Daha önce Ford Otosan'a iş görüşmesine giden var mı? Görüşme zorlu mu geçiyor? Mühendis olarak başvuru yapmıştım bu sabah aradılar yarın sabah için görüşmeye çağırdılar. Kişilik testi yapacaklarmış. Sonrasında oraya gidince 50 soruluk bir test daha, sonra 20 sayfalık bir kitap okutup gruplar halinde tartışma ve sunum yapacakmışız. Çok zorlayıcı değil mi ya gidenler varsa nasıl olduğuna dair fikir verebilir mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Piyango vurmuş... Köklü kurumsal bir firma.. Maddi ve manevi doyumu yüksek.. hayırlı olsun... Doğal ve tabii ol... Düzgün konuş... Çok mülakat yaptım...
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
avrupaya git bosver burayi. bunlar az paraya en iyisini calistirmak istiyorlar. avrupada sadece biraz isin hakkinda egitim veriyorlar sonra ise basliyorsurn ogrendiklerinle. bilmiyorsan zamanla ogreniyorsun.
16 Yorumla
Soran+1 yılYurtdışına gidip orada çalışma gibi bir düşüncem yok ama. Erkek arkadaşımla birlikte başvuru yaptık otosan'a o yüzden burayı istiyorum ama internetten baktığım kadarıyla saçma derecede zorluyorlarmış.
Soran+1 yılYeditepe'den mezunum ben öncelik devlet üniversiteleridir kesin tabi. Neyse hayırlısı olsun diyelim.
- +1 yıl
- +1 yıl
Birader benim elimdeki avrupa diplomasi. Hemde avrupadaki endüstri krali olan ülkenin üniversitesinin diplomasi. Ama inan mezunlarin % 70 i taseron firmalarin kapisinda calisiyor.
O senin dedigin öncedendi avrupada. Simdi hersey bos. Is bulmak cok zor.
3 arkadaşım orada çalışıyor. Bahsettikleri üzere kolay değildir iş görüşmeleri. İnternetten firma hakkında araştırma yapıp öyle git görüşmeye.
011 Yorumla
Soran+1 yılGittim bile bugün. Sabah 8'den öğlen 2'ye kadar sürdü. Zeka testi falan bir sürü şey yaptırdılar. Olumsuz olursa yarın haber vereceğiz dediler bakalım bekliyorum
Soran+1 yılBeğendiler sunumda anlattıklarımı falan ama bilemiyorum tabi. Bizden sonra 5 kişi daha geldi onların nasıl geçecek bakalım belki daha iyi bulacaklar onları.
Soran+1 yılArge olacak sanırım yani ben onu istiyorum. O pozisyon için başvuru yapmıştım kaç kişi alacaklar bilmiyorum söylemediler.
Soran+1 yılYeditepe- makine mühendisliği mezunuyum ama yeni mezunum iş tecrübem yok staj dışında. Yabancı dilim iyi
Soran+1 yılTabii ki :)
Hayırlısı olsun inşallah
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah teşekkür ederim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5Cevap
abarti biraz yerinde olsam hic ugrasmam gorusmeye git sorularini sor istedigin gibi degilse cikarsin hemen hayatimdan 3 saat calicak bir gorusmeye gitmem
11 Yorumla
Soran+1 yılİnternette gidenler yorum yazmışlar 5 saat falan sürdü demişler ama hangi pozisyon için gittiler bilmiyorum tabi. 1 saat sunum hazırlatıp 10 dakika onu sunuyormuşsun falan uzun iş ama bakalım. Giderim muhtemelen
Benim arkadaşım çalışıyor orda. Beni de çağırdılar gitmedim. Maaşları düşük dediğin gibi saçma derecede zorluyolar. Değse yine sorun değil de bir de 2 3 ayda bir çıkarıyorlar
123 Yorumla
Soran+1 yılİnternetten baktım aşırı zorlayıcı geldi bana. Yok sunum hazırlıyorsun bilmem ne saçma yani.
- +1 yıl
Aynen 1 gün sürüyor. Ve bir sürü insan çağırıyorlar görüşmeye senin gibi en az 10 15 kişi bir pozisyona. Gidip içlerinden en salağını alıyorlar sonra. Bir de testler falan da çok kolay. Hepsini fullleyip çıkıyorsun. Ne oldu diyorsun bu nasıl sınav. Direk torpili olan giriyo gerisi laf yani anlayacağın. Boş beşleş bir yer. Tavsiye etmem
Soran+1 yılYaa gerçekten mi toplu görüşme olacakmış dediğin gibi. Elbette torpil döner diye düşünüyorum. Erkek arkadaşımla birlikte başvuru yapmıştık onu aramadılar daha. Sunum olayı biraz canımı sıktı nasıl olacak falan diye ama bakalım. Arkadaşın hangi departmanda?
- +1 yıl
Arge de diye biliyorum makine müh. İyi aslında bu arkadaşım. Bana dedi çalışacaksan ben halledecem dedi. Aslında konumu var aldırır. Biliyorum da ben istemedim. Orası kamu iktisadi teşebbüsleri vardı eski Kit'ler onlar gibi aynı. Pek öyle özel şirket mantığı yok. Kimin eli kimin cebinde belli değil.
Soran+1 yılBen de makine mühendisiyim arge istiyorum. Aslında buraya istekli başvurmuştum ama dediğin gibiyse bilemedim şimdi.
Soran+1 yılYeditepe mezunuyum. Yeni mezun oldum iş deneyimim sadece staj yaptım 2 kere onlar var.
Soran+1 yılIelts 7,5
Soran+1 yıl9 sanırım en yüksek puan.
Soran+1 yılYurtdışı istemiyorum dil için gittim ben çok zorlandım geçmedi bana o 7 ay
Soran+1 yılAmerika
Soran+1 yılArçelik'e başvuru yaptım ama aramadılar daha. Bakalım bekliyorum hemen atlamam zaten ilk arayan yere. Daha başka yerlere de başvuru yaptım çünkü içlerinde Otosan'dan daha çok istediklerim var.
- +1 yıl
ECA ya gittim çok. Bana yakın. Gayet düzenli bir yer. Kurumsal ve girenler çok uzun çalışıyor. Yerliler içinde bence mekanikçiler için tercih edilebilir. Ben elk. müh. yim bana uymuyor. Bir de yabancılar çok iyi oluyor. Böyle yurtdışına parça üreten yabancı firmalar var. Onlar yerlilerden her türlü daha iyi oluyor. Müh. lere her türlü imkan sunuyorlar. Maaşları iyi oluyor vs.
+1 yılHendekten atlatıp duvara da duz tırmandıracaklar mı acaba
21 Yorumla
Soran+1 yılMuhtemelen yaptıracaklar. İnternetten baktığım kadarıyla 1 saatlik süre veriyorlar sunum hazırlıyorsun 10 dakika sunum yapıyorsun, 5 dakika gelen soruları cevaplıyorsun falan. Sanırsın şirkete ceo alıyorlar
+1 yılbir yakinim girdi. 4 tane mülakattan gecmis. aldilar ama oglan itü mezunu.
Senin sonuc ne olur bilemme.
sonucu bildirirsen sevinirim. Bende düsünyorum o firmayi.04 Yorumla
Soran+1 yılBen de Yeditepe mezunuyum özel okul olmasını pek önemsemediler ama başarı bursum var diye. Haber verdiklerinde yazarım tabi.
- +1 yıl
Ben avrupada okudum. Ve diplomam dünyanin heryerinde gecerli. Buna ragmen is bulmak cok zor buralarda.
ama yorumlara baktimda millet bol keseden salliyor sanki yurtdisinda tüm isyerleri bos kalmis gibi. Türkiyeyi begenmiyorlar halbuki burdan mezun olanlarin cogu türkiyeye gidiyor.
Sen özel okul mezunu olmana ragmen cagirdilarsa sanslisin.
cünkü biliyorsun türkiyede özel okul 2-3 tane disinda okuldan saymiolar.
Basarilar umarim istedigin sonuc gelir.
Soran+1 yılBilmiyorum valla çağırdılar beni belki diploma notumu göz önünde bulundurmuşlardır. Bölüm ikincisi olarak mezun oldum
- +1 yıl
Ben onu bilemem. Yanlis ve önyargili yorum yapmak istemiyorum. Sonucta herkes emek harcadi ve mezun oldu.
Nasibinde varsa olur. Ne diyim. :)
Benim arkadaşım gitti ford’a mühendis olarak ve hiç bir mülakata girmedi uludağ mezunu bide ingilizcesi orta seviye ama torpili sağlam o yüzden torpillilerden sonra sizlere sıra gelir herhalde
Ben odtü mezunuyum beni almadılar referansım yok diye...00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet var
01 Yorumla
Soran+1 yılSen mi gittin? Nasıl geçti zorluyorlar gibi geldi bana
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem