Yatay geçiş yapan var mı? Varsa bilgilendirebilir mi? Evet arkadaşlar geçen sene tanınmış böyle bir şans sanırım ve bu sene de yapılabiliyormuş. Merak ettiğim bir şey var iki bölüm alakasız mesela örnek veriyorum elektrik mühendisliğinden mimarlığa geçiş var mı? Bilenler yardımcı olursa sevinirim.
Cevabın nedir?
Olur ama puanlarının tutması lazım örnek veriyorum senin ygs puanın 300 ve bu puan ile yerleştin. Senin geçmek istediğin bölümün taban puanı 285 tavan puanı 315 arasında olmalı. Yani yerleşim puanından 15 puan alt ve 15 puan üstü olmak zorunda.
Onun harici ders içeriğinin uyuşması gerekir transkript yani %100 lük bir uyuşma olmasada yanlış hatırlamıyorsam bu konuda emin değilim buna bir bak %50 si uyması gerekiyordu sanırım.
Devamsızlıktan kalmaman gerekiyor ve alttan dersin olmaması gerekiyor. Yani bunlar olursa geçişi unut. Zaten her bölüme 2-3 kişi alıyorlar yatay geçişle. 2. öğretimsen %10 luk dilimde olman gerekiyor ve bu belgeyi istiyorlar ve ortalamanın en aşağı 2.0 olması gerekiyor.
Farklı bölüm içinde şartlar aynı. Ama zorlanırsın okulun uzayabilir. Çünkü temel dersler harici görmediğin dersler olacaktır. Bunları alttan almak durumunda kalacaksın. Gördüğün derslerden okulun insiyatifine göre muaf tutulabilirsin veya tutulmazsın ama alttan illa dersin olacaktır. Kendi bölümüne geçersen çok büyük bir problem olacağını sanmam.07 Yorumla- +1 yıl
Hocam ben Karabük te spor Yöneticiliği okuyorum buraya 240 puanla yerleştim ama merkezi yerleştirme ile Malatya inönü üniversitesine gecmek istiyorum ama Malatya yerleştigim sene 243 puanla kapattı buraya gidebilirmiyim 2. soru ise gidemesem gano ile yatay geçiş için 3.10 ortalama yükseltme yaparsam şansım ne kadardir hocam lütfen cevaplarsaniz çok sevinirim
Hocam ben Karabük te spor Yöneticiliği okuyorum buraya 240 puanla yerleştim ama merkezi yerleştirme ile Malatya inönü üniversitesine gecmek istiyorum ama Malatya yerleştigim sene 243 puanla kapattı buraya gidebilirmiyim 2. soru ise gidemesem gano ile yatay geçiş için 3.10 ortalama yaparsam şansım ne kadardir hocam lütfen cevaplarsaniz çok sevinirim
00 Yorumla
+1 yılEğer kendi bölümüne eş değer bir bölüme geçmek istiyorsan ornegin 1. Yil sonunda geçmek istedin başka bir mühendisliğe 1 yil boyunca okuldan aldigin vize ve final notun yani gano önemli + ygs-lys puanin bazi üniversiteler sadece gano ile aliyor bazilari sadece ygs-lys puani bazilari ikisini birlikte aliyor.
Eğer tamamen farklı bolum istiyorsan mimarlık mf-3 tu sanirim sadece mf-3 puani ile gecis yapabilirsin oda gectigin üni. de mimarlik bolumu puanina en az eşit veya yüksekse başvuru yapabilirsin.
Bazi Özel üniversitelerde eşit veya yuksek kavrami yok parani verirsen kayit olursun ama bir kontenjan var bütün söylediklerinde
Yatay geçiş yapinca alttan çok dersin olabilir birde 3. 4. Sinifta yatay gecis yapamazsin eğer alttan çok dersin olursa donemin uzayabilir.
Ben 1 ay önce geçiş yaptim bilgiliyim12 Yorumla
Buna merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş deniyor. bu isim altında araştırırsan bulursun. İstediğin bölüme geçiş hakkın var mesela ygs4 le yerleştiysen ve tm3 puanın mevcutsa tm3 ten bir yere gidebilirsin okul başarısı falan aranmıyor tek şart senin puanının geçmek istediğin bölümün senin yerleştiğin seneki puanından yüksek ya da o puana denk olması. Face de bir sayfa var merkezi yerleştirme ile yatay geçiş diye oraya bakarsan herşey yazıyo
02 Yorumla
+1 yılBen yaptım.
Alakasız olan bölüme eğer puanınız tutuyorsa tabiki geçebilirsiniz. Ve geçiş yaptığınız bölümdeki ve önceki bölümümüzdeki ortak dersleri eğer kredi/akts'ler uyuyorsa da muaf olursunuz.110 Yorumla- +1 yıl
Yatay geçişle ilgili bişey sorabilir miyim
- +1 yıl
@CittaBonita elbette ☺
- +1 yıl
Mesaj atarsanız ordan daha rahat anlatırım :)
- +1 yıl
ben fen bilgisi öğretmenliğinden hemşireliğe yatay geçiş yaabilir miyim?
- +1 yıl
@Hayatacımasız299 evet
- +1 yıl
geçiş yaparsam hemşirelik 2 sınıftan mı başlarım 1. sınıf mı
- +1 yıl
@Hayatacımasız299 ortak derslerinize ve not ortalamanıza bağlı bu durum
- +1 yıl
@MerveKOYUN size bir kaç sorum var da müsait olduğunuz da yanıtlarsanız memnun kalırım şimdilik öncelik araştırmalarıma göre benim yapacağım sistem sanırım merkezi geçiş sistemi gibi bir şey oda yatay geçişle bağlantılı alt dalı gibi bir şey sanırım. Sorularıma gelirsek birincisi ben sınıfta kaldım devamsızlıktan yine de yapabiliyor muyum? İkincisi okulun taban 245 tavan 285 puan istiyor 310 puanım var ygs 3 den giriş yapma olasılığım sizce nedir?
- +1 yıl
Devamsızlıktan kalınsa da geçiş yapılıyor.
Gideceğiniz bölüm atıyorum ki YGS 5'ten 300 puanla alıyor sizin de aldığınız puan bu puanın altında olmamalıdır.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
22Cevap
Eğer o bölümün aldiği puan türünde puanin var ise merkezi yerleştirme puani ile yatay geçiş yapabilirsin. Tek kosul puanin eşit veya yuksek olmasi.
15 Yorumla
+1 yılBen yanlış tercih yaptım iki yıllık okudum birinci dönem sonrasında merkezi yerleştirme ile 4yıllıga geçtim ösym puanın yetıyorsa merkezi yerleştirmeyle iki yıllıktan dört yıllığa geçebiliyorsun yatay geçişte ise üniversitede ki ortalamana göre tercih ediyorsun bildiğim kadarıyla yatay geçişte farklı bölüm tercih edemiyorsun ama ösym puanın yetiyorsa ösym puanın la merkezi yerleştirme ile yatay geçiş yapabiliyorsun
01 Yorumla
+1 yılevet geçiş yapabilirsin 1. seçeneğin ortalamanın 2.50 olması 2. si ise üniye kayıt olduğun yıldaki puanının gene o yıldaki istediğin bölümün taban puanına eşit olması.
04 Yorumla- +1 yıl
Bir şey soracağım. Ben önümüzdeki yıl üçücüncu sınıf olacağım ve okulumu osym puanıyla değiştirmek istiyorum. Gideceğim üniversitenin o yılki taban puanından benim puanım daha yüksek ama ortalamam 2.40. Ortalamam 2.50 nin altında olduğu için geçiş yapamayacak mıyım yoksa osym puanım yettiği için yapabilir miyim? @MonteKristoKontuu
- +1 yıl
@canrecaner ösym nin puanıyla yapabilirsin. ben öğrenci işleriyle konuşmultum bana böyle demişlerdi daha emin olmak için kendi üninin öğrenci işlerini ara sonradan pürüz çıkmasın.
- +1 yıl
Teşekkür ederim😃
Ben bu sene yararlandım bu haktan. Eğer puanın tutuyorsa istediğin bölüme geçebilirsin. İstersen sosyolojiden tıpa geç. Merkezi yerleştirme puanınla geçiş yapabilirsin.
07 Yorumla- +1 yıl
O senenin puanını nasıl buldun
- +1 yıl
Merkezi yerleştirme için ek kontenjan açılıyor mu yoksa kurumlar arası yatay geçişten boşluk kalırsa mı devreye giriyor?
- +1 yıl
Puan yuksek gano yeterli ama düşükse hangi yatay geçiş türü önerirsiniz?
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnestezi bölümünden İlk ve Acil Yardım bölümüne geçiş yaptım. Not ortalamanızı oldukça yüksek tutmanız gerekiyor. Ayrıca tarihleri kaçırmayın. Başvuru yaptıktan sonra okul değerlendirip sitesinde yayınlıyor.
00 Yorumla
+1 yılTekrar sınava girmen gerekiyor diye biliyodum alakasız bölümler için ama burdaki arkadaşlar oluyor demiş allah allah. İktisattan hukuka geçmiş yohh artık
00 Yorumla
+1 yılEvet. Ben endustri muhendisliginden mimarliga gectim yalniz ortak dersler hic yoksa 1. siniftan sifir basliyorsun haberin olsun.
00 Yorumla
+1 yılbenim erkek arkadaşım bilgisayar mühendisliğinden mimarlığa geçti başka okula. Aynı okul içinde de bölüm değiştirebilirsin
00 Yorumla
+1 yılMerkezi yerlstirme puanıyla yatay geçiş var :) 3 e ayriliyor. ortalamayla yani kurumlararası, kurum ici, osys puaniyla
00 Yorumla
+1 yılHayır sadece kendi bölümün le alakalı bölümlere yatay geçiş yapabilirsin başka bölümler için sınava girmen gerek
00 Yorumla
+1 yılmerkezi yerleştirme puanınla yani ygs-şys den aldığın buan la o bölümün puan türünde puanın yeterliyse alakasız bölüm bile olsa yatay geçiş yapabilirsin...
00 Yorumla
+1 yılArkadaşım endüstri muhendisliginden mimarliga geçti ama ben endustriyi terk etmedim ikisiyle birden uğraşıyorum alakasız bölümlerde haliyle az ders sayiliyo
00 YorumlaBENCEM DE BU KONU HAKKINDA BİLGİLENDİRDİM PROFİLİMDEN ULAŞABİLİRSİN
01 Yorumla
+1 yılUniversiteler arasi gecis yapmistim yillar once ama bahsettigin durum ile ilgili bilgim yok..
00 YorumlaSenin sorduğun kurum ici yatay gecis ben kurumlar arası yaptıgım icin bilemiyırum ☺
00 Yorumla
+1 yılbak atıyorum mesela elktrik ygs 5 bölümü mü sende sadece ortalaman ve ösym puanın yettiği ygs 5 bölümlerinden birine geçebilirsin
10 YorumlaSadece kndi bolumunle alakali bolumlere gecis yapabilirsin
00 Yorumlamerkezi yatay geçişle bölüm değiştirebilirsin. ünv giriş puanına göre
00 Yorumlabenim sınıf arkadasım ingilizce iktisattan hukuga gecti ama notları cok iyiydi, herkes basvuruyor en iyi notu olan seciliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet var benim kuzenim özel üniversitede radyoloji bölümünü okuyordu yatay geçiş ile devlet üniversitesine ve paramedik bölümüne geçti. ama tam olarak nasıl olduğu hakkında bir fikrim yok
00 Yorumla
+1 yılşu soruyu anasayfada görmekten midem bulandı artık bu nedir kardeşim
00 YorumlaMerkezi Yerleştirme Puanıyla geçiş yaptım, tutan herhangi bir puanınla istediğin bölüme geçebiliyorsun.
00 YorumlaArkadaşlar merhabalar ben Mütercim Tercümanlık İngilizce bölümünü okuyorum. Hazırlığı bitirdim şu an birinci sınıfım. Turizm rehberliğine geçmek istiyorum ama alttan derslerim var. Yks puanım ise turizm için yüksek bir puan? Geçiş yapabilir miyim?
00 YorumlaYatay geçişte sadece üniversiteni değiştirebiliyorsun.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılasdsygfasdkds öldüm kanka nabıyon eem den mimarlık nedir dalga mı geçiyon öyle örnek mi olur :D asdgsgdkjaLD :d ulan gece gece güldüm :d makine endüstri arası desen neysede :D
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 402 cevap paylaştı. Puanin tutuyorsa ayni universite icinde degistirebilirsin baska universiteye de ayni bolume yatay gecis yaparsin sartlari var her unvnin
00 YorumlaBir şey sorabilir miyim ben ortalama ile geçiş yapicam aynı bölüme ama nasıl hangi siteden yapacağımı bilmiyorum ne yapmalıyım bana yardımcı olur musunuz
00 YorumlaHer istemedigi ubiversiteye giden yatay gecis niyetiyle baslar ama cogu yapamaz. Bunun bir versiyonuda iki senelikten dikey gecis yoluyla 4 senelige gecmek isteyenlerde gorulur.
00 Yorumla
+1 yılYatay geçiş yaparsın ama dersler alakasız bile olsa transkript te gorunuyor
00 Yorumla
+1 yılevet var merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçişi araştır
00 YorumlaElektrik Eltk. Bölümünden 2 yıllık sadece o bölümün kapsadığı izin verdiği bölümlere geçebilirsin.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yılben kurum içi yatay geçiş yaptım. sorunun cevabını netten bulabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHemsirelikten hukuk bölümüne geçen arkadaşım vardı oluyor diye biliyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgeçen sene ne alaka la? hangi köyün çobanısın? yıllardır olan bişey bu ve üniversiteden üniversiteye değişir. aç web sayfasından takip et
00 Yorumlaalakasız bölümler arası olmuyor...
11 YorumlaYatagima gectim yattim eger sayiliyosa tabi😂
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılo yatay geçiş olmuyor ama.
01 Yorumla
+1 yılDikey geçiş yaptim:)))
00 Yorumla
+1 yılÖyle yatay geçiş olmaz ki aynı bölüm olmalı
00 YorumlaBahçe ziraatı ıbdan tıpa geçişi yaptım.
00 Yorumlafakülte mezunuyum bimiyorum pardon
00 Yorumla
+1 yılzor ya biraz 😐
arkadaşım denedide olmadı00 YorumlaYok bildigim kadariyla
00 YorumlaDikey geçiş yaptım
:)))00 YorumlaOnu üniversitenin öğrenci işlerine sor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılişin zor puanla olur bu işler
00 YorumlaRötar yaptım asdfgh
00 Yorumlaoluyor tarih den İlahiyat a mesela ben yaptım :)
01 YorumlaOlması lazım
00 Yorumla
+1 yılYapmadim
00 YorumlaOlması lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPuanını yüksek tut
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYok.
00 Yorumla
+1 yılYapmadım
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Yatay geçiş yapanlar var mı? Varsa bilgilendirebilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat