Eğitim & Kariyer konusunda 824 cevap paylaştı. Psikolojiydi demi bölüm?
Aklında daha çözemediğin sorunlar varken sınavlardan (yds) yüksek bir not alamaman normal değil mi zaten? Öncelikle aklındakileri netleştirip sonra o hedefe doğru çalışmak çok daha iyi olur...
Nasıl seçim yapman gerektiği konusunda tecrübem yok, hayalimde hep bir mühendislik dalını okumak vardı, şu an da onu okuyorum. O nedenle sadece mantıkla bir şeyler önerebilirim...
Öncelikle tanıdığın uzman psikologlarla konuşmalısın. Ama mesela çocukla çalışan kişilerden hem bundan memnun olan hem de memnun olmadan yapan iki farklı türle konuşman iyi olur. Sadece iyi tarafları dinlemek ya da sadece kötü tarafları dinlemek seni yanlış yönlendirir.
Seçim yaparken bir çok şeyi düşünmek zorundasın. Sonuçta seçim yaptığın günden itibaren yıllarca o mesleği yapacaksın. Sürekli aynı ortamda mı kalmak zorundasın, çalışma saatleri, maaş vs. senin için şu an önemli görünen ya da görünmeyen her şey kısaca.
Bir de son olarak çocuk konusunda bir şeyler söyleyeyim... Ben sağlık meslek mezunuyum. Ve doğal olarak 2 yılım stajda geçti. Çocukları çok sevmeme ve anlaşmama rağmen staj sürecinde en çok zorlandığım zamanlar çocuk bölümünde çalıştığım zamanlardı. Psikoloji ile aynı şartlar altında değildik belki ama sürekli onların sorunlarının olması üzebilir, yorabilir... Bir de tabi ki onları konuşturmak var sizin için... Yetişkin biri eğer psikoloğa geliyorsa zaten konuşma amacındadır ama çocuğu siz açmak zorunda kalabilirsiniz. Her neyse bunları zaten uzmanlarla konuştuğunuzda söylerler muhtemelen. Karar vermede kolay gelsin şimdiden :)16 Yorumla- +1 yıl
Ya bana şöyle cevaplarla gelin canım feda... :)
Şimdi başlıyorum :)
Aslında her alana dair fikrim var, çünkü 4 senedir aklımdan psikolojinin her alt dalı geçti. Hepsinin iyi kötü yanını biliyorum, hepsinde staj imkanım olmasa da çoğunda gözlem imkanım oldu. Ama hangisine yatkın olduğumu anlayamıyorum, sorun orada. Yani yetişkin bireyle terapi yapamayacagimin farkındayım, en azından onu biliyorum. Gerisi hep muamma.
Çocuk konusunda aslında katılmıyorum pek. Adam geldiğinde sorununu sana değiştirerek, kendini iyi göstererek anlatıyor olabilir, çokça çarpıtabilir. Çocukta öyle bir şey olmuyor, evet açmak gerekebiliyor ama oyun oynarken köpek yerine kedi alması bile onun neler yaşadığı hakkında fikir verebiliyor :) - +1 yıl
O zaman şöyle sorayım, stajlar sırasında en çok ne zaman eğlendin? Ya da en çok ne zaman rahat oldun? Teorik olarak her şeyi biliyor olabilirsin ama önemli olan pratikte neler yapabildiğin...
Yetişkin biriyle terapi yapamam deme bence. Okuduğum bir kitapta şu geçiyordu "Eğer bir insan bir şeyi yapamayacağını söylüyorsa, onu yapmak istemediği içindir."
Yetişkinlerle çalışmak şu açıdan bana daha rahat gibi görünüyor, anlayabilirsin. Yalanları da... Bu konuda birçok teknik var zaten. Biliyorsundur. Yine senin gibi psikologlar yazıyor bu tekniklerin anlatıldığı kitapları da. Diğer şekilde çarpıtacak ve bu konuda uzmanlaşmış olan biri zaten niye psikoloğa gelme ihtiyacı duysun ki? Eğer düzelmesini istemiyorsa sorunun o zaman çarpıtır.
Dediğim gibi bu konuda uzman değilim, farklı durumlar mevcutsa benden iyi bilmen normal.
Bir de yatkınlık konusu var. O konu için de yine başlarda söylediğim şeyi tekrarlayacağım, en çok hangi alanda çalışırken kendini mutlu hissettin? - +1 yıl
Psikoloğa gelenlerin hepsi sorunlarını kabul ederek gelmiyor ki. Çoğunu oraya yönlendiren bir tanıdığı oluyor. Hani hapishanedeki mevzu var ya "ben suçlu değilim" derler. Psikoloğa gelen de "ben deli değilim" savunması ile geliyor :) durum böyle olunca da zorlaşıyor tabi.
Yapamam, neden yapamam çünkü yapamam yani. Açıklayamıyorum su an ne diyeceğimi bilemedim :)
Aslında su sorun beni epeyce düşündürdü. Ciddi ciddi düşündüm yani :) ve fark ettim ki hiçbiri. Bana hoş gelen şey hocaların anlattıkları. Akademisyenlik mi istiyorum ben acaba :/ - +1 yıl
Doğru... Onu düşünmedim açıkçası :) Ama bu birinin yönlendirmesiyle gelenler zaten 1-2 terapiden sonra bir işe yaradığı yok diyerek tedaviyi kesip gidenlerden olmaz mı? Yani en baştan zaten bir faydası olmayacak düşüncesindekiler... Ayrıca hala psikoloğa deli doktoru ve türlerini söyleyen kaldı mı gerçekten? :)
İyi bakalım, öyle olsun :)
Eğer anlatabilme yeteneğin varsa neden olmasın? Akademide devam etmek birçok yönden avantajlı. Ama lütfen, anlatabilme, aktarabilme yeteneğin yoksa yapma, yakma öğrencilerin başını :) - +1 yıl
Var diye düşünüyorum, eğitim aldığım kurumda hocadan kimse bir şey anlamayınca ben kalkıp anlatmıştım hatta 😅 teşekkür ederim yardımlar için :)
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 427 cevap paylaştı.
+1 yılGecenlerde watsapp diyalogu screenshot ı attigin bir soru vqrdı o tür bir İş aramaya devam et bence
şu 1-2 yıl o tür bir işte dene şansını
Belki de çok seversin yükselirsin
Belki de daha çok insan tanıyıp çalışma ortamının havasını nüfuz edeceğin için Hangi alna yoğunlaşacağına daha iyi karar verirsin14 Yorumla- +1 yıl
O tür işin nereye vardığını gördük ama 😅 hiç benlik değil o. Anaokulu olabilir belki ama o da üzerinde sürekli çalışmak istediğim bir alan değil, boş durmayayim para kazanayım mantığı ile gireceğim bir iş olur.
- +1 yıl
Bu arada dikkat ettim de adamakıllı tavsiye veren tek erkek ben olmuşum (övünmek gibi olmasın ama 😄😄 )
Amma anlayışsız insanlar var - +1 yıl
Sitede zaten eğitim sorusu sorulmaz. Adam akıllı cevap kesinlikle alınamıyor, kaldırdıksınlar bari boşuna yer kaplamasın. Teşekkür ederim sana da :)
- +1 yıl
Rica ederim :)
Sen yine pembe olduğun için görüş bildirenler olmuş
Ben de abim de bu kategoride soru sorduk cevap bile gelmedi
+1 yılBenimle ayni durumu birebir yasiyorsun. Bende sinid ogrwtmenligi bitirdim 4 yil boyinca yuksek lisans okuyacagim ve kesinlikle akademisyen olmak istiyorum diyordum. Lakin su an kendi alanimda yapiyorum ama inan artik o kadar yorulmusumki sanki devamini getiremeyecekmisim gibi hissediyorim. O kadar hirsli ve istedigini alan birisi olarak. Sadece durup baktim ve dusundum. Tamam doc dr unvani sahibi olabilirsin ama gercketen biyle bir hayat mi istiyorsun dedim kendime ve cevabi hayir oldu. Tamma surejli arastirma yaptigin icin bir sey katiyor sana ve katacakta, bilgin artacak cevren belirli duzey insalar olacak ama surejli kitaplara gomulu bir hayat geciremeycegime karar verdim. Ve inan kpss ye hazirlaniyorum ilk defa bir de. Hic kpss kitaplarinin yzune bile bakmamistim. Maddiyat olarak pek fark yok zaten arada topu topu 500 lira oluyor tek artisi bir unvan sahibi olmak sanirim. Yurtdisinda doktrira yapmak isteyecksin yine para maddiyat. Tek istedigim seyin fazla calismammak kendimi yipratmamak ve gezmek oldugunu anladim. Ozellikle atanan arkadaslarimi gorunce 1 ay sonra 3 ay tatiller ve maaslari yatiyor olacak. Erkek arkadasim bile o kadar istekliyken su an doktora yapiyor ama meslegimi yapicam olmuyor diyor. Ciddi bir istek gerektiyor. Iyice dusun kararini ver ve oyle ilerle derim ben. Cocuklari da seviyorsan en azindan ugrastigin kitle saf bir kitle. Tabi karar senin. Bu benim gelgitli surec icerisinde yasayip karar verdigim seyler. Herkes icin ayni olmaz. Hayatta basarilar :) Bayaa uzun yazmisim:)
13 Yorumla- +1 yıl
Sorun değil, okudum :) benim yüksek lisans yapmam gerekiyor, başka türlü herhangi bir yere göremiyorum. Ama hangi alan olduğu konusunda fazlaca kararsızlığım var. Umarım senin hakkında da hayırlısı olur. :)
- +1 yıl
Umarim :) hocalarin en dogru yolu gosterirler sana bence birdakilerin bir faydasi olacagini sanmiyorum. isin icerisinde olup yillarini veren onlar. Git odalarina bir guzel kafandaki butun sorulari sor canim. En iyisi bu :)
- +1 yıl
Kafamda olan alanların uzmanlarıyla konuştum aslında. Hepsinde klasik "hangisine ilgin varsa" cevabını alıyorum. Ama anlamıyorlar ışte, hangisine ilgim olduğunu bilmiyorum :/ okullarda meslek eğilimini ölçen testler yapılıyormuş, bu spesifik alanlara dair de sonuç çıkartır mı acaba bana da yapsınlar 😅
Klinik psikoloji çalışma alanı geniş ama mezunları da bir okadar çok. Daha çok rekabet var.
Bence aklında sinirbilim varsa oku, en azından motive edersin kendini ve eminim kendini geliştirirsen iş de bulabilirsin. Onun dışında şahsen benim ilgimi Adli psikoloji çok çekiyor onu biraz araştır 😁15 Yorumla- +1 yıl
Onu biraz araştır mı, bana hakaret bu... 😅 bölüme adli psikolog hayali ile geldim zaten ama ondan da bir iş çıkmayacağını anlayınca ne yazık ki bırakmak zorunda kaldım.
- +1 yıl
Hangi benceme yorum yaptığını hatırlamıyorum ama adli psikologların çoğu cezaevlerinde sadece form doldurmakla, adliyelerde ise 1 kerelik görüşmeler yapmakla yetiniyorlar. Ben sana yazayım da benim gibi hayal kırıklığına uğrama sonra :)
Ama hastane+akademisyenlik. Fazla dar değil mi? - +1 yıl
Yok sanırım :/
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Bu biraz da maymun iştahlılıktan kaynaklanıyor. Ben de öyleyim her şeye hevesim var gibi ama hiçbir şeyi deli gibi tutku ile istemiyorum. Bu yüzden de yerimde sayıyorum. Ah ah zor maymun iştahlı olmak 🙈
11 Yorumla- +1 yıl
Yok benimki tamamen istahsizlik 😅 hiçbirini istemiyorum tam anlamıyla, hiçbirini istemediğim için seçeneklerin hepsini düşünmek zorunda kalıyorum.
+1 yılYani bu zamana ne kadar ne istedigine karar verememis olman cok garip. Okulda pdr ol o zaman yuksek lisans yapamayacaksan. Cocuklarla en iyi o sekilde yakin olunmaz mi
13 Yorumla- +1 yıl
Psikolojik danışmanlık benim alanım değil, başka alanlara bulaşmak istemiyorum başka alandakilerin de bizim alana bulasmamasi için :) daha çok çocukla özel terapi yapılıyor buna yatkinim ama yatkın olduğumu düşünme nedenim hep bu alanda hocalarımın olması, benim de bu alanda birkaç deneyimimin olması olabilir. O yüzden emin değilim de buna. Yüksek lisans eninde sonunda yapmam gerekiyor anaokuluna talim olamam senelerce.
- +1 yıl
O zaman senin su an yapabilecegin en iyi sey yds kursuna kaydolup yuksek lisans isini halletmek sanirim. Fazla bir bilgim yok maalesef bu konularda keske yardimci olabilsem
- +1 yıl
Ama bir hedefim olmadan sınava hazırlanmak beni motive etmiyor ışte :/
Ise baslamadan yuksek lisansin pek anlami yok bence eger akademisyen olmayacaksan. Once bir calisma hayatini gormek lazim ogrenilenler teoride kalmasin diye.
12 Yorumla- +1 yıl
Bizim alanda öyle olmuyor, anaokulu dışında çalışacağım bir yer yok. Yüksek lisans yapmadan hiçbir yer almıyor ne yazık ki. Anaokulunu da biliyorum az çok.
ingilizcen ne seviyede? ys artık ingilizce ve bayagi zorlaştı.
15 Yorumla- +1 yıl
Sınava yönelik ingilizcem kötü. 51 aldım sınavdan.
- +1 yıl
Ys ne oluyor :/
Bir hedefim olmadan çalışamiyorum ben. O yüzden kurstan önce hedef lazım... tezli düşünüyorum. - +1 yıl
YL diyordum ben ona, ys mi deniyormus 😅
Şimdilik gerek yok aslında. Bir ara olabilir, teşekkür ederim :)
Öbür seneye bırak bu sene bekle hedefin tam net olana kadar
17 Yorumla- +1 yıl
4 senedir hedefim net değil ama. Bir an önce karar vermem lazım yoksa seneye seneye diyerek ev hanımı olup çıkacağım.
- +1 yıl
Yok psikoloji mezunuyum zaten ben. Yüksek lisans başvurusu için soruyorum ya, insan detayı okumaz mı :( 😒
- +1 yıl
Sözel-sayısal-rehberlik servisi daha lise çağı için ya. O yüzden söyledim, peki.
- +1 yıl
Rehberlik servisi lisede bulunan PDR'lere deniyor ya bacım. Diğer türlü rehberlik adı altında başka bir kurum kuruluş görmedim ben. İstanbuldayim, var diyorsan vardır yani.
+1 yılnasılsa sonunda ölecen. kendini bu kadar kasma istersen...
17 Yorumla- +1 yıl
Yatalim evden çıkmayalım o zaman? Ne mantıksız cevaplar.
- +1 yıl
senin sorduğun soru çokmu mantıklı sence?
- +1 yıl
Kariyerime, eğitimime yön vermeye çalışıyorum. Tabi ki mantıklı bu yüzden. Ben sizin cevabınıza mantıksız dediğim için çocukça davranıp "ama seninki de mantıksız" demenin anlamı yok.
- +1 yıl
benim cevabıma ne dediğin umurumda bile değil bu 1. 2. si böylesine önemli bir kararı ksde halk oylamasına sunarakmı almak istiyorsun diye sormazlarmı insana? yakın çevren hocaların ya da kendin yetmedinmide sanaldan fikir alma çabasındasın?
- +1 yıl
Burada hangi alana yoneleyim sorusu sormadım. Hangi alana ilgimin olduğunu nasıl anlayabilirim diye sordum. Hani "güya" hepiniz işinde gücünde insanlarsiniz ya, anlarsınız bu işlerden diye. Nereden bilebilirdim burada takilanlarin evinde göbek kasıyarak burada ceo'yum ben diye atıp tutan insanlar olduğunu. Haklısınız. Hata yaptım burada sorarak.
- +1 yıl
ben çalışmıyorum. kariyerimde yok. paranında zerre önemi yok bende. esprili bir şekilde cevap vermeye çalıştım. amacım kırmak değildi. kusura bakma kırdıysam. istersen beni yasaklayabilirsin. sonraki sorularınada saçma sapan cevaplar vermeyim diye. iyi ksler...
- +1 yıl
Size hitaben yazmadım onu. Kırılmadım ayrıca. Size de iyi akşamlar.
+1 yılBu konuda daha deneyimli olan insanlara yakın olduğun halde neden onlara değilde bize soruyorsun anlamış değilim😑 bence en doğrusu bu olur
11 Yorumla- +1 yıl
Onlara da sordum abicim yav siz de amma yargısız infazcisiniz :( adam gibi cevap alamadım ki hiçbirinden.
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılotur düşün hangisini seviyorsan, hangisinde kendini buluyorsan, iyi hissediyorsan, başarılı olacağına inanıyorsan SEN OSUN İŞTEEE
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSevdiğin ve eğlenerek yapabileceğin, parası, iş olanakları iyi olan, kolay, zorlamayacak , ömürlük ve insanlara faydası olan bir meslek..
12 Yorumla- +1 yıl
Işte bilmiyorum :) sorun o. Hangisini severek yapabileceğimi bilmiyorum.
Cevap sahibi+1 yılİlgini çeken mesleklerin listesini yap.
O mesleklerle ilgili işletmeleri ziyaret et..
ya da gogıldan araştır..
İncele..
Sıkıştıklarını ele, beğendiklerini bir kenera not al..
İçinden hangisi sana heyecan verir istek uyandırısa o bölümü seç..
Bunu yapman bir kaç gün, hafta belki bir ay sürer ama tüm öngün bu süreçte yapacağım incelemelere göre olumlu olumsuz etkilenir..
Zamanın var..
Harekete geç..
çözüm basit . git o meslek dallarındakilerle konuş.
16 Yorumla- +1 yıl
Evet hiç aklıma gelmemişti :)
Konuştum. Hepsi "hangi alana ilgin varsa" gibi saçma bir şey söylüyor. İlgimin hangi alana olduğunu bilsem zaten o alana yoğunlaşırım. Mantıklı, ise yarar bir cevap alamadım hiçbir hocamdan. - +1 yıl
Bence onlar konuşmayı bilmiyorlar, ben değil 😅 az buçuk bilgim var aslında aklımda olan bilimlere dair ama istersem biri çok çok ağır gelsin şartlar bakımından. Sevmek de gerekmez mi? Ben sanki hiçbirini sevmiyormusum gibi geliyor.
- +1 yıl
sevmek gerekmez. çalışmak sevilmez ama ben adımı duyuracağım türkiyede diyosan başka mesele tabi.. bilginden ziyade o mesleği yapanların görüşleri değerli diye düşünüyorum senin kararını çok etkiler. illa tanıdık olması gerekmez internetten bulup rahat rahat sorabilirsin aklındakileri.
- +1 yıl
Yok o konuda biraz zıt fikirliyiz sanırım... Bir işi yapabilmek için sevilmesi taraftarıyım, yoksa böyle ikilemde kalacağım bölüm yerine gider daha fazla kariyere sahip olacağım bölümü seçerdim.
İnternette buldum birini, ona mail atayım o zaman. Teşekkürler :)
O zaman bu yil gitme seneye bir daha sinava gir :) Çocuklaela uğraşma, Daha zor ☺☺🙈🙈
12 Yorumla- +1 yıl
Daha zor değil aslında. Bir yetişkin sana bir şeyi anlatırken çarpıtabilir, kendini iyi göstermeye çalışabilir ama çocukta öyle bir şey yok. Çocukları seviyorum iyi de anlaşırım ama sanki onlarla çalışacak kadar değil :/
Kariyerine KS gibi siteden mi yön vermeye çalışıyorsun.
19 Yorumla- +1 yıl
Ks gibi site dediğiniz dışardaki insanlardan oluşuyor. Burada zombiler yok uzaylılar yok. Kariyeri olan veya olacak olan kişiler var. Yani evet, yardım alıyorum.
- +1 yıl
Yaş 22, yazıyor orada. Siz de o 3-4 olgun insan kategorisine girip yardım edemez miydiniz, yoksa liseli triplerine girmek 27 yaşınız için daha mı uygun göründü?
- +1 yıl
Evet, burada beyin yaşımı ölçmek sizin gibi anında hakaret edenlere kalmıştı zaten :) boş verin, 10 benim beyin yaşım.
- +1 yıl
KS gibi siteden diyorsun da sen niye ütmye oldun o zaman?
İnsan gibi görüş bildirmeyecekseniz yapmayın hiç yorum filan - +1 yıl
Bazıları içmeden sarhoş bu hayatta
- +1 yıl
@kaptanpırays görüşlere maydanoz olmayı ve kızların gözüne girmeyi çok seviyorsun galiba sende böyle devam et hadi by.
+1 yılBence senin yolundan geçenlere danışmalısın :) Kararını öyle ver ki emekli olmayı bile düşünmeyesin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu kafayla hicbirsey olmaz senden issizin issazi issiz olursun
16 Yorumla- +1 yıl
Hangi kafa? Siz bunu olacağım deyip onu olan %1lik kesimdesiniz herhalde, yoksa çoğu üniversiteli aynı sıkıntıları yaşıyor.
Cevap sahibi+1 yılİsimde gucumde biriyim inanki gayette iyi bir meslegim var saka olsun diyr dedim sana. Ulkemizdeki unilerin genel sikintiisi o zaten devlette mi calisacaksin ozelde mi
- +1 yıl
Devlet istemiyorum.
Cevap sahibi+1 yılOzelinde durumlari ortada acikcasi
- +1 yıl
Devlette benim bölüm rezalet bir durumda.
Cevap sahibi+1 yılAma en azindan garanti.. Sana tavsiyem kafandaki tilkileri kov, hedefini belirle..
Secenekler ne ve ne mezunusun
110 Yorumla- +1 yıl
En son bana meslektasiz demiştin sanki :/ psikoloji çıkışlıyım.
- +1 yıl
Yok ne kusuru, ben kullanıcı adlarini aklımda tutamadığım için sen miydin değil miydin emin olamadım.
- +1 yıl
Kliniğe hiç meraklı değilim, hiçbir zaman merakım olmadı hatta. Sadece en popüler alan olduğu ve diğer alanların pek değer görmediğini bildiğim için klinik düşünüyordum. Endüstri hiç hoş değil ya, ona da bir ara insan kaynaklarında çalışmak istediğim icin merak salmistim ama pek yapamam onu da herhalde. Ben hiçbir alanı düşünemiyorum sorun o :/ sinirbilim düşündüm en son ama o da çok dar çalışma yerine sahip.
- +1 yıl
Akademisyen olmak için de bir tecrübe lazım, bence. Bana en yararı dokunan hocalarım alanda deneyimi olanlardı.
- +1 yıl
Devlet sıkıntı ortalamam düşük olduğu için. Özellere gidersem çoğu olur herhalde. Klinik dışı bir alana gidersem de devlet olabilir belki, Dokuz Eylül'de Sinirbilim vardı çok kişi gitmiyorsa.
+1 yılMerhaba. Aynı problemlerden geçiyorum, hala kafan karışıksa ya da yolunu bulduysan bile konuşabilir miyiz? Sevgiler.
00 YorumlaYa bende, kararsizliktan olucem
10 Yorumla
+1 yılyds şart değil ki
13 Yorumla- +1 yıl
Benim baktıklarımda şart.
- +1 yıl
hangi bölüm
- +1 yıl
Psikoloji.
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiçbir şey yapma. Ev kadını ol :D
10 YorumlaSen bilirsin içinden geçeni yap canım
10 Yorumla