Gastronomi ve Mutfak Sanatları mı Çocuk Gelişimi mi?

Merhaba arkadaşlar. Bu soru daha önce soruldu mu bilmiyorum fakat ben kendi durumuma göre farklı insanların objektif görüşlerine ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Liseden beri bu iki meslek arasında gidip geldim sürekli. Babam iki mesleğe de hiç sıcak bakmadı ve aramızda bayağı sürtüşme yaşandı. En sonunda onun istediği gibi iç mimarlık hazırlığına girdim fakat bunu hem zaman kazanmak hemde ingilizcemi geliştirmek için yaptım. Şimdi hazırlığı bitirdim ve yatay geçiş ile bölümümü değiştiricem. Gastronomiye de çocuk gelişimine de puanım yetiyor. Gastronomiye %50 burslu, çocuk gelişimine de ücretli girebiliyorum fakat bu seferde çocuk gelişimini seçmem için bir baskı oluşmuş durumda ailem tarafından. Gastronomi biraz erkek işiymiş (katılmıyorum). Siz sormadan ben söyleyeyim :) iki meslekte bana en uygun meslekler. Yani çocuklarla uğraşmayı ve vakit geçirmeyi de severim mutfakta zaman geçirmeyi de. Fakat gastronomi bana daha yakın geliyor çünkü kendi cafemi ya da pastanemi açmayı düşünüyorum mezun olduktan sonra. Yine de tam karar verebilmiş değilim. Düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Teşekkürler şimdiden :)
Gastronomi ve Mutfak Sanatları mı Çocuk Gelişimi mi?