Ben doktor olmak istiyorum diyorum fakat doktorluk yapmak istemiyorum. Ben şirketler yönetmek saygın biri olmak istiyorum. Ama yanında cerrah kimliğimde olsun istiyorum heves mi veya ne bileyim altın bilezik olarak mı görüyorum bilmiyorum ben ne yapmak istiyorum bilmiyorum. Ama ben saygın mesleği ile sevilen biri olmak istiyorum.
Holding sahibi olmak istiyorum bunu yapabilirim ama mühendislik falan okumam daha doğru bunun için. Ama mühendislik okursamda hangisi olur bilmiyorum hic bir mühendislik alanı beni temsil etmiyor. Tıpta beni zihnim bilgi tecrübem ile çok ilgimi çekiyor yani kimlik olarak kendimi bi tıp doktoru bilim adamı olmakta istiyorum
Holding sahibi olmak istiyorum bunu yapabilirim ama mühendislik falan okumam daha doğru bunun için. Ama mühendislik okursamda hangisi olur bilmiyorum hic bir mühendislik alanı beni temsil etmiyor. Tıpta beni zihnim bilgi tecrübem ile çok ilgimi çekiyor yani kimlik olarak kendimi bi tıp doktoru bilim adamı olmakta istiyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Öncelikle yaşın kaç bilmiyorum ama mesleklerin dışarıdan görünen imajlarını bir kenarıya bırakıp gerçekte ne iş yaptıklarını öğrenip buna göre gerçekçi yaklaşımlarla meslek seçmen gerek. Mesela holding sahibi olmak istiyorum bunun için mühendis olmam gerek demişsin hayır bu tek kriter değil buradaki asıl en büyük kriter sermayen var mı yani sen bugün mezun olup işe girdiğinde en kral yerden de mezun olsan alacağın meblağa ile 100 sene çalışsan yine büyük bir holding kuramazsın yani haram yemezsen aileden bir sermayen yoksa ciddi zor bir ihtimal ha imkansız değil ama çok çok zor ve neredeyse her hamlen doğru olacak ki o hedefe bir şekilde ulaşabilesin.
Tıp alanı kesinlikle sadece saygınlık vs için yapılabilir bir alan değildir ve kendi içerisinde zorlukları vardır. Eğer insanlarla iletişimin iyi değilse, sabırlı değilsen ve ben hastalarla uğraşamam dersen meslek istediği kadar saygın olsun, istediği kadar gelir getirsin bu hiçbir şey ifade etmez çünkü mesleğini severek yapmıyorsan mutlu olamazsın.
Bu yüzden seçeceğin alana karar vermeden önce o meslek gerçekte ne yapar ve gerçekte iş imkanları nedir, kaç para kazanıyorlar ortalama bunları iyi öğren ve bunu yaparken de gidip uç örneklere bakma, normal kişilere bak. O başarı hikayesi anlatanların çok azının hikayesi gerçek, çoğu ciddi bir maddi birikimle işe başlayan kişiler tabi çevre faktörlerini söylemiyorum bile.
Doktorluğu yaparım hiç bişi olamazsam canım hep çok sıkıldığından acilde karın tokluğuna bile nöbet tutarım o konuda sevgi sıkıntısı yok. Ama doktor olmak istesem bu sefer hangi tıptan mezun olduğum çok önemli olur mu o kafamı karıştırıyor başarılı bi kariyer geçmişim olsun istiyorum. Dediğin gibi şirket için mühendislik okumaya gerek yok evet öyle ama bi eğitim geçmişim de olsun yanı bi alanda yetkin başarılı eğitimli biri olmak istiyorum öyle lise mezunundan bilmem ne devine diye olsun istemiyorum
Bence sen doktorluk mesleğini gözünde fazla rahat meslek gibi görüyorsun sanki ama pek öyle değil.
Şirket kurmak için de ben tek şart mühendislik değil dedim yani piyasada varolmak için gerekli bir diploma ama sermayen yoksa zaten şirket kuramazsın ki sermaye dediğimde öyle az buz bir para değil tabi. Bence sen bu meslekleri daha iyi ve derinlemesine araştır.
Doktorluğun fakülte kısmı Zor iş kısmı Zor değil. Kuzenim doktor döner sermayenin az olması dışında hiç bir şikayeti yok memnun. Zor lanse ediliyor sanırım ama değil yani öyle hastalarla uğraşmamak bahane gibi geliyor bana. Koskoca doktor olmuşsun eğitim boyunca bir çok kişiyle muhatap olmuşsun iş hayatına gelince yapılamıyor denilmesi saçma
bu işlerden pek anladığım söylenemez ama doktor olarak başlayıp, en azından birkaç yıl sermaye biriktirip bir tıp şirketi kurabilirsin belki. hedeflerin çok güzel ama hemen hareket etme, ilgin yoksa mühendislik seçme. dediğin gibi biri olmak için mühendis olmana gerek yok. sevdiğin, ilgini çeken bi alanda çalışmak daha güzeldir. şirketler yöneten, zengin iş insanlarının hayatlarını araştır, çoğu küçük adımlarla başlamış.
Peki bunda hangi tıp fakültesinden mezun olunduğu önemli midir 30 bine kadar alıyor ya tıp misal 30 binlik sırlama olan fakülteden mezun olanda saygın bi tıp doktoru olabilir mi
neden olmasın? kimse okuduğu okulla tanınmaz, işini iyi yapman ve kendini geliştirmen seni önde tutar. ayrıca tıp için fakülte öyle aşırı önemli değil bildiğim kadarıyla, çünkü diğer bölümler gibi apartman üniversitelerinde verilmiyor tıp eğitimi
Sanayiye gir