Edebiyat öğretmeni olmak istiyorum ama herkes atama yok diyor sizce napmalıyım? Lisenin başlarımdan beri bu hayalim var sözelciyim sayısal hiç yok ama olursamda iş bulamıcamı söylüyolar atama yok cok yüksek almalısın diyolar zaten sözelde çok fazla bölüm yok olanlarda hep böyle. Sizce baştan beri hayalim olan bölüme mi gidiyim kimseyi dinlemeyip, yoksa hayallerimin peşinden gitmeyip başka bir bölüm mü araştırıyım sözelden?
Cevabın nedir?
Hem soruya hemde bu yazdıllarımı okuyan genç arkadaşlarıma küçükte olsa katkım olsun.
Arkadaşlar hayalleriniz genç yaşlarınızda mantığınızın önüne geçer. Mantıklı bir şekilde düşünemezsiniz;ama yıllar zamanlar saatler öyle hızlı geçerki hayalleriniz yerine mantığa devreder. Eğer zengin bir aileniz yok ve hayatınızda okumaktan başka çağre yoksa bu yazıma dikkat et oğul. 2016 yıllından itibaren Üniversitelerin bazi bölümleri genç arkadaşlarımızı işsiz kalacağını bile bile işletmeye devam ettiler. Türk Dili ve Edebiyatı kelime olarak çok güzel bir kelimedir. Hayallin vardır Bir şekilde kazanıp girersin. Bu ülkede en kolay kazanılan bölümler öğretmenlik bölümleridir zaten. Okumaya başlarsın o sana şiir, roman güzel sözler söylüceğini zannetiğin Hocaların Aruz ölçüsüyle girerler konuya. Beklersin ne zaman şiir gelicek diye bekle bekle derken diplomayi almış olursun. Sonra atama olayına girersin açarsın kpss kıtabını aaa dersin ben bu eseri, adamı hiç görmedim bu nerden çıktı dersin. sınava girersin 85 alamıcağın için atanamassın. Hani o hayallerin olduğu bölüm varya yavaş yavaş böğrüne böğrüne vurmaya başlar. Senın zamanında ağız eydiğin ayselin gittiği bölümden aysel 67 ile atanmış olduğunu görürsün. İnat edersin bende bu sene atanacam dersin. Çalışmaya başlarsın. Aysel memur olmuş parayı cebe indiriyor. araba almış geziyor. sense elinde kpss masalın özelliklerini ezberliyorsun hanı şu mışlı zaman yok iyiler iyi kötüler kötü diye öğretilen masalın ne kadar çok maddesi varmış dersin. Gün gelir tekrar sınava girersin bu sefer tam 85 değilde 83 alırsın. Gene atanamamış evde oturuyor bulursun kendine. Öğretmen olduğun içinde kimse sana işte vermez. Çünkü sen öğretmensin öğretmen kalıcaksın ya da coban olucaksın. Velhasıl. Anlıyana ibret anlamayanada davul olur bu yazı.460 Yorumla
+1 yıledebiyata senin gibi dusuncelerle baslayip sonra bırakan biri olarak gtme ne olursan ol gtme okuma
65 Yorumla
Soran+1 yılNe olarak pişmansınız siz? Çok istiyorum ama tek sıkıntı atama zor olduğu için korkuyorum
- +1 yıl
edebiyatı seviyordum ama bir bölum dusun en cok mezunu olan bolum en cok isyan eden bolum ogretmenlik hayal gibi ha bolum desen osmanlica kipçakca uygurca felan kafayi yediriyo ben tavsiye etmem
Soran+1 yılTeşekkür ederim düsündüklerini paylaştığın için
- +1 yıl
rica ederim gorusumu dikkate alin ama
Soran+1 yılTabiki
+1 yılMerhabaaa👋👋
Ben Edebiyat öğretmeniyim. Cidden bu bölümü okumak istiyorsan hedefin buysa eğer gel okuması zordur ataması da ama illa o bölümü okuyunca işsiz kalacaksın diye bir şey yok benim arkadaşım topkapı s. Osmanlıca çeviriler yapıyor maaşııı 6.000
Zaten Üniversite bittikten sonra türkolog ünvanı alınıyor edebiyat okuyunca tek o bölüm yok.
Çok sıkı çalışırsan rahat atanırsın ben kpssde matematikten 20 net çıkardım ve matematiğin m sini bile bilmiyordum baya çalıştım. Bende senin gibi matematiğim kötü diye Edebiyat okumuştum ama kurtuluşu yok...
Sen istediğin bölümü oku da ileride olmasa bile nasibim değilmiş dersin. Her şey dilediğince olsun 😂😂😂😊😊😊😊71 Yorumla- +1 yıl
merhaba , matematik için kaynak verebilir misiniz yaa benim de mezun olmama 2 sene kaldi ve garanti olmasi icin şimdiden kpss çalışmaya başlamak istiyorum , rus dili ve edebiyatı bölümündeyim planlarım var sadece 20 matematik çıkarsam 10-0 önde başlarım , kaynak atarsanız sevinirim , iyi gunler.
+1 yılBana kalırsa hangi bölümden başarılıysan o bölümü seç , eğer illaki sözelim iyi diyorsan sözeli seç , bizim coğrafya öğretmeni sözeli okudu fakat şu an coğrafya öğretmenliği yapıyor yani illa işsiz kalıcaksın diye bir kaide olamaz bence yani matematiğin iyi değilse bence ya dil bölümü ya da sözeli tercih et :) çok rahat bölümler bunlar çünkü
22 Yorumla
Soran+1 yılBencede canım en azından matematik yok bu sözel bölümlerde ☺ cok teşekkür ederim güzel düsüncenden dolayı ☺
- +1 yıl
Rica ederim ,:)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
7Cevap
Ben Gazi Üniversitesi Türk Dili ve edebiyatı öğretmenliğindeyim şu an hayalimin mesleğiydi öğretmen olmak... İlkokulda sınıf öğretmenliği, ortaokulda Türkçe öğretmenliği ve lisede de edebiyat öğretmenliği istedim hep. Evet ataması zor olabilir fakat her işin kendine göre zorluğu vardır. Bu olmaz manasına gelmez. Bizim ülkemizin de sıkıntısı bu. İnsanlar kolaya kaçıyor, mücadele etmiyorlar. Ve ayrıca maneviyattan çok maddiyata önem veriliyor. Evet herkes ister, refah bir şekilde yaşamayı. Fakat maddiyat her şey değildir. Sen sevdiğin mesleği yap. Güven bana. Bu ğlkeyi kalkındırıp, bu durumdan kurtarmamız lazım. Bize işini, mesleğini seven bireyler lazım ki gelecek nesile, çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakalım. Hayatında başarılar diliyorum. Sakın hayallerinden vazgeçme. İnsanların ağzı torba değil ki büzesin? Ağzı olan konuşuyor. Sen kendine güven ve sonuna kadar mücadele et. :))
110 Yorumla
+1 yıl"Ataması yok' demek saçmalık bence. Bizim çok genç bir edebiyat öğretmenimiz var ilk senesinde 85 le falan atanmış. Herkesi de bu bölüme teşvik ediyor. Böyle ayrıntı meseleler için hayallerinden vazgeçme. Ataması var, çalışırsan olur. Atanıp Sevmediğin bir mesleği yapmak sana ömür boyu işkence olur
120 Yorumla
+1 yılCanim senin ALLAh inancin vardir heralde? KIMIN ATANIP kimin atanamayacagini ALLAH bilir sen calis elinden geleni yap. KPSS icinde calisip elinden geleni yaparsin duani edersin nasip diye birsey var. Belki cok atanan meslek secersinde atanamazssin kader kismet. Tabiki sebeplere yapis boyle bir riski oldugunu düşün ama imkansiz degil sonuçta!
121 Yorumla- +1 yıl
allah inancı olması mı gerekiyor öyle bir yazmışsın ki? ayrıca o kullanıcı adın ne kime neyi ispat ediyorsun ya da iyi ki müslümanım yazınca kendini daha çok müslüman mı hissediyorsun
işiniz gücünüz reklam yazık size
+1 yılÖğretmenlik, öğretmenlik affından sonra mesleğe yeni başlayanlar için bitti. Çünkü doğuda 10 15 yıl atanamayıp orada kalanları biliyorum. Hala seslerini duyurmaya çalışıyorlar kimse onların sesini duymuyo. Ancak temel liselerde falan çalışabilirsiniz, devletteyse Doğuda 15 yıl kalırım diyorsanız yazın.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlla ki atama odaklı düşünmüyorsan sevdiğin mesleğin peşinden git derim. Bu ülkenin işini severek yapan öğretmenlere ve mesleğine aşık bireylere ihtiyacı var. Atamalar sıkıntılı o da bir gerçek ama özel okulda çalışırsın olmazsa. Sevmediğin bir meslekte değil sevdiğin yüreğini heyecan tınılarıyla dolduran bir mesleğe atılman yararına olacaktır.
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 876 cevap paylaştı. bak ablam tarih okudu formasyon aldı kpssye çalıştı girdi atama bekliyor 80 85 alıyorlar atanamıyorlar açmıyorlar kadro yazık günah ya bunca insana her atamaada 2 3 biner atama veriyorlar din kültürü öğretmenliğine emeeklere yazık bee. Bunun için iyi düşün derim
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılLys ye çalıştığın gibi kpss ye de çalışırsan atanırsın herkes ne diyo aldırma
21 Yorumla
Soran+1 yılInsallah ya tek korkum o
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 812 cevap paylaştı.
+1 yılEdebiyat guzel bolum ama atamasi formasyonu sıkıntı vallahi. Ben bu bolumu bitirdiğimde kesin is bulmaliyim calismaliyim diyorsan hic başlama. Ama yok ben edebiyat aşkıyla yanip tutusuyorum diyorsan ne olursa olsun okurum diyorsan gel buyur.
56 Yorumla
Soran+1 yılCok istiyorum acayip bir ilgim var edebiyata karşı ☺ sizdemi edebiyat okuyorsunuz :)
- +1 yıl
Evet Edebiyat okuyorum. Madem cok istiyorsun o zaman gel 😃
Soran+1 yılAyy şu an çok fena gaza geldim ve heyecanladımm inşallah geliceem 😄
- +1 yıl
Gel gel ne olursan ol yine gel😃
Soran+1 yılAynen 😄
- +1 yıl
😃😃
atanamayan örtmenlerde var... sen iyi örtmen ol.. heryerde çalışırsın.. seviyosan.. yolundan dönme..
18 Yorumla
Soran+1 yılCok tesekkür ederim ya insallah olabilirim :)
Soran+1 yılElimden geleni yapıyorum cok şeyden fedakarlık ederek hemde. Insallah alırım sonucunu
Soran+1 yılCok sağol valla ya içimi rahatlattın ☺☺
Soran+1 yıl:) :)
Hayalin buysa peşinden git çünkü istemediğin bir bölüm sırf ataması iyi diye çekilmiyor dört sene. atamalar nasip işi şu an yok ama dört sene sonra sen okulu bitirince belki bir anda atanıcaksın
10 Yorumlaedabiyat gerçekten çok zor bir bölüm ablamdan biliyorum, arapça osmanlıca almanca vs vs , ve ataması çok zor eğer arada bir tanıdığın yoksa atanman çok zor anca tanıdık sayesınde gırebılırsen gırersın
10 Yorumla
+1 yılBencede olma. Atamasi zor. Yakinim edebiyat ogretmeni her branstan 100 kisi aliyorlarsa bundan 8 10 kisi aliyorlar mesela
120 Yorumla
Soran+1 yılTek sıkıntı atama ama cok istiyorum hayalim bu benim ama bakalım artık
- +1 yıl
Hakkinda hayirlisi. Tabiki hayallarinin pesinden koş yapmaya gerceklestirmeye calis
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Rice ederim elimden gelen birsey bir sikintin derdin falan olursa dinlerim elimden geleni yaparim her zaman bir arkadas olarak
Soran+1 yılCok sağolun çok iyisiniz :)
- +1 yıl
Sizden iyi olmasamsa idare ediyorum ister burdan yazabilirsiniz isterseniz mesaj atabilirsiniz :)
Soran+1 yılTamam ☺
- +1 yıl
Isterseniz simdi bir mesaj atin :) biraz sohbet muhabbet ederiz zamaniniz varsa :)
Soran+1 yılDerse gitmem lazım ☺
- +1 yıl
Eger yanlis bir sey dediysem ozur dilerim
Soran+1 yılYok hayır derse gitmem lazım sadece malum sınavlar var ☺
- +1 yıl
Ne dersi bu saatte :)
Soran+1 yılYani ders çalısmam lazım anlamında lysler beni bekler ☺
- +1 yıl
Heee anladm musait oldukca konusalim o azamn sıkinti olmaz ise
Soran+1 yılTabiki olabilir
- +1 yıl
Hatta derslerinde yardimci olabilecegim varsa yardim ederim :)
Soran+1 yılCok tesekkür ederim cok sagolun ben kaciyim artik iyi geceler :)
- +1 yıl
Rica ederim :) kacma ALLAHIN izniyle git. Girdiginde mesaj atarsan sevinirim :)
- +1 yıl
akademisyen olarak kaç kişi alınır peki onu biliyor musun
- +1 yıl
Bir kac kisi alirlar galiba
okuma o bölümü sözelde meslek yok sağlık oku ya da sosyal hizmetler 4 yıllık daha iyi
11 Yorumla
+1 yılvalla ilk senesinde atanan yok desem yeterli sanırım
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet onun farkındayım ne yazıkki
- +1 yıl
o yüzden bu mesleğin içinde biri olarak yazma
Soran+1 yılTeşekkür ederim düsünceniz için
+1 yılKimseye bakma sen, çalışırsan her şeyi başarabilirsin.
60 Yorumla
+1 yılYa uydurmasinlar hele ki edebiyat ogretmenligiyse rahat atanirsin bunu diyenler atanabilmis mi? Boşuna mi edebiyat öğrt dolu okullarda amaclari sozeli kötülemek !
20 YorumlaHangi meslekle mutlu olucaksan o.
11 Yorumla
SoranTeşekkür ederim
+1 yılhaklilar.
ilahiyat oku atanmak istyiorsan.10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yıledebiyatin atanması sıkıntılı..
02 Yorumla
Soran+1 yılMalesef biraz öyle
- +1 yıl
acikögretimdende edebiyat okunabildigi icin mezun sayisi çok fazla oluyor her yil...
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlmaya bak.
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Edebiyat öğretmeni olmak istiyorum ama herkes atama yok diyor sizce napmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat