Merhaba arkadaşlar. Bu soru daha önce soruldu mu bilmiyorum fakat ben kendi durumuma göre farklı insanların objektif görüşlerine ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Liseden beri bu iki meslek arasında gidip geldim sürekli. Babam iki mesleğe de hiç sıcak bakmadı ve aramızda bayağı sürtüşme yaşandı. En sonunda onun istediği gibi iç mimarlık hazırlığına girdim fakat bunu hem zaman kazanmak hemde ingilizcemi geliştirmek için yaptım. Şimdi hazırlığı bitirdim ve yatay geçiş ile bölümümü değiştiricem. Gastronomiye de çocuk gelişimine de puanım yetiyor. Gastronomiye %50 burslu, çocuk gelişimine de ücretli girebiliyorum fakat bu seferde çocuk gelişimini seçmem için bir baskı oluşmuş durumda ailem tarafından. Gastronomi biraz erkek işiymiş (katılmıyorum). Siz sormadan ben söyleyeyim :) iki meslekte bana en uygun meslekler. Yani çocuklarla uğraşmayı ve vakit geçirmeyi de severim mutfakta zaman geçirmeyi de. Fakat gastronomi bana daha yakın geliyor çünkü kendi cafemi ya da pastanemi açmayı düşünüyorum mezun olduktan sonra. Yine de tam karar verebilmiş değilim. Düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Teşekkürler şimdiden :)
Cevabın nedir?
Cocuk gelisimi daha gecerli bir meslek diye dusunuyorum daha cok artilari var
02 Yorumla
Soran+1 yılNe yönden mesela örnek verebilir misin?
Ben mutfaktan cok hoşlanıyorum onu seçerdim
Sende secebilirsin10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
4Cevap
İyiyimdir mutfakta diyorsan gastronomi
12 Yorumla
Soran+1 yılİyiyimdir kesinlikle. Fakat işin meslek boyutu çok farklı o yüzden tam karar veremedim
Gastronomi hakkında bilgi verebilirim.
011 Yorumla
Soran+1 yılÇok isterim. Belki bilmediğim yeni birşeyler öğrenebilirim
Soran+1 yılİstanbul Gelişim Üniversitesi
- +1 yıl
Igu den ziyade Özyeğin daha iyi olur. Kusura bakma zaman bulamadım yazmaya. Yani gastronomi okumaya karar verirsen bör takım zorlukları illaki olacak fakat bu zorluklar diğer mesleklerin aksine meslege olan bakışını %100 olumlu ya da olumsuz etkiliyor. Yani ya çok seversin ya da nefret edersin. Bu nedenle iyi arastirman gerekiyor. Yani filmlerdekinden ziyade daha sert ve acımasız bir ortam var profesyonel anlamda bu işi yaparsan goreceksin. Bundan 5-6 yıl öncesi daha iyiydi ama su anda is bulma anlaminda da çok sıkıntılı bir dönem başlıyor aşçılık ta
Soran+1 yılÖnemli değil. Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için yalnız şöyle birşey var. Ben aşçılık yapmayı düşünmüyorum. Bir otelde ya da bir restoranın mutfağında değil, kendi cafemin ya da pastanemin mutfağında çalışmayı istiyorum. Zaten gastronomi ve mutfak sanatları bölümünde uygulamalı derslerden çok teorik derslerde var ve mekan yönetimi ile maliyet hesaplama dersleri de var. Yani kendi açtığım mekanda hem patron hem de şef olmak istiyorum.
- +1 yıl
Anladım o zaman da şöyle söyleyeyim. Piyasa artık ne yapmak istediğinle değil ne getirdiğinle ilgileniyor. Yani yeni fikirlere açık. Bu da pastane, cafe, restaurant tarzı açtığın işletmelerin ne yönde olacağıyla ilgili. Sıradan herkesin bildiği tarzda birşey açarsan o zaman gerçekten zarar etme ihtimalin oldukça yüksek olur. İnsanlar artık farklı birşey bekliyor burda tabii ki aldığın eğitim önemli fakat daha ziyade işletmecilik zihniyetinin nasıl olduğuyla ilgili. Ama sen diyorsan para önemli değil zevk almam ve aklımda bir hayal olarak kalmasın. Bu da bir tercih sebebi.
Soran+1 yılTeşekkürler :)
Gastronomi kesinlikle
10 YorumlaBen kişisel gelişim diyorum 😏
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılGastronom ve mutfak sanatları bence
10 Yorumla Gastronomi ve Mutfak Sanatları
08 Yorumla
Soran+1 yılNeden seçimini bu yönde yaptığını açıklayabilir misin?
Soran+1 yıl@FrankM @Basilisk Teşekkürler 😃
Soran+1 yıl@FrankM Doğru yer 👍
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım