sorun başka insanlara sorun, kısacası bilmediğiniz her şeyi çekinmeden sorun.
Öğrenciliğin en temel elementi soru sormaktır bence.
Mesleğe adım atmanın ilk aşaması stajdır. Stajda öğrenilecek bilgilerin meslek hayatımızdaki faydası kaçınılmazdır. Bir de stajın şu özelliği en büyük avantajıdır. Şimdi siz öğrenci iken her şeyi rahatça sorabilirsiniz. Çünkü öğrencisinizdir. Kimse size nasıl bilmezsin bu malzemeyi hiç mi görmedin diyemez çünkü henüz öğrencisinizdir her şeyi mükemmel bir biçimde bilme olanağınız yoktur. Ama mezun olmuş bir iç mimar için aynı durum söz konusu değildir. Mezun bir iç mimar bilmediği bir şeyi ustaya soramaz. Çünkü kendini bilmek durumunda hisseder. Bu bir bakıma bir dezavantajdır. O nedenle öğrencilik yıllarında tatillerin iyi değerlendirilmesi gerekir. Bol bol şantiyelerde staj yapılması gerekir. Şantiyenin tozunu yutmadan iç mimar olamazsınız.
Toparlayıp maddelemek gerekirse:
Aklıma gelenler bunlar, umarım yardımı dokunur. Teşekkür ederim.
Çağkan İMER
İç Mimar