Araştırdığım alan çok üniversitede yok gerçi, ama iyi sağlık üniversiteleri dedikleriniz varsa önce onlara bakayım. Tek tek bakması zor oluyor :/
Sağlık alanında en iyi özel üniversiteler hangileri?
Cevabın nedir?
+1 yılBiri sağlık mı dedi? Biri en iyi vakıf üniversite mi dedi? Hemen bildiklerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Çünkü bu konu özelinde çok fazla araştırma yaptım. Haydi vakit kaybetmeden başlayalım.
En İyi Vakıf Üniversiteleri
Türkiye'de eğitim ve öğretim alanında önemli bir role sahip olan vakıf üniversiteleri, yükseköğretimde çeşitliliği ve kaliteyi artırmada etkili bir rol oynuyor. Tabii bunun yanında en iyi vakıf üniversiteleri, öğrencilere geniş kapsamlı eğitim programları, modern altyapı, nitelikli öğretim kadrosu ve çeşitli sosyal olanaklar sunuyor. Şimdi sağlık özelinde en iyi vakıf üniversitelerini ele alalım...

Koç Üniversitesi
Koç Üniversitesi birçok bölüm konusunda öne çıkan bir vakıf üniversitesi olarak karşımıza çıkıyor. 1993 yılında kurulan üniversite İstanbul Sarıyer’de yer alıyor. Hem konumu, hem de prestij ve eğitim kalitesi ile yüksek standartlara sahip olan üniversite, bünyesinde 400 öğretim üyesi ve 7000 fazla öğrenci barındırıyor.
Sabancı Üniversitesi
Tercih dönemimde çok fazla üniversite araştırması yaptım. Özellikle sağlık alanında ne iyi vakıf üniversitelerini araştırırken Sabancı Üniversitesi çok fazla karşıma çıktı. Bilindiği üzere Sabancı Üniversitesi, 1999 yılında İstanbul'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Kurulma kararı 1994 yılında Hacı Ömer Sabancı Vakfı önderliğinde Sabancı topluluğu tarafından kurulma kararı alınmış 1999'da Türkiye'de liberal bilimler tarzı eğitim veren ilk yükseköğretim kurumu olarak öğretime başlamıştır.
Bilkent Üniversitesi
İhsan Doğramacı tarafından kurulmuştur. Başkent Ankara 'da 13.000 öğrenciye ev sahipliği yapan Bilkent, Türkiye'nin ilk vakıf üniversitesidir. Eğitim düzeyi, bilimsel araştırma ve yayınları, kültür-sanat etkinlikleri, öğrenci ve mezunlarının başarıları ile dünyanın önde gelen yükseköğretim kurumları arasındadır. Sağlık alanında da diğer vakıf üniversitelerinin içerisinde yer alıyor.
Çankaya Üniversitesi
Çankaya Üniversitesi hem sağlık alanında ismini duyurmuş hem de Times Higher Education Ranking (THE) 2021'de “Ekonomisi Hızlı Gelişen Ülkelerdeki En İyi Üniversiteler” sıralamasında Üniversite, Dünya ve Türkiye'deki Üniversiteler Arasında ATIFTA 1. olduğunu ortaya koydu.
Acıbadem Üniversitesi
En iyi vakıf üniversiteleri arasında yer alan Acıbadem Üniversitesi 18 Mayıs 2007'de kurulan, kâr amacı gütmeyen bir vakıf üniversitesidir. Ana amacı sağlık bilimleri alanındaki tüm bilim dallarını bir araya getirmek olan üniversite sağlık dışı alanlarda da eğitim vermeyi amaçlamaktadır.
Başkent Üniversitesi
Son olarak en iyi vakıf üniversiteleri arasında yer alan üniversite Başkent Üniversitesi. Başkent Üniversitesi, 13 Ocak 1994 tarihinde Ankara 'da Türkiye Organ Nakli ve Yanık Tedavi Vakfı ile Haberal Eğitim Vakfı tarafından kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Başkent Üniversitesi Türkiye'de kurulan ikinci vakıf üniversitesidir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstanbul Medipol Üniversitesi, Fatih üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi iyi
13 Yorumla- +1 yıl
Medipol ilk tercihim evet. Aydın iyi mi ya, sanki hiç iyi şeyler duymuyorum :/
Cevap sahibi+1 yılEvet arkadaşlarımdan biliyorum çok memnunlar sen duyduklarını takma 😊 Arel Hakkında da öyle diyenler çok ama Arel'e giden arkadaşlarım mesela gerçekten tavsiye etmiyorlar ama aydın farklı..
özellikle psikoloji alanı için Fatih üniversitesini tavsiye ederim- +1 yıl
Fatihte yok baktığım alan :/
Acıbadem üniversitesinden daha iyi bir üniversite olduğunu düşünmüyorum. Bir kaç hafta sonra mezun olacağım diğer üniversitelerin simülasyonlarını 10'a katlıyor ve bir çok yerde hastanesi var. Case ve robotik cerrahi bölümlerini söylemiyorum bile.. Fiyatı da diğer üniversitelere göre çokta pahalı değil bence tabi imkanlar tercihi değiştirmek zorunda bırakabilir orası ayrı
13 Yorumla- +1 yıl
Baktım oraya, benim baktığım alan yok :/ 3 vakıfta varmış İstanbul'da, Medipol, Üsküdar, Bezmialem
- +1 yıl
Evet Medipol bana da daha çekici geliyor. Bakalım.
Kardeşim herkez için farklı bir durumdur bütçesi çok olan bir işe gireceğim diye hayatını mahvetme az kazan sevdiğin işi yap sevmediğin bir işle hayatını bitirirsin
yani demek istediğim otur ve kendine sor ne yapmak istediğini kendinle hareket et.13 Yorumla- +1 yıl
Bu yazdığım soru ile alakasını çözemedim yazdığının ama teşekkürler :)
- +1 yıl
Galiba 😅
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
18Cevap
@PSW bezmialem veya saglik bilimleri universitesine bak, ek olarak medipol'de olabilir. 👍
17 Yorumla- +1 yıl
Ek olarak değil aklımda ilk olarak Medipol var zaten :) ikinci de bezmialem.
- +1 yıl
Kalmaz da sitesinde net bilgiler bulamadığım zaman ısınamıyorum nedense :)
- +1 yıl
Sinirbilim düşünüyorum. Pazartesi bir arasam bilgi verirler mi acaba?
- +1 yıl
Konusmusuzdur hatırlamıyorum :) birkaç gündür bu konuda yazıyorum sadece.
Boğaziçi'nde yok. Medipol dediğim gibi aklımda ilk aslında ama derslerine baktığımda sadece 1 ders uygulamalı. Bezmialemde 10 ders varsa 8i pratiği de içeriyor.
Bezmialem Vakıf Kuraba köklü bir hastene ve gerçekten temiz iş yapıyorlar.
112 Yorumla- +1 yıl
Bezmialem'e de baktım da, yanlış şeye baktım herhalde :) mesela www.bezmialem.edu.tr/.../2237-2015-2016-bahar-donemi-2-alim-mulakat-sinav-plani şuradaki isimler ne sence?
- +1 yıl
Ben de yüksek lisansa başvuruyorum zaten de. Bunların hepsi doçent falan, yani yüksek lisansa başvuranların doçent olması çok mantıksız. O yüzden bir kafamı karıştırdı.
- +1 yıl
Bezmialemin sağlıkta iyi ve köklü olduğunu biliyorum, ama Medipol'ü de çok övüyorlar. Bezmialemdeki şartları sorarım bir ara. Teşekkürler :)
- +1 yıl
Bezmialem de özel değil mi?
- +1 yıl
Tabanı bilmiyorum ben :) yüksek lisans şartlarını bulamadım sitede, belki onda da yüksek ister. Para olarak medipolden ucuz ama.
- +1 yıl
Haha inşallah :)
+1 yılÇakraları aç dedim sen işi abartmışsın ya :D
Neyse medipole gel bari bizim sokağın sonu :D18 Yorumla- +1 yıl
Haha bir açtım tam açtım..😅
Hangi yerleşkesi? - +1 yıl
medipol mega bizim sokağın sonu ya :D
- +1 yıl
Medipol mega ne yahu :D Beykozda benim enstitü, orası mı yoksa Haliç mi?
- +1 yıl
yok bağcılar bura :D
- +1 yıl
He hastanenin olduğu yer, ossun uygulamalar orada oluyormuş...
- +1 yıl
ne bölümü okumak istiyorsun :D cerrah yapalım seni :D
- +1 yıl
Sinirbilim...
- +1 yıl
seçerken çok mu sinirlendin, ondan kesin :D
neyse sana kolay gelsin. :D
Sinirini benden çıkarma, :D yoksa bende sinirlenince senden çıkarırım falan :D sonra hep böyle cebirsel bir ardışık şeklinde sinir çıkarırız falan :D
Kolay gelsin sana :D Nihai sonucu tüm KS olarak bekliyoruz. :D
Gizli Üye(25-29)+1 yılEğitim olarak bir Marmara veya İstanbul üniversitesi kadar olamazlar
Ama medipol bence16 Yorumla- +1 yıl
Ben nedense özelin imkanlarını her zaman daha iyi bulmuşumdur ya... :/ Marmara'da yok zaten de İstanbul da yüksek ortalamalarla alıyordur muhtemelen.
Cevap sahibi+1 yılMedipol kampüsü konum olarak uzak bir yerde ve ulaşımı zor bunu da hesaba kat
- +1 yıl
Hadi ya, arkadaşım Mecidiyeköy'den trafik varsa yarım saat yoksa 15 dk demişti :/
Cevap sahibi+1 yılBen Marmara da okuyorum özel okuldan gelenler var eğitim olarak bizim okulun çok iyi olduğunu söylüyorlar Farabi var bide bildiklerimden
Cevap sahibi+1 yılBenim bahsettiğim Kavacık kampüsü
- +1 yıl
Doğrudur, dediğim gibi Marmara'da yok zaten.
Acibadem ve bezmialem kalitelerini biliyorum ve imkanlari cok genis.
12 Yorumla- +1 yıl
Acıbadem'de yok. Bezmialem ilk başta ikinci plandaydı benim için ama çoğu dersi uygulamalı. Daha iyi geldi.
+1 yılSizin okumaya hevesiniz var...20 yaşım var sıkıldım üniversiteye gidip gelmekten Rachel :/
11 Yorumla- +1 yıl
Yani hevesim var ama heves dışında yüksek lisans yapmadan bir iş yapamayacağım gerçeği de var. :)
+1 yılMedipol sağlık açısından en iyisi, Başkent de iyidir mutlak
14 Yorumla- +1 yıl
Medipol cidden iyi mi? Yani zaten bölümün olduğu 3-4 üniversiteden biri. İlk tercihim o mu olsun?
- +1 yıl
Sağlıkçı çevrem genelde orayı tercih ediyor, duyumlarım bunlar sadece. Gerçeği nedir bilemem..
- +1 yıl
En mantiklisi da o gerçi, ya Bezmialem ya o. Bakalım :) teşekkürler.
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılBilmediğim bir konu olduğu için bir öneri yapmak istemiyorum.
10 YorumlaMedipol Mega ya bakabilirsin
11 Yorumla- +1 yıl
Medipol ilk başta istediğim okuldu ama dersleri hep teorik ya :/
+1 yılMedipol de okuyorum bence medipol ama kesinlikle kavacıktaki kampusu yaz myo
01 YorumlaAcibadem bence
12 Yorumla- +1 yıl
Acıbadem'de yok :/
+1 yılMedipol ya da bezmialem
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKoç.
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler :)
+1 yılBezmi alem.
11 Yorumla- +1 yıl
Bezmialemin şartlarını falan bulamadım :/
bölüm nedir?
19 Yorumla- +1 yıl
Sinirbilim. Ama baktım 4 üniversitede varmış zaten, zorlamaya gerek yokmuş :)
- +1 yıl
Yüksek lisans evet
- +1 yıl
Işte dediğim gibi 4 üniversite var. Biri devlet, onu eledim :) Üsküdar-Medipol-Bezmialem. Bence üçünün hastanesi de iyi. Sizce?
- +1 yıl
Devlet beni alsa... 😅 hem de özellerin şartları daha iyi geliyor bana.
- +1 yıl
Bezmialem mi yeni :)
Bana da Medipol daha iyi geldi nedense, ben de orayı istiyorum.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 817 cevap paylaştı.
+1 yılKoç üniversitesi
18 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler, koç hem ücret olarak beni aşar hem de baktığım alan yok.
- +1 yıl
hatırladığım kadarıyla maltepede okuyordun sanırım oradan menun değilmisin yoksa istediğin bölüm yok mu gene muhtemelen yüksek lisans için istiyorsundur
- +1 yıl
Evet yüksek lisans için. Ama zaten vakıf olarak 3 üniversitede varmış, hangisi yerine o ucunu sorsaydim daha iyi olurdu :)
- +1 yıl
aslında 1 sene daha hazırlana bilirsin ales çok zor bir sınav değil ama zaman kaybetmek istemiyorum diyorsan kendi tercihin tabi neyse dilerim her şey gönlünce olur tek önereceğim o 3 üniversiteyi gezip görmen hangisi kafana yatarsa tercih sıranı ona göre yap ama muhakak git gör zaten haftada 2 ya da 3 defa filan gidersin derslere büyük ihtimalle
- +1 yıl
Neye hazirlanayim 1 sene daha? Zaten toplamda yanlış bakmadiysam 9 üniversitede var. 5i il dışı.
- +1 yıl
1 sene daha hazırlan derken yani bir daha hazırlanıp girmenden kastetmiştim gerçi lisans ortalaman nedir bilmiyorum ama neyse İstanbul içi istiyorsun sanırım hayırlısı dilerim istediğin gibi olur
- +1 yıl
Yok onu anladım da dediğim gibi 1 sene daha hazırlanmam bir şeyi degistirmeyecek :) ki çok da düşük bir alesim yok, 80di bu dönem yükseltmediysem.
Umarım, teşekkürler :) - +1 yıl
aynen fena değilmiş rica ederim.
Medipol
10 YorumlaŞifa , ufuk, Haliç
10 Yorumla
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne