Tarih öğretmenliği okumak istiyorum. Taban puanlarına baktığımda ' Tarih İÖ ' yazıyor o ne demek ? Kolay mezun olunacak bir bölümmü tesekkur ederim...
Cevabın nedir?
+1 yılben sosyal bilgiler öğr. bölümündeyim ayrıca aöf tarih de okuyorum.. Bizim karşı blokta tarih öğrt. bölümü var ne durumda olduklarını iyi bilirim önce şunu belirteyim tarih öğrtmenli ile çoğu dersimiz aynı bizden tek farkları roma ve hellen tarihi ile tarihe bir kaç yardımcı alan dersi görüyorlar o kadar. Tarih öğr. 5 yıl olup osmalı türkcesi ile osmanlı paleografyası öncelkle çoğunluğun alttan bıraktığı bir derstir, kolay derler ama kesinlikle değildir ve yeri gelir 80 sayfa klasikten sınava sorumlu olursun karşına çıkan soru sayısı 2 veya 3 dür, yeri gelir 100 syf. not ayrıca 500 syf. bir kitaptan tek sınav için sorumlu tutulursun karşına gelen 4-5 tane klasik sorudur.. Edebiyat ve Tarih öğr. bölüm/eğitm Faklt. de durumları aynıdır. bence sosyal bilg. git derim aynı dersleri bir kaçı eksik olarak görürsün biraz daha rahat okursun sonra aöf den tarih bitirip tarih öğretmeni vasıfınıda alabilirsin çünkü aöf tarih bölümü formasyon alıp öğretmen olabiliyor, aöf yönetmeliğine göre zaten sosyal bilg. mezunun formasyonu var al sana sosyal bilg. + tarih öğrtmnliği 2 si bir arada.
21 Yorumla
Soran+1 yılSosyalin atamasi varmi
Gizli Üye(36-45)+1 yılValla tarih öğrencisi çok bu yüzden mezun olduğunda işsiz kalma oranın yüksek. Öğretmenlik biraz daha yüksek tarih bölümüne göre. i.ö ikinci öğretim demek yani öğleden sonra falan gidiyorsun okula diğerleri sabah gidiyor tek fark bu yani biri sabah gider diğeri onlardan sonra bu.
15 Yorumla
Soran+1 yılTarih bölümü mü okumam gerek öğretmenliği için?
Cevap sahibi+1 yılBak şimdi basit bir örnek 10 tane tarih öğretmenliği okuyan vardır 100 tane tarih bölümü. Mezun olduklarında tarih bölümü okuyanlar formasyon görüp onlar da öğretmen olabiliyor. Yani bu bölümde aday çok işsiz kalabilirsin sonra. He okuycam dersen tarih öğretmenliği oku puanları tarih bölümüne göre biraz fazladır ama mezun olduğunda yerleşmen daha kolaydır diğerine göre
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
Cevap sahibi+1 yılrica
- +1 yıl
tarih bölümü sınıfları genelde 60-70 kişi olup bunlardan 4-5 tanesi formasyon alabilir bence bölüm bir cacık etmez eğitim fakült. ise 15 bin ts-2 den başarı sıralaması ister onu almakta biraz kasar normal tarih bölümü için 60-70 bin çok rahat yerleşmeye yeter
ikinci öğretim demek..okula akşam 4 gibi gidiyorsun 9 10 gibi dersler biter
02 Yorumla
Soran+1 yılAnladım canım peki tarih bölümünü okuduktan sonra tarih öğretmeni olabilr myim?
- +1 yıl
Ayrıca Türkiye'de yanılmıyorsam 7 tane Tarih öğretmenliği bölümü var ve ikinci öğretimi yok kontenjanları da 30-40 arasında...Tarih bölümleri ise 81 tane ve çoğunun ikinci öğretim var kontenjanları çok fazla...Tarih Öğretmenliği zordur,Öğretmenlik meslek dersleri ağırdır.Buna karşın Tarih bölümünde sadece Tarih dersleri vardır ve Tarih öğretmenliğine göre daha ağır konuları vardır...Seçim senin puanlarında
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6Cevap
Arkadaşlara katılıyorum.Tarih seviyorsan bitirmesi kolay.Ben tarih okumadım ama tarihçi arkadaşlarım vardı onlardan biliyorum zorlayan dersler Osmanlıca oluyor geneldi.tarih okumayı düşünüyorsan kesinlikle akademisyenlik düşünmelisin.Alanında iş yapma şansın olmadığından(formasyon kalktı öğretmen olma şansı yok artık olsa da atama yok zaten)
Ben tarihçi olmak istedim maddi kaygılar yüzünden mühendis oldum pişman değilim işimi seviyorum ama bazen acaba tarih okusam nolurdu diye düşünmüyor değilim.
Bir de kesinlikle büyük üniversiteden tercih yap ve okuduğun üniversitede kalmaya çalış.
Benden bu kadar iyi düşün keşke deme...00 Yorumlatarih bölümünü okuyarak öğretmen olamazsın. tarih öğretmenliği okuman lazım .şuan birsürü tarih öğretmeni işsizmiş diyolar, iyi düşün bence
00 Yorumlabence hayatının hatasını yapmış olursun yol yakınken bu sonuçsuz sevdadan vazgeç :)
01 Yorumla
Soran+1 yılneden
ikinci ögretim manasına geliyo çalışırsan her bölüm kolay
01 Yorumla- +1 yıl
şu anda Tarih Öğretmenliği okuyan biri olarak konuşuyorum,Artık Tarih Öğretmenliği bölümleri kapanmıştı.Ben Eğitim Fakültesinde Okuyorum,Tarih bölümleri Fen edebiyat fakültelerinde Eğer Öğretmen olmak istiyorsan Eğitim fak. Bünyesindeki Tarih öğretmenliği bölümlerinde Okumalısın.Ancak Artık öğrenci alınmıyor Mecburen Fen edebiyatta Tarih bölümü okursun ama Formasyon alamazsan yine Öğretmen olamazsın...Formasyonda çok zor ve sınırlı kontenjanla veriliyor...
asıl sorun mezun olduktan sonra:))
00 Yorumla
+1 yılatanma ıhtımalın zor
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden ?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Tarih öğretmenliği okumak istiyorum üniversite'de; Nasıl bir bölüm bilen var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat